• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmmunoloji - Allerji ve Bağışıklık Hastalıkları Küf alerjisi

Shinsegii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2023
598
1.138
33
26
Merhaba arkadaşlar bdv ye yazıyorum daha hızlı cevap almak için. Ben sürekli hapşırıyorum ve burun akıntım var. Hiç geçmiyor. Evde küf olduğu için diye tahmin ediyorum. Kbb ye gittim ilaçlar verdi ama geçmedi. 10 kez ard arda hapşırıyorum hala mahvoldum. Alerji testi yapmak için gittim yakınımdaki devlet hastanesi yapmıyormuş. Nereye gitmem lazım hangi bölüme gitmeliyim bunu çözmek için bilen varsa lütfen bilgilendirin.

Evde küf varsa o sorunu çözün bir kere. Çok tehlikeli bir şey küf.
Alerjiden bağımsız kötü bir sürü hastalığın da sebebi.
Sonra göğüs hastalıklarına gitmeniz lazım alerji testi için. Devlette yapmazlar genelde o testi sadece hapşırıyorsanız. Çok bir tıkanma nefes alamama solunumda sıkıntı falan görmezlerse yapmazlar. O yüzden özele gidip isteyin çok merak ediyorsanız.

Netflixte bu konuyla ilgili bir belgesel vardı evden uzağa gidiyordu kadın sürekli..
Ev değişimi ya da küf giderici tadilat yapılmalı

Evde küf varsa o sorunu çözün bir kere. Çok tehlikeli bir şey küf.
Alerjiden bağımsız kötü bir sürü hastalığın da sebebi.
Sonra göğüs hastalıklarına gitmeniz lazım alerji testi için. Devlette yapmazlar genelde o testi sadece hapşırıyorsanız. Çok bir tıkanma nefes alamama solunumda sıkıntı falan görmezlerse yapmazlar. O yüzden özele gidip isteyin çok merak ediyorsanız.
Özelden göğüs hastalıkları bölümüne gideceğim mecbur.

Netflixte bu konuyla ilgili bir belgesel vardı evden uzağa gidiyordu kadın sürekli..
Ev değişimi ya da küf giderici tadilat yapılmalı
Küf giderici beyaz sirkeyle siliyorum sık sık tekrar olıyor. Boyuyoruz tekrar oluyor. Ne yapacağımı bilmiyorum artık

Ben çoculara alerji ve imunoloji ( yanlış yazmış olabilirim) bölümünde yaptırdım alerji testi.

Yetişkinde de var bu bölüm dahiliye yönlendiriyor sanırım. Eğitim ve araştırma hastanesinde vardır.

Yada özelde alerji testi yapan kurumlar vardır.

Küf kapatıcı özel boyalar var. Onlardan da deneyin derim. Alerji ilacı mi fayda etmedi? Mg olarak ya da etki olarak düşük bir ilaç vermişlerdir belki. Oğlumun da alerjileri var normal şurup işe yaramıyor onda, çiğneme tableti ancak fayda sağlıyor

Küf kapatıcı özel boyalar var. Onlardan da deneyin derim. Alerji ilacı mi fayda etmedi? Mg olarak ya da etki olarak düşük bir ilaç vermişlerdir belki. Oğlumun da alerjileri var normal şurup işe yaramıyor onda, çiğneme tableti ancak fayda sağlıyor
Evet küf kapatıcı olanlardan kullanıyorum. Kbb den sonra göğüs hastalıkları na gittim. Bildiğim tüm alerji ilaçlarını vermiş dedi. Oğlunuzun kullandığı ilaç nedir? Sürekli mi kullanıyor?

Küf giderici beyaz sirkeyle siliyorum sık sık tekrar olıyor. Boyuyoruz tekrar oluyor. Ne yapacağımı bilmiyorum artık

Kuf herhangi bir boyayla gecmez.

Once kazinmasi gerekir en son noktasi neresiyse oraya kadar. Sonra katman katman doldurulup, en ustte kuf karsiti / giderici boya ile boyanip kapatılması gerekir.

Gecmis olsun.

Evinizin konut kaskosu varsa muhtemelen paketinize bu durum dahildir. Policenize bir bakin derim.

Alerji icinde gogus hastaliklari veya direkt alerji bolumune sevk edilmeniz gerekir.

Ama alacaginiz cevap buyuk ihtimal ev akari ve mite alerjisi olacaktir. Gogsu rahatlatan bir ilac verip (kortizon icerikli) gondereceklerdir.

Ben henuz yetiskin alerji ve cildiye bolumlerinde dogru duzgun ilgilenildigimi hatirlamiyorum. (O yuzden hep ozele para gommek zorunda kaldim 😞)

Bir kere olduğu bölgeye girdimi asla kurtuluş yok fakat yalıtım, olabildiğince duvar kazima havalandırma sisteminin değişmesi faydalı olabilir
Küf çok tehlikeli siz hangi ilacı kullanırsanız kullanın asıl amaç rutubetli ortamı yok etmek olmali

Gece gündüz cami kapısı açık kalmalı, ev ortamında asla çamaşır kurutulmamali bizim 4 blokta banyolar patlak birtek benim evim sadece biraz kabarık diğerleri 6 ayda bir simsiyah
Tek onlemim gece gündüz caminin açık olması kışın petek ayrı yanar cami ayrı açık olur.

Kuf herhangi bir boyayla gecmez.

Once kazinmasi gerekir en son noktasi neresiyse oraya kadar. Sonra katman katman doldurulup, en ustte kuf karsiti / giderici boya ile boyanip kapatılması gerekir.

Gecmis olsun.

Evinizin konut kaskosu varsa muhtemelen paketinize bu durum dahildir. Policenize bir bakin derim.

Alerji icinde gogus hastaliklari veya direkt alerji bolumune sevk edilmeniz gerekir.

Ama alacaginiz cevap buyuk ihtimal ev akari ve mite alerjisi olacaktir. Gogsu rahatlatan bir ilac verip (kortizon icerikli) gondereceklerdir.

Ben henuz yetiskin alerji ve cildiye bolumlerinde dogru duzgun ilgilenildigimi hatirlamiyorum. (O yuzden hep ozele para gommek zorunda kaldim 😞)
Çok teşekkür ederim cidden önemli bilgiler bunlar dediğiniz gibi eve uygulayacağım. Özele gitmeye düşünüyorum ben de mecbur.

Siz küf gordugunuz için ondan sanıyor olabilirsiniz toz polen yiyecek deterjan yumuşatıcı ot ağaç vs herşeye olabilir benimde alerjilerim var ailecek alerjik insanlarız alerji bölümüne gidin devlette dahiliye cildiye göğüs acabiliyor bu bölümlere genelde devlette üniversite bulunuyor

Kufu beyaz sirke ve karbonatla ovalayarak temizleyin. Camasir suyu asla degdirmeyin. Bu temizlikten sonra boyarsaniz daha saglikli olur. Agiz burun kapali bi sekilde tabi eldiven de takin. Kuf cok sinsidir.

Back