Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bugün koci teyzeyle konuşuyordu. Bunlarda bayramda sabah kahvaltı değil yemek yapıp yerler kuru dolma, kuru fasulye ya da et haşlama. Önceleri benim midemi mahvediyordu. Evde az kahvaltı atıştırıp gidiyordum şimdilerde alıştım biraz.
Teyzeyle yemek konusunu konuşuyorlar. Teyze dedi çok bişey yapamayacağım.yorgunum zaten dedi.
Koci de diyor yedirenk yapar. Ne yapsın diye soruyor.
Telefonu kapattı. Ne münasebet dedim.
Yani sanki sabah kahvaltı yerine yemek yemeye çok meraklıyım da bayram arefesi yemek yapmayla uğraşacağım. Ancak iftar için yemek yaparım o gün. Ee bir de bayramın birinci günü onlardan çıkıp anneme gideceğiz. Elanın okul kıyafetini de yıkayıp hazır etmem lazım. Eee banyo yaptırmam lazım.
İşimin içine iş sokmaktan başka birşey değil.
İstiyorsa koci kendi yapsın. Hiç yapamam. Benim telaşım kendime yeter😁

Selam
Canım hiç bişey yapmak istemiyor aşırı aşırı üzgünüm :( ülkenin durumu için
Benim artık umudum falanda kalmadı..
Okadar dua ettim ki Rabbim kurtarsın bizi bu zulümden diye
Ben artık ilerisi için plan falan yapamıyorum sadece anı yaşıcam
Aynen bende bir kaos hiçbiryer aynı değil ya insanları kaosa sürüklüyorlar rabbim feraha çıkarsın Ankara çok kötü karısık işe gittiğim yerdeler korkuyorum açıkçası

Geçmiş olsun canım, nasıl oldu kızın biraz daha iyimi?
Para konusunda da benim borsadaki param artışa geçmişti şimdi aşırı düştü.
O altın dolar artışı gününden önceki gün akşamı bankaya para yatırdım. Ertesi gün biraz altın alırım dedim.
Daha sabahtan olaylar olaylar üstüne. Ne altın alabildim ne başka birşey.
Şimdi düşermi hiç fikrim de yok. TL durması da hakikaten zarar. Biraz bekledim. Bakaljm pazartesi duruma göre bişiler alacağım
Abla pazartesi alma ortalık çok karısık bekle Nisan 15 ni bekleyin derim genelde o civarlarda düşüyor bende alacaktım biryerde para gelecekti gelmedi gec geldi beklemede kalacagım
çok düşmez bence
Bir gün önce babam altın al diye saat 17:15 de aradı piyasa kapandı dedim
Ertesi gün aradı ilte arttı almadın dedi
Dedim sakin ol senin zararın 200 TL
2 gr alacaktık 🤣🤣
Kısmet herşey

Selam
Al benden de o kadar, hiç birşeyden keyif alamıyorım bugünlerde.
Yarından umutsuzum.
Mutlu olmayı unuttuk farkındamısınız.
Çok üzgünüm çok.
En kötüsü de malesef pek kimseye birşey olmuyor. Halk biribirini yiyor.oysa hep beraber olunsa birlik olunsa mücadele edilse, hepimizin faydasına.

Selam
Aynı durumdayız 😒

iyi haftalr
Bugun mide yanmasıyla uyandım kızı okula bırakmaya
Geldim yattım 11.30 da kalktım
Koci su söylemis 230 tl bismillah
Uludagın eteklerindeyiz cesmeden su icemiyoruz yahu
Markete gittim soda yogurt atıstırmalık 1 ufak oersil sıvı deeterjan aldım 295 tl
Allahtan yemek var aksama valla yapamazmısım midem kötü sil süpür yaptm anca
Cuma annemleri alcaz biz de buzluk ara sıcaklarım saglam
Ana yemek corba pilav
Cocuklara da köfteli hamburger menü yaparız
Valla yalnız aksm kadın vardı kardesimde
Yemekleri yapmısslar beraber
Masayı hazırladı servisi yaptı biz de yardım ettik ama ben toplarken yardım ettim
Kardesim balkonda cay iciyo baktm
Ben abla sen de git kahve yapcam dedim kahveleri yaptm flan
Annem diyoki senden olmazmıs zaten fkkfkfkf
Bide arabaada yer yoktu gec oldu kadın e ben yarın gelcem zaten kalırım dedi
Sahuru da hazırlamıstır oh mis😀
Koci diyo kocası yok mu nasıl kalıyo
Cocugu da var adam bakıyomus
Dedim evlere temizlige bile gidemezmisim sen hayatta bırakmazdın🙈
Diyorum imkanı olan kadın calısabiliyo arkadas😟

Evet uzun zaman oldu, şuan doğum iznine geldim evime, hala başka şehirde görev yapıyorum. Ve 2 yıl daha orda olacağım inşallah. Küçük kızıma bakıcı ayarladım, büyük kızım zaten 1.sinif a gidiyor. Okullar tatil olunca ise dönerim diye planladım o zamana kadar ücretsiz izin kullanacağım

Hayat kalitem zaten Perşembe gününden düşük bir de doktor mide ilaçları verdi inanın mahvetti beni eşim bu akşam kes artık içme dedi bıraktım yüzüm zaten çok gülen biri değildi şimdi Allah hepimizi güldürsün diye dua ediyorum. Dün yazlığa gittik eşim bahçe ile ilgilendi biraz ben de takıldım kendi kendime ordan tarlaya gittik iki ceviz iki incir ağacı diktik inşallah tutarlar. Eve geldik geç oldu saat yemek yedik eşimle ikimize ayakkabı sipariş ettik biz akıllanmayız bakalım emeklilik hakkımızdan gelir. Yarından itibaren belirli marketlerden alıcam varsın üç kuruş fazla olsun instağramdan da ayıklıcam yarın kararlıyım yeter artık benim de bir faydam olsun. tv de zaten seçiciyim orda sıkıntı yok. Kendi kendime kararlar alıyorum kızım yürüyüşe gitti benim gitme durumum yoktu. neyse diyorum ama pazar günü eşim devlet memuru olmasına rağmen ikimizde destek olsun diye oyumuzu kullandık. Bu akşam içinde tas kebabı yaptım çorbam vardı yoğurt sarma yedik çok şükür. Ev temizlendi çok şükür ama çok zorladı beni bu gün genelde temizliği zevkle yaparım ama bu gün mide ağrısı çok fenaydı. Akşam akşam patatesli börek yaptım şimdi çıkardım fırından canım nasıl istediyse. Kızımı da markete gönderdim portakallı gazlı içeçek ve cips aldırdım bıktım dedim midemden azıcık da o benden çeksin şimdi. Okula kızlarımın giymediği hatta etiketli bazıları onları hazırladım aradım orda çalışan bayanı abla kızlar soruyordu dedi ne zaman göndereceğinizi kıyamam nasıl da bekliyorlar Kadına da kızlarım güzel bir elbise aldılar çok emeği geçiyor diye inanın kızların güneş gözlüklerini kılıfı ile gönderiyorum cep telefonu kılıflarına kadar sormaları da ayrıca mutlu etti beni onlar sevinsin yeterli.Benimkilerin alış veriş tutkuları bitmiyor yine bir ara tekrar gönderirim. Biraz dinlenicem zor bir gündü.

iyi haftalr
Bugun mide yanmasıyla uyandım kızı okula bırakmaya
Geldim yattım 11.30 da kalktım
Koci su söylemis 230 tl bismillah
Uludagın eteklerindeyiz cesmeden su icemiyoruz yahu
Markete gittim soda yogurt atıstırmalık 1 ufak oersil sıvı deeterjan aldım 295 tl
Allahtan yemek var aksama valla yapamazmısım midem kötü sil süpür yaptm anca
Cuma annemleri alcaz biz de buzluk ara sıcaklarım saglam
Ana yemek corba pilav
Cocuklara da köfteli hamburger menü yaparız
Valla yalnız aksm kadın vardı kardesimde
Yemekleri yapmısslar beraber
Masayı hazırladı servisi yaptı biz de yardım ettik ama ben toplarken yardım ettim
Kardesim balkonda cay iciyo baktm
Ben abla sen de git kahve yapcam dedim kahveleri yaptm flan
Annem diyoki senden olmazmıs zaten fkkfkfkf
Bide arabaada yer yoktu gec oldu kadın e ben yarın gelcem zaten kalırım dedi
Sahuru da hazırlamıstır oh mis😀
Koci diyo kocası yok mu nasıl kalıyo
Cocugu da var adam bakıyomus
Dedim evlere temizlige bile gidemezmisim sen hayatta bırakmazdın🙈
Diyorum imkanı olan kadın calısabiliyo arkadas😟
Yok anacım bize yakışmaz sosyete hanımefendilik. Biz alışmışız kül kedisi olmaya😅 ben de bu evi aldığımızda temizlik için kadın gelince, buzdolabı gelecekti onun için iş yerinden izinliydim. Kadın temizlik yaparken kolları sıvadım mutfakta ocağı aspiratörü ocağın etrafındaki yapışmış yağ damlalarını ovalamış temizlemiştim.
Küçükkken Bursa'da çeşmeden kana kana su içerdik, miss gibi tadı vardı. Sonra heryer satıldı sırf birileri para kazansın diye.

Evet uzun zaman oldu, şuan doğum iznine geldim evime, hala başka şehirde görev yapıyorum. Ve 2 yıl daha orda olacağım inşallah. Küçük kızıma bakıcı ayarladım, büyük kızım zaten 1.sinif a gidiyor. Okullar tatil olunca ise dönerim diye planladım o zamana kadar ücretsiz izin kullanacağım
Nasıl gidiyor 1.sınıf anneliği😅

Hayat kalitem zaten Perşembe gününden düşük bir de doktor mide ilaçları verdi inanın mahvetti beni eşim bu akşam kes artık içme dedi bıraktım yüzüm zaten çok gülen biri değildi şimdi Allah hepimizi güldürsün diye dua ediyorum. Dün yazlığa gittik eşim bahçe ile ilgilendi biraz ben de takıldım kendi kendime ordan tarlaya gittik iki ceviz iki incir ağacı diktik inşallah tutarlar. Eve geldik geç oldu saat yemek yedik eşimle ikimize ayakkabı sipariş ettik biz akıllanmayız bakalım emeklilik hakkımızdan gelir. Yarından itibaren belirli marketlerden alıcam varsın üç kuruş fazla olsun instağramdan da ayıklıcam yarın kararlıyım yeter artık benim de bir faydam olsun. tv de zaten seçiciyim orda sıkıntı yok. Kendi kendime kararlar alıyorum kızım yürüyüşe gitti benim gitme durumum yoktu. neyse diyorum ama pazar günü eşim devlet memuru olmasına rağmen ikimizde destek olsun diye oyumuzu kullandık. Bu akşam içinde tas kebabı yaptım çorbam vardı yoğurt sarma yedik çok şükür. Ev temizlendi çok şükür ama çok zorladı beni bu gün genelde temizliği zevkle yaparım ama bu gün mide ağrısı çok fenaydı. Akşam akşam patatesli börek yaptım şimdi çıkardım fırından canım nasıl istediyse. Kızımı da markete gönderdim portakallı gazlı içeçek ve cips aldırdım bıktım dedim midemden azıcık da o benden çeksin şimdi. Okula kızlarımın giymediği hatta etiketli bazıları onları hazırladım aradım orda çalışan bayanı abla kızlar soruyordu dedi ne zaman göndereceğinizi kıyamam nasıl da bekliyorlar Kadına da kızlarım güzel bir elbise aldılar çok emeği geçiyor diye inanın kızların güneş gözlüklerini kılıfı ile gönderiyorum cep telefonu kılıflarına kadar sormaları da ayrıca mutlu etti beni onlar sevinsin yeterli.Benimkilerin alış veriş tutkuları bitmiyor yine bir ara tekrar gönderirim. Biraz dinlenicem zor bir gündü.
Mide için iltihap kurutucu veriyorlardı. Galiba 2 haftalık oluyordu o ilaç. Yıllar önce kullanmıştım. Çok iyi gelmişti.
Tabi senin mide rahatsızlığın ne bilmiyorum ama benim mide ağrım tutmuştu. Bayağıdır da ne yesem dokunuyordu.
Ben de bugün bizim sitedeki onur marketten alışveriş yaptım. Tam liste açıklansın gerçekten o listedeki yerlerden ve o listedeki ürünleri almayacağım.
Yani Nazım Hikmet ne demiş;
Ben yanmazsam sen yanmazsan biz yanmazsak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa..

Aa gözün aydın 2.bebe mi oldu

Selammm
Kendimi temizliğe vurdum
Dün her yeri elimle sildim
Banyo duvarlarını sildim
Mutfak dolabını sildim
Yagmur yağacakmış yine, camları silmem ben siliyorum yağıyor geriliyorum

Yemeğim yok günü
Çorba yapıcam hazır köfte alıcam birazda içli köfte alırım salata falan.
Biraz daha temizlik yapim

Kıza 2 hırka aldım mevsim geçişlerinde lazım oluyo
3 tane dizaltı corap aldım
Çanta aldım bayramlık
Dysonların robotların uçuştuğu zamanda fantom aldım yine
Ben seviyorum çekim gücü çok iyi yedekledim.

Tefalin tencere setini istiyorum elicem tencereler var 10bin falan o zalımda
alıcam taksitle bayadır gözüm onda
Az öz alıyorum aslında ama herşey aldı başını gidiyor.
Hiç acımıyorum bu ara atıyorum, veriyorum azalsın herşey
Yoruyor beni kalabalık

Haziran Temmuz agustos 3lüsü bol harcamalı gecer bizde
Kenara hiç bişi atmam gezip para yicem
Tatil listesi kabarık eşimin köy, benim köy, tur, yine havuz için bungalow düşünüyorum
Haftasonlarıda durmayız mazotu falan derken nanay bu yaz tırt ben.

Selam kızlar okuyorum ama yazamıyordum
Pazar günü bizde görevimizi yerine getirdik
Zaten bahsedilen markalardan alışveriş yapmıyorum
Biraz zamana ihtiyacımız var ama tünelin sonunda 🌟☀️

Üç gündür sürekli iftara davet ediliyoruz
Sonunda bugün evdeyiz
Evet güzel hazır yemeğe gitmek ama akşama dönünce yorucu oluyor

Bugün evi temizledim dip köşe toz çok iyi oldu
Her şey gözüme batıyordu
Şimdi işim bitti 10 dakika dinlenip duşa gireceğim
Sonra zaten çocuğu almaya giderim
Yemeğim var
Dün yaptım
Kabak yemeği, yarmalı yoğurt çorbası, içli köfte ve peynirli erişte
eşim ekmek alır

Haber izlemekten geç yatıyorum sabah erkenden haber açıyorum
Gündem çok yoğun

Çok şükür bu gün daha iyiyim ilaçları bırakmam iyi oldu tedavim yarım kaldı ama beni benden çıkardı. Hemen sabah herkesi gönderince ev topladım elektrikliye tuttum toz aldım mutfağın balkon camlarını sildim akşam içinde bamya domates çorbası ve makarna ve patates böreği menüm tatlı da tahin helvası var yeter. Ben biriktirdiğim paralarımı saydım sabah yarın altın alabiliyorum gidip alayım çünkü hep artıyor. Neyse evi hallettim mutfağın ve yatak odasının perdesini yıkadım taktım iki makina çamaşır yıkadım asıldı. Akşam yemeğinden sonra da buzdolabını temizlerim düzenlerim. Dışarı alışverişe çıktım halktan 2 kilo kuru kayısı annem istedi reçel yapıcak bize de kızım yarma mısır çorbasını çok seviyor mısır aldım çikolatalı lokum ev tarhanası da aldım kart ile ödedim sonra bir litre kolonya alıp eve geldim şimdi eşimi bekliyorum eksilen ağır olan deterjan türünü almaya gidicez yerel bir marketi tercih ettik. Gelince perdeleri yıkamaya devam para güneşi görmüş kar gibi eriyor elimden geldiğince biriktirmeye çalışıyorum ama önceki yıllara göre daha az biriktirebiliyorum. Sağlığımız yerinde olsunda birikim az olsun.

Birkaç gündür bende keyifsizim haksızlığa ve zorbalığa tahammül edemiyorum.Normal yolla alamadıkları her yere entrikayla çökmenin peşindeler

İki kere karşıya gittim demokrasi meydanı gibi hınca hınç doluydu

Bayramıda ramazanıda zehir ettiler bize yazıklar olsun .Hiçbirşey sonsuza kadar sürmüyor Allahtan .Bu devirde kapanacak.Sultan Süleymana kalmadı bu dünya...

Tren beklerken yanımda hiç tanımadığım bir genç daha vardı tarzından meydanamı dedim evet dedi sohbet ettik annem babam görmeden çıktım dedi özel okulda burslu okuyormuş neden gidiyorsun dedim yarında benim diplomamı iptal etmeyecekleri ne malum dedi bunlara güvenmiyorum dedi ailesi koyu muhafazakarmış karşılarmış ama ben öyle düşünmüyorum dedi kuzeniyle gösterilere katılıyorlarmış .

Gençlikten ümidim var rabbim adaletten doğru yoldan ayırmasın yar ve yardımcıları olsun .Anne yüreği dikkat et polise yaklaşma uzak dur dedim

Son düzenleme:
Back
X