• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kulağakaçan böceği ısırığı ve enfeksiyon

Sourlife

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2016
2.978
7.495
158
Arkadaşlar merhaba, üç hafta önce bacağımın üst kısmında ani bir acı hissettim, ertesi gün şişti ve kızardı. Acile gittim antibiyotik verdi. Kullandım biraz toparlıyor gibi oldu ama apse geçmedi.
Bayram nedeniyle genel cerraha erken randevu bulamadım yarın saat 4 de randevum var.
Sorun şu ki bu arada yeni bir apse baş gösterdi, yine acile gittim, ikinci paket antibiyotiğimi bitirdim geçmedi, şuan 3. Paketi içiyorum ama enfeksiyon bana mısın demiyor. Kavun kadar oldu apse ve bacagimin üstüne basamiyorum.
Merak ettiğim şey, apse ameliyatı için mutlaka enfeksiyonun kuruması mı gerekiyor? Antibiyotik etki etmezse ne olacak?
Enfeksiyon burun vücuda yayılır diye korkuyorum,zaten anksiyete hastasıyım :KK43:
Bu konuda fikri olan var mı?
Gorsel:
IMG_20220715_140221~2.jpg

Not: ertesi gün ısıtıldığım kanepenin arasına kulağakaçan böceği gördüm. Ve internetten baktığımda sokarsa enfeksiyon olur yazıyordu. Böceğin o olduğunu tahmin ediyorum, emin değilim.

Bazıları karınlarındaki veya kafalarındaki iğneleriyle sizi sokabilir ve zehirleyebilir ama kulağakaçan böceklerinin böyle bir özellikleri bulunmaz. Yani kulağakaçan böcekleri ısırmaz veya asla insanlara zarar vermez.27 Ara 2016

Nette zarar vermez diyo siizi başka bisey ısırmasın

Yazınız ustte dursun belki saglikci ardslar görür.

Bazıları karınlarındaki veya kafalarındaki iğneleriyle sizi sokabilir ve zehirleyebilir ama kulağakaçan böceklerinin böyle bir özellikleri bulunmaz. Yani kulağakaçan böcekleri ısırmaz veya asla insanlara zarar vermez.27 Ara 2016

Nette şu da yaziyor:(
Kulağakaçan böcekleri kişiyi ısırdıysa çok fazla telaş etmeye gerek yoktur ancak çok geçmeden muhakkak bir doktora başvurmak gerekir. İlk başlarda böcek ısırığı gibi görülen kulağakaçan böceği ısırığı sinek ısırığı gibi ayırt edilebilir. Bu nedenle fark edilmediği takdirde ciltte enfeksiyonlara neden olabilirler. Kıskaçlarındaki zehirde vücudunuza bulaştığı takdirde sağlığınızı ölümcül tehlikelere sokabilir.

Nette şu da yaziyor:(
Kulağakaçan böcekleri kişiyi ısırdıysa çok fazla telaş etmeye gerek yoktur ancak çok geçmeden muhakkak bir doktora başvurmak gerekir. İlk başlarda böcek ısırığı gibi görülen kulağakaçan böceği ısırığı sinek ısırığı gibi ayırt edilebilir. Bu nedenle fark edilmediği takdirde ciltte enfeksiyonlara neden olabilirler. Kıskaçlarındaki zehirde vücudunuza bulaştığı takdirde sağlığınızı ölümcül tehlikelere sokabilir.
Gecen cocugi dr gturdim hasta idi adama bisiler sordim nerden ogrendin dedi Google amcadan mi dedi nete çok takilma
İnsan vücudu cogu seyi egale eder sivrisinekte sitma yapiyor koylerdeki herkes sitma olurdu sabah aksam koydeki adamlari yiyor dr guven genelde enfeksiyo icin vucuttaki dut kurusu kuri deniyorlar belki sende de ise yarar ne zarari olacak ki dut kurusunun bi dene
I

Cok gecmis olsun. Kulagakacan bocegi ısırmıyor, kıskaçları sadece dişi böcekleri etkilemek için var. Yazligimizda bu boceklerden bolca vardi. Doktora gittiginizde böcek ısırığı seklinde yönlendirmeden sikayetlerinizi anlatsaniz daha iyi olur bence

• Beğen
Reactions: Cac
Gecen cocugi dr gturdim hasta idi adama bisiler sordim nerden ogrendin dedi Google amcadan mi dedi nete çok takilma
İnsan vücudu cogu seyi egale eder sivrisinekte sitma yapiyor koylerdeki herkes sitma olurdu sabah aksam koydeki adamlari yiyor dr guven genelde enfeksiyo icin vucuttaki dut kurusu kuri deniyorlar belki sende de ise yarar ne zarari olacak ki dut kurusunun bi dene
I
Ben de Google amacadan baktım tabi ki, anksiyetem tavan yaptı 😀

• Beğen
Reactions: Cac
Cok gecmis olsun. Kulagakacan bocegi ısırmıyor, kıskaçları sadece dişi böcekleri etkilemek için var. Yazligimizda bu boceklerden bolca vardi. Doktora gittiginizde böcek ısırığı seklinde yönlendirmeden sikayetlerinizi anlatsaniz daha iyi olur bence
Acilde 3 ayrı doktor gördü.biri kene ısırığına benziyor dedi, ödümü kopardi. Öteki ikisi enffeksiyon dedi işte. Ben hiç birine böcek ısırığı demedim yaniltmamak için.

Çiban olmasin bu yada çıban
Ya aslında ne olduğunun çok önemi yok. Oldu bir şekilde ama 1000 mg antibiyotik etki etmiyor. O rahatsız ediyor beni.
Bir kedimiz böyle enfeksiyonlu bir apse yüzünden ölmüştü, en az 7 defa veterinere götürdük ama kurtaramadilar.
Biliyorum kedi değilim, ama korkuyorum yinede.

Ya aslında ne olduğunun çok önemi yok. Oldu bir şekilde ama 1000 mg antibiyotik etki etmiyor. O rahatsız ediyor beni.
Bir kedimiz böyle enfeksiyonlu bir apse yüzünden ölmüştü, en az 7 defa veterinere götürdük ama kurtaramadilar.
Biliyorum kedi değilim, ama korkuyorum yinede.
Herkes birgun ölecek bunu kabullendik. Hastalik icin buna deri zuhrevi bakmiyor mi genel cerrah mi gittigin yarın buna cildiye bakar

Köyde benimde kulağımın kikirdagindan ısırdı çok telaşlanmıştım ama cok şükür ne şişti ne de enfeksiyon olmadı. Geçmiş olsun

Herkes birgun ölecek bunu kabullendik. Hastalik icin buna deri zuhrevi bakmiyor mi genel cerrah mi gittigin yarın buna cildiye bakar
Acil cerraha yönlendirdi içeride kocaman bir apse var. Dışarıdan görünen kısmı o fotoğraf.

Back