Küçük Düşün Büyük Olsun!

Hayat kalitem zaten Perşembe gününden düşük bir de doktor mide ilaçları verdi inanın mahvetti beni eşim bu akşam kes artık içme dedi bıraktım yüzüm zaten çok gülen biri değildi şimdi Allah hepimizi güldürsün diye dua ediyorum. Dün yazlığa gittik eşim bahçe ile ilgilendi biraz ben de takıldım kendi kendime ordan tarlaya gittik iki ceviz iki incir ağacı diktik inşallah tutarlar. Eve geldik geç oldu saat yemek yedik eşimle ikimize ayakkabı sipariş ettik biz akıllanmayız bakalım emeklilik hakkımızdan gelir. Yarından itibaren belirli marketlerden alıcam varsın üç kuruş fazla olsun instağramdan da ayıklıcam yarın kararlıyım yeter artık benim de bir faydam olsun. tv de zaten seçiciyim orda sıkıntı yok. Kendi kendime kararlar alıyorum kızım yürüyüşe gitti benim gitme durumum yoktu. neyse diyorum ama pazar günü eşim devlet memuru olmasına rağmen ikimizde destek olsun diye oyumuzu kullandık. Bu akşam içinde tas kebabı yaptım çorbam vardı yoğurt sarma yedik çok şükür. Ev temizlendi çok şükür ama çok zorladı beni bu gün genelde temizliği zevkle yaparım ama bu gün mide ağrısı çok fenaydı. Akşam akşam patatesli börek yaptım şimdi çıkardım fırından canım nasıl istediyse. Kızımı da markete gönderdim portakallı gazlı içeçek ve cips aldırdım bıktım dedim midemden azıcık da o benden çeksin şimdi. Okula kızlarımın giymediği hatta etiketli bazıları onları hazırladım aradım orda çalışan bayanı abla kızlar soruyordu dedi ne zaman göndereceğinizi kıyamam nasıl da bekliyorlar Kadına da kızlarım güzel bir elbise aldılar çok emeği geçiyor diye inanın kızların güneş gözlüklerini kılıfı ile gönderiyorum cep telefonu kılıflarına kadar sormaları da ayrıca mutlu etti beni onlar sevinsin yeterli.Benimkilerin alış veriş tutkuları bitmiyor yine bir ara tekrar gönderirim. Biraz dinlenicem zor bir gündü.
Beni zorlayan bim olcak ama gitmicem
Bizim evin karsıısı yerel bi market 3 adım bize oraya gidiyoruz hemen
Bim flaan uzak bayır cıkıyoduk zaten gitmeyiz
Yürüyüsün oldugu yer cok karısık ,hergün olay cıkıyo koci göndermiyor o yüzden.
Ama kendi boykotumu yapacagım elimden geldğince.

Slm bacımlar
Kızı götürdüm okula geldim yattım
Kocam bıraksa uyucam
Arkadas kendi gecen hafta 13.00 lerde kalktı
Arıyo hala mı uyuyon
Uykuya tutturuyonux valla iyisiniz flan
11.30 da kalktım
Kzıı aldım mantı hasladım öglen ona
Eve giristim sil spür wcleri yıkadım
Tavuk sis fırında patates menümüz
Mantı da var
Salata yeter
Tatlım yok pasta var onu yesin cayla kocam😅

Selam arkadaslar, ben diger ekonomi ve birikim basligina birkac senedir yaziyorum, musadeniz olursa buraya da dahil olmak isterim. Hem hayati elimizden geldigince iyi yasamaya hem de birikim ve yatirim yapmaya calisiyoruz. Bazen isler gucler, cocuklar derken cok giremiyorum siteye ama artik harcamalara alisverislere biraz daha dikkat etmem gerek ve buranin faydali olacagini dusunuyorum.
Bugunlerde sizlerle ayni duygulari paylasiyorum, ulkem adina ama en cok da gencler adina uzuluyor ve Allah buyuktur diyorum.

Selam arkadaslar, ben diger ekonomi ve birikim basligina birkac senedir yaziyorum, musadeniz olursa buraya da dahil olmak isterim. Hem hayati elimizden geldigince iyi yasamaya hem de birikim ve yatirim yapmaya calisiyoruz. Bazen isler gucler, cocuklar derken cok giremiyorum siteye ama artik harcamalara alisverislere biraz daha dikkat etmem gerek ve buranin faydali olacagini dusunuyorum.
Bugunlerde sizlerle ayni duygulari paylasiyorum, ulkem adina ama en cok da gencler adina uzuluyor ve Allah buyuktur diyorum.
Hoşgeldin Zeynep Gulru.

Çok şükür bu gün daha iyiyim ilaçları bırakmam iyi oldu tedavim yarım kaldı ama beni benden çıkardı. Hemen sabah herkesi gönderince ev topladım elektrikliye tuttum toz aldım mutfağın balkon camlarını sildim akşam içinde bamya domates çorbası ve makarna ve patates böreği menüm tatlı da tahin helvası var yeter. Ben biriktirdiğim paralarımı saydım sabah yarın altın alabiliyorum gidip alayım çünkü hep artıyor. Neyse evi hallettim mutfağın ve yatak odasının perdesini yıkadım taktım iki makina çamaşır yıkadım asıldı. Akşam yemeğinden sonra da buzdolabını temizlerim düzenlerim. Dışarı alışverişe çıktım halktan 2 kilo kuru kayısı annem istedi reçel yapıcak bize de kızım yarma mısır çorbasını çok seviyor mısır aldım çikolatalı lokum ev tarhanası da aldım kart ile ödedim sonra bir litre kolonya alıp eve geldim şimdi eşimi bekliyorum eksilen ağır olan deterjan türünü almaya gidicez yerel bir marketi tercih ettik. Gelince perdeleri yıkamaya devam para güneşi görmüş kar gibi eriyor elimden geldiğince biriktirmeye çalışıyorum ama önceki yıllara göre daha az biriktirebiliyorum. Sağlığımız yerinde olsunda birikim az olsun.
Çok geçmiş olsun
Bende antibiyotik tedavisi görmüştüm
Ayyyy çok fenaydı
Günde dört defa iki antibiyotik içmiştim
Sonra öğrendim ki helikobakterite tavanic bile etki ediyormuş

Hoş geldiniz🌺

Hosgeldiniz💐

İyigeceler bacımlar
Cuma annemleri iftara alcaz ben büyük masamı attım
Yuvarlak masa almıstım buraya tasınırken 4 lu o
Bide bar masamız var mutfakta
Koci bugun masa almıs annemler geliyo diye😀
Kırılabilenlerden yer kaplamıcak Allahtan
Ben büyük masa istemiyorm artık bize lazım değil demistim bukadar dayanabilmis😅
Güzel ama begendim
Kız okuldan geldiğinden beri vara yoga aglıyor🤦🏻‍♀️
Yani anlamadım nedir huysuzluguunun sebebi ama 5.5 senedir ilk defa babasıyla uyudu bu gece
Uyumuyor suya kalkıyor wcye kalkıyor ayagını dmaacanaya carpıyor aglıypr falan
Dedim ben bugece uyutmıcam seni babanla uyuyosun
En son bayılmıs artık
Okuduk hep nazarlandı mı naptı diye
İftar masasını yeni topladm okadr huysuzdu
Hayır olsın😟

Sicak karsilamaniz icin sagolun arkadaslar. Benim 6 yasinda kizim, neredeyse 10 olacak bir oglum var. Isten izin aldim, oglanin okulunda toplanti vardi, esimle gittik. Cok sukur ogretmeni de dil terapisti de cok guzel seyler soyledi, mutlu olduk. Yurtdisindayiz, burada dogmasina ragmen iki sesi cikarmada zorlaniyordu onun icin okul ekstra destek oluyor.
Okuldan sonra esimle alisverise gectik, oradan eve geldik. Normalde haftalik sebze ve meyve alisverisi yapariz, ayda bir de buyuk alisveris isini hallederiz, bugunku buyuk alisveristi, ozellikle kahvaltiliklari Turk marketinden aliyoruz.
Esimin sirket kuculmeye gitti ve onun da calistigi departmani kapattilar, esim de issiz kaldi, simdi yeni is arama surecinde. Evde oldugu icin, zaten yemek yapmayi sever, simdi butun yemek isini ona yiktim. Gecen bi baktim banyolari falan da temizlemis, evi toplamis, normalde pek temizlige yuzu yoktur. Insallah tez zamanda is bulur ama boyle rahatlik da iyiymis.

İyi geceler, iyi sahurlar diyeyim artık :) saat 2 olacak.
Ben hergün 5 saat uykuyla duruyorum. İnşallah kötü etki yapmaz.
Bugün sabah da namaza kalktım. Su içtim. Geri uyudum.
Bugün okulun kütüphanesinde kitap okuma günümüzdü. Çocukları kitap okumaya yönlendirmek için yapılan bir etkinlik.
Tenefüste çocuklar hemen yanımızda bittiler :) sonra arkadaşla çıktık.
Avm ye gidecektim. Arkadaşla birlikte gittik.
Çocuklara bişeyler baktık. H&M den Elaya iki yazlık tişört aldım.Avm den çıktık.
Okulun orada oturduk öyle çıkış saati geldi.
Eve geldik. Fena yorulmuşum. Mutfağı bile toplayamadım. Bacaklardan fena çekiyorum.
Ramazan bitsin şu yürüyüş olayını düzene sokacağım. Oldukça faydası oluyor bacaklarıma.
Akşam eşimle diğer avm ye Elaya bayramlık bakmaya gidecektik. Orada daha çok model oluyor.Eşim gelmeden çıktım carrefourun otoparka girdim aradı. O geçti direksiyona mecbur. Çünkü tam iftar saatine 1 saat kala arabalar beni çekemezdi eminim😂😂😂artık kaoslar yavaş gidiyon diye kornalar kavgalar😅 istanbulun vazgeçilmezi..
Elaya Lcw den bir pantolon bir gömlek bir de yazlık etek aldık. Yazlık elbiselere de baktım da onları online alırım.Daha ekonomik kluyor.
H&M den de beğendim bir elbise. Ama yazlıklarına bir bakmam lazım.
Avm de iftar yaptık. Sonra Elaya pamuk şekeri makinasında pamuk şekeri yaptırdık.
Kıyafetine uygun takı toka bakmak istedi. Birgün okul çıkışı bakarız dedim. Bayramda olmazsa olmazı😅
O mutlu oldu biz de mutlu olduk.
Yarın da kendime birşeylet bakacağım bayramlık. Tabi beğenebilirsem.
Eşime de bakarım biraz, o herşeyi beğenmez ama.
Akşam da saçımı boyatırım ona.
Şimdi de anneye cumartesi sabahtan gidelim demeye başladı koci. Teyzeye de söylemiş bayramda yokuz diye.
Tabi o gün istanbulda aşırı kalabalık olacakmış bakalım düşünüp karar vereceğiz.
Cuma akşamı gidelim dedi ama zor iftar vs.

Sicak karsilamaniz icin sagolun arkadaslar. Benim 6 yasinda kizim, neredeyse 10 olacak bir oglum var. Isten izin aldim, oglanin okulunda toplanti vardi, esimle gittik. Cok sukur ogretmeni de dil terapisti de cok guzel seyler soyledi, mutlu olduk. Yurtdisindayiz, burada dogmasina ragmen iki sesi cikarmada zorlaniyordu onun icin okul ekstra destek oluyor.
Okuldan sonra esimle alisverise gectik, oradan eve geldik. Normalde haftalik sebze ve meyve alisverisi yapariz, ayda bir de buyuk alisveris isini hallederiz, bugunku buyuk alisveristi, ozellikle kahvaltiliklari Turk marketinden aliyoruz.
Esimin sirket kuculmeye gitti ve onun da calistigi departmani kapattilar, esim de issiz kaldi, simdi yeni is arama surecinde. Evde oldugu icin, zaten yemek yapmayi sever, simdi butun yemek isini ona yiktim. Gecen bi baktim banyolari falan da temizlemis, evi toplamis, normalde pek temizlige yuzu yoktur. Insallah tez zamanda is bulur ama boyle rahatlik da iyiymis.
Hoşgeldiniz🪷

Birkaç gündür bende keyifsizim haksızlığa ve zorbalığa tahammül edemiyorum.Normal yolla alamadıkları her yere entrikayla çökmenin peşindeler

İki kere karşıya gittim demokrasi meydanı gibi hınca hınç doluydu

Bayramıda ramazanıda zehir ettiler bize yazıklar olsun .Hiçbirşey sonsuza kadar sürmüyor Allahtan .Bu devirde kapanacak.Sultan Süleymana kalmadı bu dünya...

Tren beklerken yanımda hiç tanımadığım bir genç daha vardı tarzından meydanamı dedim evet dedi sohbet ettik annem babam görmeden çıktım dedi özel okulda burslu okuyormuş neden gidiyorsun dedim yarında benim diplomamı iptal etmeyecekleri ne malum dedi bunlara güvenmiyorum dedi ailesi koyu muhafazakarmış karşılarmış ama ben öyle düşünmüyorum dedi kuzeniyle gösterilere katılıyorlarmış .

Gençlikten ümidim var rabbim adaletten doğru yoldan ayırmasın yar ve yardımcıları olsun .Anne yüreği dikkat et polise yaklaşma uzak dur dedim
Keşke ben de gidebilsem. Ama işte çocuğumuz okul vs olunca gidemiyoruz. Kalbimiz orada. Çocuk olmasa eminim duramazdım.
Yani bu hepimizin mücadelesi taraf tutmak değil aslında, tarih tekerrürden ibarettir derler.Halk mücadele vermezse birşey olmuyor.Tarihte de halkın mücadelesi çok olmuş. O kadar mücadele karşısında şimdi düştüğümüz duruma bakın.
Nerde umudumuz, nerde yaşamdan tat almamız, her an kalbimizde burukluk var

penceremden penceremden eşim yollamıyor benide
Sürekli uyarıyor lütfen paylaşımlarına dikkat et diye
O aslında benden daha çok tartışır karşıt görüşle, hergün ofisi yıkıyorum bağırmakdan diyor ama malum herkesi toplama fişleme peşinde zaatı muhterem.
Len içeri falan düşersem kim bakacak bize diye düşünüyorsundur sen diyorum.
Maltepe mitingine gitmiştim eko başkan için eşimi dinlemedim annem be rahmetli babamla gitmiştik.
Yine olsun yine gidicem.
Hatta annemle gidip anamıda alım geldim pankartı açıcam ahdım var.

Yalnız Z kuşagının aklı nedir ya
Yeminle o kıvrak zeka karşısında kalıyorum öyle
Aferin be cocuklar diyorum aferin be
IMG_1680.webp
Sizin aklınızı severimmm ben

Selammm
Akşam erkenden uyuyorum direnç mirenç kalmadı bnm vücutda
Ama sabah uyumuyorum ondan erkenden uykum geliyor

Bugun güya eşim olmicaktı kızmış arkadaşlarına sürekli fikir değişiyorlar diye evdeyim dedi
Bugün yemek telaşem yok yaptıklarım yeter bugünede
Yarın zaten yokuz

Bi gardrop içleri kaldı tozu alıncak bi de kapılar
Aksam iftar sonrası evi yine süpürdüm elimle sildim
Dizlerim ilerde mahvolacak biliyorum ama elle silince okadar güzel parlıyor ki ve hemen kirlenmiyor
Hoşuma gidiyor

Bana kim gelcek işte bana hergün bayram temizliği
Bu ara daha bi takıntılı oldum kurtulmaya çalıştıkça daha çok batağa düşüyorum mutfak tezgahını ve ara seramığı hiç abartmıyorum 10defa sildim
Demin sahurda yine sildim
Benim sonum TLC temizlik bağımlıları izlersiniz benide el 🖐️ sallarım size

Günaydın güzel kadınla:) size şöyle özet geçeyim kendimi. Ben en son atandığımi yazmıştım. İşte yaklaşık 16 ay oldu. Bu 16 ayda ne birikimler yaptım ya da nelere harcadım onlardan bahsedeyim.
Şimdi ben zaten göreve başlarken yüklü bir borcumuz vardı, çok şükür onu kapattım, hala KYK kredim duruyordu onu kapattım, zaten lojmanda kaldığım için orayı döşemem gerekiyordu oraya da birşeyler aldım kendi evimdeki eşyaları götürmedim bir harcamada oraya gitti. Onun dışında toplamı 80 Gr olacak şekilde bilezik aldım. Kayinim evlendi ona da 10 gr bilezik taktık. Eşim saç ektirdi oraya da yüklü birşey ödedik, ve atandigim ilk maaştan bu yana iki tane üniversitesite öğrencisine burs yolluyorum düzenli onları devam ediyorum bu da benim ruhuma yatırım:) iyi hissettiriyor çünkü. Nisanda hamile kaldım kızımı Aralıkta kızımı kucağıma aldım.

Bu süreçte bir kaç eşya da aldım Dyson v15, birde fissler düdüklü tencere. Sırayla ihtiyaçlarımi almaya odaklandım çünkü yıllardır bir çok şey ertelenmiştim. Simdi sırada tavalarmi değiştirmek Tefal tavalar almak istedim. tr_lelli tr_lelli sen sanırım yazmıştın yukarda Tefal alacağım diye haberim olsun indirim arayışındayim.
Onun dışında kızlar ben göreve başladıktan kısa süre sonra hamile kalınca kıyafet alışverişi yapmamıştım, e üç ay önce doğum yaptım hâliyle biraz kilo vermeyi bekliyordum alışveriş için. Yine dayanamayıp birşeyler aldım zayıflayınca giymek için, ama henüz dolabimin eksikleri çok fazla.

Kilolarima gelecek olursak, ben 56 kg ile hamile kaldım doğuma 72 kg ile girdim, doğumdan 67 kg ile çıktım;) emziriyorum şuan çok sıkı diyet yapamıyorum zaten ama sütümün kalitesini düşürmeyecek şekilde dikkatli beslenmeye ve az da olsa hareket etmeye özen gösteriyorum. Tabi bunu kızım 2 aylık olunca yapmaya başladım. YouTube dan walk at home ile hafif hareketler yapıyordum başta, beyaz ekmek ve türevlerini hiç tüketmedim. Kahvaltı bol yeşillik, yumurta, peynir, kefir ile doydum, ara öğünlerim kuruyemiş, süt, kahve tarzı şeyler oldu..
Bir de geçen hafta itibariyle her akşam bebeğe eşim bakarken ben dışarı yürüyüşe çıkıyorum. Tempolu bir saat yürüyüş yapıyorum. Çok iyi geliyor. Pazartesi tartı günlerim, bu pazartesi 61.200 Gr idim. Aynı tempoya devam :)

Back
X