benim öykümde herkesinki gibi biras garip, ilk bebeğim, 38 haftalık doğdu. erkek. aslında o gün bizim çatı muayenemiz vardı. bi gün önce gece yarısına kadar sahilde gezdik yürüdük, bebeğe isim aradık felan herşey yolundaydı gelicene dair hiçbir belirti yoktu. çokta güzel bir gebelik süreci yaşadım çok şükür, neyse sabah yedide idrar kaçırdım sandım. bi yemek kaşığı kadar çamaşırım ıslanmış öyle uyandım. hiçte sevmem tikliyimdir böle konularda, günde 2 3 kez duş alırdım mesela. onuda görünce çamaşırımı değiştirmek yerine duşa attım yine kendimi, duşta böbreklerim buruluyo gibi oldu. doğum sancısınıda tanımadığımdan anlayamadım ne olduğunu tabi. erken geleceğinide sanmadım hiç.çünkü etrafımdaki herkes bana erkekler gününü doldurur geç gelir felan derlerdi. neyse duştan sonra saçımı kuruttum. giyindim, ama o buruntular sık sık beni dürtüp gidiyodu. şüphelenmeye başladım derkeeeen, biri böbreklerime bıçak soktu sanki. orada kalakaldım.hemen dolaba tutundum uzandım.hafifledi geçti. aşimi uyandırdım. erken gidelim kontrole dedim böle bi ağrı geldi die.eşimin panik anını görmeliydiniz. bende paniklemesin die sakin sölemiştim halbuki:) tuvalete gidiceğine dış kapıdan çıkıyodu, pijamalarla.:) neyse eşim hazırlandı hemen çıktık arabaya giderken yine vurdu aynı bıçak. 5 dk bile yok bu sancı araları bu arada. Artık emindim. Doğum başlıyor. Ama çok sık sancı gelmesi şaşırtıyodu beni. Acaba değilmiydi. Hastaneyle ev arasıda 80 km bu arada. Gerisi çok zordu. O beşer dk arayla gelen sancılar gittikçe hızlandı ve şiddetlendi. En yakın hastaneye girmek için yalvarıyodum eşime. Ambulans sireni gibi arabada bağırıp duran ben, boğazım patladı resmen. Eşimde kendi doktorumla doğum yamamı istedi ne bilsin oda durumu. Sabret sık dişini derken. O 80 km lik yolu 35 dk da aştık trafikte birinin arabasına geçirdik.ama anladılar durumuda bişe demediler. Sonra trafik kilitlendi bi ara. Bırak dedim eşime ben yürücem hastaneye az kaldı J o durumda a acıyla nasıl yürüceksem şimdi gülüyorum. Sonunda vardık ama bide bana sorun sesim nerden duyulduysa sedyede değil kapıdaki bi hastadan sandalyeyi almışlar altından beni karşılıyolar otur hemen çıkaralım die. Ben yine bağırıyorum nasıl oturucaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmm delirdinizmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiJJJJJJJ
yarım yamalak oturduk. Bağıra bağıra koridordan geçtiğimi ve herkein eli ağzını tıkamış acıyan gözlerle bana baktıklarını hatırlıyorum. Bi de bi teyze elini açmış bana dua ediyodu yazıkJ asansör desen her katta durmaz mı. Delirmemek elde değil. Acil doğumhaneye girdik. Hemen muayene.eşim yanımda doktor daha Gelemiş mesaiye beni teselli ediyo. Ağlıyoruz karşılıklı.son kez öpüştük sanki. Veda ettim eşime resmen bebeğime iyi bak diye ağladım. Ve ebe geldi eşimi çıkardılar. muayene hemen dediki hastanın durumu tam açık. Acilen epidurali takın bebek gelmişJiyiki yolda doğurmamışsın dediler. Titremekten duramıyordum, epidurali hemen takın yalvarıyorum dayanamıyorum diye çok bağırdım, neyse takıldı ama çok geç kalınmıştı tabi, normalde açıklık 4 cme ulaştığında takılması gerekirmiş ya. Epiduralin Bana tek faydası epizyo kesisini ve dikişleri hissetmemem oldu. Ama doğururken bacaklarımı bağladılar. Duramıyordum. Forsepste kullanılmış. Nst de bebeğimin kalp atışlarının hızla düştüğünü sölediler. Gözüm makineye takıldı sora bide ne göreyim. 3 – 2 o anda 3 tane doktor üzerime abandı. Göğüs kafesime bi çöktüler ki nefes alamadım bebeği onlar itti.ama biri aşağıdan çekti.3 doktor bi ebeJ o nefes son nefesim sandım. Ciğerlerimdeki tüm hava son katresine boşaldı.gözlerim karardı. Kendi sesimden kulaklarım duymaz oldu. Öle bağırmışım ki tüm hastane beni sormuş eşime hiç tanımadığı insanlar teselli veriyomuş dışarıda. Çok bağırmışım ya oda çok ağlamış dışarıda. Sonra anlatıyolar banaJ. Neyse sora bebeğimi gördüm küçücüüüüük eli kolu sağlam ciyak ciyak ağladı. Ooo tam bi fırlama dediler. bana vermediler ama gerisini çok net hatırlamıyorum. Ama doğum süremden çok dikiş sürem vardı. Dikiş esneasında doktorların başımda konuştuklarını hatırlıyorum. Bu hastanede bu ilk. Ben hiç bu kadar hızlı doğum yaptırmadım diolar. Diğeri dioki evet bende öle. Bi diğeri dediki inşallah farklı semptomlar gelişmez. Biri dio bukadar dikişle bu kız …. Dedi herhelde uyardılar durdu.
Neyse artık bitmişti. Odamda açtım gözümü. Bebeğimde camdan bi küvette getirdiler. Hemen memeye. Emdi emdi uyudu bebişim aman da pek çikindiiiiiiJ: kırışık buruşukJ
Sonra yine kendimi kaybetmiş olucam ki bebeğime kaşıkla mama verilmiş yanı başımda hiç haberim yok. Fotoğrafları gördüm sonra. Zormuş. zordu. zor. Ama mutluyum şimdi sağ selamet kucağımdan hiç inmiyo hemdeJ neyseki geçti gitti şükürler alsun allahıma bebeğime kavuştum. Eşilmede boşuna vedalaşmışım korkutmuşum cocuğuJ
Benim doğum hikayemde böle işte. Tam bir fırlamam var. Allahım herkese böle kısa süren sağlıklı olanından doğum nasip etsin. Günlerce o sancıyı çeken arkadaşlara sabır diliyorum.
Bebeğimi çooooooooooooooooooookkkkkkkkkkk seviyoluuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?