Kuduz ?

MaysaveBulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2020
395
493
Arkadaşlar merhaba,
2 ay önce çöpte yaklaşık 2,5 aylık yavru kedi bulduk hasta ve zayıftı, açtı, pire doluydu veterinere götürdük iç-dış parazit aşısı yapıldı karnı doyuruldu kızım çok istediği için evde balkonda bakmaya başladık 2 ayı geçti bizimle

Asıl olan bu 2 ayda defalarca bizi ısırdı, tırmaladı, kanattı çok oyuncu hiç aklıma kuduz gelmedi 😔
Şimdi kuduz salgını vs diye haberlerde görünce beni bir korku sardı 😰
Bu kedi bir iki gün balkondan kaçıp geri gelmişti
Neyse ben 20 eylülde ilçe tarımda kuduz aşısını yaptırdım kediciğe
Ama acaba kuduz bulaşmış mıdır bize?
Kollarımda tırmık izleri var mesela
Zaten sağlık anksiyetem var şimdi gidip aşı olsam kaç gün oldu
Bu arada kedi sapasağlam gayet iyi
Sürekli kuduz muyuz diye düşünüyorum napim ben şimdi ?
🥺

Arkadaşlar merhaba,
2 ay önce çöpte yaklaşık 2,5 aylık yavru kedi bulduk hasta ve zayıftı, açtı, pire doluydu veterinere götürdük iç-dış parazit aşısı yapıldı karnı doyuruldu kızım çok istediği için evde balkonda bakmaya başladık 2 ayı geçti bizimle

Asıl olan bu 2 ayda defalarca bizi ısırdı, tırmaladı, kanattı çok oyuncu hiç aklıma kuduz gelmedi 😔
Şimdi kuduz salgını vs diye haberlerde görünce beni bir korku sardı 😰
Bu kedi bir iki gün balkondan kaçıp geri gelmişti
Neyse ben 20 eylülde ilçe tarımda kuduz aşısını yaptırdım kediciğe
Ama acaba kuduz bulaşmış mıdır bize?
Kollarımda tırmık izleri var mesela
Zaten sağlık anksiyetem var şimdi gidip aşı olsam kaç gün oldu
Bu arada kedi sapasağlam gayet iyi
Sürekli kuduz muyuz diye düşünüyorum napim ben şimdi ?
🥺
Ben de ayni korkuyu yasamistim da kuduz hayvanin cenesi zayif olurmus su falan içemezmis

Kedinin aşıları tamda hiçbir şey olmaz da, o kedi niye balkonda yaşıyor? Eve aldıysanız doğru düzgün alın ya da sahiplendirin.Yazık hayvana.
Kuduzu yeni oldu ilk bulduğumuz da veteriner küçük diye yapmamıştı daha 1 hafta oldu kuduz aşısı olalı ama öncesinde 2 ay bizi tırmaladı kanattı

Bulduğumuz hali balkonda ki halinden bin kat kötüydü pire doluydu açtı parazitten tüyleri kurumuş dedi veteriner gerekeni yaptık çöp konteynırından daha iyi olur diye düşündüm
Konumda başka bir şey soruyorum yine de teşekkürler

Iyileşene kadar gecici olarak balkonda baksaniz tamam da kurtardiniz diye hayvani omur boyu balkona hapsetmeniz hak mi oldu size? Iyiymis

Sizin nasıl olmuştu kendi kediniz mi tırmalamıştı aşısı var mıydı?
Kuduz asisi yoktu ama evden hic dışarı çıkmamıştı. Agzindan salya akiyodu bide hırçın bi kediydi veteriner dedi ki kuduz olsa yemez icmez cenesi güçlü olmaz dedi. Beni isirdi da tirmaladi da. Sonra kan testi yapıldı enfeksiyondan dolayi salya akiyomus. Sen yine de ası yaptır kendine. Ama korkma endiselenme

Kedide kuduz olsa çoktan anlardınız zaten bunu geçiyorum.
Balkonda kedimi bakılır? Cam balkon olduğunu varsayıyorum değilse durum daha vahim, yazın sıcak, kışın buz gibi. Sadece balkonda süs gibi koşup oynayabileceği bir ortam yok. Ya sahiplendirin ya da düzgünce bakın hayvana lütfen.
Cam balkon baya büyük kış bahçesi gibi düşünün küçük kedi evi de aldık tırmalama tahtası veterinere vs bakımını yapıldı keyfi iyi gibi ama tabi sizin dediğinizde doğru
Astımım olduğu için eve alamıyorum tüyünden hapşırık tutuyor

Kuduz asisi yoktu ama evden hic dışarı çıkmamıştı. Agzindan salya akiyodu bide hırçın bi kediydi veteriner dedi ki kuduz olsa yemez icmez cenesi güçlü olmaz dedi. Beni isirdi da tirmaladi da. Sonra kan testi yapıldı enfeksiyondan dolayi salya akiyomus. Sen yine de ası yaptır kendine. Ama korkma endiselenme
Bizim kedi veterineri de isirdi tirmaladi o da kuduz asisi yaptırmıştı. Bizim kedi asiri hircin oldugu icin asi yaptirmak serum taktırmak aşırı zordu ozellikle erkeklerden nefret edip saldırıyodu bitane veteriner direkt geri göndermişti bizi o yuzden aşısını yaptiramamıştım

Çok
Geçmiş olsun siz kendiniz aşı oldunuz mu olay sonrası

Çok
Geçmiş olsun siz kendiniz aşı oldunuz mu olay sonrası
Ben olmadim cunku evden çıkmayan kedi kuduz olmaz ki disardan biz de getirmiş olamayız elim temiz değilken asla yavruma dokunmam:) ama sizinki dışardan gelmis ya bisey olmaz ama iciniz rahat etsin asinizi olun. Sakin olun korkmayın

Cam balkon baya büyük kış bahçesi gibi düşünün küçük kedi evi de aldık tırmalama tahtası veterinere vs bakımını yapıldı keyfi iyi gibi ama tabi sizin dediğinizde doğru
Astımım olduğu için eve alamıyorum tüyünden hapşırık tutuyor
Sıcak bi ortamda ailesiyle miril miril uyumak onunda hakkı değil mi ama. Evet kurtarmissiniz çok güzel ama balkon çözüm değil kışın ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
Annem astım hastası 3 kedisi var, yine bi çok astım hastasina kedi sahiplendirdim şikayetleri yok ama rahatsız oluyorsanız yuva aramalisiniz bu şekilde onun için çok kötü. Ayrıca astımdan kaynaklı değil hapşırma, alerjiniz olabilir. Onunda var çaresi, hapı içince kesiliyor. Eşiminde kedi alerjisi var oradan biliyorum

X