- 12 Temmuz 2006
- 55.832
- 214.550
- 52
-
- Konu Sahibi MaysaveBulut
Yavru kedi köpeklerde de kuduz görülebilir maalesef, eşimin anneannesi yavru kedi tarafından ısırılmış ve anneanne kuduzdan vefat etmiş.1- Yavru kedilerde kuduz görülmüyor onu da nereden çıkarttınız?
Tabii ki öyle benim cocuk deli olduğu için mecburen 2 kat dikkat etmiştim. Ama aşı kesinlikle şartBence aşıyı yaptırın. Siz gerçi ellerinizi yıkıyormuşsunuz ama yine de yaptırsanız iyi olur. Bazı insanlar dışarıda köpek sevip eli salyalıyken gelip evindeki kediyi sevip risk alıyor ama farkında değil.
Merhaba anneanne daha kırsal denecek birYavru kedi köpeklerde de kuduz görülebilir maalesef, eşimin anneannesi yavru kedi tarafından ısırılmış ve anneanne kuduzdan vefat etmiş.
Bu nedenle yavru dahi olsa aşısı henüz yapılmamış veya aşı yapıldığından emin olmadığımız kedi ve köpeklerin ısırmasına, vücudumuzdaki açık yaraları yalamasına müsade etmemeliyiz.
MaysaveBulut sizin yavru kuduz değildir, olsaydı 2 aylık süreçte zaten hayvanda belirtileri olurdu ama siz kendinizi rahat hissedecekseniz önlem olarak kendinize aşı yaptırın.
Yavru kedi köpeklerde de kuduz görülebilir maalesef, eşimin anneannesi yavru kedi tarafından ısırılmış ve anneanne kuduzdan vefat etmiş.
Bu nedenle yavru dahi olsa aşısı henüz yapılmamış veya aşı yapıldığından emin olmadığımız kedi ve köpeklerin ısırmasına, vücudumuzdaki açık yaraları yalamasına müsade etmemeliyiz.
MaysaveBulut sizin yavru kuduz değildir, olsaydı 2 aylık süreçte zaten hayvanda belirtileri olurdu ama siz kendinizi rahat hissedecekseniz önlem olarak kendinize aşı yaptırın.
Merhaba anneanne daha kırsal denecek bir
bölgede mi yaşıyordu? ender ama olabilecek bir şey işte! ki ben de
sağlık anksiyetesi var şimdi daha çok korktum
Allah rahmet eylesin.
Merhaba anneanne daha kırsal denecek bir
bölgede mi yaşıyordu? ender ama olabilecek bir şey işte! ki ben de
sağlık anksiyetesi var şimdi daha çok korktum
Allah rahmet eylesin.
Müdirem haklısın ama muhtemelen dediğiniz olay köy yerinde olmuştur yani şehirlerde yavru kedilerde daha doğrusu kedilerde kuduz olayına rastlamadım ben. Beni geçtiğimiz aylarda beslediğim bir sokak köpeği ısırdı mamasını alacağımı düşündü ama aşı olmadım çünkü hayvan aşılıydı. Büyük şehirlerde kuduz vakası yok ama tabii olmayacak diye bir şey de yok dediğiniz gibi.
Teşekkür ederimŞunu okuyun ve sakinleşin lütfen. Abartmayın.
Kuduz: Türkiyeâde vakalar artıyor mu, istatistikler ne? - BBC News Türkçe
Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde, baÅıboÅ köpeklerin ısırması sonucu kuduz tanısıyla tedavi gördüÄü hastanede yaÅamını yitiren 11 yaÅındaki Mustafa Erçetin'in cenazesi bugün köyünde topraÄa verildi. Türkiye'de geçen yıl "kuduz riskli temas" sebebiyle 250 bin kiÅi tedavi oldu...www.bbc.com