nihayet bende kizimi kollarima aldimmm cok sukur:)bugun 16 gunluk olduk yeni firsat buldum yazmaya ve basliyorum bizim hikayemizi anlatmaya...aslinda dr.dogum tarihimizi 30 ekim olarak vermisti.30 una randevu almistik ne 1olur ne olmaz die ama bende her hangi bir belirti yoktu doguma dair, bizde kontrole gittik.hersey gayet normal gayet guzeldi dr.umuzun dedigine gore.bu iki gun icinde buyuk ihtimalle dogum gerceklesir, bisey olursa hemen gel dedi.bizde eve gittik ertesi sabah tuvalete gittigimde kanama oldugunu gordum ve cok heyecanlandim.cunku uzun zamandir bugunu bu ani bekliyordum.demekki dogum surecine girmistik artik baslamak uzereydi ve burdan geri donus yoktu:)yalniz hala kizimiza isim bulamamistik.dogum hemen baslamadigina gore islerimi halledebilirdim ve burdan okuduklarimdan da yola cikarak guzel bi dus aldim, kahvaltimi yaptim, cantadaki eksikleri gozden gecirdim son anda almam gerekenleri aldim.annemle esimde hazirlandi.gayet sakin bi sekilde hastaneye vardik.dr.kontrol etti.evet dogum baslamis ama daha onunde uzun bi surec var dedi.henuz bir cm acilmis.hastaneye uzak oldugumuz icin bi daha geri donmdik12 de yatis yaptim.normal dogum olacagi icin once lavman yaptilar.biraz kendimi kastigim icin zor oldu yapmalari.boyle giderse dogum yapman gece 12yi bulur dedi sevgili dr.umuz ,saat uce dogru suni sanci verdiler,acila acila bi cm daha acildi.bu arada hala sncim yoktu.gidip gelip kontrol ediyorlardi.saat 5e dogruda suyumu patlattilar, icimden ilik bi su bosaldi heralde artik dogum baslar dedim.hafiften sancilarim basladi ve aciklik 4 cm oldu.gittikce artan sancilarimla saat 9 u geciyordu.bebegim yoluna girmis cok guzel pozisyon almis ama hala yeteri kadar aciklik saglanamamisti.ustelik artik sancilar 2dk ya hatta dk.a dusmustu.cok aci cekiyordum ozellikle catiyi kontrol ettikleri zaman sanci inanilmaz oluyordu.ben artik etrafimla iliskiyi kesmis sadece acilarimin sona ermesi icin disimi sikiyordum biliyordum az kalmisti.tam da bu siralarda nst ye bagliyken birden etrafimda biseyler oldugunu fark ettim. bi kosusturma bir telas konusulanlari yarim yamalak anliyordum.duyduklarimdan cikarttigim; bebegin kalp atislarinin dustugu ve acilen sezeryana alinmam gerektigiydi.hemen beni iceri aldilar.belime bir igne yaptilar ve sakinlestirmeye basladilar.gerci kendileri panik yapmisti,birbirlerine hadi cabuk olun die seslenmelerini duyuyordum.ayaklarim birden isinmaya basladi,agrilarim kesildi ve 2-3 dk. icinde kizimi cikardiklarini hissettim ama aglama sesi gelmiyordu.bi sure daha dinledim sonunda sesini duydum ama hala kizimi gorememistim.nihayet cocuk dr.umuz bana kizimi gosterdi yanima getirdi kokladim optum sonra tekrar uzaklastilar.benide dinlenmem icin uyutmuslar.gozlerimi ne zaman nerde actim hatirlamiyorum ama muthis bisey,harika bir duygu...Allah herkese nasip etsin. hala boyle bi guzelligin benim kizim olduguna inanamiyorum.kucuk mucizemmmm boyle geldi ve iyiki geldi hosgeldi annesinin bi tanesii:))bu arada ismini merve koyduk:)
Allah herkesin yavrusunu korusun...
Allah herkesin yavrusunu korusun...