Kullanmadığımız Gyisileri Ne yapmalı?

ispanakliborek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
10.762
12.403
298
Kızlar merhabalar,

Az önce gardrobumu temizledim. Kışlıklarımı çıkardım daha yeni :) Bir dolu kıyafetimi uzun süredir giymediğimi farkettim. Belki 10 tane kalın kazak bir sürü pantolon, hırkalar, falan filan. Toparlamaya kalktım. Kocaman bir kolim doldu tıkabasa.

Normalde ben böyle eski bişeylerimi ayırınca 3-5 parça teyzeme götürürdüm teyzem kapıcısına falan verirdi. Şimdi bu kıyafetleri söyleyince yok ben uğraşamam o kadar kıyafetle dedi. Ben bunları ne yapsam kime versem.

İzmir'de annemler yaşıyor. Mahallelerinde giysi toplama kutuları vardı kızılayın. İstanbulda da böyle bir şey gören var mı hiç?

Çevrede ihtiyacı olan çok insanlar oluyor, onlara verebilirsiniz. Ben işe gelip giderken çok karşılaşıyorum.Giysi toplama kutusunu bilmiyorum hiç canım

Şefkat evleri var oraya verebilirsiniz. İhtiyaç sahipleri oradan seçip istediklerini alıyorlar. Google'dan şefkat evleri yazarsanız size en yakın yeri bulup götürebilirsiniz.

bulunduğum semtin belediyesini aramıştım, kadın kolları başkanlığına yönlendirdiler. aradım, 3-4 içinde gelip aldılar.

Muhtarliga birakabilirsin. Belirli gunlerde esyalar ihtiyac sahiplerine oradan dagitiliyor.
az önce konunuzu okudum tamda beni dile getirmişsiniz umarım en kısa zmanda hayırlı işler ve bebişler kısmet olur
evet izmirde elbise kutuları var
birde bir deterjan firması marketlere kutu koyuyordu eşyaları ihtiyaç sahiplerine veriyordu bi baksan nete duruyodur belki

Dansmarue bence o giysiler için ayrilmis bölüme koyma. Çünkü biri gelip bakmadan ayrani içine ativeriyor ya da cop posetini mahvediyor hepsini. Bu yüzden arkadaslarin söyledikleri yerler daha iyi cünkü bayagi varmis

Ben gerçekten ihtiyacı olan kişilere veriyorum. O toplama kutuları, kargo yoluyla gonderme vs onlar bana mantikli gelmiyor. Gözümle gördüğüm ihtiyaç sahiplerine vermek en mantiklisı geliyor.
SEVGİLER:')

İhtiyacı olan kişi yok etrafımda. 15te bir temizlikçim geliyor. Bedenlerimiz aynı ama giyilmiş kıyafet giymiyor :)

Kapicinin kizi falan yok mu yada sor tanidik var mi de.ama giyilebilcek gibiyse verin lutfe.n...yirtik pirtiksa çöpe atin..

Apartmanın kapıcısını hiç görmedim desem yeridir. Sitedeyim. Sabah 5te evden çıkıyorum akşam 8de geliyorum. Kıyafetlerim yırtık pırtık değil. Eve temizliğe kadın geliyor giyilmiş kıyafet giymem dedi. Ama arada 2-3 parça kendime bir şey aldığımda ona da alırsam kabul ediyor :) Yırtık pırtığı geçtim giyildiği için istemyor ki insanlar öyle bir tüketim toplumuna dönüştük. Az kıyafet olunca teyzeme götürüyordum. Ama işte konuda da yazdım ben o kadar kıyafet dağıtamam dedi.

Ben belediyede beyaz masaya yazdim. Onlar bana bi numara yolladilar. Numarayı aradim adresimi alip gelip hepsini evden aldilar. Gelmeden once tekrar ariyorlar musait misiniz diye. Ihtiyaci olanlara dagitiyorlarmis

Canım bana o numarayı özelden yazabilir misin? :)

Şefkat evleri var oraya verebilirsiniz. İhtiyaç sahipleri oradan seçip istediklerini alıyorlar. Google'dan şefkat evleri yazarsanız size en yakın yeri bulup götürebilirsiniz.

Tamam canım teşekkür ederim bakıyorum.

ermenek'e yola..

Ermenek için öyle bir kampanya var mı? Yardım götürecek bir kuruluş acaba?

bulunduğum semtin belediyesini aramıştım, kadın kolları başkanlığına yönlendirdiler. aradım, 3-4 içinde gelip aldılar.

Muhtarliga birakabilirsin. Belirli gunlerde esyalar ihtiyac sahiplerine oradan dagitiliyor.

Ben de kaıdn kollarını ve muhtarlığı aramayı düşünüyorum belediyenin ama nereye gider emin olamıyorum.

evet izmirde elbise kutuları var
birde bir deterjan firması marketlere kutu koyuyordu eşyaları ihtiyaç sahiplerine veriyordu bi baksan nete duruyodur belki

En güzeli anneme yollicam izmir de atıcak kutuya. :)

Ben burda ikinci el e veriyorum ama orda olsam ihtiyac sahibi olan birine dolayli ya da direk sekilde ulastirmaya calisirdim. Yapmaya calistigin sey ornek bir davranis.

Örnek bir davranış gibi gelmiyor bana şu an. Kıyafete bu kadar para harcayacağıma parasını ihtiyacı olan birine verseymişim daha hayırlı olurmuş. Ve hala giyecek bir şeyim yok diye ağlaşıyorum.

Bu arada kızlar itünün 2. el giysi odası olduğunu öğrendim öğrenciler için. Sanırım oraya bırakıcam. Daha mantıklı değil mi? Kıyafetler hep genç işi ve markalı falan..

Istanbulda da giysi kutulari var, benim oturdugum semtte var yani mesela ama ben tanidik ihtiyac sahibi kisilere veriyorum daha cok icime siniyor

Dansmarue bence o giysiler için ayrilmis bölüme koyma. Çünkü biri gelip bakmadan ayrani içine ativeriyor ya da cop posetini mahvediyor hepsini. Bu yüzden arkadaslarin söyledikleri yerler daha iyi cünkü bayagi varmis

ooo hiç aklıma gelmemişti hannesli iyi ki böyle akıllı arkadaşlarım var. O kutulara bir daha da bir şey atmam ben.

Çok teşekkür ettim bakıyorum hemen :)

varsa çevrenizde Suriyeli ailelere verebilirsiniz. yeni ev kurmuş geçinmeye çalışan aileler var.

Akşam eve dönerken köprü altında suriyelileri görüyorum da onlara bayağı yardım yapılmış heralde. Çocukların güzel kabanları vardı. ayaklarında bot çizme vardı. ÖZellikle bakıyorum arada ekmek götürdüğüm oluyor çünkü ama kıyafet ihtiyaçları genel anlamda yok gibime geliyor. Öncelikli ihtiyaçları insanı hayat şartları. Barınma eğitim sağlık... Bunu da onlara sağlaması gereken kontrolsüzce hudut kapılarını açanlar. Umarım barınma sorunları çözülür ve kayıt altında tutulurlar.

Bi kaç haftaönce cumada hoca istemiş kıyafet ayakkabı vs.
Topladık suriyeliler içinmis. Kıs ta geldi çoluk cocuk yazık... aslında sitede organize olsak ta topluca göndersek suriyelilere çok iyi olur...

hükümet para vermiyormu onlara tonla para harcandı onlar için bizim vergilerden bir de yardımmı edeceğiz?

benim tanıdığım suriyeli türkmen aileler var mesela. kadın sadece pardesüsünü alıp gelmiş. burda sıfırdan başlamış. şahsen yardım kişinin içinden gelen meseledir, kimseye yardım edin dediğimiz yok. arkadaş tavsiye sormuş ben de öneride bulundum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…