Ya işte insan istiyor ki çocuğu şu ülkede ortalama olmasin daha iyi olsun... acaba hem okul hem kisilikteki başarının sırrı böyle şeylerde mi... Ne yapılabilir.... anne olunca hep düşünüyorsun
Ya işte insan istiyor ki çocuğu şu ülkede ortalama olmasin daha iyi olsun... acaba hem okul hem kisilikteki başarının sırrı böyle şeylerde mi... Ne yapılabilir.... anne olunca hep düşünüyorsun
Bilmem anne degilim. Ama bu davranislar zekilik ve kendine guven hareketleri degil onu dusunuyorum sadece gozlemledigim kadariyla. Buyuyunce gecer muhtelemen
3bucuk yaşındaki oğlum her konuda o kadar kendine güveniyor ki ben biliyorum ben yapabilirim dur dur ben yapcam modunda hep. Ama bu bilmişliği öğrenmesini engelliyor. En basitinden kağıda yuvarlak çizmek bir kağıdı kesmek vs vs hemen hemen her konuda böyle. Yapamayınca dur oğlum ben göstereyim öğreteyim diyorum ben biliyorum ki zaten diyor. Ama yapamıyor. Yanlış yaptın diyorum bana kiziyor hayır doğru yaptım diye. Gerçekten yanlış yaptığını anladığı şeylerde de anne öğretir misin demek yerine fırlatıyor vaz geçiyor. Bir yanim kendine güveni güzel bir özellik diyor diğer yanım ise bu duygusu öğrenmesini engeller diyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bence şükredin kendini güzel bir şekilde ifade edebilen bir çocuğa sahipsiniz maşallah. Oğlum oglunuzla aynı yaşta su dese mutlu olucak durumdayim dualar ediyorum.
Oğlunuz daha çok küçük kreşe gitmeye başladığı zaman sorununuz çözülür diye düşünüyorum.
Büyük kızım çok güzel boyama yapardı fakat asla tek renk boyamazdı, boya kitaplarındaki figürleri boyayı taşırmadan ama rengarenk boyardı sıra sıra. İlk zamanlar bende sizin gibi direttim mesela bana göre ağacın yaprakları yeşil gövdesi kahverengi olmalıydı ama kızım gökkuşağı gibi boyardı. Sonra boyama tarzı benim hoşuma gitmeye başladı kendi haline bıraktım ama kreşe başlayınca tek renk boyamaya başladı sonrada eski boyama tarzını özlediğimi farkettim. Bırakın oğlunuz dünyayı algıladığı gibi çizsin, boyasın zamanı gelince zaten öğrenecek.
Yablis yaptigini soylemek yerine "ben böyle yapiyorum bakar misin" diyebilirsiniz. Ya da "geçenlerde xxx şeklinde yyy yapan birinin videosunu izledim, şöyle söyle yapan bir arkadasim vardı. Ben onu deneyeyim. İstersen sen de dene. Ya da bunu nasıl buldun?" gibi yollar tercih edebilirsiniz.
Aslan burcu mu
Şu an o yaş grubu hikayelerine hakim değilim ama eminim vardır o tarz kitaplar.
Kreşe gidiyorsa öğretmeninden yada sosyal medyadan bu tarz kitapları gösteren hesapları takip edip fayda sağlayabilirsiniz.
Sagolun Ve var ya nerdeyse 4 yas kadar oldu bisiklet sürmeyi bilmiyor "ben biliyorum " dediği için sadece ayağıyla hareket ettiriyor pedalla değil. Bu konuda hep anlatacağım bundan sonra
Aynısından vardı bende herşeyi bilirdi yapardı ama yapamazdı
Dezavantajı ince becerisi 0 kütük gibi bir oğlan
Avantajıda sözel sayısal olarak inanılmaz iyi zeki ama oyun oynarken kendisinin yapması gereken şeyleri başkalarına yaptırıyor
Oyunu o kuruyor kendisi kenarda izleyip akıl veriyor
Diyorum bundan olsa olsa yönetici olur
Valla bu bir rahatsızlıksa eğer konuyu takipteyim
Aynı dertten var çünkü
Cok hikaye anlatirim her gece iyi olmak akıllı olmak anne baba öğretmen sözü dinlemek ile ilgili şeyler anlatırım. Bubkonuda aklıma gelmemişti. Sagolun Ve var ya nerdeyse 4 yas kadar oldu bisiklet sürmeyi bilmiyor "ben biliyorum " dediği için sadece ayağıyla hareket ettiriyor pedalla değil. Bu konuda hep anlatacağım bundan sonra