• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük hesaplar peşinde miyim?

Arkadaşlar, uzun belki de gereksiz ama sinirimi ancak buraya yazıp atabileceğim.
Eşimin bir kuzeni var. 35 yaşında çalışmıyor.
Her türlü alkol, madde, internetten kumar ne ararsanız bütün kötü alışkanlıklara sahip... Dışarıdan göre ne kibar adam der asla yakıştırmaz tipine şunları.
Dert kısmının burası beni ilgilendirmiyor zira ailesi yıllardır tabiri caizse adam edemedi, kendileri dert sahibi oldu.

Eşimle birlikte aynı bahçede büyümüşler haliyle yakınlar. Eşim mesafesini koruyor olabildiğince ama adam sınır tanımaz biri ve ben deli oluyorum.
Gece 12.00'de arar. Bu adam yarın çalışacak mı, evli barklı mı odada çocuk uyuyor mu... Yok asla öyle bir düşünceye sahip değil. Beni seven bana böyle katlanır modunda. Eşim açmaz telefonu üst üste arar. Açmasa bile sinirleniyorum adını görünce. Bazen kötü bir şey oldu zannedip açar onda da genelde kafası güzel olup arar sohbet eder saatlerce eşimin sessizde bırakıp hayata devam ettiği çok olur.
Mesela bir yere gidecek kendi gidebileceği bir yer. Ama eşimi illa ki çağırır beni şuraya bırak diye. Başka bir şehirde yaşıyor Allah'tan. Çok sık geliyor ama buraya.
Sigara parasını sürekli eşimden ister. Eşim abi çalış göndermem deyince, görümcemden istemeye başladı bu sefer. Görümcem de 23 yaşında çocuk yani.
Annem bir keresinde ben seviyorum diye bize yiyecek bir şeyler yapmıştı, biz daha tadına bakmadan bizde kaldığı bir gece hepsini bitirmişti. O zaman eşime lafını etmemiştim. Dün bu kez kayınvalidem sevdiğim bir yemek yapmış, sen çocukla yapamazsın Ramazan'a dondurucudan çıkar, siz iki kişisiniz uzun zaman yeter diye uğradığımda verdi. Ben de elimde bebekle arabadan alamadım. Eşime sen dönüşte çantaları getirirsin dedim. Demez olsaydım. Kuzenini alıp bir yere bırakacaktı. Kayınvalidemin bana yaptığı şeyi bitirmiş bu kez de. Adam aç değil, açıkta değilsin. Benim arabadaki çantamdan sana ne?
Buzluk stoğu olacak kadar fazlaydı bir de düşünün.
Daha bunlar minik örnekler... Minik minik görünen şeyler çığ gibi oldu ama artık. Geldiği zaman, gittiğimiz zaman, telefonda daha o kadar çok şey var ki. Sinirlerimi bozuyor attığı her adım.
Bir de bu eşimin mesafe koyduğu hali. Eskiden çok çok daha beterdi.

Dün eşimle kavga ettim. İşte bir yemek yüzünden mi kavga çıkarıyorsun diye vs dedi...
Hayır mesele yemek değil, annen bizi düşünmüş yapmış bu kaçıncı oldu tadına bile bakamadık. Ben birisini düşünüp versem tadına bile bakmasa bana değer vermediğini düşünürüm dedim. Neden benim düzenime, planıma, arabada bıraktığım çantama karışıyor. Sınırlarımızı ihlal ettiği için deli oluyorum. Sen müsaade ettiğin için böyle dedim. O da bi düşün bana mı böyle sadece dedi. Aslında değil. Eşimin abilerinin yüzü çok daha serttir. Onlara da başka şeyler yapıp deli eder.
Karşılaştığımızda sürekli ya seni kardeşim gibi görüyorum diğerlerinin evinde rahat edemiyorum dedi geçen. İyi ki rahat edemiyorsun abi kaç hafta kaldın orda da, teşekkür etmek lazım dedim. Bize geldiğinde çoğu zaman misafir çağırırım yada kendim giderim evde düzen olup iyice çöreklenmesin diye o kadar. Sürekli bir şey dediğinde terslemeye hazır vaziyette bekliyorum. Kayınvalidem normalde asla katlanamaz onların tarafından birine laf etsem. Ama aferin iyi oldu dediğin diyor o kadar çok laf sokar oldum ki anlamıyor adam.
Nasıl baş edeceğiz? Eşimi 13-14 senedir tanıyorum. Lisede bile kırk yılda bir buluştuğumuzda aramayı denk getirebilirdi ta o zamandan bugüne böyle densiz birisi var karşımda.
Tamamen iletişimii kesmeden imkansız gibi görünüyor. Kimsenin, huzurunuzu kaçırmaya hakkı yok. Tamamen bağı koparmak lazım sanki

Tamamen iletişimii kesmeden imkansız gibi görünüyor. Kimsenin, huzurunuzu kaçırmaya hakkı yok. Tamamen bağı koparmak lazım sanki

Eşimin de abisinin de böyle kopardığı bir dönem oldu. Yüzsüz gibi yine geldi menfaatlerini yaptırmak için. Sürekli kayınvalideme sen oğullarını bilmiyorsun hep benim kötü alışkanlıklarımı söylüyorsun demiş. Bir de üstüne gelip kalayım sizde deyip duruyor.

Kaynaniza söyleyin o ayar çeker gecenin bir yarısı ariyor korkuyoruz vs vs diyin yoksa daha cok böyle devam eder

Ekmek elden su gölden yaşıyor ne güzel hayat ya . Sinir olmakta haklısınız eşinizin irtibatı kesmesi gerekiyor bu ne ya kan emici resmen.

Eşimin de abisinin de böyle kopardığı bir dönem oldu. Yüzsüz gibi yine geldi menfaatlerini yaptırmak için. Sürekli kayınvalideme sen oğullarını bilmiyorsun hep benim kötü alışkanlıklarımı söylüyorsun demiş. Bir de üstüne gelip kalayım sizde deyip duruyor.
Ay bu ne yaa nasıl bi belaya bulaşmışsınız gerçekten yüzsüzlüğün artık kitabını yazıyor adam. Sevdiğiniz biri de değilse bence mesafeyi artırmak lazım evinize kabul etmeyerek başlamalısınız bence..

Ben direkt yüzüne yüzüne söylenmeli. Bu adamın anlayacağı yok. Kimse 5 kuruş, içecek su bile vermemeli. Bak bakalım nasıl çalışıyor. Harbiden asalakmış. Asalak gibi yaşama diye biri suratına söylesin, onurunu kırsın; kafası basıyorsa azıcık olsa da toparlar. Serseri.

şu konuda eşime soracağim tek soru olurdu, senin madde bağımlisi ve her turlu pisliğe bulaşmis kuzeninin benim ve çocuğumun yaninda oturmaliyi gectim yatili ne işi var?
ben esimde dahil kimsenin gorustugu kisileri vs kisitlamayi sevmem ama boyle bir adamida evime sokarsa alnını karışlarim ne munasebet yani benim rahatsiz oldugum helede boyle bir insan benimde ortak alanim olan evime böyle girip çikabilecek.
sorun adamda degil esinizde, esinizin bu adamla en azindan ev ortaminda gorusmemesi lazim.
çok gormek istiyorsa gitsin disarda bir cay icsin gelsin.

Annesi ile anneannesi. Babasından biraz miras kalmıştı onu da kumarda yedi. Çalışmaya niyeti zaten hiç yok.
Biz de dediğiniz gibi tek maaşla ev geçindiriyoruz güç bela.
Bizden para isteme dedim kaç kez. Hala kayınvalidemin yanına zeynonesde çalışsa bana eşimi kastederek daha çok destek olurdu diyor. Kayınvalidem ne dediğini farkında mısın sen diye bi azarladı. Kendi öz yeğeni. Bir daha eve tek gelirse almayacağım sakın sakın sen de alma adım attırma, eşinle de buluşursa çocuk durmadı diye çağır oturup kalkmasın şununla dedi. Vaziyet bu kadar beter.
Eşiniz neden kıyamıyor ? Adam resmen parazit.
Size o lafı dediğinde tüm gemileri yakmalıydınız .
Anne ve anneannesine diyecek sözüm yok insan bazen gerçekten ne yaparsa yapsın düzelmiyor.
Bence aileden afaroz edilmeli. Kimseye faydası olmadığı gbi maddi manevi çok büyük zarar veriyor.
Çocuğunuz için de zor bir durum. O çocuk büyüyecek ve bu saçma sapan adamın maddi ve manevi tacizlerine maruz kalacak.
Ben olsam eşime kesinlikle irtibatı kesmesini sert bir üslupla söylerdim. Eşimin kuzeni az daha içsin,s.çsın diye ben bütçemden kısamam

Öncellikle inşallah adam düzelir. Umudum yok ama ben yine de diyeyim. Kendisinin madde bağımlısı olduğu belli, bu kadar iştahlı olması bu yüzden. Tabi umursamaz bir yapısı olması da üstüne tuz biber oluyor. Dışarıdan düzgün göründüğünü yazmışsınız ama adam alkol, madde, kumar her ne olursa bağımlı. Psikolojik olarak sorunları var. Tedavi olması için ikna etmek lazım ama demek ki insanlar baş edemiyor adamla. Eşiniz seviyor sonuçta kuzenini ama herkes gibi o da adamı kontrol edemiyor. Kuzenine ne derse desin kuzeni değişmeyecek tedavi olmadan. Mesafe koymaktan başka şansınız yok.

türkiyede herkes çok sorumluluk sahibi. insanlar dünyayı sırtında taşıyor gibiler. kaynaklar az, çok değerli ve ulaşılması zor. kimsenin paylaşmak istememesi anlaşılmaz bir şey değil tamam ama bazı insanlar burada bile bir çarkın dışında kalmayı becerebiliyorsa (bütün parmak sallayanlara, küçümseyip itip kakanlara rağmen)helal olsun diyorum ben. çocuk ruhlu bir insanı olduğu gibi kabul etmek lazım bence. eve gelince şunları yeme, şunu yapma gibi açık konuşabilirsiniz. onu sevmeye, anlamaya çalışın vs. demiyorum onu böyle, olduğu haliyle idare edip gitmeye çalışın diyorum. ciddiye almadan, kendinizi dahil her durumu herkesi hafifleterek yani bu adam 12 yaşındaymış gibi konuşup, öyle yönlendirirseniz canınızı bu kadar sıkamaz. neticede o da geniş ailenin bir parçası. başı, kolu bacağı değilse de bir şeyi işte. belki de istenmeyen tüyü. ailenin kılı, ne bileyim. aile ailedir fikrimce. zehirli dili, demonik ruhu yoksa kıl tüy de olsa yalnızlaştırmadan, şeytanlaştırmadan, dışlamadan idare etmek ailenin huzuru için gerekli gibi. yine de siz bilirsiniz.

İstediği kadar gelsin, teli kapıyı açmak zorunda mısınız? Ben birini istemiyorsan ölse kapından giremez. Hata sizde.

Sıkı bir kavga yapmadan, bu adam yüzsüzlüğü bırakmaz...

Buradan hesap edin yüzsüzlük seviyesini.
Ay bu ne yaa nasıl bi belaya bulaşmışsınız gerçekten yüzsüzlüğün artık kitabını yazıyor adam. Sevdiğiniz biri de değilse bence mesafeyi artırmak lazım evinize kabul etmeyerek başlamalısınız bence..
Ben ilk günden beri sevmem. Eşimler de her beraber büyümüşler baya kardeş gibi.
Eşiniz neden kıyamıyor ? Adam resmen parazit.
Size o lafı dediğinde tüm gemileri yakmalıydınız .
Anne ve anneannesine diyecek sözüm yok insan bazen gerçekten ne yaparsa yapsın düzelmiyor.
Bence aileden afaroz edilmeli. Kimseye faydası olmadığı gbi maddi manevi çok büyük zarar veriyor.
Çocuğunuz için de zor bir durum. O çocuk büyüyecek ve bu saçma sapan adamın maddi ve manevi tacizlerine maruz kalacak.
Ben olsam eşime kesinlikle irtibatı kesmesini sert bir üslupla söylerdim. Eşimin kuzeni az daha içsin,s.çsın diye ben bütçemden kısamam

Kısmıyorum işte bütçemden, eve kabul etmiyorum. Gelse de misafir gibi asla ağırlamıyorum. Yeme içme için kayınvalidemlere gönderiyorum.
O lafı o kadar çok söyledi ki her seferinde eşim ne cevaplar verdi ama anlamak istemeyince yüzsüzlüğü vurup bir de teyzesinin yanında şansını denedi. Ağzının payını aldı mı desem, hiç sanmam...
Dün kavga edince bundan sonra ev müsait değil dersin görüşmek istiyorsa annenlerde görüşün. Sokakta sana da para harcatamam kusura bakma dedim. Mesaj alınmıştır dedi eşim, bakalım.
Ben direkt yüzüne yüzüne söylenmeli. Bu adamın anlayacağı yok. Kimse 5 kuruş, içecek su bile vermemeli. Bak bakalım nasıl çalışıyor. Harbiden asalakmış. Asalak gibi yaşama diye biri suratına söylesin, onurunu kırsın; kafası basıyorsa azıcık olsa da toparlar. Serseri.

Eşim sadece askerde iken bir miktar destek olmuştu haricinde vermedi. Ama herkesin aynı anda kesmesi lazım. Anne tarafını sömürüyor, sonra millet musluğu kapatınca baba tarafından istiyor böyle garip menfaatçi bir adam.
Öncellikle inşallah adam düzelir. Umudum yok ama ben yine de diyeyim. Kendisinin madde bağımlısı olduğu belli, bu kadar iştahlı olması bu yüzden. Tabi umursamaz bir yapısı olması da üstüne tuz biber oluyor. Dışarıdan düzgün göründüğünü yazmışsınız ama adam alkol, madde, kumar her ne olursa bağımlı. Psikolojik olarak sorunları var. Tedavi olması için ikna etmek lazım ama demek ki insanlar baş edemiyor adamla. Eşiniz seviyor sonuçta kuzenini ama herkes gibi o da adamı kontrol edemiyor. Kuzenine ne derse desin kuzeni değişmeyecek tedavi olmadan. Mesafe koymaktan başka şansınız yok.

Tedavi olması için doktor bile bulduk. Gitmiyor.
Eşim en kontrol altında tutabilen kişilerden biri, böyle düşünün bir de.
türkiyede herkes çok sorumluluk sahibi. insanlar dünyayı sırtında taşıyor gibiler. kaynaklar az, çok değerli ve ulaşılması zor. kimsenin paylaşmak istememesi anlaşılmaz bir şey değil tamam ama bazı insanlar burada bile bir çarkın dışında kalmayı becerebiliyorsa (bütün parmak sallayanlara, küçümseyip itip kakanlara rağmen)helal olsun diyorum ben. çocuk ruhlu bir insanı olduğu gibi kabul etmek lazım bence. eve gelince şunları yeme, şunu yapma gibi açık konuşabilirsiniz. onu sevmeye, anlamaya çalışın vs. demiyorum onu böyle, olduğu haliyle idare edip gitmeye çalışın diyorum. ciddiye almadan, kendinizi dahil her durumu herkesi hafifleterek yani bu adam 12 yaşındaymış gibi konuşup, öyle yönlendirirseniz canınızı bu kadar sıkamaz. neticede o da geniş ailenin bir parçası. başı, kolu bacağı değilse de bir şeyi işte. belki de istenmeyen tüyü. ailenin kılı, ne bileyim. aile ailedir fikrimce. zehirli dili, demonik ruhu yoksa kıl tüy de olsa yalnızlaştırmadan, şeytanlaştırmadan, dışlamadan idare etmek ailenin huzuru için gerekli gibi. yine de siz bilirsiniz.

Senelerdir herkes adam olsun diye bir yöntem deniyor ama başarıya ulaşmadı.
Tedaviyi de kabul etmiyor. En son görüşmemizde ben de dahil herkes çok sert çıkınca gerçekten tedavilik mi benim durumum niye herkes böyle yapıyor dedi.

İstediği kadar gelsin, teli kapıyı açmak zorunda mısınız? Ben birini istemiyorsan ölse kapından giremez. Hata sizde.

Telefonu ben engelledim. Eşim de çoğu zaman açmaz. Aşırı ısrarlı aratmadığı müddetçe dönmez. Kapı meselesi de öyle başka şehirden gelip kapıda bırakmayı da kendimize yakıştıramıyoruz herhalde.
Sıkı bir kavga yapmadan, bu adam yüzsüzlüğü bırakmaz...

Ne kavgalar, gürültüler geçti de bu kadar duruldu.

Zor ya cidden zor. Ama herşeyin bir çaresi bulunur. Rabbim feraha çıkarsın

Ayyy dizi karakteri gibi insan. Kapıdan kovsan bacadan girer:) annemin de vardi böyle bir yakın akrabası. Ama tünelin ucunda ışık var, gerçekten hiç yüz vermezseniz ayağı kesiliyor

Ayyy dizi karakteri gibi insan. Kapıdan kovsan bacadan girer:) annemin de vardi böyle bir yakın akrabası. Ama tünelin ucunda ışık var, gerçekten hiç yüz vermezseniz ayağı kesiliyor

Valla mı :)
Ay dizi karakteri gibi gerçekten bi görseniz. Anlattıklarımın binde biri bu. İnşallah kurtulurz bir şekilde.

Back