Küçük Düşün Büyük Olsun!

çok geçmiş olsun baby

İyi geceler bacımsular
Kız topladı kendini sükür
Bugun dısarı bile cıkardım hava alsın diye
Bkmden etkinlik kitapları aldık
Carrefourdan yaban mersini,yumurta ,kücük boy güllac aldım
Eve geldim yabanmersinleri küflü
E devlete girdim tüketici heyetine yazdım valla!
Orda farkedemedim ayıp ya yesl yesil satıyolar onları
İns ceza alırlar
Aksam icin mantı aldım süthaneden
Geceye de kaldı sahurda yer koci
Sahurda menemen yapayım diyorum .

İyi sahurlar beybişler,
Bir uyumuşum bir uyumuşum. Ela uyurken sızmışım en son o hala konuşuyordu kociş de kaldırmamış. Sahura kaldırırım diye düşünmüştüm dedi. Bir günlük uykumu almışım.
Kalktım namaz kıldım. Sonra tost hazırladım. Eşimi de kaldırdım. Yedik.
Bugün stabil geçti günüm. Sabah okula bırak gel. Sonra evi topladım süpürdüm. Toz aldım. Yemek vardı yemek ekledim. Zeytinyağlı kereviz yaptım. Ela'ya suluköfte yaptım.
Okula alma saati geldi çıktım.
Okulun oradaki koruparkta yürüyüş yaptım.
Okuldan gelince de çamaşır katladım. Yapabildiğim kadar ütü yaptım.
Sonra ödevlere giriştik.
Yarın da okulda seminer var. Ona katılırım.
Eve hiç gelmem.

Selamm
Dün aşırı yoruldum bugünde misafirim var
Dün el acması börek ve pogaca yaptım
Ayrıca 3 cesit yemek
Arkadasımın babasına yemek yaptım
Hamurişlerindende koydum
Öglen mesj attım kızına X amcanın yemeğini ben yapıcam bugün diye dedim bırakırım sana kapıdan sen verirsin
Eşim gelince 2dk onları bıraktık
Komşuma ve anneme verdim börek falan

Bugunde
Corba
Pilav
Karnıyarık
Sinitzel
Salata
Havuç tarotor yapıcam
Tatlıda eşim alır

Aksam komsumun kardeşi geldi dedi hadi dışarı cıkalım
Bi tur attık helvacı Aliden helva yedik
Sonra cay falan derken saat oldu yine 12
Neysaa evim temiz en azından elimle sildim her yeri
Buharlıma kavusaydım bi son 4 gün
Avizeyede karar verdim sonunda o da cıksın aradan.
Güne agrıkesiciyle başlıcam gibi boynum yine fenalarda

Yazamadım ama okucam, nasıl bir koşturma nasıl bir yoğunluk ramazanın 6. günü oldu akşamları uyumuyorum resmen bayılıyorum yatakta. Davulcuyu hiç duymuyorum neyse Allah oruçlarınızı ve ibadetlerinizi kabul ve makbul eylesin canlar. Ben dün evi ancak temizledim çünkü kızım izin almıştı onunla takıldık evde sadece yemek çamaşır bulaşık acil yapılması gerekenleri yaptık anne-kız günleri oldu bizim için onunla hiç böyle bir zaman geçirmemiştik bana da iyi geldi. Yoruldum ama tatlı yorgunluklar olduğu için asla şikayet etmiyorum rutinlerim şaştı dün temizlik yapınca Pazartesi zannettim bu gün toz aldım evi tekrar süpürdüm mutfakta işlendim akşam için mercimek çorbası yumurtalı ıspanak ve köfte kızartıcam salata yaparım birde dondurucudan közlenmiş biberlerden bol ekşili bir salata yapıcam tatlı olarak da tahin helvası var yeter. Bu gün kredi kartları kesildi markete gittim kıyma pekmez bitki çayı iki paket nescafe kadayıf bisküvi maya temizlik bezleri zeytin aldım 1300 tl karttan geçtim onlineden 2 adet rolon ve vıks aldım kredi kartını öyle özlemişim hemen kullanmaya başladım. Daha alınacaklar var ama hepsini yavaş yavaş alayım dedim. Eşim beyde arabanın markasına göre deri kılıf bakıyor kafayı yicem biz aldığımız hiçbir arabayı 3 sene kullanmadık birşey de söylemek istemiyorum ama ne gerek var diyorum içimden. Yazlığın bahçesine çapa makinesi bakıyor bu ara adam kredi kartlarını ödemekten sıkılmadı bana göre gereksiz ona göre ihtiyaç olanları almak istiyor ne istersen onu al dedim. Ben kenara yine üç beş attım Mart ayı birikimi için inşallah gerek kalmaz harcamam biriktirmek bana iyi geliyor kendimi güvende hissediyorum. Harcamakta aşırı zevk veriyor bu ay sadece ihtiyaçlarımı alıcam diyorum ama kendime bu konuda artık hiç güvenmiyorum. market listesi hazırlıcam hafta sonu halledelim eşimle şeker un en çok tükenen özellikle ramazan ve bayram de geliyor tatlı hazır da alıyoruz evde de yapıyorum çok gidiyor. Hele yumurta ne çok gidiyor.

İyi aksmlar bacımlar
Bugun kız okula gitti nihayet
Ben de ne var ne yok makinaya attım yıkadım
Odaları havalandırdm sil süpüe toz al
Koci olmadıgı icin bugun gün menüsü yaptık
Ispanaklı börek
Kısır
Buzluk pizza
Güllac
Sahurda da kalanlar yenir günü kaparız
Özledim sizi ama hastalık vs derken hic bakamayrum
Hayırlı iftarlar

Gelmiş geçmiş olsun canım

Selam kızlar
Bugün yine saat 11:00 de uyandım

Kronik rahatsızlığım olduğu için aç karnına içmem gereken bir ilacım var.
Sabah 4 de içiyorum az bir şeyler de yiyorum niyetleniyorum ancak o ilacın şöyle bir tarafı var ben her gün 8 de içiyorum kesinlikle uyku yapmıyor ama sabah uykulu şekilde içince ayılamıyorum daha fazla uyutuyor.
Ramazan uyuyarak geçiyor gibi geliyor bana
İlacı içmezsem hayat kalitem düşüyor.
Artık dayanabildiğim kadar

Bugün uyanınca ortalığı toparladım, duş aldım ve bankaya gittim.
Oradan dönüşte başka semte ki pazara gittim

Taze minik biberler gelmişti
Domates, salatalık,limon, muz,çilek, sogan, patates, süt ve yumurta aldım
Eve geldim, sütü pişirdim , pazarlıkları yerleştirdim çıktım tekrar oğlanı okuldan aldım
Kedileri besledik

Akşama kahvaltı tarzı hazırladım
Menemen yaptım, fırında bebek patates
çay demledik
İftar sonrası ortalığı toparladım,
çamaşır yıkandı onları astım

Yarın dişçiye randevum var
Bugün uyumam lazım
Sabah vakitli kalkmam gerekiyor
Saat 11:30’da randevum
Ama Tunalı da park sorunu var
O nedenle Atakule ye bırakım arabayı, aşağıya taksi veya otobüs ile inerim

Dönüşte saçıma buz maskesi yaptırmak istiyorum ama bakalım hepsi yetişir mi?
Saçların uzaması için iyi bir yöntem dedi kuaför, Allahım para saçacak yer arıyorumdur

Birde cumartesi iftara davet edildik
Açıkçası ben iftara kimseyi almayı düşünmüyorum
Bayram sonu herkesi davet ederim
Yani o kadar kalabalığa yemek yapmak biraz güzüm de büyüdü

İlla olsun derlerse mercimek çorbası,mantı, fırında tavuk ve pilav düşünüyorum
Tek çıkış yolu bu

Saç maskesi sonrası fön de çekilir güzel olur
Hem de iftara şöyle şıkır şıkır gitmek lazım
Bu arada dün benim butiğe gittim
İki pantolon bir keten gömlek aldım
Pantolon birisi turuncu, diğeri parlement mavisi , gömlekte üstü pullu taşlı ışıl Işıl
Ne yapayım görünce dayanamıyorum
Al beni allll diyor
Oraya da 3.975 ödedim
Peşine iş geldi
Dedim seviyorum hayat seni

Ama asıl dananın büyüğü ahırda
Diş doktoruna ne ödeyeceğim
Duymak istemiyorum
6.000 TL ver iştim en son kaplamaya
Ayrıca bu kırılan diş daha önce işlem yapılmamış
Ahhh dedim keşke öyle olsaydı
Sigorta yapıyordu ödeme yapmazdım
Sağlık olsun
Beni bu sorundan kurtarsında

Neyse ki ölçü alma işi artık korkutmuyor.
En son teknolojiyi kullanıyor.
Eskiden o macun gibi şeyi yapıştırıp bastırması resmen tramvaydı

Geçmiş olsun canım, kronik rahatsızlığın neydi?
Benim de alerjik astım var. Astım ilacını kullanıyorum da alerji ilacını okul günleri kullanamıyorum acayip uyku yapıyor.
Bugünlerde ilaç içmediğim halde erkenden sızıyorum ki ilacı içsem ne olur bilmiyorum
Kesin sabah ayılamam.

Ben her ay saç boyasından dolayı saçımın uzamasını hiç istemiyorum. Beyazlar hemen sırıtıyor. Şimdi bayrama kadar boya yapmayacağım. Geçici sprey boya ile idare ediyorum
İftar konusunda biz de aynı moddayız ya, hiç uğraşasım yok bu yıl :)

İyi geceler.
Bugün güya uyumayacaktım. Yine sızmışım.Kociye de dedim beni uyandır. Uyandırmamış.
Bir ara uyandım yeniden dalmışım.
Bugün sabah okula bıraktım. Bir baktım okulun otoparktan bir araba çıktı hemen daldım :)
Elaya simit alıp ilk tenefüste verecektim.Sıcak simit istemişti. Pastaneden sıcacık simit aldım.Arkadaşına da aldım. Simiti verdim.
Ben çerçeve ve yapışkan folyo bakacaktım. Bauhaus ve koçtaç gezdim. Öğretmene de kadınlar günü için sümbül çiçeği almıştım Ela çiçek vermeyi istiyordu. Bir baktım vermeyelim bu benim çiçeğim olsun dedi çok seviyor bu çiçeği.
Neyse zaten sınıf olarak hediye alacağız sıkıntı yok.
Dönüşte migros ve carrefoura uğradım.
Okulun bahçesinde uğur böceği bulmuş yine evde besleyeceğim dedi. Otoparkta arabadan inince kaybetti.. Bayağı da üzüldü. Sonra bir baktık bulduk evde içinde sadece toprak olan minik bir saksıya bıraktı. Uçamıyor zaten uçsa yakalayamaz. Odada tv izlerken de saksıyı yanında taşıyor
Keşke bahçeli müstakil evde otursak.Rezidans insanı değil tam bahçe köy insanı ya benim kızım ben de doğa ile içiçe olmaya bayılırım.
Bugün ödev yaptırırken biran zorlandık. Matematikte zihinden toplama işlemi... Belli bir formülü var, onu bilmek gerekir.Hemen youtubedan baktım dinledim.kolay oldu.
Sonra babası geldi o da tökezledi sonraki ödevleri de o yaptırdı.Ben de iftara hazırlık yaptım.
Zaten matematik dersini hiç sevmezdim.
Benim favori derslerim, Türkçe Edebiyat Tarih Coğrafya olmuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…