Küllerden Doğmak Vol.2

Ben maratonlari bitirdim yaa kalan isleri yarina birakmaya karar verdim :)

21.00 / 22.00 yapalım mı ?
Yeni geldik dısardan bişeyler yiyip çay içicez sonra da mutfak toplama ortalık toplama çamaşır asma işleri var.

Kimse katılmamış maratonuma

Alışkanlık edinmeler nasıl gidiyor kızlar?
Ben hergun mutfagı temiz bırakıyorum ama bazen odaların dagınıklıgını toplamadan sızıp kalıyorum koltukta.

Ben hergun mutfagı temiz bırakıyorum ama bazen odaların dagınıklıgını toplamadan sızıp kalıyorum koltukta.
Ben maraton saatine dikkat etmemişim, si!di bakınca gördüm. Ben o saatlerde mutfak maratonundaydım. Kızartma yaparken dolap kapakları battı. Onları sildim, bir ćaydanlik daha parlattım (poset+cif+diş macunu denedim bu sefer. Valla yeni alınmış gibi oldu), makina doluydu, yine bırakaaktım bulaşık yine fayanamadım elde yıkadım ve tezgahı topladım...
Valla fena alıştım ben galiba, eskiden cok umursamıyordum.yemekten sonra ne yaparsam sonra ellemiyordum... Simdi bırakamaıyorum. Dün misafir vardı, cok yoruldum valla bulasıkları akıtıp bırakacaktım ama olmaadı..bazen görmezlikten geleyim diyorum, geri dönüp yapıyorum sonra gene.. Ama odaları alışkanlık yapmaya niyetim yok. Sıkıntı basıyor zaten, gündüz o kadar toplayıp ta bir saat olsun düzenli görememekten...

Eline saglık canım geçen gelen misafirlerim de çaydanlığıma hayran kaldılar acayip parlatıyor. Duşa kabine de yapıyolarmıs ben de denicem ilk fırsatta..
Ay ne guzel insallah hep böyle devam ederiz. Ben cogu zaman kahvaltı yapmazdım mutfak dagınık olunca girip de bişeyler hazırlamak istemiyodu canım. Şimdi duzenli kahvaltımı da yapmaya basladım bu sayede.
Ben odaları toplamaya çamaşır varsa katlamaya çalışıyorum. Keşke buna da alışsam benim bebiş akşam guzel uyuyor zamanım bol oluyor.

Cif poseti mi dusakabinde deniyorlarmış? Benimkinndışı bzlu cam gibi,yüzeyi pütürlü yani parlatsam da parlamaz ..
Çocuk uyuyunca dinlen biraz sen de.. Hep iş pesine düşüp kendini çok yorma.. Dinlen ki çocuğuna da enerjin ka!sın kendine de..

Poset cif denedim hic bi faydasinj goremedim keramet dis macununda miymis

Evet cif poseti.. o uyurken yatıp uyuyayım diyorum uyuyamıyorum aksilik ya :))

Poset cif denedim hic bi faydasinj goremedim keramet dis macununda miymis
ben poşet cife bir de diş macunu ekledim ekstra. Musluk parlatiyorsa bunu da parlatır diye düşündüm. Bir de öyle dene. Ama kokulu olunca daha fazla durulaman gerekir. Koku kalıyor. Sonucu yaz bakalım etkisi oluyor mu..
Ama ben çaydanlıkta denedim diş macunu eklemeyi. Dusakabinse bir sey diyemem.

Evet cif poseti.. o uyurken yatıp uyuyayım diyorum uyuyamıyorum aksilik ya :))
Olsun uyuyamasan da vücudun dinlenir. Yatağın içinde takıl biraz da..

21.00 / 22.00 yapalım mı ?
Yeni geldik dısardan bişeyler yiyip çay içicez sonra da mutfak toplama ortalık toplama çamaşır asma işleri var.
Ben de katıldım. Yaptıklarım:
Yemek yapıldı.
Yemek yenildi.
Sofra kaldırıldı.
Bulaşık makinası boşaltıldı.
Bulaşıklar sudan geçirilerek makina çalıştırıldı.
Yoğurt yapıldı.
Çocuk uyutuldu.
Banyodaki çöp dışarıya çıkarıldı.
Buzdolabı düzenlendi.
..
Yarına yine maraton yapmam lazım. Çamaşır isini persembe yapmistim. Cocuklar sağolsun yine camasir isi çıktı. Ev supurulecek, silinecek, cocuklar yikanacak.. Pazartesinin yemeğini yarından yapmam lazım.. Isim cok yine.

Nerde denedin canım dusakabinde mi?

Caydanlikta denedim bide bugun tencereyi yaktim onda denedim ama olmadi bi faydasini goremedim kullandigim posette mi bi sıkıntı var acaba

Çamaşır ve bulaşık hiç bitmiyor malesef

Caydanlikta denedim bide bugun tencereyi yaktim onda denedim ama olmadi bi faydasini goremedim kullandigim posette mi bi sıkıntı var acaba
Poseti bulasık süngerine geçir, cifi posetin ustune dök o sekilde ovala.. Belki yeterince ovalayammaışsınızdır sade posetle...

Gunaydin kuzular.

Pazar pazar kimse bu saatte uyanip da kepenk acmaz diye dusundum tabi ama yanilmisim.

Topigin hamarar hatunlari saat 7 den itibaren acmislar bir de birbirlerine caydanlik parlatma tuyolari vermisler..

Tünaydın.. Kimsecikler gelmemiş, bugün topikte tatil ilan edildi de benim haberim mi yok yoksam?
Günlük ödev nedir?
haftasonlari zaman zaman durgun geciyor..

Ben gelirim is yerinde odam toplanicak
haftasonu da mi calisiyorsun. Neydi meslegin. Ben unutmusum kusura bakma..

aliskanlik konusunda eskiden /meydan okuma/ vardi. Onu hayata gecirsek mi? Isteyen biri ostedigi birine herahqngi bir gun ve saatte meydan okuyordu aliskanliklarla ilgili. O kisi de durum raporu veriyordu. Fotograf ekliyordu. Yeniden yapsak mi ki. cok eglenceli oluyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…