Bir kuduz meselesi...

Bu asilari ben de oldum birkac yil once. Bende kol agrisi yapmadi ancak hastaneden eve zor gelmistim. Nerdeyse caddede uyuyacaktim yani.
Bu arada kalan dozlari yaptirmama sansiniz yok diye biliyorum. Cunki siz gitmezseniz polis gelip aliyor.

Geçmiş olsun. Benim oğlumu kedi tırmaladığında hekim eğer kediyi takip edebilecekseniz iyi olduğuna kanaat getirecekseniz şimdi yapmayabiliriz demişti . Bizse o şehirde misafirdik kedi de sokak kedisiydi , 4 ya da 5 doz aşı yapıldı fakat tetanoz olmadı bizimkinde
Tetanoz aşısını geçen yıl kendim oldum , kolu bir iki gün ağrıtmıştı fakat sizinki kadar bir şikayetim olmamıştı. Çok geçmiş olsun, umarım geçer en yakın zamanda..

4 doz ama 2 dozu sanirim yakın zamanda oluyor. Bu arada 10 gün kediyi görebiliyorsanız takip edin 10 gün eğer ona Bisey olmazsa diğer dozları yaptirmaniza gerek yok diye biliyorum. Oğlumunda bacağını kedi çizmişti , doktor 10 gün kediyi takip edin eğer yaşıyorsa gerek yok dedi. 2 doz oldu kedi evin önünde olduğu icin takip ettik. Daha sonra gidince söyledik yapmamıştı

Geçmiş olsun. Artık kuduz vakaları eskisi gibi sık gorunmuyor. Yine de tedbiri elden bırakmamak lazım tabi. Tetanoz aşısı ağrı yapıyor evet. Ben gebelik nedeniyle bir ay arayla iki doz yaptırdım, hele ilkinde kolumu 2 Gün oynatamadim. Bu arada ben de zamanında çok tirmalandim😃 bahçede baktığımız kedilerimizin tarafından ki kimisinin kuduz aşısı vardı kimisinin yoktu. Ama hiç asi olmamıştım. Kediyi takip ediyodum, 10 gün sonra hala yasiyosa derin bı oh cekiyodum😃😃

Kuduz asisi birkac doz yapiliyor hayvani takibe aliyorsun eger hastaliga dair belirti gostermiyorsa igne vurulmana gerek kalmiyor (son 1 2 igne)beni de bir hastane cevirmisti baska arastirma hastanesine gitmistim kuduz asisi dedigimde doktorlarin panigini gormen lazim ama merak etme ilk dozu vurulmussun tetanoz da yapilmis (bir kez yapiliyor )zaten haftalarca agri oluyor

Sokak hayvanlarını çok sevdiğimden sürekli besleme yapıyorum. Normalde mama verirken dikkatliyimdir... cuma gunu hamile bi kediye yemek verırken bıraz göbeğini gıdıklayım dedim. Pençesini çok fazla geçirdi elimdem çıkardım. Eve gıdınce kanını baya akıttım sabunlu suyla yıkadım. Annem evham yaptı ya kuduzsa diye? Hamile bi kedi gayet sağlıklı sitemizin bahçesinden ayrılmayan biri dedim ama içime yine de şüphe düştü... bi doktoru aradık. Hemen şimdi hastameye gitmelisin dedi. Artık kedi tırmığında bile kuduz aşısı vurunuyor. Seninki derinmiş de dedi.
macera burdan sonra başlıyor. Kuduz aşısı sadece devlet hastanelerinde vurunuyormuş. Acile gittik ana baba günü gibi. Zaten korona korkusu var. Neyse dr elime baktı hemen tetanos kuduz aşısı dedi.
Hemşirenin biri sol kolumdan tetenosu diğeri sağ kolumdan kuduzu vurdu.. ( bu arada ben solağım)
Sol kolumu 20 cm bile kaldıramıyorum. Normalde ağrı eşiğim yüksektir... ertesi gün ağrı belime kadar yayıldı... şimdide çok fazla halsizlik var. Dertsiz başıma dert almış gibi hissediyorum.
Acil doktoru yarın enfeksiyon doktoruna gidiceksin aşı takvimini belirticek dedi. Sanırım daha 4 doz daha var... başından böyle bir olay geçmiş olan var mı,? Kalan aşıları yaptırmasam mı? Yani yok böyle bir ağrı resmen beni yatağa yapıştırdı. Sanırım bu ağrıyı kuduzdan ziyade tetanos yapıyormuş.
Hamile kedinin göbişi kasinir mi hiç 🤭 cok hassaslar bu donemlerinde.Bebeklerini korumak icin bazen kaplana evriliyorlar..Asilara devam edin doktor oyle söylediyse ihmal etmeyin bence..Kol agrisi da olabilir normal..Doktora sorun. Ayrica hayvan dostlarimizi beslediğiniz icinde ayrica tesekkur ederim 🙏🙏

Mesajlarınız için çok çok teşekkür ederim.
bugün kuduz aşımın 2. Dozunu vurundum. Yolda gelirken uyuya kalacaktım sendeledim eve zor attım kendimi... vurunduğum yer pandemi hastanesi olduğu için aşı sonrası direkt yolluyorlar çok yoğunlar...
Kuduz aşısı yan etkisi normal herhalde dimi? Bu kadar halsizlik uyku yapması? Valla bünyemi sağlam zannederdim.

Mesajlarınız için çok çok teşekkür ederim.
bugün kuduz aşımın 2. Dozunu vurundum. Yolda gelirken uyuya kalacaktım sendeledim eve zor attım kendimi... vurunduğum yer pandemi hastanesi olduğu için aşı sonrası direkt yolluyorlar çok yoğunlar...
Kuduz aşısı yan etkisi normal herhalde dimi? Bu kadar halsizlik uyku yapması? Valla bünyemi sağlam zannederdim.
yapar yapar. ancak ilk dozdan sonra hayvan takip edilip, yaşıyorsa sonraki dozlar yapılmıyor diye biliyordum, yanılıyormuşum galiba. tetanoz da aradan çıkmış iyi olmuş, 4-5 yılda bir yaptırmaya devam edin kendiniz için :)

Maceralarım bitmiyordu :) bugün 2. Doz kuduz aşısı vurunmaya hastaneye gittim. Eve gelince şeytan dürttü bi baktım e-nabızdan tetanoz aşısı vurunduğu gözukuyor ( tetanozu zaten 3 gün önce kuduz aşısı ile vurunmuştum).... 184 ü aradım .. eğer solunum güçlüğü vs çekerseniz 112 ambulanstan yardım isteyin dedi... bumudur ? Gel de bu aksam uyu şimdi.... yarın hastaneye gidip sisteme yanlış bilgi mi girdiniz? Diye soracağım.

Kesinlikle aşılarınızı tamamlayın. Kuduz aşısını da sola yaptırırsınız bundan sonra ve aman aman ağrısı olmaz onun, en zoru yani tetanosu atlatmışsınız. Eğer kol ağrınız devam ediyorsa sıcak su torbasına ılık su koyup kolunuza koyun sürekli, ben ağrıyı azaltması açısından çok fayda görmüştüm.
bu arada kuduz aşısı artık 4 doz yapılıyor, 3 dozcuk daha yaptırıverin ☺️

Maceralarım bitmiyordu :) bugün 2. Doz kuduz aşısı vurunmaya hastaneye gittim. Eve gelince şeytan dürttü bi baktım e-nabızdan tetanoz aşısı vurunduğu gözukuyor ( tetanozu zaten 3 gün önce kuduz aşısı ile vurunmuştum).... 184 ü aradım .. eğer solunum güçlüğü vs çekerseniz 112 ambulanstan yardım isteyin dedi... bumudur ? Gel de bu aksam uyu şimdi.... yarın hastaneye gidip sisteme yanlış bilgi mi girdiniz? Diye soracağım.
Yanlışlık olması kuvvetle muhtemel ☺️

Sokak hayvanlarını çok sevdiğimden sürekli besleme yapıyorum. Normalde mama verirken dikkatliyimdir... cuma gunu hamile bi kediye yemek verırken bıraz göbeğini gıdıklayım dedim. Pençesini çok fazla geçirdi elimdem çıkardım. Eve gıdınce kanını baya akıttım sabunlu suyla yıkadım. Annem evham yaptı ya kuduzsa diye? Hamile bi kedi gayet sağlıklı sitemizin bahçesinden ayrılmayan biri dedim ama içime yine de şüphe düştü... bi doktoru aradık. Hemen şimdi hastameye gitmelisin dedi. Artık kedi tırmığında bile kuduz aşısı vurunuyor. Seninki derinmiş de dedi.
macera burdan sonra başlıyor. Kuduz aşısı sadece devlet hastanelerinde vurunuyormuş. Acile gittik ana baba günü gibi. Zaten korona korkusu var. Neyse dr elime baktı hemen tetanos kuduz aşısı dedi.
Hemşirenin biri sol kolumdan tetenosu diğeri sağ kolumdan kuduzu vurdu.. ( bu arada ben solağım)
Sol kolumu 20 cm bile kaldıramıyorum. Normalde ağrı eşiğim yüksektir... ertesi gün ağrı belime kadar yayıldı... şimdide çok fazla halsizlik var. Dertsiz başıma dert almış gibi hissediyorum.
Acil doktoru yarın enfeksiyon doktoruna gidiceksin aşı takvimini belirticek dedi. Sanırım daha 4 doz daha var... başından böyle bir olay geçmiş olan var mı,? Kalan aşıları yaptırmasam mı? Yani yok böyle bir ağrı resmen beni yatağa yapıştırdı. Sanırım bu ağrıyı kuduzdan ziyade tetanos yapıyormuş.
Tetenoz aşısı ağırdır. Ağrı ondan dolayıdır. Hamileyken yapıldı. İki hafta kolum felç gibi gezdim. İkinci gebelikte yapıldı hiç ağrı bile olmadı. Anlamadım bende . İlk hemşirenin eli mi ağırdı. Yoksa dozaj falan mı değişti. Geçmiş olsun sizede . Büyükçe bi pamuğa soğuk kolanya döküp asi yerine tampon yap. Günde iki üç kere tekrar et. Ağrı hafifler biraz

Tetanos 5 doz. 1 ay,2 ay,6 ay ve 1 yil araliklarla 5 tamamlanacak yanlis hatirlamiyorsam bu sekilseydi. Gebelere sağlık ocaginda yapıyorlar, siz de bir sorun. Hamileyken tekrar asi olmayacaksiniz ve sizi ömür boyu koruyacak bir de bu tarafından bakin. Geçmiş olsun.

Ben konuyu okuyunca çok şaşırdım.bizim apartmanın bahçesi var ve aralıklarla bahçede kedilere yuva yapıldı,bazen kimi yavruladı,kimi tek büyüdü etti benim küçük çocuğum çok severdii kedileri,onlarla oynardı hatta ara ara elini kedi ile oynarken acıtır gösterirdi,kedinin büyük çizik attığı da olurdu hiç aklıma kuduz aşısı gelmedi.

Geçmiş olsun da sen aklını peynir ekmeklemi yedin bacım hamile kedi hemde göbeği gıdıkalnırmı 😃... Evet tetanoz iğnesi biraz kolda halsizliklik yapar ama tüm vucuda yayılmaz bir doktora sorsaydın keşke

Merhabalar,
Kuduz aşısının tüm dozlarını yaptırın doktor zaten o riske girmez son aşıyı yapar illa ki ayrıca kuduz aşısının yan etkilerinde titreme ve üşüme olabiliyor.

Kuduzun geri dönüşü yok :KK43: bir iki günlük ihmal bile tehlikeli mutlaka yapılmalı ve takip edilmesi gerekiyor.
Hatta bir yerde deri altında kalabildiğine ve bir yıl sonra bile etkileyebildiğini okumuştum.

Ama merak etmeyin iki yıl içinde galiba tekrar ısırma olursa daha az doz aşı uygulanıyor :)
Geçmiş olsun...

Beni de gecen yil kedi tirmalamisti hastaneye hemen degil de ertesi gun gittigim icin hekim demedigini birakmamisti :KK70: Kedinin görünüsunenerde olduguna kadar tutanak tuttular cok önemsiyorlar bu konuyu, iyi birsey bence. Cunku dönüşü yok bu hastaligin. tetanoz ve kuduz Asisi birlikte yapiliyor tetanoz cok agri yapmisti, son dozu vurmadi bana doktor kedi yasadigi icin, 3 doz oldum sadece, ama takibini cok iyi yapiyorlar Ben 2 ve 3 u baska sehirde oldum onun icin bile bildirim yapildi :)

Türkiye de 20 yıldır kuduz olmadığı bilgisini nereden aldınız? Sadece 2020 yılı içerisinde kuduz vakası görülmedi ondan öncesinde her yıl vaka ve ölüm var.
Konu sahibi bende 2 yıl önce kedi tırmalamadı nedeni ile yaptırdım aşı . Benim de sizin gibi tetanoz yapılan kolum ilk gün çok ağrıdı 2.gün sırtıma yayıldı ağrı ve 1 haftası yoğun olarak yaklaşık 1 ay gibi sürdü çok yoğun olmasada sonra ki zamanlarda. Lütfen aşınızı ihmal etmeyin kediden kuduz olma ihtimali çok çok düşük bir ihtimal hatta yok gibi ama yine de kuduz belirtileri çıktığında %99 ölümcül bir hastalık tedavisi varken neden ihmal edelim ki değil mi ?
İhmal edin demedim. Veterinerim söylemisti. Hatta Almanyada zorunluluk olmaktan çıkmış evciller için.

X