küçük kız çocugu

aynen arkadaşım.sana katılıyorum.sigara içecegime sabah, aksam bir iş bulup çalışırım bu kadın halimle..... çocuklarımı asla aç bırakmam..senağlama

allah razı olsun senden canım ne muradın var ise versin mevlam
gel seni bi sulu sulu öpeyimŞeniz

doğru söylüyorsun arkadaşım benimde gördüğümde içim parçalanıyor vermek istiyorum arkasında kimler oldugunu böyle düşününce içim burkula burkula vermiyorum
allah islah etsin çocukları sokaga salanlarıKötü Kazen
gecenlerde pazara gittim benim yaşlarımda veya büyük dileniyor para istiyor kuçagında da bebeği ya dedim böyle
dilenecegine otur çocuguda telef etme elişi yap sat dedim kazan
ve sustum sonra sataşmasın diye var güçümlede uzaklaştım ordan lafta söylüyorlar da
onlar öyleler çünki işi ticarete dökmüşler.bu çocuklar sabi anne babanın eline bakıyorlar.ana babada rahat insanlar çocuklarımız çıkolata istermi canı bile düşünmezler.meyva almazlar.onun bunun agacından koparıp yerler.o da sadece yazın.dogurmak marifet degil bakmak marifet.hayvanlar bile yavrularına ne güzel bakıyorlar.

allah yardimcilari olsun ole bencil kendi zevkleri icin
habire esine hamile birakan adamlara sinir oluyorum
bi de cocuklari dilenci gibi kendi icin gondermek yazik be o cocuklara hic mi dusunmuyor
allah korkulari yok mu bole adamlarin yahu ?
allah senden razi olsun ne guzel yardim etmisin ama ne zamana kadar yapabilirsin ki

onlar öyleler çünki işi ticarete dökmüşler.bu çocuklar sabi anne babanın eline bakıyorlar.ana babada rahat insanlar çocuklarımız çıkolata istermi canı bile düşünmezler.meyva almazlar.onun bunun agacından koparıp yerler.o da sadece yazın.dogurmak marifet degil bakmak marifet.hayvanlar bile yavrularına ne güzel bakıyorlar.

adam alışmış demek ki ekmek elden su gölden misali
ama nereye kadar bu adam devam edecek
vermesen dediğin gibi çocukların halini gördün için rahat etmez ama uzak olsa ve görmesen aman dersin belki
zor bir durum o adam bir kötek istiyor bence:eek:klava:

allah yardimcilari olsun ole bencil kendi zevkleri icin
habire esine hamile birakan adamlara sinir oluyorum
bi de cocuklari dilenci gibi kendi icin gondermek yazik be o cocuklara hic mi dusunmuyor
allah korkulari yok mu bole adamlarin yahu ?
allah senden razi olsun ne guzel yardim etmisin ama ne zamana kadar yapabilirsin ki

işte sorunda orda.adam artık çocuklara üzüldügümüzü bildigi için insanların insani duygularını kullanıyo.yardım etmesem ya açsalar diye düşünüyorum.bu sefer iki arada bir derede kalıyorum.songül arkadasımın önerisini bi araştıracam bakalım.çare bulabilcekmiyim..

adam alışmış demek ki ekmek elden su gölden misali
ama nereye kadar bu adam devam edecek
vermesen dediğin gibi çocukların halini gördün için rahat etmez ama uzak olsa ve görmesen aman dersin belki
zor bir durum o adam bir kötek istiyor bence:eek:klava:

ya cidden bir gün sende gelde bir güzel dövelim:eek:klava:sence akıllanırmı.zannetmiyorum ben.allah akıl versin o adama.

ALLAHım yardım etsın cok kötü oldum elımızden bırsey gelse ........
nasıl anne baba bu kadar dusuncesız oluyor aklım almıyor .....
hiç mi çocuk olmadılar hiç mi dusunemıyorlar....
hiç mi anne baba vicdanı yok .........

Otobüsten indim eve dogru gidiyordum.mahallenin başındaki çöp koyteynırın yanında komşumun kızını gördüm.gözlerim birden bugulandı.acaba ne arıyoduki o çöpün yanında,sordum,hemen koşa koşa eve kaçtı.çok utanmıştı çünki.daha öncede babası küçük kızı benim evime ekmek parası için göndermişti.aslında amacı adamın sigara parasıydı.tabi ben inanmadıgım için para verirken tereddüt ettim.baban bu parayı sigara aldırmak içinmi istiyor kızım dedim.gözlerini hiç yerden kaldırmadan kardeşlerimin ve benim karnımız çok acıktı, annem yemek yaptı ama ekmek alacak paramız yok dedi.tamam dedim ben sana bu parayı vercem sende ekmekleri alıp geleceksin bende ekmekleri görecegim dedim.amacım o adamın küçük kızın elinden o parayı alıp sigara almasını engellemekti.çocukların karnını doyurmaktı.kız parayı alınca o kadar mutluyduki,en azından bu akşamda karınları doyacaktı.bakkaldan geldigini gördüm ekmeklerde elindeydi. çok huzurluydum.mutluluktanmı desek o küçük kızın çaresizliginemi desem gözlerimden akan yaşları sildim ve huzurla o akşam yemegimi yedim.peki diger akşamlar ne yapacaklardı....7 kardeşten sadece 1 tanesiydi küçük kız.ayrıca şu an annesi yine hamile.çalışmayan, sadece çocuk yaptırmaktan başka becerisi olmayan yaramaz adamın teki küçük kızın babası.kendi zevkleri için karısını her sene hamile bırakan bu adamın çocuklarına yaşattırdıkları umarım yanında kalmaz.
Küçük kızın annesine gelince her sene çocuk dogurunca marifet sayıp etrafına hamile haliyle nispet yapıp evlatların gelecegini düşünmeyen cahil bir kadın.ben elimden geldigince yardım ediyorum.ama sadece çocuklar için.onlar, hiç bir günahı olmayan yanlış anne babadan olma melekler.Allah yardımcıları olsun....senağlamasenağlamasenağlama

ne kadar duyarlısın ... ne kadar vicdanlısın... allah senden razı olsun....:a015:

buzamanda okadar cocugu neyıne guvenerek yapıyorlar anlamıyorum hem calısmadan kadınada sastım dogrusu bunun nesıyle gururlanıyor cocuk yapmak marıfet degıl marıfet o cocugu yapınca kımseye muhtac etmeden buyutmek senın yaptıgın guzel bırsey ama sen nekadar yardım edebılırsınkı

buzamanda okadar cocugu neyıne guvenerek yapıyorlar anlamıyorum hem calısmadan kadınada sastım dogrusu bunun nesıyle gururlanıyor cocuk yapmak marıfet degıl marıfet o cocugu yapınca kımseye muhtac etmeden buyutmek senın yaptıgın guzel bırsey ama sen nekadar yardım edebılırsınkı

onlar bizim gibi düşünmüyorlar arkadasım.ne bulurlarsa yerler ne bulurlarsa giyinirler.pis giymiş,aç kalmış umurlarında degil.öle olsa zaten hemen doktora gidip baglattırır kordonlarını.onların gelecegini düşünen yok.çocuk psikoloji onlar için saçma lık.bilmiyorum.bende çok yardım edemiyorum.görebildigim kadar ancak..:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

ALLAHım yardım etsın cok kötü oldum elımızden bırsey gelse ........
nasıl anne baba bu kadar dusuncesız oluyor aklım almıyor .....
hiç mi çocuk olmadılar hiç mi dusunemıyorlar....
hiç mi anne baba vicdanı yok .........

malesef arkadasım malasef .onlarda analarından babalarından sevgi görmedikleri için bu şekilde çocuklarına böyle davranıyorlar.bu bölede sürüp gidecek...senağlama

canım kardeşim benim senin ne kadar merhametli olduğunu biz biliriz sen onlara acımıyor onlar için üzülüyorsun her an o çocuklar senin gözünün önünde eminim onlara nasıl faydalı olabilirim diye gece gözüne uyku bile girmiyordur bir kere iki kere vermekle olmıcanı sende biliyorsun başka bir yöntem lazım bence oda çocuklar için zor olur böyle insanları sosyal hizmetlere bildirmek lazım baba yatıyor anne sürekli doğuruyor vay o evlatların haline :uhm:

onlar bizim gibi düşünmüyorlar arkadasım.ne bulurlarsa yerler ne bulurlarsa giyinirler.pis giymiş,aç kalmış umurlarında degil.öle olsa zaten hemen doktora gidip baglattırır kordonlarını.onların gelecegini düşünen yok.çocuk psikoloji onlar için saçma lık.bilmiyorum.bende çok yardım edemiyorum.görebildigim kadar ancak..:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

evt haklısın anne babalarının gunahını cekıyolarlar yanı yazık duyarlı olman cok guzel tebrık edıyorum senı bende cok yufka yureklıyımdır oyuzden cok kızdım acıkcası ama sen elınden gelene yapmaya calısıyorsun ne guzel fakat bunun yeterlı olmıcagı kesın

evt haklısın anne babalarının gunahını cekıyolarlar yanı yazık duyarlı olman cok guzel tebrık edıyorum senı bende cok yufka yureklıyımdır oyuzden cok kızdım acıkcası ama sen elınden gelene yapmaya calısıyorsun ne guzel fakat bunun yeterlı olmıcagı kesın

evet malesef yeterli degil.çok eski bir evde oturuyorlar.camlarda dogru dürüst tül yoktu.tül verdim taksınlar diye.ama onu bile becerip takamadılar.artık gerisini sen düşün arkadasım.tencere yuvarlanmış, kapagını bulmuş misali...karı koca ikiside hem tembeller hemde çok beceriksizler.

canım kardeşim benim senin ne kadar merhametli olduğunu biz biliriz sen onlara acımıyor onlar için üzülüyorsun her an o çocuklar senin gözünün önünde eminim onlara nasıl faydalı olabilirim diye gece gözüne uyku bile girmiyordur bir kere iki kere vermekle olmıcanı sende biliyorsun başka bir yöntem lazım bence oda çocuklar için zor olur böyle insanları sosyal hizmetlere bildirmek lazım baba yatıyor anne sürekli doğuruyor vay o evlatların haline :uhm:

tabiki, ben onlara acımıyorum.ana babayada üzülmüyorum.çocuklara çok üzülüyorum.devamlı karşımızdalar.en azından çocuklara bir faydam olabilirmi diye araştırma yapıyorum.sosyal hizmetlerle irtibata geçecegim.baba yatıyo demekki annede kocanın yanına yatıyo habire aganigi....sonra 9 ay sonra ınga ınga...

nereye kadar yardım edeceksiniz..o adam neden bu kadar rahat çünkü etrafında insan gibi insanlar var onlara güveniyor gelecek yardımlara güveniyor en kötüsüde o çocuklara güveniyor..hiçkimse çocuğu yardım konusunda geri çevirmez ama bu çocuklara yazık değilmi..onları doğurup sokağa atmak mı marifet yoksa bakabileceğin,okutabileceğin,ihtiyaçlarını görebileceğin kadar çocuk mu...o kadar üzülüyorumki kendi ihtiyaçları için çocukları alet edenlere..allah ıslah etsin,akıl versin..söylenecek çok söz var ama .............................

Evet siz vermeye devam ettikçe o adam da çocuk yapmaya devam edecek. İn sanların iyi niyeti sömürülüyor. :mymeka:

:canım benım sen çok ıyı nıyetlısın a.s.
ama nereye kadar yardım edebılırsınkı bıran önce araştır o konuyu yetkılılere haber ver
en azından çocukların gelecegı hayatları degışsın .. belkı okuyan olur hayatlarını kurtarırlar cahıl buyumezler ..
anne babanın oldugu gıbı cahıl kalmazlar
ıyı ama bunları uyaran yokmu her yıl bır

çocuk nereye kadar devam edecek bu boyle:mymeka:

:canım benım sen çok ıyı nıyetlısın a.s.
ama nereye kadar yardım edebılırsınkı bıran önce araştır o konuyu yetkılılere haber ver
en azından çocukların gelecegı hayatları degışsın .. belkı okuyan olur hayatlarını kurtarırlar cahıl buyumezler ..
anne babanın oldugu gıbı cahıl kalmazlar
ıyı ama bunları uyaran yokmu her yıl bır

çocuk nereye kadar devam edecek bu boyle:mymeka:

heralde bu gidişle bi futbol takımı kurarlar.bu konuyu bu hafta görüşecegim sosyal hizmetlerle bakalım ne yapabilecez.

X