- 29 Nisan 2015
- 26.566
- 91.299
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hamile kedinin göbişi kasinir mi hiç cok hassaslar bu donemlerinde.Bebeklerini korumak icin bazen kaplana evriliyorlar..Asilara devam edin doktor oyle söylediyse ihmal etmeyin bence..Kol agrisi da olabilir normal..Doktora sorun. Ayrica hayvan dostlarimizi beslediğiniz icinde ayrica tesekkur ederimSokak hayvanlarını çok sevdiğimden sürekli besleme yapıyorum. Normalde mama verirken dikkatliyimdir... cuma gunu hamile bi kediye yemek verırken bıraz göbeğini gıdıklayım dedim. Pençesini çok fazla geçirdi elimdem çıkardım. Eve gıdınce kanını baya akıttım sabunlu suyla yıkadım. Annem evham yaptı ya kuduzsa diye? Hamile bi kedi gayet sağlıklı sitemizin bahçesinden ayrılmayan biri dedim ama içime yine de şüphe düştü... bi doktoru aradık. Hemen şimdi hastameye gitmelisin dedi. Artık kedi tırmığında bile kuduz aşısı vurunuyor. Seninki derinmiş de dedi.
macera burdan sonra başlıyor. Kuduz aşısı sadece devlet hastanelerinde vurunuyormuş. Acile gittik ana baba günü gibi. Zaten korona korkusu var. Neyse dr elime baktı hemen tetanos kuduz aşısı dedi.
Hemşirenin biri sol kolumdan tetenosu diğeri sağ kolumdan kuduzu vurdu.. ( bu arada ben solağım)
Sol kolumu 20 cm bile kaldıramıyorum. Normalde ağrı eşiğim yüksektir... ertesi gün ağrı belime kadar yayıldı... şimdide çok fazla halsizlik var. Dertsiz başıma dert almış gibi hissediyorum.
Acil doktoru yarın enfeksiyon doktoruna gidiceksin aşı takvimini belirticek dedi. Sanırım daha 4 doz daha var... başından böyle bir olay geçmiş olan var mı,? Kalan aşıları yaptırmasam mı? Yani yok böyle bir ağrı resmen beni yatağa yapıştırdı. Sanırım bu ağrıyı kuduzdan ziyade tetanos yapıyormuş.
yapar yapar. ancak ilk dozdan sonra hayvan takip edilip, yaşıyorsa sonraki dozlar yapılmıyor diye biliyordum, yanılıyormuşum galiba. tetanoz da aradan çıkmış iyi olmuş, 4-5 yılda bir yaptırmaya devam edin kendiniz için :)Mesajlarınız için çok çok teşekkür ederim.
bugün kuduz aşımın 2. Dozunu vurundum. Yolda gelirken uyuya kalacaktım sendeledim eve zor attım kendimi... vurunduğum yer pandemi hastanesi olduğu için aşı sonrası direkt yolluyorlar çok yoğunlar...
Kuduz aşısı yan etkisi normal herhalde dimi? Bu kadar halsizlik uyku yapması? Valla bünyemi sağlam zannederdim.
Yanlışlık olması kuvvetle muhtemelMaceralarım bitmiyordu :) bugün 2. Doz kuduz aşısı vurunmaya hastaneye gittim. Eve gelince şeytan dürttü bi baktım e-nabızdan tetanoz aşısı vurunduğu gözukuyor ( tetanozu zaten 3 gün önce kuduz aşısı ile vurunmuştum).... 184 ü aradım .. eğer solunum güçlüğü vs çekerseniz 112 ambulanstan yardım isteyin dedi... bumudur ? Gel de bu aksam uyu şimdi.... yarın hastaneye gidip sisteme yanlış bilgi mi girdiniz? Diye soracağım.
Tetenoz aşısı ağırdır. Ağrı ondan dolayıdır. Hamileyken yapıldı. İki hafta kolum felç gibi gezdim. İkinci gebelikte yapıldı hiç ağrı bile olmadı. Anlamadım bende . İlk hemşirenin eli mi ağırdı. Yoksa dozaj falan mı değişti. Geçmiş olsun sizede . Büyükçe bi pamuğa soğuk kolanya döküp asi yerine tampon yap. Günde iki üç kere tekrar et. Ağrı hafifler birazSokak hayvanlarını çok sevdiğimden sürekli besleme yapıyorum. Normalde mama verirken dikkatliyimdir... cuma gunu hamile bi kediye yemek verırken bıraz göbeğini gıdıklayım dedim. Pençesini çok fazla geçirdi elimdem çıkardım. Eve gıdınce kanını baya akıttım sabunlu suyla yıkadım. Annem evham yaptı ya kuduzsa diye? Hamile bi kedi gayet sağlıklı sitemizin bahçesinden ayrılmayan biri dedim ama içime yine de şüphe düştü... bi doktoru aradık. Hemen şimdi hastameye gitmelisin dedi. Artık kedi tırmığında bile kuduz aşısı vurunuyor. Seninki derinmiş de dedi.
macera burdan sonra başlıyor. Kuduz aşısı sadece devlet hastanelerinde vurunuyormuş. Acile gittik ana baba günü gibi. Zaten korona korkusu var. Neyse dr elime baktı hemen tetanos kuduz aşısı dedi.
Hemşirenin biri sol kolumdan tetenosu diğeri sağ kolumdan kuduzu vurdu.. ( bu arada ben solağım)
Sol kolumu 20 cm bile kaldıramıyorum. Normalde ağrı eşiğim yüksektir... ertesi gün ağrı belime kadar yayıldı... şimdide çok fazla halsizlik var. Dertsiz başıma dert almış gibi hissediyorum.
Acil doktoru yarın enfeksiyon doktoruna gidiceksin aşı takvimini belirticek dedi. Sanırım daha 4 doz daha var... başından böyle bir olay geçmiş olan var mı,? Kalan aşıları yaptırmasam mı? Yani yok böyle bir ağrı resmen beni yatağa yapıştırdı. Sanırım bu ağrıyı kuduzdan ziyade tetanos yapıyormuş.
Tetanos 5 doz. 1 ay,2 ay,6 ay ve 1 yil araliklarla 5 tamamlanacak yanlis hatirlamiyorsam bu sekilseydi. Gebelere sağlık ocaginda yapıyorlar, siz de bir sorun. Hamileyken tekrar asi olmayacaksiniz ve sizi ömür boyu koruyacak bir de bu tarafından bakin. Geçmiş olsun.Sokak hayvanlarını çok sevdiğimden sürekli besleme yapıyorum. Normalde mama verirken dikkatliyimdir... cuma gunu hamile bi kediye yemek verırken bıraz göbeğini gıdıklayım dedim. Pençesini çok fazla geçirdi elimdem çıkardım. Eve gıdınce kanını baya akıttım sabunlu suyla yıkadım. Annem evham yaptı ya kuduzsa diye? Hamile bi kedi gayet sağlıklı sitemizin bahçesinden ayrılmayan biri dedim ama içime yine de şüphe düştü... bi doktoru aradık. Hemen şimdi hastameye gitmelisin dedi. Artık kedi tırmığında bile kuduz aşısı vurunuyor. Seninki derinmiş de dedi.
Geçmiş olsun da sen aklını peynir ekmeklemi yedin bacım hamile kedi hemde göbeği gıdıkalnırmı ... Evet tetanoz iğnesi biraz kolda halsizliklik yapar ama tüm vucuda yayılmaz bir doktora sorsaydın keşkeSokak hayvanlarını çok sevdiğimden sürekli besleme yapıyorum. Normalde mama verirken dikkatliyimdir... cuma gunu hamile bi kediye yemek verırken bıraz göbeğini gıdıklayım dedim. Pençesini çok fazla geçirdi elimdem çıkardım. Eve gıdınce kanını baya akıttım sabunlu suyla yıkadım. Annem evham yaptı ya kuduzsa diye? Hamile bi kedi gayet sağlıklı sitemizin bahçesinden ayrılmayan biri dedim ama içime yine de şüphe düştü... bi doktoru aradık. Hemen şimdi hastameye gitmelisin dedi. Artık kedi tırmığında bile kuduz aşısı vurunuyor. Seninki derinmiş de dedi.
İhmal edin demedim. Veterinerim söylemisti. Hatta Almanyada zorunluluk olmaktan çıkmış evciller için.Türkiye de 20 yıldır kuduz olmadığı bilgisini nereden aldınız? Sadece 2020 yılı içerisinde kuduz vakası görülmedi ondan öncesinde her yıl vaka ve ölüm var.
Konu sahibi bende 2 yıl önce kedi tırmalamadı nedeni ile yaptırdım aşı . Benim de sizin gibi tetanoz yapılan kolum ilk gün çok ağrıdı 2.gün sırtıma yayıldı ağrı ve 1 haftası yoğun olarak yaklaşık 1 ay gibi sürdü çok yoğun olmasada sonra ki zamanlarda. Lütfen aşınızı ihmal etmeyin kediden kuduz olma ihtimali çok çok düşük bir ihtimal hatta yok gibi ama yine de kuduz belirtileri çıktığında %99 ölümcül bir hastalık tedavisi varken neden ihmal edelim ki değil mi ?