Kullanmadığımız Gyisileri Ne yapmalı?

Örnek bir davranış gibi gelmiyor bana şu an. Kıyafete bu kadar para harcayacağıma parasını ihtiyacı olan birine verseymişim daha hayırlı olurmuş. Ve hala giyecek bir şeyim yok diye ağlaşıyorum.

Gerektiginde para yardimi da yap, giysi yardimi da yap. Yardim dogru kisiye ulastiginda para veya giysi diye ayirt edilmez ki. Neden ornek davranis ; gardrobu dolu olup 100 cift ayakkabisi olan yardim etmeyi bile akillarina getirmeyen kisilere karsilik...

Ben kimse yokmu Derneği gonullusuyum. Hem kendi giysilerimi hem arkadaşlardan aldiklarimi oraya götürürüm. Bulunduğunuz şehirde mutlaka bir şubeleri vardır oraya görü bence. Kayıtlı ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor

Kadın koordinasyon merkezleri var.

İBB yi arayınca onlar yönlendiriyor, gelip kapınızdan alıyorlar.

Ben de kışlıklarımı çıkarıp, yazlıklarımı kaldırdığım vakit bir ton giymediğim kıyafetlerimi ayırdım. Ben genelde kuzenlerime ya da kuzenlerimin çocuklarına falan veriyorum giymediklerimi. Görüyorum onlar da giyilmiş kıyafet giymeyiz demeden giyiyorlar. Ama bu konu bana da faydalı oldu, kıyafetlerimi ne yapacağım hakkında epey fikir sahibi oldum şu an.

Çağdaş yaşamı destekleme vakfı da giysileri temizse alıyor ve satıyor. Orda satılan giysilerin parasıyla burs verilen öğrencilere yardım ediliyor. İkinci el kıyafetler de öyle ucuz ki. Ayakkabı hariç bende bazen giysi alıyorum ve kullanmadıklarımı veriyorum. Aklınızda bulunsun

kızılaya verdiklerinin çoğu Somaliye gidiyor bence gözünüzle gördüğünüz ihtiyaç sahiplerine verin.

Millet bu sitede giymedigi lastikli donunu bile satiyooo...
Ay gorunce sok oldum...

Bence para hersey degildir..gozun gordugu ihtiyac sahibine vererek degerlendirmek en iyisi

Ben ankarada oturuyorum giymediklerimizi oyuncakları burda kadın sığınma evininde bulunduğu bir belediye binası var orda guvenliğe bırakıyoruz sizde belediyeyi arayıp danışabilirsiniz

Ayrıca tebrik ediyorum insanlar giymediklerini 2 lira 3 lira demeden burda satarken sizin verecek yer aramanız çok güzel Allah günlünüze göre versin

Son düzenleme:
Ayrica ikinci el giymek ayip degildir.. ama bunu paraya cevirmek icin satisa sunmak hos degil...
Bide oyle fiyat belirleniyoki sifir urun fiyatina

Ayrica ikinci el giymek ayip degildir.. ama bunu paraya cevirmek icin satisa sunmak hos degil...
Bide oyle fiyat belirleniyoki sifir urun fiyatina

Uygun fiyata satildigi surece bence ikinci el satmak da bir yardimlasma. Aifirini alamayan icin bir alternatif.Ama fahis fiyatlar konuluyor cogu zaman. Bir uyeyle kavga ettim burda hic giymedigi ic camasiri setini magazadan aldigi paraya satiyodu. E ben o zaman magazadan alirim.niye senden alayim ki. Ustelik magazada takait yapiliyor.

Arkadasimiz cok guzel bi konuya deginmis, benimde suan evimde kenara ayirdigim 2valiz elbise var. Sagda solda ihtiyaci olan kimse yok (trde yasamiyorum) bir kac kez camiye verdim afrikaya falan gonderdiler ama bu aralar boyle birsey yapmiyolar. Napacam sastim kaldim..

Camilerde giysi toplama kutusu oluyor biz oraya koyuyoruz ordan ihtiyac sahiplerine yenilenerek ulasiyormus ve giysi cok kotude olsa bi dugmesine kadar işe yariyormus oyuzden tavsiyem budur

merhaba benim karşı daireme bir komşu yeni taşındı durumu kötü sayılır memleketten köyden gelmişler çocukları küçük çocuklarına ve de bayana da aslında elbise olsa çok iyi olurdu onun adına isterdim fakat ben ankaradayım kargo falan bayağı tutar artık ankaradan olursa belki rica edebilirim öyle bir şeye..

Oturdukları kanepeleri de bir aile verdi komşumuza öyle öyle evi biraz doldurdular belki bir üye arkadaşımız özellikle de çocuk kıyafeti falan da olursa bayana kıyafet de olur ama komşum kapalı belki ankaradan yardım edecek çıkar komşuma da sordum dedim senin adına diyim mi çok iyi olur dedi hayırlısı

belediyelerin giysi yardım kutularına koyulan giysiler gelişmekte olan ülkelere düşük maliyet üzerinden satılıyor diye okumuştum bir yerde. yani direkt halkımızdan ihtiyaç sahiplerine ulaşmıyormuş. bilmem ne kadar doğrudur...

ihtiyaç sahibini bulursan diirek ona vermek daha mantıklı aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…