- 1 Mart 2010
- 44.624
- 113.460
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canımmm benim
Canım ventolin kalp ritim bozukluğu yapıyorİyi geceler,
Uyku tutmadı dünden bu yana sinirleniyorum.
Gece Elaya hava veriyorum makinayla. Tabi öksürüğü yoğundu. İlaç verdim hava verdim. Gece gece gelmiş benim koci, öksürük ilacı niye vermiyorsun. Tabi vermessin diye laf kalabalığı yapıyor. Dedim git yat git yat.
Çocuk zaten ilaçlardan gece kalp atışı hızlıydı.
Neyse bugün sabah doktora götürdüm. Antibiyotik yazdı. Ablamı da metrobüse bıraktım. Diş için gitti.
Gündüz Elayı bahçeye çıkarttım bisiklete bindi. Ablam geldi markete uğramış eve ve Elaya bir sürü şey almış.
Yemek yedik. Ödevine başladı.
Koci geldi surat beş karış. Gelmiş ablama laf söylüyor. Gece kızın öksürüğünü hiç duymadınmı sen nasıl çocuk hemşiresisin. Söyledi lafı geçti mutfağa oturdu. Yanımıza da doğru düzgün gelmedi. Ablam dedi ben zaten hastaydım ilaç içtim ilaçlar fena uyutmuş.
Yani kız da ateşli hastalık geçiriyordu. Duymadıysa ne olmuş. Sanki veremmi geçiriyor Ela. Olanı gideni öksürük.
O kadar takılıyorki öksürüğe.
Ayrıca duymadı diye surat ne.
Neyse yatağa uzandık Elayla. Ela babası gelince dedi gece annem bana hava verdiğinde kalbim çok hızlı attı baba. Ben de dedim daha ilaç ver ilaç ver diyordun. Bak çocuk kendi diyor. Biraz da söylendim tabi Ela uyuyunca. Yani söylenmeyeyim diyorum ama sürekli boş konuşma sürekli ben doğruyu bilirimler.bunaldım da bu hallerinden.
Bir de saygısız hareketler. Ne yani ablam bir haftadır bizde kalıyor diyemi bu haller.
Bir de bana diyor annen gelsin istediğş kadar kalsın bizde. Eee sen iki gün sabredemiyorsun.
Yani yanılıyormuyım. Bu hal ve hareketlerini ben başka şeye yormuyorım. Yoran varsa söylesin. Yarın ablam gitmeyi düşünüyordu.
Sonra gelir koci bana canımlar, cicimler. Yanıma yaklaştığında uzaklaş diyeceğim.
Gerçekten çok sinirlendim hallerine.
Ablamla ayrı yerdeyken öyle bir ön planda tutuyordu ablamı. Şimdi ne oldu.
Bir de bir insan bu kadar mı nankör olur. Ne çabuk unuttu ablam o yorgunluğunda günlerce hastanede yanımda kaldı. Gece uykusu kaç defa bölündü benim için. Bugün gidecekti ablam. Hasta hasta gitme yol uzun gel bizde kal dedim.
Valla ne yapacağım bilmiyorum ben bu adamın bu halleriyle. Yoruyor inanın.
Yıllardır aynı.
Ağzına sağlıkiyi demişsinaz önce teefonda aynı kavgayı ettik.
wc kagıdı bitti bitecek dün girdik markete cıktıık aaa dedim Alya wc kagıdını unutuk.
Geri dönmedeim onun icin,saabah bana aksama kadar evdesiniz wc kagıdı bile almıyosunuz,yok sıvı sabun bitmis doldurmamıs kücük wcde.
Arkadas sen niye yapmıyosun gördün bitmşs madem?
Bukadar da değil artık ya.
Neden bütün evi benim düzenlemem bekleniyor?
Ben kızım icin cıktım isten.senin konfor alanını düzenlemek için değil dedim kapadım.Yeter yani.
Kısa kısa sürekli öksürük varsa larenjit olmuş olabilirİyi geceler kızlar,
Bugün sabah okula göndersemmi göndermesemmi diye düşünüp durdum. Çünkü burnu fışır fışırdı.Alerjiden diye düşündüm
Tabi alerji de hepimizde arttı. Ben iki ilacıma da başladım.
Alerji diye düşündüm. Zaten gitmek de istedi.
Okula bıraktım. Pilatese geçtim. Dönüşte markete uğradım. Saat nerdeyse 12 oldu.Ablam kahvatı hazırladı ben duşa girdim.
Tabi o da hasta oldu. Bugün ateşi çıktı hep. Önce Ela sonra ben sonra eşim en son ablam da hasta oldu.
Kahvaltı yaptık. Ben topladım. Ablam uzandı dinlendi. Evi süpürdüm. Ablamı doktora bırakacaktım, saat 13:40 da çıktık evden. İş mi yaptım hiç yapamadım.
Ablamla girdik doktora sonra onu bıraktım orada okula gittim. Okuldan Elayı doktordan Ablamı aldım eve geldik. Elanın öksürük aşırı çoğalmış.
Yarın göndermem okula.
Evde bir kahve içtik. Yemeğin bir kısmını yaptım. Elayı bahçeye bisiklet sürmeye indirdim.oldumu saat 18:30 evde çorba pilav vardı. Ben bahçedeyken Koci aradı alınacak birşey varmı diye ben de ekmek ama birkaç şey de lazım o da dedi niye almadın. İyi de carrefourdan alacağım şeylerdi onlar.fırsat olmadıki. Neyse bakarız belki uğrarım markete dedim. Bu defa da Elaya dedim sitedeki marketin kapısında bekle. Çünkü bisikleti var sokamamki markete.
O da durmak istemedi. Kociye dedim alamayacağım. Sen al. Niye akşama kadar almamamışız. Yahu boşmu kaldım. Dedim birşey lazımmı diye soruyorsun sonra da niye almadınız diyorsun alma birşey dedim.kapattım telefonu.bisikleti bıraktım yukarı indim tekrar aşağı. Yeyin siz yemek de yemeyeceğim yazmış.Ben de yaptım yemeği o gelmeden yedik biz. Ben yemek yaparken Ela uyudu saat 7 de. Ben de uyudum 9 da. Tabi saat 23 gibi Ela uyanınca sordum açmısın diye. Az acıktım dedi. Çorba istedi sadece. Onu yedi. İki tane kitap okumamı istedi. Sonra uyudu tekrar.
Sanki gün boyu evde keyif yapıyorum. Kendime lüks yaptığım tek şey pilatese gitmek. Onu da zaten adam akıllı yapamıyorum.
Bahçeye bisiklet sürmeye niye indirdim konusuna gelirsek, hava güzelken değerlendirmek istedim.
Mardini görünce çok beğeneceksinSelammm
2 gundur hastanedeyim.
Babamın hastaligi zamani boyun usg cektirmistim subattaymis tee endokrona randevu almam lazımdı o ara hem bulamadim hemde cok uzerinde durmadim dedim onu halledim.
Doktor detayli kan tahlili istedi idrar tahlili
Tekrar usg verdi.
Son halini gormem lazım büyüme küçülme var mı dedi (nodul)
Sonuclari alıp gidicemde nasil
Bulamıyorum ki randevu
Valla usg cekildigim gün şansımı denicem bekleyip sonuc gostercem diye.
Yoksa daha beklerim bi 7 ay daha.
Sonra Ortapediye randevu almam lazım parmagimda ağrı var epeydir.
Bu ara hastane mood.
Dün hastanede randevum sabahti erkenden ciktim avm actım.
Bosmbos pesimde kız yok lux yeminle.
Magza gezdim kahve ictim.
Kızın biseyi kalmadi biraz online biraz magzadan alıyorum yavastan.
3 bluz, 1 takım 1 de tulum aldım kıza.
Onlinedende canta aldim.
Ayakkabi ve bot alıcam daha
Tayt falan attim sepetede lcw kupon kovaliyorum.
Kendime mini etek aldım trendyoldan begendim baska renginide alıcam
Kışın giyerim.
Triko bluz alıcam 2 tanede.
Mont, bot falan almicam bu kış zaten evdeyim
Etek, bluz yeter.
GAP için bisi bakiyorum.l
Esofman takım ve sneaker alıcam.
Doguda yasayan ya da Ekim sonu Gap turu yapan var mı?
Ekim in sonunda gidicez 5 gün hava nasıl olur?
Daha önce hic gitmedim bilmiyorum havasını
Yani kısa kollu mu giyilir yoksa ince bir hırka mı olmalı?
Mutlaka yagmurluk tarzi bisi aliriz yanimizada bilmiyorum bosuna yük etmek istemiyorum.
Her otelde ac kapa yoruyor insanı.
Allah biliyo hic gidesim yok ben oraları hiç merak etmiyorum ilgimide çekmiyor zoraki gidiyorum.
Ama karadeniz olsa 10 defa giderim hic affetmem ben karadenizciyim.
Biz kadınlar çok yemek konusunda seçici değilizBazen o yemek konusunda şunumu yapsak bunumu yapsak bizde de var. En sonunda aç kalacak duruma gelip yemek söylüyor.
Ya da kahvaltı yeyiveriyoruz.
Hiç öyle yemek 50 kere düşünmem. Ne varsa yerim karnım doysun yeter.
Yağmurluk lazım olabilirDiyarbakır, Mardin, Gaziantep, Adıyaman, Sanlıurfa
Ekimin son haftası banada gunduz 25° olur oralar sanki gibi geldi
Aynı bizim planKesinlikle
Öyle ufak tefek dikkat ederek bile hem geziyoruz hemde kenara atıyoruz her ay çok şükür.
Gecen ay kendime söz verdim kendime limit belirledim kk için aşmadım
Bu ayda var bi limitim.
Esiminde kartı kontrol ediyorum birlikte oturup hesapliyoruz açıkçası.
Kontrollü gitmemiz lazim en azından bu 3 ay.
Yeniyıla borcsuz girme umidiyle
Blender satan kişiAkşam yatmadan ertesi gün neler yapıcamı kafamda netleştiriyorum sabah kurulu saat gibi başlıyorum bu gün ev de temizlik ihtiyacı yoktu ama yine de evi elektrikliye tuttum bir poğaça bir de kurabiye hamuru tuttum. Ocağa daha önce hazırladığım dolmaları koydum birde mercimek çorbası koydum onlar pişerken bende hamurumu şekillendirdim pişirdim. Yemeklerin altını kapattım mercimeği tam blendırdan geçiricem çalışmıyor daha taksitlerini ödüyorum neyse eski usul süzgüden geçirdim. Sular kesilmiş nasıl iş anlamadım bu kadar beceriksiz insanlarımı çalıştırıyorlar hergün kesinti bildirmediğimiz yerde kalmadı neyse. O arada mutfağı öylece bıraktım markete gittim bime üzüm aldım 2 paket yumurta alıp geldim eve biraz bekledim sular geldi dolapta biberlerim vardı az da havuç koydum 3 kavanoz konserve turşu yaptım. Kahvaltı yapıp duş alıp oturdum size yazıyorum yorulmuşum biraz dinlenim az sonra eşim gelir. Yaptğım hamur işlerinden anneme babama ve ablama koydum onları kızımla göndericem akşam üzeri yarın yemek yapmıcam bugünden yeterince kalır yarında kendime başka bir iş üretirim. Boş durmak yok.
Eskiden yemek yapmayı severdim. Artık eh işte çok sevemiyorum. Uğraşlı geliyorBiz kadınlar çok yemek konusunda seçici değiliz
Ne varsa yeriz
Erkekler her şey gökten hazır iniyor zannettikleri için seçiyorlar
Benim eşim ebeveyn banyosundaki wc ve lavaboyu kullanır. Bazen havluyu kirliye atıyorum.yerine koymayı unutuyorum. Sormuyor bile havlu. Görmesem günlerce de orada durur.Ağzına sağlıkiyi demişsin
Geçen eşim havluyu aşmış yenisini asmamışsın dedi
Bende şekerim yerini biliyorsun bir zahmet adı ver dedim
Baktım asmış
Zorla beni yoldan çıkarıyor
Sağol canım.Çocuk alerji doktoru ventolin ve cortair veriyordu. Ventolin çarpıntı yapınca ablam içine serum fizyolojik katmamı söyledi. Onu katıyordum. Sonra aile hekimi de her zaman ventolin kullanmamamı söyleyince. Çok kötü olmadıkça sadece serum fizyolojik kullanıyorum. Eşim de tutturuyor illa o ilaçlardan da koy diye.Canım ventolin kalp ritim bozukluğu yapıyor
Bunu doktora mutlaka söyle
Çok geçmiş olsun
Erkeklere gelince onlara kendi ailesinden başka kimseyi sevmez
Yüz verme
Sen yazarken ben darlanıyorum
Ben de lafları bugün yapıştırdım hep beni kızdırır bugün bende ona aynısını yaptım
Kendini sorguluyordu
Allah alla ben ne yaptım
Eee sen benim kuyruğuma bastın unuturmuyum ?
Valla biz her zaman ev hanımıydıkBenim eşim ebeveyn banyosundaki wc ve lavaboyu kullanır. Bazen havluyu kirliye atıyorum.yerine koymayı unutuyorum. Sormuyor bile havlu. Görmesem günlerce de orada durur.
Geçen yıllarda soda şişesi bırakmış lavabonun yanına. Ben de 5 gün almadım şişeyi bana ne dese bir haftadır hergün orada görüyormuş bir alıp çöpe atmamışım.
Ben de dedim 1.soda şişesi neden orada 2.kendin niye alıp atmıyorsun. Atsaydın rahatsız ettiyse dedim
Ev hanımlığına terfi olmuş baby ve dimple eee size de kolay gelsin yeni meslek hayatınız
Ben de bazen diyorum tekrar çalışsammı sonra düşünüyorum. Eve gelince yine yük bende olacak çocuk ve evle ilgili şeyleri yine ben daha çok yapacağım. Sonra diyorum boşver kızım kendine bir tane daha iş çıkartma.otur oturduğun yerde çalışmak da güzel ama işte haklısın bir çok yük olunca evde durmak daha cazip geliyor bana.Valla biz her zaman ev hanımıydık
Zira yanında iş hayatı da vardı
Şimdi en azından sırtımızdan bir yükü attık
Çalışsanda evde olsanda ev hanımlığı her zaman birinci görevimiz bu coğrafyada
Ama şunu söyleyim çok memnun
İyi ki eve geldim
En azından kendimi hırpalamıyorum
İş ev çocuk
Şimdi kendimce bir düzen kurdum
Canım ne isterse onu yapıyorum