• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

külle tüy almak..

ilknur80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
14
0
86
44
İzmir
Eskilerin yöntemi '' külle tüy alma'' hiç duydunuz mu? Ben çevremden külle tüylerini alıp azaltan anane ve babanne leri duydum.

eski komşumuz külle bitrimiş tüylerini..koltuk altında bi tane bile çıkmıyoduu..ama nsl yaptıdaa külü nsl kullandı bilmiyorum:(:(:

annemde azaldığını söylüyor
nasıl yapıldığını sordum
kuru küle elleyip parmaklarına bulaştırıp
tüyleri kopartıyorlarmış
kül düyleri asılırken kaymasını enğelliyormuş

annemde azaldığını söylüyor
nasıl yapıldığını sordum
kuru küle elleyip parmaklarına bulaştırıp
tüyleri kopartıyorlarmış
kül düyleri asılırken kaymasını enğelliyormuş

Evet ben de ananeme sordum şimdi, bir komşumuz vardı bilmemnehanım eliyle tutar böyle çekerdi diye gösterdi, nasıl oluyosa mirmirmirmir

benim eşimin yengeside söğlemişti külle aldıını ve hiç acımadığını bende hiç detayına girmedim azalttı veya nasıl yapıo diye öğle konu açılınca söğlemişti..

ya kızlar hakkaten, ben de anneannemden duymuştum..
ama o tabi "bizim zamanımızda böyle çeşit yoktu ben şöyle böyle yapıyodum" tarzında anlatır hep... Özellikle bi azaltıcı etkisinin olduğunu söylemedi ama şu anda, hatta uzun zamandır öyle bir sorunu yokmuş...

Ağaçlardan akan balmumunu (ağda gibi) elinde toplatıp, onu da sobanın külüne bulayıp, o şekilde işte halledermiş. Kül eline yapışmasın diye kullanıyor zannediyordum... Varmış hikmeti...

Ağaçlardan akan balmumunu (ağda gibi) elinde toplatıp, onu da sobanın külüne bulayıp, o şekilde işte halledermiş. Kül eline yapışmasın diye kullanıyor zannediyordum... Varmış hikmeti...

bende ananemden boyle duymustum Çok üzgünüm çoook
gecen teyzemlerde konusrken ananem ben kulden baskasını tanımam demıstı ne kulu dedım ne ıcın kullandınkı dedım. çam agacının sakızıyla kılları alıp kulude elını temızlemek ıcın kullanırmıs kafamçokkarıştı

Benim annemde külle alıyormuş bikini bölgesini köyde öyle yapıyorduk diyor. Kül elini yakmayacak ısıya geldiğinde eline alıp sürüyorsun diyordu. Ama bitirmiyor dedi ki bence de bitirmez çünkü annemde hala bikini bölgesinde tüy var. Sonuçta kül sadece yakar atar kılı köküne nasıl zarar verecek ki önemli olan kökü.

Bende duymustum boyle bisey.
komsumuz anlatiyordu onlarin memeleketinde gelin olacak kizlarin
yuzlerine kul surulup ondan sonra iple tuylerini aliyorlarmis
sonra ciltleri bebeklerinki kadar temiz ve puruzsuz oluyormus ama tuyleri azaltirmi bilmiyorum hic bahsetmedi

ben ınanmıorum külle bıtecegıne babannem yıllardır kullanıor fakat hala azalma yok ve kendısı 78 yasında:) sadece uyusturuor azalma asla yok:)

Back