• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kızlarda evde kahvaltıya pişi istediler sabah yine her zamanki saatimde kalktım uyuyamıyorum herkes uyuyor fazla gürültü etmeden hamuru tuttum eşimle ikimize kahve yaptım kahvelerimizi içtik önce mandıraya süt aldık ordan peynirciye gittik açmamış ordan fırına gittik fırından da haftalık ekmeği aldık süt pişti bir kısmı yoğurt mayalandı biraz içmelik ayırdım tatlı yaptım 5 litre süt az bile geldi neyse yine alırız sabah sabah harcadık kızlar yataklarından kalkmadan biz esnafa bastık parayı geldik aldıklarımızı güzelce dondurucuya yerleştirdim yediğimiz ekşi maya ekmeğini bizim buradaki market ve fırında satışı yok onun için fazla alıyorum aldığımız fırında epey uzakta yürüyemem oralara kadar. Pişiler pişti mükellef sofra hazırlandı benim iki gözümün çicekleri ile kahvaltı yaptık akşam yemeği içinde hünkar beğendi istediler hünkarın beğendiğini benim kızlarım yemesinler mi mutfakta bu gün her zamankinden fazla kaldım ama hepsini de hallettim kızlar deniz kenarına cafeye gittiler eşim zeytinlere ilaç atmaya gitti ev toparladım elektrikliye tuttum toz aldım nasıl bacaklarım ağrımış bir kahve yaptım kendime şimdi sizi okuyorum. Ev de yemek var aslında az az bu akşam yapmam demiştim kendime ama kızlar isteyince dayanamadım.

Selamm
Avm yaptık ama kızı memnun edemiyoruz.
Toyzdan yapistigi seyler 1000tl 1500tllik
Esim okadar sımarttı ki artık dur noktası yok.
Ne bize yemek yedirdi ne gezdirdi.
Hani böyle carsida avm aglayan ilallah dedirten cocuklar varya he iste o bizim kız.
Ben kınadım birinin kizi aynen böyleydi bnm oglana özenirdi bende kınardım al başıma geldi.
Hic aglanma lelli kendin ettin kendin buldun diyorum.
Esime dedim ben yemek falan yemiyorum eve gidelim.
Eve gelene kadar arabadada agladı
Ya kıyamıyorum çıkarıyorum burnumdan getiriyor.
Bu ara cidden asiri huy degisti 2 yas 3 yas sendromu falan hic bisiymis.
4 yaş fenaaaa korkun bebeliler. Cidden korkun.
Ben bugunde bildigim tüm dualari ×2hizinda bol bol okudum
Allahim dedim sabırlı bir kulun degilim ama sen acı halime affet tövbe ediyorum kınadıklarım için.
Hepsini geri alıyorum yaladım yuttum sen beni affet.

Eve pizza söyledim dedim yedirmicekti zaten çünkü aglama butonu açık kaldı onun daha susmaz.
Esim cok ama cok yumusak davranıyor bir daha yapmicak bnm kızım annesi, yanlışlıkla oldu annesi, istemeden oldu annesi.
Ben sert durdugumda sende dur diyorum
Çünkü babam bana kıyamaz dimi babamm?
Babamın prensesiyim dimi babam?
Di babası di esim hic hayır demiyor sonuç !
Al babası dedim bende bıraktım başına
Biraz pizza yedi falan uyudular.
Okadar aglamaya yorulmusturda uyumustur yoksa uyutmak ne mümkün.

Evdede bisi yapmadım sayılır bugun
Ama mutfak kirlenmedi
Ev süpürüldü
Ortalıkda dağınık bisey yok
Güne puanım 7 (3 puan kızdan kırdım:))

Kandilimiz mübarek olsun. Gün yine tüm hızıyla geçti aynı şeyleri yaptım ev temizliği ama bir tek farkla bu akşama için yemek yapmadım kalan yemeklerimiz yiyelim. Arabanın satışını verdim bu gün yeğenime vermiş bütün işleri ama para benim hesabıma yatıyormuş neyse yatırdılar sadece bir kısmını havale ettik hergün edicem artık havale benim hesaptan günlük havaleyi de yükseltemedik. Neyse eve geldim yeğenim aradı sen kardeşinin hesabına gönder abla dedi kendisi uğraşmak istemiyor herkes ben ve eşim değil tabi onun isteklerini yerine getirsin paranın yarısı
ile euro alıp bana havale edin kalan yarısı ile de faize yatırın diyormuş ne yaparlarsa yapsınlar ben yapamam dedim. Yeğenime olan oldu o da kabul etmeseymiş. Neyse eve geldim çamaşırlar yıkandı asıldı güzelce duşumu aldım şimdi birde kahve içtim sizi okuyorum.

Hayırlı kandiller kızlar
Collegen kullanan var mı ama duzenli.
Doktorum cilt icin yeterli degil o collegenler demisti ama kiperinkini cok merak ediyorum. Kullanan varsa yazabilir mi?

İyi geceler kızlar,
Mutlu bir yıl olsun 2025 ve bu kandil gününde tüm dualarınız kabul olsun🙏
Gelemedim yazamadım.
Yılbaşı gecesi komşudaydık. Gündüz meze hazırlığı yaptık.
Saat 2 ye kadar oturduk birlikte.
Çocuklar tombala ve uno oynadı biz okey oynadık.
Ertesi gün de geç uyandık.
Tabi gün bitti bile. Ödevleri yaptırdık o gün. Bayağı vardı biraz babası biraz ben yaptırdım.
Eşim bu hafta izinli.
Bugün okula o götürdü. Bir sevindi babası götürecek diye :)
Elaya krep yaptım okul için.kahvaltı yaptı.Onlar gitti mutfağı topladım evi topladım. Çamaşır attım. Eşim gelene kadar bayağı iş hallettim ya. Beni oyalayan okula bırak al emin oldum.
Sonra eşim gelince hastane randevum vardı ona gittim. O da tam kan sayımı yaptıracaktı. Ailehekimine gitti.
Ben dahiliyeye gittim.sıramı beklerken kitap okudum.
Dönüşte eşime alma beni yürüyeceğim dedim.
Eve geldim. Ahh diyorum ben de kahvaltı hazırlamıştır benim kociş.
Genelde yapar ama bu defa oturmuş film izlemeye. Çay demleyeydin dedim.
Ben hazırlamaya başlayınca geldi yardıma. Kahvaltı yaptık iki çay içtik. Az kitap okudum.okuldan alma saati geldi.
İlla sen de gel dedi. Parkyeri bulmazsa ben arabada beklermişim. Pek gidesim yoktu da ısrar edince gittim.
Yarın da sabah gel, orada emekliler lokalinde otururuz diyor😁 evde iki iş iki keyif yapacağım ne mümkün 🙄
Okul dönüşü Elaya babası karışık meyve suyu hazırladı. Hastalık yaygınbu ara. Düşmeyen ateş hastalığı çok yoğun.
Ben de bolca karışık sebze çorbası yaptım.
Kereviz pırasa karnıbahar havuç patates ıspanak kabak kırmızı biber soğan sarımsak nohut ne bulduysam kattım şifa niyetine😅
Komşumun çocuğu hasta ona da verdim.
Akşamüstü ödevi biraz babası biraz ben yaptırdım.
Dönüşte market ve süt işini hallettik, yoğurt mayaladım.
Akşam çorba ve turşu bol vitamin yedik. Yetti bize.

Biriken günleri dökmüşüm😅 Affola kızlar.
Çocuk alerji doktoruna gittik ya yeni bir ilaç daha ekledi.
Takibe aldı 3 ay sonra kontrol var.
Bir de doktor genetik olarak alerji astım varmı sizde dedi. Geçiştirdim.he hüü falan.
Eşim durumu üstü kapalı sadece sosyal hizmetler deyip açıkladı. Doktor pardon dedi.
Eskiden Ela küçüktü açıkca söylüyorduk.
Tabi şimdi büyüdü. Elbette gerçekleri biliyor ama yine de başkasının yanında onun özelini söylemiyoruz..
Tabiki ben de biliyorum alerjik astım hastalığı tamamen genetik.
Ama sonuçta ben de alerjik astım hastasıyım.
Sorduklarında evet bende de var deyip geçiştiriyorum.😊

Selamm
Avm yaptık ama kızı memnun edemiyoruz.
Toyzdan yapistigi seyler 1000tl 1500tllik
Esim okadar sımarttı ki artık dur noktası yok.
Ne bize yemek yedirdi ne gezdirdi.
Hani böyle carsida avm aglayan ilallah dedirten cocuklar varya he iste o bizim kız.
Ben kınadım birinin kizi aynen böyleydi bnm oglana özenirdi bende kınardım al başıma geldi.
Hic aglanma lelli kendin ettin kendin buldun diyorum.
Esime dedim ben yemek falan yemiyorum eve gidelim.
Eve gelene kadar arabadada agladı
Ya kıyamıyorum çıkarıyorum burnumdan getiriyor.
Bu ara cidden asiri huy degisti 2 yas 3 yas sendromu falan hic bisiymis.
4 yaş fenaaaa korkun bebeliler. Cidden korkun.
Ben bugunde bildigim tüm dualari ×2hizinda bol bol okudum
Allahim dedim sabırlı bir kulun degilim ama sen acı halime affet tövbe ediyorum kınadıklarım için.
Hepsini geri alıyorum yaladım yuttum sen beni affet.

Eve pizza söyledim dedim yedirmicekti zaten çünkü aglama butonu açık kaldı onun daha susmaz.
Esim cok ama cok yumusak davranıyor bir daha yapmicak bnm kızım annesi, yanlışlıkla oldu annesi, istemeden oldu annesi.
Ben sert durdugumda sende dur diyorum
Çünkü babam bana kıyamaz dimi babamm?
Babamın prensesiyim dimi babam?
Di babası di esim hic hayır demiyor sonuç !
Al babası dedim bende bıraktım başına
Biraz pizza yedi falan uyudular.
Okadar aglamaya yorulmusturda uyumustur yoksa uyutmak ne mümkün.

Evdede bisi yapmadım sayılır bugun
Ama mutfak kirlenmedi
Ev süpürüldü
Ortalıkda dağınık bisey yok
Güne puanım 7 (3 puan kızdan kırdım:))
Bence kendini kınadım da öyle oldu diye yargılama. Tamamen babasının davranışı onun öyle olmasına sebep.
Benim için en rahat yaştı 4 yaş.
3 yaşı en zordu. O da birilerini görünce tutuyordu.biliyorduki şımartılacak.
Ama eşim ile ben hep aynı davranışı sergiledik. Ondan dolayı hiç ağlama tutturma inatlaşma olmadı gezerken.
Şimdi sadece birşey alma konusunda ben almasam da biliyorki babası alacak. Ama tabi belli sınırlarda alıyor o da.
Çocuklar çok iyi farkında herşeyin.

Selam kızlar hepinize iyi yıllar diliyorum.
Ben hayatımla ilgili yeni kararlar aldım
Rabbim hayırlısıyla , kolaylıkla uygulamamı nasip etsin inşallah.
Bazı şeyler olmayınca olmuyor
Tez vakitte kurtulurum inşallah
Bana dua edin selamete çıkayım inşallah 🤲🙏
Yılın ilk günü yeni bir karar yeni bir hayat, umarım 2025 yılı sana sonsuz mutlu bir hayat getirsin🙏

Merhabalar hanımlar...

2025 yılı maddi hedefim ; 'arsa almak'

Hedefime doğru adımlarım ise;

-Sahib... arsa yer ve fiyat araştırması yap.
-O civardaki tanıdıklarına haber bırak.
-Para harcamayı bırak
-Her ay düzenli altın/döviz al. 10 gr- 100br döviz
-Kocayı da bu konuda telkin et :)

Karı koca kamu çalışanıyız. Bir süredir altın alarak ilerledik. Öncesinde bir takım borçlar ödemeler, yanlış harcamalar vs...Yeterince farklı sebeplerden dolayı ilerleyemedik..

Artık dikili bir ağacım olsun istiyorum. Bu niyetle de aylık 10 gr altın alma hedefim ilk adımım.
Ocak itibari ile bismillah diyorum.

Kira ve okul taksiti ise giderlerin büyük bir kısmını kapsıyor. Sabit giderler ortalama 40 bin tl . Kalanında insan gibi yaşayıp biriktirmeye çalışacağım.

Kredi kullanmadan, borsaya girmeden.. Nasıl yapılır?

Hanımlar gerçekten birikim yöntemlerimizi, tasarruf biçimlerimizi paylaşalım .Ve tabi ki yatırım. Sizlerin bireysel tecrübelerinize ihtiyacım var.

Cumamız mübarek olsun kızlar bereketiyle gelsin. Bu gün yine kişiye özel kahvaltı hazırlayabilmek için 6 da kalktım neyse yediler ve gittiler önce her zaman ki gibi bitmeyen ev işlerini yaptım temizlik rituelim oldu. Mercimek çorbası ve daha önce hazırladığım sarmalarımı pişirdim akşam yemeği yanına içli köfte çıkarırım dolaptan onları kızartırım turşu ayran yeterli tatlım da var. Eşimle hesaplarımızı yapamıyoruz kredi kartları kesilmeden harcamalarımız devam ediyor. Aracın mtv ilk taksidi 2000 tl üzeriymiş kusuratını unuttum. Evde bitenleri yarın alıcaz, arabanın bakımı yarın bitecek hesap kesilecek o zaman hesaplar netleşmeye başlar. Bu ay alabilidiğimiz kadar dolar alalım dedik daha önceden harcadığımız dolarları yerine koymak için. Birde 5 yıl önce çektiğimiz kredimiz bu ayın 15 de bitiyor aslında enflasyondan dolayı çok cüzzi birşey öduyorduk. Az da olsa bize kalacak o para Şubat ayından itibaren.

Selam kızlar hepinize iyi yıllar diliyorum.
Ben hayatımla ilgili yeni kararlar aldım
Rabbim hayırlısıyla , kolaylıkla uygulamamı nasip etsin inşallah.
Bazı şeyler olmayınca olmuyor
Tez vakitte kurtulurum inşallah
Bana dua edin selamete çıkayım inşallah 🤲🙏
Hakkında hayırlısı cnm🙏🏻

İyigeceler bacımlar
Dün gelemedim
Gecmis kandiliniz mubarek olsun🙏🏻
Bunu da yoldan yazıyorum
Ani bi kararla kapadokyaya gidiyoruz😅
Bugun avmye gittik
Kızla babası sinemaya girdi
Ben de 90 dk gezdim kahve ictim alcaklarıml aldım
O ara karar vermis rez.yaptırdık hemen
Yoldayız kısmetse sabah ordayız🙏🏻
Adam kızı nasıl oyalıcaz diye haftasonu,kapadokyaya gidiyoruncjfjjcj
Bugun kalmısız saba okula da gitmedi icimizden gecti🤦🏻‍♀️

İyi geceler kızlar,
Bugün sabah yine Elayı babası okula götürdü.
Valla bir rahatlıkmışki anlatamam.
Ama pazartesi mesai yine başlar.
Sabah uyandım yeniden dalmışım. Saat 8 di uyandım.tabi saat kaçlara kadar kitap okursan😅
Koci dedi sen yat uyu bende anahtar var. Ben yine de uyumadım. Mutfağı topladım.
O gelince yattık uykuya, 3 saat uyumuşuz. Çocuksuz zamanlarımız aklıma geldi.
Saat 12 yi geçiyordu. Kahve içtik uyanınca.
Sonra kahvaltı yapmadık.
Acıkmadık da. Uyuyunca insan doyar derler ya o misal.
Sonra Elayı almaya gitti. Ben de evde süpür toz al.o gelene kadar hallettim.
Sonra et kaburduk. Akşamüstü yedik yemek.
Zaten Ela da okulda çok yememiş.
Geldiğinde öksürüğü vardı. İlaçları verince geçti.
Sanki son verdikleri ilaç iyi geldi.
Yemek yedik. Ödev yaptık.
Bir sayfa fotokopi ödevi okulda düşürmüş galiba, ağlıyor ne yapacağım ödevimi yapamayacağım diye.
Bir sayfa okuma vardı. Arkasında da sorular. Bir saati geçti ya, başım ağrıdı hakikaten.
Tüm harfleri bugün bitirmişler.
Sıra şimdi yoğun okumada.
Bugün öğretmenidemiş güzel okuyorsun ama bazı takıldığın yerler var, onlar için tekrar tekrar okuma çalışması yap. Uyku öncesinde de okutuyorum
Bundan sonra kitap okuman lazım az az dedim. O da o zaman okuma saati yapalım ama siz de okuyacaksınız dedi :)
Bugün de böyle geçti.

Portal değişmiş gözüm kanadı bu neğ
Selamm
Etkinlik anası geldi açılın.
Bolca etkinlik yaptığımız gün sonu gelmistir diye ümit ediyorum artık.
Uyusunda bende günü bitirim.

Dün bi kalkmışım tüller, camlar piiuu ee noldu bugun hep yağdı.
Havaya küsüm bugün gunede puanım 0 sıfır.

Tam camlari sildim komsum aradi kardesi icin bizi cagiriyor gidelim mi dedi
Yani buraya geldiginde beni cagiriyorlardi kizlar oynuyordu falanda bukadar etkilesime gerek var mı cok bilemiyorum yaw.
Ben biraz kendimi cekmek istedikçe insanlardan beni salmıyorlar
Ee kız duydu daha durur mu anne cok merak ediyorum oyuncaklarını gidelim
Iyi dedim ama 3 saat ben donerim esim alir sen takilirsan sen bilirsin dedim
Kiz kafa dengi falanda benim daha kafam götürmüyor kiz için artık.
Bi tonda hazirlik yapmiş makarna salatasi, sarma, kurabiye,nohut salatasi, pogaca, tatli almis yetmemis kendide muhallebili yapmis bi de bebesi var 5 aylık.
Dedimmm naptınnn sen bi de sabah planlamis çağırim diye.
Hatta sabah seni aramaya cekindik uyuyosundur diye dun planlasaydim aksamdan haber verirdik sana ayıp oldu sabah rahatsiz ettik dediler.
Ki sabah erken kalkiyorum daha alisamadi onlar bana.
Neysaa yakin semtde gittik yedik ictik kızın gonlude oldu.
Ev hediyesi aldim sunum tabagı o da seviyormus öyle sunum munum genc nesil tabi bizden geçti :)
Cocuklara kraker meyveli süt falan.
Guzeldi.
Aksam esim aldi geldi komsumla dondük.

Bugun bi ev süpürdüm dünden yemegim vardi
Kizla etkinlik yaptık durduk.
Bir ara d.gunu kutladik (senede 8372573defa kutluyoruz mum uflemek olsun)
Oyuncak ayıkladık
Odasini temizledik.
Al toz bezini evladim sil bakalim oyuncaklarını etkinlik bu da diye diye baya bisiler yaptırdım.

Salonumun halisini yikamaya vermem lazim isin kotusu yedekte kirli yazın unuttum onu vermeyi.
Nedecooom bilmiyorum.
1 hafta mak. Yikananı sercem artık ince falan ama napim..
Baya kirlendi silmekle ugrasamicam.
Yine bana yıkama perileri geldi
Ne bulsam makineye

Günaydın arkadaslarım
İyi pazarlar
Narlı gölden bildiriyorum🙃

Eklentiler

• IMG_5976.jpeg
    IMG_5976.jpeg
    204,3 KB · Görüntüleme: 61
Portal değişmiş gözüm kanadı bu neğ
Selamm
Etkinlik anası geldi açılın.
Bolca etkinlik yaptığımız gün sonu gelmistir diye ümit ediyorum artık.
Uyusunda bende günü bitirim.

Dün bi kalkmışım tüller, camlar piiuu ee noldu bugun hep yağdı.
Havaya küsüm bugün gunede puanım 0 sıfır.

Tam camlari sildim komsum aradi kardesi icin bizi cagiriyor gidelim mi dedi
Yani buraya geldiginde beni cagiriyorlardi kizlar oynuyordu falanda bukadar etkilesime gerek var mı cok bilemiyorum yaw.
Ben biraz kendimi cekmek istedikçe insanlardan beni salmıyorlar
Ee kız duydu daha durur mu anne cok merak ediyorum oyuncaklarını gidelim
Iyi dedim ama 3 saat ben donerim esim alir sen takilirsan sen bilirsin dedim
Kiz kafa dengi falanda benim daha kafam götürmüyor kiz için artık.
Bi tonda hazirlik yapmiş makarna salatasi, sarma, kurabiye,nohut salatasi, pogaca, tatli almis yetmemis kendide muhallebili yapmis bi de bebesi var 5 aylık.
Dedimmm naptınnn sen bi de sabah planlamis çağırim diye.
Hatta sabah seni aramaya cekindik uyuyosundur diye dun planlasaydim aksamdan haber verirdik sana ayıp oldu sabah rahatsiz ettik dediler.
Ki sabah erken kalkiyorum daha alisamadi onlar bana.
Neysaa yakin semtde gittik yedik ictik kızın gonlude oldu.
Ev hediyesi aldim sunum tabagı o da seviyormus öyle sunum munum genc nesil tabi bizden geçti :)
Cocuklara kraker meyveli süt falan.
Guzeldi.
Aksam esim aldi geldi komsumla dondük.

Bugun bi ev süpürdüm dünden yemegim vardi
Kizla etkinlik yaptık durduk.
Bir ara d.gunu kutladik (senede 8372573defa kutluyoruz mum uflemek olsun)
Oyuncak ayıkladık
Odasini temizledik.
Al toz bezini evladim sil bakalim oyuncaklarını etkinlik bu da diye diye baya bisiler yaptırdım.

Salonumun halisini yikamaya vermem lazim isin kotusu yedekte kirli yazın unuttum onu vermeyi.
Nedecooom bilmiyorum.
1 hafta mak. Yikananı sercem artık ince falan ama napim..
Baya kirlendi silmekle ugrasamicam.
Yine bana yıkama perileri geldi
Ne bulsam makineye
Valla canım bir süreç sonra çocuklar başlıyor şuraya gidelim buraya gidelim, şu arkadaşıma gidelim bize çağıralımlar bitmiyor. Mutlu oluyorlar.
Ben de 3 yaşına kadar kimseye gidip gelmiyordum. En son gitmeye başladım. Çünkü çocukların olduğu ortam da bile onlarla oynamıyor beni çağırıyordu.yani çocuk varken ben niye dedim başladı gidip gelmeler. Çocuksuzla görüşmek yalnızken hoşuma gidiyor ama Ela varken çok keyifli gelmiyor.çocuğu telefona televizyona kitleyip sohbet bana göre değil.
Ela şimdi de diyor şu arkadaşımı çağıralım falan sıralıyor ama bu yıl çok gidip gelme modunda değilim. Sadece sınıftan doğum gününe çağıranlar var. Ona giderim.
Zaten vakit de olmuyor bu yıl ödev ders.

Bu gün çalışanların son mesai günü benim mesai bitmiyor. Sabah evi toplayıp havalandırdım doğru mutfağa gittim kuru börülce salatası, dondurucudan bir tane enginar çıkardım asma yaprağı ve büyük bir soğanı da haşlayıp dolma yaptım buzdolabına koydum hazır olsun hafta içi pişiririm birde bisküvi pastası yaptım tekrar tekrar mutfağı topladım ve kalan bütün işlerimi bırakıp aile hekimine gittim ilaçları yazdırdım tansiyon hastası olduğum için boy kilo bel çevresi tansiyon ölçümü yaptırdı neyse yaptırdım sonuçları doktora verdim birşey demedi. Eczaneye gittim ilaçlarımı aldım 257 tl katkı payı ödedim bu bana çok zor geliyor her seferinde biraz daha fazla ödeme yapıyorum. Ordan kuyumcuya gittim yarım altın aldım 10100 tl yılın son alımını yaptım bereketli olsun. Ordan ambara gittim nişasta ve fıstık aldım ordan market yarım kilo lor aldım paraları dagıta dagıta geldim ve benim için büyük gün bu yıl ne kadar birikim yaptım ve toplam ne kadar birikim yaptım ilk kez deftere yazdım.
32.5 gram 24 ayar altın ama 2 gramını kızkardeşime vericem
1 ata altın
2 tane yarım ata altın
1 adet yarım altın Allah bereket versin.
Eve geldim aldıklarımı yerleştirdim acıkmışım hemen yedim. Çamaşırları katladım yerleştirdim evi süpürdüm toz aldım yorulmuşum şimdi bir kahve yapıp sizi okuyorum.
Bereketli olsun nazenin hanım ♥️💰

Back
X