Küçük Düşün Büyük Olsun!

Nereye dinleniyorsun nereye 😐
Yemekleri yaptım.
Kızla 1 saat etkinlik yaptık
Evi süpürdüm pesine vileda yaptım
Toz aldım.
Arkadaşım aradi gel dicekmiş sesimden anladi zaten dedim hastayım başka zaman.
Kızda hastaligima inat marketde market diyor oyalıyorum soguk simdi sıcak soguk yapmim.

Gözüm baza altlarinda ve buzdolabi, bulasik mak. camasir mak. Arkalarında.
Iyilesim önce oralari halledicem.
Kız metroyu cok seviyor mobilyacı icin metroyla geliriz ortada bulusuruz dedim eşime bakim yarın falan toparlanırsam esimde erken cikacak
Dolap bakicaz.
Oda küçük dolabı ölçülü alıcam
Peluş bir halı siparis verdim toz olayına bakıcam bi toz cikariyorsa iade ederim.
Beyaz aldım cocuk odasina yürekde yemedim ama kucuk diye mak. Yikarım cesaretiyle aldım.
Avize ve tül/perde kaldı.
Acelem yok yavaş yavaş.
Minnak sevimli bi oda olcak.
Uyguna halletmeye calisiyorum cunku yatak baza olacak seneye, calisma masasida eklenecek degisim yaparim ozaman yine ben.
Uygun alınca icime oturmuyor letgodan saticam evdeki dolabıda
Seneye kızın yataginida satarım.
Bu senede kullansın bakalım.

Sağlık sigortasını bizde her yıl yaptırıyoruz.
Ama çok zorunlu olmadıkça hakkımızı kullanmıyorum. Olur da acil bir durum olur serum vs diye.
Ufak şeylerde aile hekimine uğrayıveriyorum. Zaten hemen bizim sitenin 3. Etabında aile hekimi.
Bu yıl 5 er hak olarak yaptırmıştık.
Önceki yıllar 10 hakkımız oluyordu.
Gerçekten gerekli birşey
Kesinlikle katılıyorum
Benim poliçe sınırsız oldu
Sağ olsun sigortacı kız
Tüm detayı ile çalıştı
Ayakta tedavi, yatarak, doktor muayenesi sınırsız olarak hazırladı
Diş kontrolü de var. Allah düşürmesin
Sağlıktan önemlisi yok🙏

Simdi biz bir güne daha girdik.
Daha dogrusu gün bitti tekrar devam.
Ama 5gr altın 8 kişi
Burdan gelen direk borca gidecek borc neredeyse bitecek.
Bi terasın camları kalir.
Onuda esimin arkadasi yapacak o da parca parca verirsiniz dedi.
Cok iyi oldu bu ilaç gibi gelir bize
Yani 2025 e borcsuz girecegimin resmidir.
Kafamda baska bisey belirledim bileziklerimi 10 tane yapmak istiyordum.
Her ay 1 ata diyordum ama suan önceligim bilezik.
Simdi haziranada kadar 3 bilezik yapma fikrim var yine 12 gr dan.
2 ayda 1 bilezik alabilirim.
Ocakta baslayip haziranda 3.bilezigimi alma niyetim.
Borç bitmis olacagi icin rahat alırım.

O ara şu c.mak ve kızın dolabında halletmem lazım
Hafta icin dolap bakmaya gidecegiz.
C.mak hala kararsizim sesli sıkma disinda yikamasinda sorun yok
Idare etsem diyorum en azindan sene sonuna kadar.
Bakalım c.mak beni bırakmazsa 3 ay daha ciddi düşünüyorum kendisiyle :)
3 ay sonra yollarımız ayrılır artık.
Yaparsın 10 senedir nelere katlanmadın ki halledersin diyorum du bakalım bi ışık var sanki
Leli canım
Benim çamaşır makinesi de 2023 de çok ses çıkarıyor diye eşimin zoru ile değiştirdik
Ama sonra dedim ki
İyi ki değiştirmişim
Öyle böyle ses değil
Sanarsın uzaya mekik atıyoruz🤣
Birde yıkaması daha iyi
Ben borç çok sevmiyorum
İdare ederim kafasındayım
İyi ki değişmişim çünkü fiyat yerinde saymıyor
Sürekli artıyor, öyle de zarar ederim diye buzdolabı, çamaşır makinası birlikte değiştirmiştim

Selamm haftaya soguk, hızlı, hasta bir giriş yapıldı
Maaalesef viral olan salgından nasiplendim.
Bu kadar ekşına vucudum dayanmazdı okey kabul.
Cumartesi erkenden Sakarya 2 saat odayla ugrastım.
Tek yerlestir çık markete eksik hallet cık bir daha yemek ye
Cık bir daha odaya üst degis su icinde kalmistim havada mütiş sıcaktı
Ordan Bolu ya
Oradada aksam takı faslından sonra hadi gezelim dediler hatunlar takıldım peslerine 7cm topukla kız etegimde cıkkıdı cıkkıdı hepside babet getirmis yanlarında ben gunduz terlik giymistim degismedim bi daha arabaya git gel
Pert oldum eve gelmemiz gece 2 oldu.

Pazar kahvaltidan sonra kultur merkezine gectik esim bizi bıraktı
Masal anlatim vardi ebeveynli katılım
Guzeldi hayal gücü için Alya sevdi
Ordan arkadaşın annesinde kuran vardı ordan kurana
Esimle 5 gibi birlikte eve girdik.
Yemegimde yoktu esime bisi uydurdum kız pide istedi ona pide siparis verdim.

Hastaliktan kırılıyorum.
Pilim bitti artık
Bi dünya is var evde 2 gün hic elimi suremedim.
Oğlanın oda icler acısı baza falan hep cekilcek.
Napcam bilmiyorum
Arkadasta izne cikcakmiş bu hafta bi sabah kahvaltiya gelecek.
Oda oda halledicem artık.

Yemekte suluköfte pilav yapcam kafamda belirledim.
Bi süpür sil yaparsam gerisi gelir gibi duu bakalım
Geçmiş olsun canım benim

Simdi biz bir güne daha girdik.
Daha dogrusu gün bitti tekrar devam.
Ama 5gr altın 8 kişi
Burdan gelen direk borca gidecek borc neredeyse bitecek.
Bi terasın camları kalir.
Onuda esimin arkadasi yapacak o da parca parca verirsiniz dedi.
Cok iyi oldu bu ilaç gibi gelir bize
Yani 2025 e borcsuz girecegimin resmidir.
Kafamda baska bisey belirledim bileziklerimi 10 tane yapmak istiyordum.
Her ay 1 ata diyordum ama suan önceligim bilezik.
Simdi haziranada kadar 3 bilezik yapma fikrim var yine 12 gr dan.
2 ayda 1 bilezik alabilirim.
Ocakta baslayip haziranda 3.bilezigimi alma niyetim.
Borç bitmis olacagi icin rahat alırım.

O ara şu c.mak ve kızın dolabında halletmem lazım
Hafta icin dolap bakmaya gidecegiz.
C.mak hala kararsizim sesli sıkma disinda yikamasinda sorun yok
Idare etsem diyorum en azindan sene sonuna kadar.
Bakalım c.mak beni bırakmazsa 3 ay daha ciddi düşünüyorum kendisiyle :)
3 ay sonra yollarımız ayrılır artık.
Yaparsın 10 senedir nelere katlanmadın ki halledersin diyorum du bakalım bi ışık var sanki
Lelli şu bilezik fikri bana da mantıklı geldi ♥️
Bende ocakta kendi kendime güne girmiş gibi bilezik alayım 😍🙏

Hava nasıl kapalı
Girdim baddaniye altına uykum var takılıyorum
Oğlanı eşim getirdi
Sabah alış verişe gittim dönüşte benim araba marş basmadı
Zor çalıştı öyle olunca dedim eşime sen al oğlanı , Okulun orada kalırım.
Sanayi yolu göründü bize
Keyfim kaçtı

Oğlan gelince biz yedik yemeğimizi eşim gelince yer artık
Köfte patates havuç bir çay bardağı bezelye yemek yaptım
Kayınvalide taze erişte kesmiş onu pişirdim
Fırında beşamel soslu karnabahar yaptım
Zeytinyağlı pırasa pişirdim
Kalanı yarında yeriz uğraşmam dedim
Kayınpederi dün çağırdım yemeğe gelmedi
Kayınvalide memlekete giderken yemek yapmış
İyi bitince gelirsin dedim
Dünde mantı içli köfte vardı
Kaçırdı🙈

Lelli şu bilezik fikri bana da mantıklı geldi ♥️
Bende ocakta kendi kendime güne girmiş gibi bilezik alayım 😍🙏
Sor kac defa taktın 1-2 düğün harici takmıyorum ama seviyorum.
Şu istedigim modelden 3 tane alırsam takıcam ara ara.
Bu ara ona bi yükseldim.
Hadi alalımda burdan paylaşırız 😚
Benim istedigim bu işçiliksiz

Eklentiler

• Screenshot_20240930_193601_Trendyol.jpg
    Screenshot_20240930_193601_Trendyol.jpg
    57,6 KB · Görüntüleme: 121
Son düzenleme:
Ordan Bolu ya
Oradada aksam takı faslından sonra hadi gezelim dediler hatunlar takıldım peslerine 7cm topukla kız etegimde cıkkıdı cıkkıdı hepside babet getirmis yanlarında ben gunduz terlik giymistim degismedim bi daha arabaya git gel

Hastaliktan kırılıyorum.
Pilim bitti artık
Napcam bilmiyorum

Cok gecmis olsunnn kzummm

iyi geceler bacımlar
Butun gun ıs guc dolandım evde.
Biyandan evin iisi,bi yandan home ofiscilik bitmiyordu.
Koci gececi,öglene kadar tadilat yaptı evde,kızı aldı geldi ise gitti.
Tarhana yaptum okuldan gelince icsin diye 3 kasık zorla icti.
Aksma kadar 1 elmayla durdu
!8.00 gibi köfte istedi 3 buyuk köfte yedi lavasla sükür.
20.00 de bayıldı dünden beri yorgun.
Öglen oyalamak icin elmalı kek yaptık birlikte.
Kendime de besamelli ıspanak yaptım.
Cüneyt efendi esliğinde yiyorum:)

Ordan Bolu ya

Hastaliktan kırılıyorum.
Pilim bitti artık
Napcam bilmiyorum

Çok geçmiş olsun lellim. Sıradan geçiriyor herkes. Okuldu sonbahardı. Bizim öğretmen yarın da raporluymuş.

Güzel bir hafta olsun hepimize güzellik,sağlık,bol bereket ve kazanç getirsin. Dün eşimin bir akrabası izmir şehir hastanesine yatırılmış İstanbuldan akrabaları gelmiş onlar söyledi bizim yaşadığımız ilçeyede uğramışlar aile büyüklerini görmek için telefonda eşim konuşuyor davet et bize de bir kahve çay içeriz dedim istemeye istemeye davet etti yazlığa gideceğimiz için boşver dedi olurmu hiç dedim İstanbuldan gelmişler birinin de doğum günüymüş eşimin facede ekli gidip bir pasta alalım dedim ne gerek var cümlesi götürüyormusun dedim yoksa yürüyerek gidicem dedim lütfetti gittik ben pastayı aldım arabadan dahi inmedi neyse geldiler jestimize çok memnun oldular kendi sosyal medya hesaplarından da paylaşmışlar teşekkür etmişler eşim ağzını toplayamıyor sevinçten Allah biliyor dedim kimin organize ettiğini. Dün nasıl bir sıcak vardı bayılacam dedim yazlığa gittik bahçe sulandı ordan almam gerekenleri aldım eve dönüşte süt aldım benim mesai başladı közlediğim sebzeleri kaynattım kavanozladım patlıcanları karnıyarıklık pişirdim dondurucuya koymak için sonra balık temizleyip balık pişirdim ama ben haşat oldum mutfak topladım dondurucu ve konserve hazırlığı da eklenince çok yorulmuşum. Sütü mayaladım bekleyemicem dedim saati kurdum yattım gece onu buzdolabına kaldırdım. Bu gün de temizlik yaptım şimdi de bir makina çamaşır yıkanıyor akşama yemek konserve açıcam konserve yapmaktan evde kavanoz kalmamış. Eşimde peynir almış az önce aradı başka alınacak var mı diye yeter dedim acil olanı da ben marketten hallederim deyip telefonu kapattım. Eşime pazar günü ekşimaya köy ekmeği aldırdım dilimlenmiş dondurucuya koydum hergün yiyeceğimiz kadar dilim çıkartıyorum hem taze yiyoruz hem israf etmiyoruz. Akşama birde patates salatası yapıcam canım ekşi istiyor galiba mevsimin gribi yükleniyor diyorum diş randevum vardı yarın diş hekimimin annesi rahatsızmış haftaya kaldı. Yarın eşime söyledim bir miktar daha alım yapalım döviz olarak borcumuz için dedim artık ne kadar varsa alım yapar eşim bana hatırlat diyor olur dedim.
Aynı benim eşimin hal ve herekerleri, amaann boşver çağırma der, mırın kırın eder sonra ağzı kulaklarına gider😅

Selamm kızlar,
Bugün sabah hava buuuzz olmuş ya,
Nerdeyse kahvaltı toplanmamızdan vazgeçiyorduk. Bizde yapalım kahvaltıyı dedim.zaten kahveye çağırmıştım geçen gün sonra kahve planı parkta kahvaltı olarak değişmişti. Bir arkadaş melemen yapacaktı biri açma biri pişi yapacaktı. Ben de pankek yapacaktım.
Aynen de öyle yaptık. Gelsin kilolar😅 neyse yarın pilates var.
Arkadaşlarla toplaşmıştık o ara komşum aradı. İşi vardı okul dönüşü çocuğu bırakayımmı diye. Bırak dedim.
Bir arkadaşın çocuğu da vardı. Ela zaten evdeydi. Yarın da okul yok.
Arkadaşlar çocukların okuldan alış saati gelince kalktılar.
Ben de markete indim.
Alışveriş yaptım.
Eve geldim. Toparladım.
Akşama yemek yapmadım.Koci zaten sadece salata yedi. Diyetteymiş :)
Kıyma çıkartmıştım mantı yapacaktım.
Onu yapmaya başladım. Öff pöff ediyor.
Ayy sen git otur tv mi izliyon izle ne öflüyon dedim😅
Ela zaten kendi kendine odasında oyun oynuyordu.
Hatta birlikte mantı yapalım demişti. Oyun oynayınca vazgeçti.
Ben artık oyun da oynamıyorum ya, yıllardır artık pes ettim galiba 😁 kendi başına oynamaya alışmaya başladı gibi. Başka oyunlar oynuyoruz etkinlik yapıyoruz ama birlikte oyuncaklarla oyun oynamıyıruz.
Akşama yemek yemedik. Çayla poğaça falan yedik.zaten kahvaltıyı saat 2-3 lerde yapmıştık :) gece de uyku arası kalan kıyma ile sulu köfte için köfte yaptım attım buzluğa. Mantımı da zaten atmıştım buzluğa.
Kıyma bozulmasın diye mecbur yaptım uyku arası.

Bugün herkesler gidince başladım ev toplamaya sonra da elektrikliye tuttum toz aldım lavabolarımı da tekrar sildim fırının buzdolabını ne varsa tozunu aldım mutfak topladım yaptığım turşuların birinin kavanoz kapağını iyi kapatamamışım onu açtım tadına baktım çok güzel olmuş buzdolabına kaldırdım bu akşam yemeye başlarız yemeğim var yanına birşeyler koyarım birde kavun yogurt tamam. Eşim dövizin alımını online olarak almış tabi bunlar borçlar tamamladığımızda havale edicez hesaba. Dolar olan bu alımla bitti euro alımı yaptık bugün sonra da elden aldıklarımızı ödeyeceğiz yolumuz epey var Allah gayret kuvvet versin de alalım. Carrefourda cevizin kilosunu 104.90 tl biraz alayım dedim ama evden çıkmak zor geliyor ceviz ve badem siparişi verdi eşim ama kilosu carrefourdakinden daha pahalıya gelicek bize. Para birikimimi elden geçirdim epey biriktiridim bir ara gidip gram alıcam çok da pahalı her aldığımda fiyat hep yukarı yönlü. Eşim bu akşam arabayı servise götürecek masraf var yani yeni yılda yapalım dedim şimdi baktırayım taksitle alınacak parçaları alayım dedi mantıklı geldi yeni yıl gelmeden biz kendimizi borçlu yapmaya adım adım gidiyoruz. Aslında ödediğimiz tek bir kredimiz var o da yeni yılla bitecek ondan sonra sadece kredi kartlarımızın ödemeleri olucak ama birikim yapmak istiyoruz kızların düğünü için altın alımı yapmalıyız çok artıyor çeyizlerini her ay alıyoruz eksiği olmasın diye oldukça iyi ilerliyoruz. Hayata daha iyi başlamaları için Üniversitede kredi bile kullandırmadık şimdi ödeyen arkadaşlarimiz var çocuk mezun oldu borçlu oldular tekrar keşke kullanmasaydı diyorlar bize de çok iyi karar verdiniz de kullandırmadınız diyorlar. Ben kendim kullanmıştım öğrencilik yıllarımda sonra babam geri öderken çok zorlandı bana da ödetmedi kendi imkanları ile ödemişti. Tuvalet kağıdı stoğu yapmıştım bu sabah bir tane daha çıkardım geriye tek bir paket kaldı bu ay almaya başlamalıyım, şeker 15 kilo var çay 2 kilo var un 5 kilo yağımızda Allah nasip ederse çıkarıcaz ordan gelir deterjan stoğum var ama ara ara hep takviye yapıyorum et de var dondurucuda ama markete gittikce ekleme yapıyoruz eşim peyniri aldığı zaman hemen parçalara ayırtıp vakum yaptırıyor iyi oluyor bir hafta gidiyor bize tereyağını da ayda birkez 1 kilo alıyoruz yetiyor zeytinde tarladan topladıklarımızdan geçen yıl eşim yapmıştı onları yiyoruz kızlar hazır zeytin yiyor bizim zeytinlerimizi beğenmiyorlar. Prensesler.

Bugün herkesler gidince başladım ev toplamaya sonra da elektrikliye tuttum toz aldım lavabolarımı da tekrar sildim fırının buzdolabını ne varsa tozunu aldım mutfak topladım yaptığım turşuların birinin kavanoz kapağını iyi kapatamamışım onu açtım tadına baktım çok güzel olmuş buzdolabına kaldırdım bu akşam yemeye başlarız yemeğim var yanına birşeyler koyarım birde kavun yogurt tamam. Eşim dövizin alımını online olarak almış tabi bunlar borçlar tamamladığımızda havale edicez hesaba. Dolar olan bu alımla bitti euro alımı yaptık bugün sonra da elden aldıklarımızı ödeyeceğiz yolumuz epey var Allah gayret kuvvet versin de alalım. Carrefourda cevizin kilosunu 104.90 tl biraz alayım dedim ama evden çıkmak zor geliyor ceviz ve badem siparişi verdi eşim ama kilosu carrefourdakinden daha pahalıya gelicek bize. Para birikimimi elden geçirdim epey biriktiridim bir ara gidip gram alıcam çok da pahalı her aldığımda fiyat hep yukarı yönlü. Eşim bu akşam arabayı servise götürecek masraf var yani yeni yılda yapalım dedim şimdi baktırayım taksitle alınacak parçaları alayım dedi mantıklı geldi yeni yıl gelmeden biz kendimizi borçlu yapmaya adım adım gidiyoruz. Aslında ödediğimiz tek bir kredimiz var o da yeni yılla bitecek ondan sonra sadece kredi kartlarımızın ödemeleri olucak ama birikim yapmak istiyoruz kızların düğünü için altın alımı yapmalıyız çok artıyor çeyizlerini her ay alıyoruz eksiği olmasın diye oldukça iyi ilerliyoruz. Hayata daha iyi başlamaları için Üniversitede kredi bile kullandırmadık şimdi ödeyen arkadaşlarimiz var çocuk mezun oldu borçlu oldular tekrar keşke kullanmasaydı diyorlar bize de çok iyi karar verdiniz de kullandırmadınız diyorlar. Ben kendim kullanmıştım öğrencilik yıllarımda sonra babam geri öderken çok zorlandı bana da ödetmedi kendi imkanları ile ödemişti. Tuvalet kağıdı stoğu yapmıştım bu sabah bir tane daha çıkardım geriye tek bir paket kaldı bu ay almaya başlamalıyım, şeker 15 kilo var çay 2 kilo var un 5 kilo yağımızda Allah nasip ederse çıkarıcaz ordan gelir deterjan stoğum var ama ara ara hep takviye yapıyorum et de var dondurucuda ama markete gittikce ekleme yapıyoruz eşim peyniri aldığı zaman hemen parçalara ayırtıp vakum yaptırıyor iyi oluyor bir hafta gidiyor bize tereyağını da ayda birkez 1 kilo alıyoruz yetiyor zeytinde tarladan topladıklarımızdan geçen yıl eşim yapmıştı onları yiyoruz kızlar hazır zeytin yiyor bizim zeytinlerimizi beğenmiyorlar. Prensesler.
Faizli olsaydı bende aldirmicaktim burs ama faizsiz verdiler.
4 sene sonra bu para pul olur dedik alıyoruz bakalım.

X