kucuk mucizemmm hosgeldin:)

argul82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2012
197
1
26
İstanbul
nihayet bende kizimi kollarima aldimmm cok sukur:)bugun 16 gunluk olduk yeni firsat buldum yazmaya ve basliyorum bizim hikayemizi anlatmaya...aslinda dr.dogum tarihimizi 30 ekim olarak vermisti.30 una randevu almistik ne 1olur ne olmaz die ama bende her hangi bir belirti yoktu doguma dair, bizde kontrole gittik.hersey gayet normal gayet guzeldi dr.umuzun dedigine gore.bu iki gun icinde buyuk ihtimalle dogum gerceklesir, bisey olursa hemen gel dedi.bizde eve gittik ertesi sabah tuvalete gittigimde kanama oldugunu gordum ve cok heyecanlandim.cunku uzun zamandir bugunu bu ani bekliyordum.demekki dogum surecine girmistik artik baslamak uzereydi ve burdan geri donus yoktu:)yalniz hala kizimiza isim bulamamistik.dogum hemen baslamadigina gore islerimi halledebilirdim ve burdan okuduklarimdan da yola cikarak guzel bi dus aldim, kahvaltimi yaptim, cantadaki eksikleri gozden gecirdim son anda almam gerekenleri aldim.annemle esimde hazirlandi.gayet sakin bi sekilde hastaneye vardik.dr.kontrol etti.evet dogum baslamis ama daha onunde uzun bi surec var dedi.henuz bir cm acilmis.hastaneye uzak oldugumuz icin bi daha geri donmdik12 de yatis yaptim.normal dogum olacagi icin once lavman yaptilar.biraz kendimi kastigim icin zor oldu yapmalari.boyle giderse dogum yapman gece 12yi bulur dedi sevgili dr.umuz ,saat uce dogru suni sanci verdiler,acila acila bi cm daha acildi.bu arada hala sncim yoktu.gidip gelip kontrol ediyorlardi.saat 5e dogruda suyumu patlattilar, icimden ilik bi su bosaldi heralde artik dogum baslar dedim.hafiften sancilarim basladi ve aciklik 4 cm oldu.gittikce artan sancilarimla saat 9 u geciyordu.bebegim yoluna girmis cok guzel pozisyon almis ama hala yeteri kadar aciklik saglanamamisti.ustelik artik sancilar 2dk ya hatta dk.a dusmustu.cok aci cekiyordum ozellikle catiyi kontrol ettikleri zaman sanci inanilmaz oluyordu.ben artik etrafimla iliskiyi kesmis sadece acilarimin sona ermesi icin disimi sikiyordum biliyordum az kalmisti.tam da bu siralarda nst ye bagliyken birden etrafimda biseyler oldugunu fark ettim. bi kosusturma bir telas konusulanlari yarim yamalak anliyordum.duyduklarimdan cikarttigim; bebegin kalp atislarinin dustugu ve acilen sezeryana alinmam gerektigiydi.hemen beni iceri aldilar.belime bir igne yaptilar ve sakinlestirmeye basladilar.gerci kendileri panik yapmisti,birbirlerine hadi cabuk olun die seslenmelerini duyuyordum.ayaklarim birden isinmaya basladi,agrilarim kesildi ve 2-3 dk. icinde kizimi cikardiklarini hissettim ama aglama sesi gelmiyordu.bi sure daha dinledim sonunda sesini duydum ama hala kizimi gorememistim.nihayet cocuk dr.umuz bana kizimi gosterdi yanima getirdi kokladim optum sonra tekrar uzaklastilar.benide dinlenmem icin uyutmuslar.gozlerimi ne zaman nerde actim hatirlamiyorum ama muthis bisey,harika bir duygu...Allah herkese nasip etsin. hala boyle bi guzelligin benim kizim olduguna inanamiyorum.kucuk mucizemmmm boyle geldi ve iyiki geldi hosgeldi annesinin bi tanesii:))bu arada ismini merve koyduk:)
Allah herkesin yavrusunu korusun...

Dünyadaki tarifi imkansız bir duygu annelik.Allah anneli babalı büyütsün ,bahtı güzel olsun,iyi insanlarla karşılaşsın.

benim öykümde herkesinki gibi biras garip, ilk bebeğim, 38 haftalık doğdu. erkek. aslında o gün bizim çatı muayenemiz vardı. bi gün önce gece yarısına kadar sahilde gezdik yürüdük, bebeğe isim aradık felan herşey yolundaydı gelicene dair hiçbir belirti yoktu. çokta güzel bir gebelik süreci yaşadım çok şükür, neyse sabah yedide idrar kaçırdım sandım. bi yemek kaşığı kadar çamaşırım ıslanmış öyle uyandım. hiçte sevmem tikliyimdir böle konularda, günde 2 3 kez duş alırdım mesela. onuda görünce çamaşırımı değiştirmek yerine duşa attım yine kendimi, duşta böbreklerim buruluyo gibi oldu. doğum sancısınıda tanımadığımdan anlayamadım ne olduğunu tabi. erken geleceğinide sanmadım hiç.çünkü etrafımdaki herkes bana erkekler gününü doldurur geç gelir felan derlerdi. neyse duştan sonra saçımı kuruttum. giyindim, ama o buruntular sık sık beni dürtüp gidiyodu. şüphelenmeye başladım derkeeeen, biri böbreklerime bıçak soktu sanki. orada kalakaldım.hemen dolaba tutundum uzandım.hafifledi geçti. aşimi uyandırdım. erken gidelim kontrole dedim böle bi ağrı geldi die.eşimin panik anını görmeliydiniz. bende paniklemesin die sakin sölemiştim halbuki:) tuvalete gidiceğine dış kapıdan çıkıyodu, pijamalarla.:) neyse eşim hazırlandı hemen çıktık arabaya giderken yine vurdu aynı bıçak. 5 dk bile yok bu sancı araları bu arada. Artık emindim. Doğum başlıyor. Ama çok sık sancı gelmesi şaşırtıyodu beni. Acaba değilmiydi. Hastaneyle ev arasıda 80 km bu arada. Gerisi çok zordu. O beşer dk arayla gelen sancılar gittikçe hızlandı ve şiddetlendi. En yakın hastaneye girmek için yalvarıyodum eşime. Ambulans sireni gibi arabada bağırıp duran ben, boğazım patladı resmen. Eşimde kendi doktorumla doğum yamamı istedi ne bilsin oda durumu. Sabret sık dişini derken. O 80 km lik yolu 35 dk da aştık trafikte birinin arabasına geçirdik.ama anladılar durumuda bişe demediler. Sonra trafik kilitlendi bi ara. Bırak dedim eşime ben yürücem hastaneye az kaldı J o durumda a acıyla nasıl yürüceksem şimdi gülüyorum. Sonunda vardık ama bide bana sorun sesim nerden duyulduysa sedyede değil kapıdaki bi hastadan sandalyeyi almışlar altından beni karşılıyolar otur hemen çıkaralım die. Ben yine bağırıyorum nasıl oturucaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmm delirdinizmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiJJJJJJJ

yarım yamalak oturduk. Bağıra bağıra koridordan geçtiğimi ve herkein eli ağzını tıkamış acıyan gözlerle bana baktıklarını hatırlıyorum. Bi de bi teyze elini açmış bana dua ediyodu yazıkJ asansör desen her katta durmaz mı. Delirmemek elde değil. Acil doğumhaneye girdik. Hemen muayene.eşim yanımda doktor daha Gelemiş mesaiye beni teselli ediyo. Ağlıyoruz karşılıklı.son kez öpüştük sanki. Veda ettim eşime resmen bebeğime iyi bak diye ağladım. Ve ebe geldi eşimi çıkardılar. muayene hemen dediki hastanın durumu tam açık. Acilen epidurali takın bebek gelmişJiyiki yolda doğurmamışsın dediler. Titremekten duramıyordum, epidurali hemen takın yalvarıyorum dayanamıyorum diye çok bağırdım, neyse takıldı ama çok geç kalınmıştı tabi, normalde açıklık 4 cme ulaştığında takılması gerekirmiş ya. Epiduralin Bana tek faydası epizyo kesisini ve dikişleri hissetmemem oldu. Ama doğururken bacaklarımı bağladılar. Duramıyordum. Forsepste kullanılmış. Nst de bebeğimin kalp atışlarının hızla düştüğünü sölediler. Gözüm makineye takıldı sora bide ne göreyim. 3 – 2 o anda 3 tane doktor üzerime abandı. Göğüs kafesime bi çöktüler ki nefes alamadım bebeği onlar itti.ama biri aşağıdan çekti.3 doktor bi ebeJ o nefes son nefesim sandım. Ciğerlerimdeki tüm hava son katresine boşaldı.gözlerim karardı. Kendi sesimden kulaklarım duymaz oldu. Öle bağırmışım ki tüm hastane beni sormuş eşime hiç tanımadığı insanlar teselli veriyomuş dışarıda. Çok bağırmışım ya oda çok ağlamış dışarıda. Sonra anlatıyolar banaJ. Neyse sora bebeğimi gördüm küçücüüüüük eli kolu sağlam ciyak ciyak ağladı. Ooo tam bi fırlama dediler. bana vermediler ama gerisini çok net hatırlamıyorum. Ama doğum süremden çok dikiş sürem vardı. Dikiş esneasında doktorların başımda konuştuklarını hatırlıyorum. Bu hastanede bu ilk. Ben hiç bu kadar hızlı doğum yaptırmadım diolar. Diğeri dioki evet bende öle. Bi diğeri dediki inşallah farklı semptomlar gelişmez. Biri dio bukadar dikişle bu kız …. Dedi herhelde uyardılar durdu.
Neyse artık bitmişti. Odamda açtım gözümü. Bebeğimde camdan bi küvette getirdiler. Hemen memeye. Emdi emdi uyudu bebişim aman da pek çikindiiiiiiJ: kırışık buruşukJ
Sonra yine kendimi kaybetmiş olucam ki bebeğime kaşıkla mama verilmiş yanı başımda hiç haberim yok. Fotoğrafları gördüm sonra. Zormuş. zordu. zor. Ama mutluyum şimdi sağ selamet kucağımdan hiç inmiyo hemdeJ neyseki geçti gitti şükürler alsun allahıma bebeğime kavuştum. Eşilmede boşuna vedalaşmışım korkutmuşum cocuğuJ
Benim doğum hikayemde böle işte. Tam bir fırlamam var. Allahım herkese böle kısa süren sağlıklı olanından doğum nasip etsin. Günlerce o sancıyı çeken arkadaşlara sabır diliyorum.
Bebeğimi çooooooooooooooooooookkkkkkkkkkk seviyoluuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmm

ayyyyyyy çok uzun olmuuuuuuuş
ne hikayesi roman yazmışım yaw
işallah çok uzun deyip okumamazlık eden olmaz.
çünküüüü:) çok heycanlı .

çok heyecanlı gerçekten, roman gibi :) bi çırpıda okudum. ama biraz zor olmuş sanırım, tırstım :18:

ikinizin hikayesinide ağlayarak okudum argul82 ve bege Allahım miniklerinizden hiç ayırmasın.
benim kaynanam mahvetti doğumumu
40. haftam doldu o zamana kadar normal doğum diyen doktor bu doğum olmaz sezeryan yapalım dedi
ama kaynanam itiraz etti benim çektiğim de sancımıymış hayır olamazmış normal doğurcakmışım onun yüzünden bir hafta daha bekledim
en son bi gece ağlaya ağlaya eşim annem ben hastaneye gittik dr a beni yollama dedim tamam dedi yatırdı 12 gibi hanımefendi de koşa koşa işkence etmeye geldi ben eşime yanımda kal dedim kaynanam coştu sen ne biçim insansın oğllumdan ne istiyosun gitsin yatsın eşime git cık dışarı durup ne yapcan bagır cagır yolladı zorla
bana sabah sunni sancı taktılar ben kıvranıyorum o gülerek bunlar sancı değil sancı olsa bağır bağır ölür diyo inadımdan ıh demedim
6 saat suni sancı çektim habire kontrol ediyolar hiç açılma yok dediler suyunu patlatalım ebe nst ye baglıcam bekle dedi gitti gelmez
dedim gelsin yoksa ben gidiyorum geldi bağladılar makina ötmeye başladı kalp atışları durmuş
o an ortalık birbirine girdi bana oksijen verdiler ama ben nefes alamadım korkudan beni acil sezeryana aldılar ebe bana bağırıyo bebeğin ölüyo nefes al ben kilitlendim resmen nefes alamıyorum zorla ağzımı açıp eşimi çağırdım ama nafile
annem aramış eşimi kaynanam arama oğlum heycanlanır kaza yapar demiş deli oldum
eşim yanlış anlamış bana birşey oldu sanmış halbuki oda otoparkda arabada yatmış
ömrümde en çok o zaman istedim yanımda olamadı o kadının yüzünden
lohusalığımı da aynen burnumdan getirdi hala getiriyo hakkımı helal etmiyorum hiç

Gözlerim doldu ya ne kadar güzel bir duygudur yarabbim. Allah'ım her isteyen kadının başına versin. Aminn

Nefes almadan okudum hikayeleri Allah analı babalı büyütsün yavrularınızı .
bu kötü kaynanalardan Allahımaşükürler olsun bende yok Allah yardımcın olsun.

Ama uzun yazdım diyen arkadaş valla bir solukta okudum yaşadım resmen ne güzel çarçabuk olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…