• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük sinekler imdat!!!!

Meyve Sineği İstilasının Belirtileri Meyve sineklerinin aktif olduğunun en önemli iki işareti, yetişkin sineklerin ve pupaların varlığıdır. Yetişkin sinekler genellikle mutfakta ya da çürümekte olan meyve ve sebzelerin bulunduğu çöp kovalarının yakınlarında uçarlar. Aynı zamanda içki ve içki şişelerinin etrafında da görülürler. Olgunlaşmış larvalar, sürünerek kuluçka yerlerinden çıkıp pupa evresini geçirmek için yakınlarda kuru bir yere giderler. Bazen bu pupalar hamamböceği ya da fare dışkısı sanılsalar da pupaların ucundaki bir çift boynuzdan meyve sineği oldukları anlaşılabilir.

Kaynak : https://www.teknikturk.com.tr/hasere-rehberi/meyve-sinegi/40

Bak canim mutfakta sinekler var.. salondada surungenler var.
inanki esim gorunce fare pisligi sandi.. bendee olamaz bu hamambocegi derkennn.. sinek olabilcegini dusundum sonrada... sence ???
Şu an çok utandım 🙈🙈🙈🙈
Benim en çok çalıştığım sinek türü. Ya evet meyve sinekleri aynen öyle oluyor. Her yeri istila ederler. Bayağı da sağlam sineklerdir. İlaçlara çok dayanıklıdırlar.

Ben de ütopik bir şey zannettim. Farklı algıladım yani. o_O

Şu an çok utandım 🙈🙈🙈🙈
Benim en çok çalıştığım sinek türü. Ya evet meyve sinekleri aynen öyle oluyor. Her yeri istila ederler. Bayağı da sağlam sineklerdir. İlaçlara çok dayanıklıdırlar.

Ben de ütopik bir şey zannettim. Farklı algıladım yani. o_O
Ben ne yapacagim bu adiii sineklere ya.. nasil olecekler.. inan su bulsalar yasarlarmis... fazla yemek yeme ihtiyaci yok herhalde.. ilginc olan bu bocekleri dun aksam heryeeri aspirator cektirdim sildim supurdum.. ve tekrar gordum....

Ben ne yapacagim bu adiii sineklere ya.. nasil olecekler.. inan su bulsalar yasarlarmis... fazla yemek yeme ihtiyaci yok herhalde.. ilginc olan bu bocekleri dun aksam heryeeri aspirator cektirdim sildim supurdum.. ve tekrar gordum....
Bir kaba bal koyun. Ağzı dar olsun. Içine girsinler ama çıkamasınlar. Yapışıp kalsınlar. Oraya toplanırlar zaten. Bal yemekten çatlarlar. Ya da yapıştıkları için ölürler zaten.

Bu şekilde daha da çok ürerler mi onu da bilmiyorum açıkçası.

Bu şekilde daha da çok ürerler mi onu da bilmiyorum açıkçası.
Ztn cok uremisler... okadar coktularki... ama ben daha cok ölu olarak buldum 50 60 tane ölu bocek vardi ( sinek) 20 kadarda dun canli gordum... yumurtalar ztn gozle gorulmuyor... bunlari dun temizledim. 1 saat sonra geri baktim gene 4 canli bocek gene gordum... suan geri bakmaya korkuyorum yalniz bocek sinek fobim var.. esim işte o gelsin bugun tekrar bakacam.. kesin gene canli bocek gorurum.. ama insaalllah en azindan azalir....

Ztn cok uremisler... okadar coktularki... ama ben daha cok ölu olarak buldum 50 60 tane ölu bocek vardi ( sinek) 20 kadarda dun canli gordum... yumurtalar ztn gozle gorulmuyor... bunlari dun temizledim. 1 saat sonra geri baktim gene 4 canli bocek gene gordum... suan geri bakmaya korkuyorum yalniz bocek sinek fobim var.. esim işte o gelsin bugun tekrar bakacam.. kesin gene canli bocek gorurum.. ama insaalllah en azindan azalir....
Çok mide bulandiricilar. Sizi çok iyi anlıyorum. Inşallah halledebilirsiniz.

Selamunaleykum sevgili hanımlar
Ben doğuda yaşıyorum. Malum havalar çok soğuk ama evimde küçük küçük sinekler var. Bu havada biz bile donuyoruz onlar nasıl yaşıyor hayret ediyorum.
Bütün evi alt üst ettim dip köşe temizledim normal de titiz bir insanım hatta acayip ıgreniyorum. Ben bunlardan nasıl kurtulacağım? Lütfen yardımcı olun.

dikkatli olun derim ben. Şimdilerde Batı Nil virüsü diye bir şey var. Sivrisinekten bulaşıyormuş. Öldürücü bir virüs. İlaçlama yaptırın bence

dikkatli olun derim ben. Şimdilerde Batı Nil virüsü diye bir şey var. Sivrisinekten bulaşıyormuş. Öldürücü bir virüs. İlaçlama yaptırın bence
Kışın ocak ayında çıkmışlardı. Sivrisinek değildi. Sirke sinegine benziyordu ama daha küçük ve daha yuvarlaktı. Bir de en soğuk zamanda. Ne yaptıysam gitmedi. Sonra kendi kendine kayboldu.

Back
X