Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bizim için büyük gün bugündü aldık en sonunda gerçekten ben ilk defa aldığımız arabaya bindim daha önce hiç binmemiştim çok güzel Allahım sağlık sıhhat versin de tadını çıkaralım diye dua ediyorum. Eşimle biraz borçlandığımız için ödeme planı yapacagız Allah ödeme kolaylığı versin. Bugün dışarıda yemek yedik arabamızı kutladık kesemize bereket kızlarda mutlu eşimde çok beğendi arabımızı.

İyi geceler kızlar,
Bugün sabah okula göndersemmi göndermesemmi diye düşünüp durdum. Çünkü burnu fışır fışırdı.Alerjiden diye düşündüm
Tabi alerji de hepimizde arttı. Ben iki ilacıma da başladım.
Alerji diye düşündüm. Zaten gitmek de istedi.
Okula bıraktım. Pilatese geçtim. Dönüşte markete uğradım. Saat nerdeyse 12 oldu.Ablam kahvatı hazırladı ben duşa girdim.
Tabi o da hasta oldu. Bugün ateşi çıktı hep. Önce Ela sonra ben sonra eşim en son ablam da hasta oldu.
Kahvaltı yaptık. Ben topladım. Ablam uzandı dinlendi. Evi süpürdüm. Ablamı doktora bırakacaktım, saat 13:40 da çıktık evden. İş mi yaptım hiç yapamadım.
Ablamla girdik doktora sonra onu bıraktım orada okula gittim. Okuldan Elayı doktordan Ablamı aldım eve geldik. Elanın öksürük aşırı çoğalmış.
Yarın göndermem okula.
Evde bir kahve içtik. Yemeğin bir kısmını yaptım. Elayı bahçeye bisiklet sürmeye indirdim.oldumu saat 18:30 evde çorba pilav vardı. Ben bahçedeyken Koci aradı alınacak birşey varmı diye ben de ekmek ama birkaç şey de lazım o da dedi niye almadın. İyi de carrefourdan alacağım şeylerdi onlar.fırsat olmadıki. Neyse bakarız belki uğrarım markete dedim. Bu defa da Elaya dedim sitedeki marketin kapısında bekle. Çünkü bisikleti var sokamamki markete.
O da durmak istemedi. Kociye dedim alamayacağım. Sen al. Niye akşama kadar almamamışız. Yahu boşmu kaldım. Dedim birşey lazımmı diye soruyorsun sonra da niye almadınız diyorsun alma birşey dedim.kapattım telefonu.bisikleti bıraktım yukarı indim tekrar aşağı. Yeyin siz yemek de yemeyeceğim yazmış.Ben de yaptım yemeği o gelmeden yedik biz. Ben yemek yaparken Ela uyudu saat 7 de. Ben de uyudum 9 da. Tabi saat 23 gibi Ela uyanınca sordum açmısın diye. Az acıktım dedi. Çorba istedi sadece. Onu yedi. İki tane kitap okumamı istedi. Sonra uyudu tekrar.
Sanki gün boyu evde keyif yapıyorum. Kendime lüks yaptığım tek şey pilatese gitmek. Onu da zaten adam akıllı yapamıyorum.
Bahçeye bisiklet sürmeye niye indirdim konusuna gelirsek, hava güzelken değerlendirmek istedim.

Bizim için büyük gün bugündü aldık en sonunda gerçekten ben ilk defa aldığımız arabaya bindim daha önce hiç binmemiştim çok güzel Allahım sağlık sıhhat versin de tadını çıkaralım diye dua ediyorum. Eşimle biraz borçlandığımız için ödeme planı yapacagız Allah ödeme kolaylığı versin. Bugün dışarıda yemek yedik arabamızı kutladık kesemize bereket kızlarda mutlu eşimde çok beğendi arabımızı.
Hayırlı olsun canım yeni arabanız.
Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.🤲

Selamm günaydınn
Hic enerjik uynamadim ama halledicem.
Cumartesi kizla tiyatro yaptik.
Sonra dinazor muzesi sonra cocuk kutuphanesi sonra ikea sonra anpa bitmeyen bir gündü resmen ve 1 defa bile yoruldum demedi🙄
Pazar elim kolum kalkmadi ancak evde etkinlik yaptık
5 tane etkinlik dergisi almistim hemen hemen hepsini bitirdi.
Seviyor bunlari farki bulmaca, saklanan nesneyi bulmaca, eşlestirme, kes yapistir, boya vs.
Kalem tutmayi beceremiyordu onu kavradı şükür.
yine deryi siparisi vericem.
Bizim bu etkinliklerde ayda 1000tl bulacak gibi oyalanıyor ya olsun diyorum.
GAP icinde lazım bize ben arabada falan nasıl oyalicam yoksa
Oyun alanları nolmus öyle 400tl falan saati.
Saati 120tl bir yer buldum
Kışın cok gitmek isterse oraya götürürüm.
Vapura bindirmek istiyorum bindi daha önce tekneyle tur falan yaptık, arabali vapura bindi ama daha küçüktü.
Havada serinledi balkon kısmı eser diye bi tereddutteyim.
Actigi bir gün kadikoy ordan eminönu yapariz belki
Vapura haziran ayında bindiğimizde esiyordu. Sen yine de dikkat et canım.
Eminönü ben de istiyorum da gidemedim.
Okul telaşı bir de dişçime bile gidemedim.
Zaten iki haftada bir hasta oldu.
Şimdi kimle konuşsam aynı söylüyor. Bir gün ateş oldu diyor.
Bakalım biraz zaman geçsin birara giderim.

Bunu ben 2 kisiden daha duydum
7 yas dönüm falan galiba cocuklarda 7 yasina gelsin bak acilcak istahi artik sen yeme diceksin dedi 2 arkadas.
Kilo almıyor ama yerinde oturabilen bir cocuk degil.
Saatlerce yürür seninle
Ben artık yoruluyorum o yorulmuyor yakıyor muhtemel.
Beni en en en zorlayan şey bu cocugumda yememesi oldu.
Uykusuzluk vs hepsini gectim yememesi çok üzüyor beni
Dun inan 2 cesit kurabiye yaptım belki biraz olsun yer diye seviyor.
Her sabah pancake, krep, kuymak, yumurta bir sürü sey sunuyorum hangisi diye.
Dün sabah bi yumurta yedircez dil döke döke
Yiyen 10 cocugu doyurmustum o zaman icinde inan.
Bu da böyle bir şekil napim.
Dert aynıı bende de. Herşeyi yemiyor. Ve az yiyor . belki de ondan hasta oluyor.
Bugün okula gitmeden yediği bir tane pişi 1 zeytin peynir kefir içti
Okula koydum salatalık domates kırmızı biber üzüm elma havuç. Salatalık ve azcık üzüm yemiş. İki beslenme saati var. Veliler grupta yazmış yığınla yemek koymuşlar.
Şaşırdım. Bana çok yabancı😅
Gelince de çorba yedirecektim. Aç değilim dedi. Meyve koydum. Sadece üzümü yedi.
İnşallah 7 yaşından sonra yer😁

Dün kız istemeye gittik
Gelen aile aşırı kapalıydı
Kayınvalidem de kapalı ama öyle değil
Dedim anne ben askılı elbise giyeceğim
O da nasıl istersen öyle giyin
Kimse bizi ilgilendirmez dedi
Yani kocaman kadın olduk bu ne ya
Sözü takılan kızı zorla kapattılar öyle böyle değiller
İsteme oldu kahve yapılacak
Kızın annesi baktım dolanıyor organizasyon yapacak gibi değil
Kayınvalidem yapıyor tek
Dur sen ben el atarım dedim
Hemen 40 tane kahveyi peş peşe yaptım
Fincanları makinaya attım
40 tabak İkramlıkları bir hızla hazırladım
Ev hınça hınç doluydu
İşin içinden çıkacak kimse yoktu
Millet birbirine bakıyor
Elime mi? Yaptır dedim

Sonra görümcem kayınvalidem tşk ettiler
Maşallah nasıl kıvırdın yaptın altından kalktın dediler
Kayınvalidem kimin gelini dedi🤣🤣
O zaman sana 41 kere maşallah🧿🧿🧿🧿

Nihayet temizliğimi bu gün yapabildim ama nasıl yoruldum anlatamam sadece toz almak kaldı o da yarın olsun dedim ve bıraktım. Akşama yemek var dün dışarıda yemek yedik iyi de oldu kızımın bu akşam diyetisyen randevusu varmış patatesli-havuçlu tavuk haşlamamı istedi onu da pişirdim. Arkadaşım yazmış buluşalım diye bugün gelemem dedim yarın olur dedim yarında onun bebek görmeye gidebiliriz dedi komşumla yapıcak birşey yok dedim başka zaman görüşürüz. Meyve koydum suyun içine üzüm ve armut eşim gelince yeriz o gelince hep kahve içiyorduk biraz ara verelim dedim kahveye çok tüketiyoruz o işyerinde de içiyor bende gün içinde evde tüketiyorum. Eşime market siparişi verdim çıkamıcam çöpleri bir atmaya inerim dünden de yorgunluk var bugünde ben ekledim ama ağrı kesici de içmek istemiyorum nasıl acı veriyor bacaklarım ayakta kalmaktan oluyor. Buzdolabında dondurucuya hazırlanıp koymak için bamya var bir ara temizler koyarım közlemelik patlıcan var az ama yine yapsam iyi olur bu kış çok sert geçicekmiş ekonomistler öyle söylüyor. Bayağı bir kışlık da hazırladım Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin. Hepsiburadan da çamaşır makinesi için deterjan aldım 2 paket bu kış daha da almam. Biraz birikim yapmamız lazım önce borcumuzu ödeyip sonra birikime yönelmemiz lazım. Eşim bu gün de kalan paramızdan dolar almış dolarları bu ay bitiririz euroları da ödemeye başlarız dedi çok sevindim.

İyi geceler,
Uyku tutmadı dünden bu yana sinirleniyorum.
Gece Elaya hava veriyorum makinayla. Tabi öksürüğü yoğundu. İlaç verdim hava verdim. Gece gece gelmiş benim koci, öksürük ilacı niye vermiyorsun. Tabi vermessin diye laf kalabalığı yapıyor. Dedim git yat git yat.
Çocuk zaten ilaçlardan gece kalp atışı hızlıydı.
Neyse bugün sabah doktora götürdüm. Antibiyotik yazdı. Ablamı da metrobüse bıraktım. Diş için gitti.
Gündüz Elayı bahçeye çıkarttım bisiklete bindi. Ablam geldi markete uğramış eve ve Elaya bir sürü şey almış.
Yemek yedik. Ödevine başladı.
Koci geldi surat beş karış. Gelmiş ablama laf söylüyor. Gece kızın öksürüğünü hiç duymadınmı sen nasıl çocuk hemşiresisin. Söyledi lafı geçti mutfağa oturdu. Yanımıza da doğru düzgün gelmedi. Ablam dedi ben zaten hastaydım ilaç içtim ilaçlar fena uyutmuş.
Yani kız da ateşli hastalık geçiriyordu. Duymadıysa ne olmuş. Sanki veremmi geçiriyor Ela. Olanı gideni öksürük.
O kadar takılıyorki öksürüğe.
Ayrıca duymadı diye surat ne.
Neyse yatağa uzandık Elayla. Ela babası gelince dedi gece annem bana hava verdiğinde kalbim çok hızlı attı baba. Ben de dedim daha ilaç ver ilaç ver diyordun. Bak çocuk kendi diyor. Biraz da söylendim tabi Ela uyuyunca. Yani söylenmeyeyim diyorum ama sürekli boş konuşma sürekli ben doğruyu bilirimler.bunaldım da bu hallerinden.
Bir de saygısız hareketler. Ne yani ablam bir haftadır bizde kalıyor diyemi bu haller.
Bir de bana diyor annen gelsin istediğş kadar kalsın bizde. Eee sen iki gün sabredemiyorsun.
Yani yanılıyormuyım. Bu hal ve hareketlerini ben başka şeye yormuyorım. Yoran varsa söylesin. Yarın ablam gitmeyi düşünüyordu.
Sonra gelir koci bana canımlar, cicimler. Yanıma yaklaştığında uzaklaş diyeceğim.
Gerçekten çok sinirlendim hallerine.
Ablamla ayrı yerdeyken öyle bir ön planda tutuyordu ablamı. Şimdi ne oldu.
Bir de bir insan bu kadar mı nankör olur. Ne çabuk unuttu ablam o yorgunluğunda günlerce hastanede yanımda kaldı. Gece uykusu kaç defa bölündü benim için. Bugün gidecekti ablam. Hasta hasta gitme yol uzun gel bizde kal dedim.
Valla ne yapacağım bilmiyorum ben bu adamın bu halleriyle. Yoruyor inanın.
Yıllardır aynı.

günaydınn
kızı bıraktım geldim.
Home ofiice actım sabahtan.
Buay güzel is oldu cok sükür.
Bugun balık günümüz yemek derdim yok Allahtan.
Kıza öglene yemek yok yapmam lazım.
Hani cocuk okula gidince uyuyoduk?
Ben saabh müsteriye yolyardım cagırırken toplanacak camasırlarla göz göze geldm:S
Nereye yatıyon kızım sen:)

İyi geceler,
Gece Elaya hava veriyorum makinayla. Tabi öksürüğü yoğundu. İlaç verdim hava verdim. Gece gece gelmiş benim koci, öksürük ilacı niye vermiyorsun. Tabi vermessin diye laf kalabalığı yapıyor. Dedim git yat git yat.
Neyse bugün sabah doktora götürdüm. Antibiyotik yazdı. Ablamı da metrobüse bıraktım. Diş için gitti.
Gündüz Elayı bahçeye çıkarttım bisiklete bindi. Ablam geldi markete uğramış eve ve Elaya bir sürü şey almış.
Koci geldi surat beş karış. Gelmiş ablama laf söylüyor. Gece kızın öksürüğünü hiç duymadınmı sen nasıl çocuk hemşiresisin. Söyledi lafı geçti mutfağa oturdu. Yanımıza da doğru düzgün gelmedi. Ablam dedi ben zaten hastaydım ilaç içtim ilaçlar fena uyutmuş.
Yani kız da ateşli hastalık geçiriyordu. Duymadıysa ne olmuş. Sanki veremmi geçiriyor Ela. Olanı gideni öksürük.
Neyse yatağa uzandık Elayla. Ela babası gelince dedi gece annem bana hava verdiğinde kalbim çok hızlı attı baba. Ben de dedim daha ilaç ver ilaç ver diyordun. Bak çocuk kendi diyor. Biraz da söylendim tabi Ela uyuyunca. Yani söylenmeyeyim diyorum ama sürekli boş konuşma sürekli ben doğruyu bilirimler.bunaldım da bu hallerinden.
Bir de saygısız hareketler. Ne yani ablam bir haftadır bizde kalıyor diyemi bu haller.
Bir de bana diyor annen gelsin istediğş kadar kalsın bizde. Eee sen iki gün sabredemiyorsun.
Yani yanılıyormuyım. Bu hal ve hareketlerini ben başka şeye yormuyorım. Yoran varsa söylesin. Yarın ablam gitmeyi düşünüyordu.
Sonra gelir koci bana canımlar, cicimler. Yanıma yaklaştığında uzaklaş diyeceğim.
Bir de bir insan bu kadar mı nankör olur. Ne çabuk unuttu ablam o yorgunluğunda günlerce hastanede yanımda kaldı. Gece uykusu kaç defa bölündü benim için. Bugün gidecekti ablam. Hasta hasta gitme yol uzun gel bizde kal dedim.
Yıllardır aynı.
Yedirenkim aynı modelden bende de var hatta bir üst modeli diyebilirim, yemin ederim herkese laf yetiştiren biri eşim trafikte bir gün bizi tv de izlersiniz o kadar diyorum işyerinden arayanları bile azarlar gibi konuşuyor. Hep sesi bir üst perdeden artık yoruldum hiç birşey söylemiyorum. Seni çok iyi anlıyorum.
günaydınn
kızı bıraktım geldim.
Home ofiice actım sabahtan.
Buay güzel is oldu cok sükür.
Bugun balık günümüz yemek derdim yok Allahtan.
Kıza öglene yemek yok yapmam lazım.
Hani cocuk okula gidince uyuyoduk?
Ben saabh müsteriye yolyardım cagırırken toplanacak camasırlarla göz göze geldm:S
Nereye yatıyon kızım sen:)
Bol bereketli olsun kazançların babym.

Bu gün yine hızlı ve koşturmalı başladı, herkesi yolcu edince evi topladım toz aldım bulaşık makinesine yeni bulaşıkları yerleştirdim. Bu akşam için yemeğin yanına pilav yapıcam ama sebzeli bol domatesli onun içini hazırladım pirincimi ısladım hazırlanıp arkadaşımla buluşmaya gittim yedik içtik sohbet ettik sosyalleşip eve geldim yapılacak işlerimi de yaptım bu günlük bu kadar yeter deyip size geldim. Arkadaşımda iki hafta önce arabalarını değiştirmişti bizimde değiştirdiğimiz söyledim sağolsun hayırlısı olsun dedi ama onların arkadaş grubu eşiyle birlikte görüştükleri hayırlısı olsun bile dememişler takılma dedim çekemeyen çok oluyor bize yakıştıramıyorlar hep en iyisine onlar binmek istiyor çünkü benim etrafımda da var öyle insanlar kendi arabaları uno bizim arabımıza hımmmm güzelmiş diyor. Neyse boşver dedim ama bayağı canı sıkılmış. Sonra çıkıp dolaştık gezdik haftaya buluşmak için yine sözleştik. Bana iyi geldi bu buluşma.

Hayırlı olsun Nazenin hanım
İyi günlerde kullanın
Allah ödeme kolaylığı versin 🥰

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin

İyi geceler,
Sabah koştur koştur okula gittik.
Teneffüste beklermisin anne dedi. Ben de bekledim. Daha önce de demişti, annemler bende diye bekleyememiştim.
Teneffüsü beklerken komşumu aradım hala buralardaysan emekliler lokalinde buluşalım dedim😅 çay 5 tl. Tam emeklilere göre😁
Oturduk.teneffüs saati okula gittik. Bekledim bekledim Ela yok. Heralde unuttu dedim. Son dakikada çıktı. Bahçenin kapısı arkasından öpüştük koklaştık.zil çalınca gitti.
Biz de arkadaşla eve döndük.
Eve gelince bir tost yaptım yedim.
Ablamla az oturduk.o doktoruna gitti.
Ben mutfağı topladım. Çamaşır katladım.
Dün evi süpürüp tozunu almıştım.
Sonra yattım uyudum. Gitme saati geldi hazırlandım. Komşumla gittik okullara çocukları almaya.
Dönüşte eve çıktık. Ela ödevimi yapayım dedi. Bahçeye ineceğiz dedim. Akşam yaparsın diye belirttim.çocuklar bayağıdır görüşmek istiyor.Bir türlü ayarlayamamıştık. Scotterlarını aldılar.bahçede oturduk lafladık.kahvede yaptım götürdüm.Onlar oynadı.
Eve dönünce duş aldık.pilav yaptım.yemeğim vardı taze fasulye. Bugün ilk defa Ela tadına baktı ama iki tanecik yedi😅 fena değilmiş tadı ama çok güzelde değil dedi.
Böyle böyle alıştırmaya çalışacağım.arkadaş önerdi bu yöntemi.
Yemekten sonra ödeve başladık.
Koci geldi. Avm ye uğramış kızına pijama takımı almış iki tane.Aramız limoni tabi. Daha iyi ohh be çene yok kafam rahat😂
Baba kız ödev yaptılar. Ben de oturdum keyfime baktım.
Bugünkü ödev "ana" 😁

Yedirenkim aynı modelden bende de var hatta bir üst modeli diyebilirim, yemin ederim herkese laf yetiştiren biri eşim trafikte bir gün bizi tv de izlersiniz o kadar diyorum işyerinden arayanları bile azarlar gibi konuşuyor. Hep sesi bir üst perdeden artık yoruldum hiç birşey söylemiyorum. Seni çok iyi anlıyorum.

Bol bereketli olsun kazançların babym.
Amin abla cümlemizin insllah

İyi geceler,
Yıllardır aynı.
Bizim evi anlattın sanki
Dün bizde de gereksiz bi soguk savas vardı.
Ortada bisey yok ama böyle gergin gergin geziyo.
Yemekten sonra gitti uyudu hemen,sonra mac varmıs kalktı kendine khve falan basıyo ama ortalıgı yıkıyo sesten niyeyse.
Sabah da giyinmis cıkmıs anlamdık derdi ne?
Sacmalıyolarlar valla.

Günaydın
Dün yorulmuusum kızla uyumusum.
Alya 2 dir fake atıyo ögretmene midem bulanıyo diye,gidip alıyorum biseyi yok.
Dün 11.30 da araadı ögretmeni miidem bulanıyo demis,zaten 45 kalmıstı cıkısa gittim aldım.
Ama depar atıyo böyle,biseyi yok.
Pazar vardı muz aldık,markete girdik koci aradı görüntülü o arada,e siz hastasınnız hani markkette napıyonuz diyo?Dedim cünkü hasta falan degil fake.
Alya bi takı seti begendi,onun var normalde ama bitirdi boncukları faln 80 tl bisey,iste almayın onu ne gerek var falan diyo
pazar gunu gittiler sadece bi deftere 450 tl vermis lya almıslar bide yanında bi dünya sey.
Bana milletin içinde her seferinde niye markete giiriyonuz?Yok cok harcıyonuz faalan diyo.
Dedim kapat sen tmm.
Asaplarımı bozuyo benim.
Ki daha kendi maasımı harcıyorum buarada.
Neyse eve geldik üst bas değis yemek oyun derken Alya sıkıldı saat 16.00 gibi aradım naptın diye?
Yaklastım ının sizde dedi pazara gidelim dedi.
Plan suydu balık alcktık yemek yapmadım.
Gezdik yesllik meyve falan aldık,balıkcıda cocuga soruyr yer misin balık Alya diye?
Niye soruyosn acaba?
Pahalı mı geldi naptı anlamdım.
Yemicem dedi Alya tabi tmm ozzmn almayalım yemek söyleriz dedi.
Gercekttn kan beynıme sıcradı ama sustum
Niye soruyosun yni cocuga?Yer biliyorum acken yer yer yani.
Hic ses etmedm eve geldik nappalım falan diyo,menemen yapcam yiceniz dedim.
Saat olmus kac ben o saatten sonra napim size?
Balık almıyo diyoki kasaptan et alalım pisiririz,canı mı istemedi anlamadım yani>?
Dedim dolap et dolu para mı vercez bide,yiceksinz menemen et met yok dedim:KK70:
salata menemen,Alyaya da öglenden boronez soslu makarna vardı onu yedi.
Cidden asaplarımı bozuyor buaara.

X