• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük sinekler imdat!!!!

Feslegen Kokulu Nane

Durmak, yıkılmaktan önceki son adımdır.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
16.162
36.780
528
Selamunaleykum sevgili hanımlar
Ben doğuda yaşıyorum. Malum havalar çok soğuk ama evimde küçük küçük sinekler var. Bu havada biz bile donuyoruz onlar nasıl yaşıyor hayret ediyorum.
Bütün evi alt üst ettim dip köşe temizledim normal de titiz bir insanım hatta acayip ıgreniyorum. Ben bunlardan nasıl kurtulacağım? Lütfen yardımcı olun.

Patates soğan bozulmuşsa da küçük sinekler olur.Onlara baktınız mı? Yada giderlerde bir sıkıntı olabilir. Yani mutlaka bir yerlerde bir şeyler var.

çiçek var mı evinde yada meyve falan çürümüşse bir müddet olur sonra geçer
Çiçek var ama çiçeğin etrafında hiç yok. Çöpün üzerinde de yok ama banyo dolu. Oradan çıkıp bütün eve dağılıyorlar banyoyu da temiz tutarım. Havalandırmadan geldiğini düşünüyorum ama çok çaresizim. Midemi bulandiriyorlar.

Çiçek var ama çiçeğin etrafında hiç yok. Çöpün üzerinde de yok ama banyo dolu. Oradan çıkıp bütün eve dağılıyorlar banyoyu da temiz tutarım. Havalandırmadan geldiğini düşünüyorum ama çok çaresizim. Midemi bulandiriyorlar.
lağım sineği
borular tıkanık mı
eğer öyleyse boruları açın temizleyin

Havalandirmadan çamaşır suyu dökün. Ordan gelip gelmediğini anlarsınız.

Benim de öyle ya banyodan küçük küçük çıkıyo zıplıyo mu sizinkiler de ben yaklaşınca zıplıyo çok temiz tutmama rağmen nerden geliyo anlamıyorum

Mok sineği diyoruz onlara kısaca. Aparmanın tüm giderlerinin temizlenip ilaçlanması lazım. Bireysel olarak çözülmez.

borulardanda
ya şu internetten hiç mi araştırmadınız
inanın eleştirmek için yazmıyorum merak ediyorum sadece
Araştırdım. Ama hiç birşey bulamadım borulara giderlere hep çamaşır suyuyla su karışımı da yolladım belki ordan geliyosa diye bi gün duruyo tekrar geliyo yeni oldu bende bu havalar ısınmaya başlayınca oldu da neden böyle yargılar gibi bi soru sordunuz onu anlamadım

Araştırdım. Ama hiç birşey bulamadım borulara giderlere hep çamaşır suyuyla su karışımı da yolladım belki ordan geliyosa diye bi gün duruyo tekrar geliyo yeni oldu bende bu havalar ısınmaya başlayınca oldu da neden böyle yargılar gibi bi soru sordunuz onu anlamadım
kusura bakmayın
yargılamak değil amacım merak ettim sadece

Kaynanamgil tatile gitti. Evlerine bakayim dedim mutfakta sogan unutulmus birkac sinek vardi umursamadim. Ama soganlari attim cope. 2 hafta sonra gelince sinekleri cogalmis gordum... veee salonda birsuru bocek vardi. Sizce bu sinekler dogurunca ilk bocekmi oluyor???? Yoksa onlarla alakali dglmi ??

Kaynanamgil tatile gitti. Evlerine bakayim dedim mutfakta sogan unutulmus birkac sinek vardi umursamadim. Ama soganlari attim cope. 2 hafta sonra gelince sinekleri cogalmis gordum... veee salonda birsuru bocek vardi. Sizce bu sinekler dogurunca ilk bocekmi oluyor???? Yoksa onlarla alakali dglmi ??
Sinekler ilk böcek olmaz. 😊😊
Sineklerin böceklerle bir alakası yok. Ev kullanılmadığı için böcekler kendilerine yasam alanı bulmuşlar sadece.
Soğanları da evden çıkarmadıysanız çöpe atmak işe yaramaz daha da çoğalır.

Sinekler ilk böcek olmaz. 😊😊
Sineklerin böceklerle bir alakası yok. Ev kullanılmadığı için böcekler kendilerine yasam alanı bulmuşlar sadece.
Soğanları da evden çıkarmadıysanız çöpe atmak işe yaramaz daha da çoğalır.
Tabiki disari cikartim ztn kaynanam tatile gidince cop u yoktu evde...
Ben internete arastirirdim larvasi bocek seklinde olurmus surungen olurmus... ve asiri dogurganmis..
Diyeceksin alla alla ben niye gormedim..
Bu tur sineklerin cesiti cokmus..
Ki ztn eve baska bocek gelebilcegini sanmiyorum ev okadar temizkii ... ben sinek olabilcegine inandim.. dun tekrar evi camasir suyuyla sildim.. elimde hamam bocegi icin raid vardi onu sıktim..
Bugun ilk isim sinek ilaci almak...

Hangi siteden baktınız? Ben biyoloji mezunuyum. Hiç o şekilde böcek çıkaran sinek duymadım. Çok şaşırdım.
Tabiki disari cikartim ztn kaynanam tatile gidince cop u yoktu evde...
Ben internete arastirirdim larvasi bocek seklinde olurmus surungen olurmus... ve asiri dogurganmis..
Diyeceksin alla alla ben niye gormedim..
Bu tur sineklerin cesiti cokmus..
Ki ztn eve baska bocek gelebilcegini sanmiyorum ev okadar temizkii ... ben sinek olabilcegine inandim.. dun tekrar evi camasir suyuyla sildim.. elimde hamam bocegi icin raid vardi onu sıktim..
Bugun ilk isim sinek ilaci almak...

Hangi siteden baktınız? Ben biyoloji mezunuyum. Hiç o şekilde böcek çıkaran sinek duymadım. Çok şaşırdım.

Meyve Sineği İstilasının Belirtileri Meyve sineklerinin aktif olduğunun en önemli iki işareti, yetişkin sineklerin ve pupaların varlığıdır. Yetişkin sinekler genellikle mutfakta ya da çürümekte olan meyve ve sebzelerin bulunduğu çöp kovalarının yakınlarında uçarlar. Aynı zamanda içki ve içki şişelerinin etrafında da görülürler. Olgunlaşmış larvalar, sürünerek kuluçka yerlerinden çıkıp pupa evresini geçirmek için yakınlarda kuru bir yere giderler. Bazen bu pupalar hamamböceği ya da fare dışkısı sanılsalar da pupaların ucundaki bir çift boynuzdan meyve sineği oldukları anlaşılabilir.

Kaynak : https://www.teknikturk.com.tr/hasere-rehberi/meyve-sinegi/40

Bak canim mutfakta sinekler var.. salondada surungenler var.
inanki esim gorunce fare pisligi sandi.. bendee olamaz bu hamambocegi derkennn.. sinek olabilcegini dusundum sonrada... sence ???

Back
X