Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ahh ya Rabbim tez zamanda sifa versin insallah🙏🏻

D dimple81 tebrik ederim, cok guzel bir karar vermissiniz.
babyloading87 babyloading87 gecmis olsun.
nazenin9320 nazenin9320 Allah sifa versin, ailesine cocuguna bagislasin.
tr_lelli tr_lelli ben de cok uzuldum Volkan Konak`a, sarkilarini severdim, acip dinleyemiyorum aglamamak icin. Babana da Allah rahmet eylesin.
yedirenk79 yedirenk79 ne guzel bayrami ailenle gecirdin, bayramin tadi boyle cikiyor.
Çok teşekkür ederim kızlar Allah hepinizden razı olsun iyi dilekleriniz için.

Evde sabah oluyor eşimin suratını bir görseniz sirkeleri o satıyor sanırsınız bizde gaddar değiliz dedim hastaneye gitmedim diye tavır yapıyor tavrına da tavır görüyor anlamıyorum ben eşimi ve ailesini bayram yaptıkları ile düğün yapmazlar neyse sabah kahvaltıdan önce evi derle topla yapmaya başladım ben çıkıyorum dedi kahvaltını sen yaparsın benim canım istemiyor dedi artık öyle tanıyorum ki onu orada onları kahvaltıya yada çorbacıya götürecek tamam dedim ben de çıkıyorum yürücem bir hızla hazırlandım ama o benden önce çıkmış neyse sabahın o buz gibi ayazı nasıl iyi geldi uzun bir yürüyüş yaptım alış verişte yaptım mandıradan eve geldim aldıklarımı yerleştirdim çayımı demledim kahvaltımı yaptım çay içerken arıyor beni evin önündeyim dışardaysan yanına geleyim dedi evdeyim dedi geldi direk hiç çekinmeden kahvaltını yapmışsındır çay içersen getireyim dedim yaptım dedi pastaneye götürmüş helali hoş olsun ama bana da birşeyler yaptır yok öyle ince düşünce yok odundan da iyi anlarmışım öğrendim içti çayı yattı uyudu sonra yine hastaneye gitti. Sonra kızım mesaj atmış akşama arkadaşımı yemeğe davet edebilirmiyim diye gelin kızım dedim zaten bu akşam için menüm köfte-patatesti yanına karamelize sogan makarna yaparım soslu az da soğan halkası var onları da kızartırım hepsi soğan oldu ama aklıma da başka birşey gelmedi salata ayran birde tavuk suyuna tarhana çorbası yapıcam yeter.

Selamm
Resmen kabul günümdü
Sabah babamın dayısının gelini geldi kahvaltıya
O gitti yakın ablam buraya kurana gelcekmiş kuran sonrası kahveye geldi
Akşam oldu öyle
Dün akşamdan yemek yapmıştım
Bisküvi pastası
Sigara böreği falanda yapmıştım

Buharlı geldi
Ayy aman aman elzem bişi değilmiş cidden
Koltuklarda iz yapıyor sevmedim
Kapıları ıslak bırakıyor
parkeleri ıslak bırakıyor hep kurulamak lazım arkasına
Ama ocakta, banyo duvarlarında, seramik zeminde sevdim
Halıda da iyi
Parkelerimide buharladım ama peşine kuruladım
Bez pek kirlenmedi bunu sevdim🫣 pis değilmişim demek diye içime sindi sanki
Haftada 1 kullanırım artık

Yoruldum ya 2 gündür cam sil buharlısıyla uğraş misafir ağırla erkenden uyucam

Hello bacımlar
Heryerim agrıyarak uyandım
Burun da tıkalı
10 da artık kalktık kıza kahvaltı hazırladım mecbur
Sonra koci kalktı kahvaltı etti
Kızı alıp babanneye gittiler
Ben de biraz ayaklandım evi toparldım
Dolma istiyodu alya dolma yaptm
Gelince yediler
Kvdem börerk göndermis göcmen usulu pirincli ben ona alısamadım
Yok yani benlik degil soguk pirinc yemek🙈
Kpder de geldi kafasına göre ölcü alıuyo holde
Hayırdır dedim kociye
Bilmem dedi
Buraya bi dolap yaptıralım diyo🤦🏻‍♀
Bos buldugu yere dolap kondrma ata sporu bunlarda
Dedim no ben istemiyorum kociye
Koci de oraya yaptırcagına mutfaga yaptır oraya istiyo dedi😅
Ek bi camlı bardak dolabı istiyorm
Oturdum cocukumla barbiecilik oynuyrm simdi de🤦🏻‍♀️

İyi geceler
Biz zengin olcaz arkadslar karar verdik🤪
Kocam dün gitmis düsün ve zengin ol kitabını almıs bugun geldi😀
Dedim hayırdır
Biz biyerde hata yapıyoz nerde onu cözcem diyo
Bugun 40 sayfa kadar okudum
Cekim yasası anlatıyor
Evet bende inanaırım cekim yasasına
Ama biz cekim yapıp bekliyoruz
Bisey yapmıyoruz onu farkettim
Diyorki hayal kuracaksın olmıs gibi
İnatla isteyeceksin
Ben de kendime hedef koydm dedim bu g.dolapstan haftalık bin tl satıs yapcm en az
Evde cuvalla esya var ordan baslıyorm
Ve 600 tl satısım oldu bugun 😅
Tabi 3 tane de bana bedava yollar mısınız msjı aldım onları görmüyorm artlk
Zengin olcam ben🤪
Onlardan ayrıca sıkıldım Allah affetsin
Yolluyısun bi bakıyorum satısa koymus
Neyse cözecegiz bu zenginlik isini
1743885247609.webp

Dün eşimle evde kahve keyfi yapıyoruz kardeşi aradı açmadı kırgın sonra tekrar aradı açayım dedi ve açtı ağbi yetiş küçük oğlu iş kazası geçirmiş ölüyor dedi eşim de ben de şok eşim hemen hastaneye gitti doktorları aramış Allah hepsinden razı olsun ilgilenmişler ama durumu kritik demişler Allah acil şifalar versin en kısa zamanda çok genç küçük bir oğlu ve dünya güzeli bir karısı var. Eşime şimdi kral muamelesi yapıyorlar gece telefon ettiler durumu ile ilgili doktorlar eşimi arayacaktı durumunda değişiklik olursa diye hep hastanedeler tabi eşim ve kızlarım da gidiyorlar kızlarım benim gitmemi istemediler tansiyonumdan dolayı neyse keşke böyle olmasaydı dedim. Gerçekten hiç kimseye beddua etmem herkes yerinde sağ olsun derim çünkü benim de kardeşlerimi zaman zaman yazıyorum buraya Allah hiç birinin eksikliğini göstermesin çocuklarının evinin başında sağ ve sağlıklı olsunlar diye dua ederim.
Günlük rutinime bu gün döndüm banyoların lavaboların ve mutfağın halısını makine de yıakdım bir makina da çamaşır yıkadım. Evi süpürüm temizledim toz aldım akşama tas kebabı ve mısırlı pirinç pilavı çorba salata ayran var yeterli. Bir ara eşim kahvaltıya geldi küçük kızım karpuz ve çilek istemişti onları alırken bir koli de yumurta aldım yerel bir marketten bundan sonra oraya gidicem çilekler o kadar tazeydi ki arabadan indiriyorlardı. Anneme ve babama da gittik maaşı verdik onlarada söyledik üzüldüler ama çok genç o kendine gelir dediler içimize su serptiler Allah razı olsun canlarımdan.
Birikime yine biraz para ayırdım önceki yıllarda olduğu gibi değil ama bırakmak istemiyorum birikim yapmayı bana iyi geliyor güven veriyor sene sonunda değeri ne kadar diye kaba taslak hesaplamak istiyorum şimdiden heyecanlandım tüm birikimim olunca ne kadar eder acaba diyorum Allahım önce sağlık sıhhat huzur afiyet versin de birikim yapabilelim.
Çok geçmiş olsun 🙏
Acil şifalar dilerim

Selam kızlar
Geçmiş bayramınız kutlu olsun
Anca gelebildim

Bayram tatilini fırsata çevirelim dedik
Uzun bir seyahat oldu ancak güzel geçti
gezdik dolaştık dönüşte iki memleketimize de gittik

Bugünde evimize geldik
Eşimle kolları sıvadık
Valiz aç , çamaşır yıka, as
Duş al deken yorgun düştük
Dışarı çıktık yemek yedik kayınvalideye gittik
Çay içtik eve geldik

Bir ütü var🤯
Allah yardım etsin valla
Yarın birazını yapacağım
Anca iki günde bitiririm
İki posta yıkadım
Bir makina kaldı onu da yarın yıkarım

Normalde tedarikli giderim ama bu sefer bazı şansızlıklar yaşadım
Antep’te yemek yediğimiz yerde koltuk yağmurdan ıslak kalmış
Bende fark etmedim
Bir kalktım arkam komple ıslak
kalan dört pantolon da kirlendi
Mecburen Mardin’den iki pantolon aldım
Dedim ne yapıyım rahat edeyim
Çok kıyafet götürmek mantıklı aksi halde alış veriş yapmak zorunda kalıyorum

Tatil de bol harcamalı geçti
Otel+ yakıt 50.000 TL gibi bir şey tutdu
3 otel değiştirdik
5 gece otel kalan 2 gece memlekette geçirdik
2.650 km yapmışız

Ütüler bitince eve çeki düzen vermem lazım
Misafir çağıracağım

İyi geceler kızlar,
Ancak evime geldim. Biraz birşeyler yedik. Oturduk çay içtik.
Onlar uyudu ben öyle takıldım.
Yine içim buruk döndüm evime.
Son iki gün gezmelerdeydik.
Birgün Ela bizimle gezmeye gelmek istemedi. Anneme kitledik😅 Tavşanlıya leblebi almaya gittik. Ama harika kaymaklı leblebi bile var.
Dönüşte oylatta aile hamamına girdik.
Anne yakın olunca böyleoluyormuş 😁
Son saatler Ela sorup durmuş.Annemle babam gelmeden meyve yemem demiş yememiş.Bana da anne sizi kaybettiğimi düşündüm çok üzüldüm dedi.
Alışkın değil tabi.
Ama döndüğümüzden yaklaşık 1 saat sonra yeğenimle kardeşime kalmaya gitti😂😂😂 hani bizi özlemişti😅
Cuma günü de yeğenimle Elayı Eskişehire sazova parkına götürdük. Çok mutlu oldular.
Sonra çarşıya doğru geldik ama yorulduk dediler geri döndük. Dönüşte kuzenimin eşi çağırmıştı çiğ köfte yapacaktı onlara gittik.
Kuzenimin kızı bizimle geldi anneme. Çünkü ayrılmak istemediler.
Son günlerde de eşime biraz kızdım.
Ne yapacağım bilmem ya ben bu adamın bu hallerini.
İyidir hoştur ince düşünür iyi huyları da çok ama şu yorumları beni benden alıyor.
Ailemin yanına onunla gidince hakikaten bir parça huzursuz olup dönüyorum.
Bu defa şükür gelip gelip bana sarar gibi anlatmadı.
Ama farkettimki artık kardeşimin eşi de kardeşim de onunla ayrıca ilgilenmiyor. Ne diyeyim bir parça da haklılar.Kardeşim biz yola çıkarken eşimin yanına gelip güle güle bile demedi. Ben Elayı alırken vedalaştım.
Sürekli herşeye hayatlarına müdahale eden yorum yapan insandan kim bıkmazki.
Cuma gecesi kuzenim kardeşime ve eşine annemlere çiğ köfte koydu.Bu arada kuzenimin eşi ile kardeşimin eşi konuşmuyorlar. Neyse bugün kardeşim çiş köfteyi alıyor benimki oradan müdahale ediyor. Yok onu bana verdi esprileri. Kocana götürmesen olmazmı. Yok hep annenin suçu. Herşeyde onu düşünüyor diye. Annem düşüncelidir kadın. İki gün kardeşimin eşine annemin yemek ayırmasına laf etti.
Yani sanane onların ilişkisine ne karışıyorsun.
Sanki annem onu düşünmüyormu.
Bir de bir kardeşimin eşi beden eğitimi öğretmeni ayrıca antrenörlük yapıyor işi çok.Bayramda bile ikinci gün işi vardı.
Diğer kardeşimin eşi de ek iş yapıyor. Akşamları genelde geç geliyorlar.
Ona da laf ediyor. Karıları bu durumdan rahatsız değilse sana ne oluyor😅
Ayy neyse kızlar hakkınızı helal edin çok yazdım. Ama keşke iyi şeyler anlatsaydım.
Çok canımı sıkıyor bu durumu.
Tek şükrettiğim şey, eskiden bu konuda tartışmaya giriyorduk. Şimdi dönerken hiç yorum yapmadı bana karşı. Çünkü artık biliyor tersleyeceğimi. Kızacağjmı.
Yaa sabır 😁

Herkesler döndü yuvaya o halde yoklama yapıcimmm
babyloading87 babyloading87 yıllarca yazlık hayali kurdum dualar ettim dilekler diledim
Bence olmayınca olmuyor çookda şaapmamak lazım
O ara çocuk yaptım
Burası muteahhide verildi
Ek iş oldu
Kira gelirim var
bir sürü güzel şeyler oldu ama o olmuyor
Artık nasibimde mi yok ben mi dua edemiyorum hayırlısımı değil bilmiyorum
Sıkıldımda zaten.
Ben artık yazlık istiyorum dememe kararı aldım mesela
Kaçan kovalanır lafı inşAllah doğrudur🤫😂

Selamm
Dün akşam avm yaptık kız oyun alanı istiyordu
Dedim az mağza gezim yok ben mağzadan bişi alamıyorum online ala ala unuttum ya da
Zaten kabinlerde sıra bekliyosun falan darlandım
3 tane pant aldım yazlık ince
1 de etek
Pant biri değişecek
Etekde küçüğü dar geldi büyüğü bol geldi falan o ara alıp çıktım artık aaa dedim
Ama içime sinmedi
Eşim kendine bişi alır bilmiyorum artık
Çarş eşimin diş randevusu var ordan geçer bi turlarız yine.
Yazlık almam lazım bir kaç parça daha ama asla içime sinmiyor
Gezicem baya gibi görünüyor
Al iade et de olabilir 🤔 mayıs sonuna kadar halletmem lazım

Kurban bu sene 30bin tutar diye düşünüyorum

Canım sıkıldıkcada eve sarmaya başladım bu hiç hoş olmadı
Şu balkonu kapattırim mutfak masasını iptal edip kahve köşesi yaptırcam
Airfry falan masanın üzerinde kahve mak. İstiyorum, hamur yoğurma mak alıcam yer yok ki nereye koycam diye sürekli erteliyorum
Bi ortalama fiyat aldım 20bin falan
Yerim zaten küçük dar bişi olacak
En azından hepsini toparlar fincanları falanda alır şimdi kafamda o var
Nakit elimizdekine dokunmak istemiyorum taksitle halledicem bir şekilde
Tezcanlıyım bir yandan da hemen olsun istiyorum az daha eşimi darlim ben

Kapali yagmurlu bir hava var buralarda, kizin arkadasinin dogum gunu var oraya gidecegiz bugun, oglani da arkadasina birakacagiz o ara.
Oglan tenis dersine basladi yakin arkadasiyla, severse devam eder ama genelde spor dallarina ilgisi yok. Iki senedir de keman dersi aliyor okulda, ona da pek ilgisi olmadi seneye birakiriz artik. Cizimi iyidir mesela, bir sey cizsin boyasin sever, arastiriyorum haftasonuna bulursam uygun bir kurs gondeririz. Kiza da futbol kursu arastiriyorum, ama dolmus olanlar da, evde babasiyla mac yapiyor, seviyor oynamayi.
Turkiye`den yazin gelirken baya kitap getirmistim, Ahmet Umit`in Bir Ask Masali`ni bitirdim, simdi Atomik Aliskanliklara basladim.
babyloading87 babyloading87 ise yariyorsa biz de okuyalim o kitabi, ben de Zengin Baba Yoksul Baba kitabini aldim ama daha baslamadim, bir de Mert Basaranin kitabini almistim, onu bitirdim.

yedirenk79 yedirenk79 benim de esim iyidir hostur genelde de kimsenin etlisine sutlusune karismaz ama bazen anneme laf eder, benim annem cok tutumludur mesela, onu elestirir, ben de hemen derim sen karisamazsin diye.
tr_lelli tr_lelli insallah olur yazlik hayalin de yakinda, biz istemeye duaya devam edelim, bir bakarsin hic beklemedigin anda oluvermis.

Herkesler döndü yuvaya o halde yoklama yapıcimmm
babyloading87 babyloading87 yıllarca yazlık hayali kurdum dualar ettim dilekler diledim
Bence olmayınca olmuyor çookda şaapmamak lazım
O ara çocuk yaptım
Burası muteahhide verildi
Ek iş oldu
Kira gelirim var
bir sürü güzel şeyler oldu ama o olmuyor
Artık nasibimde mi yok ben mi dua edemiyorum hayırlısımı değil bilmiyorum
Sıkıldımda zaten.
Ben artık yazlık istiyorum dememe kararı aldım mesela
Kaçan kovalanır lafı inşAllah doğrudur🤫😂
Döndük bacım mekana🤣
Allah gönlüne göre çok keyifli bir yazlık versin

yedirenk79 yedirenk79 benim de esim iyidir hostur genelde de kimsenin etlisine sutlusune karismaz ama bazen anneme laf eder, benim annem cok tutumludur mesela, onu elestirir, ben de hemen derim sen karisamazsin diye.
tr_lelli tr_lelli insallah olur yazlik hayalin de yakinda, biz istemeye duaya devam edelim, bir bakarsin hic beklemedigin anda oluvermis.
En güzelini yapıyorsun
Hiç laf ettirmem bende aileme
Kendi annesini eleştirir ona da müsade etmem

Selam kızlar
Bugün çok yoruldum

Sabah erkenden pazara gittik
Dolapta sebze yoktu
Ne bulduysam aldım
En azından elimi atınca gelsin
Yoksa çok yorucu oluyor bana
Enginar, patlıcan, taze fasülye, bakla,kabak, isdiritye mantarı.
Yeşillik, meyve ,domates ,salatalık biber soğan ve patates aldık.

Saat 13:30 ‘a geliyordu
Dönüşte kahvaltı yaptık

Sonra kolları sıvadım bir ütü yaptım
Üç makine çamaşırı ütüledim bende bittim
Bir saat dinlendim
Zorla kalktım bulgur pilavı, yoğurt çorbası ve istiridyesi mantarı kavurdum
Salata yaptım
Sofrayı toparladım ama elim tutmadı çay bardağını devirdim
Valla oturdum eşime dedim çayı getir ben artık alamıyorum
Üç bardak servis yaptı
Oğlumda bulaşık makinesini boşaltı
Daha pilim bitti dedim

Siz yenisiniz ya topiğin basından beri takip edenler bilir
Daha önce başka topiklerde tanışıklığımız olanlarda bilir yazlık hayalimi
Cevremde öyle

Şey düşündüm gecen ben çok dillendirdiğim içinde olmuyor sanki
Çünkü başka birseyle olan hayalimide fazlaca anlattığım için yolunda gitmedi hep bişi çıktı yarım kaldı halada bişiler çıkıyor
Anlatmama kararı aldım.
Daha kimseye yazlık yazlık demiyorum
Bi de böyle deniyim bakim :)

Back
X