Küçük Düşün Büyük Olsun!

gel sarılalaım
bide benimki oyun yerinde de yalnız kalmıyo dikiyo bizi
ben sinemaya götürmeyi buldum care:) Takıyorum kulaklıgı ekransa onu izlesin :S
Avm gezmeyi seviyor bana ayak bagı olmuyor ama o da masrafl oluyor cok
Benimde 12 de cıkıyo sonra oyalaamak evde buyuk sorun ,kurs murs bakcam bi toparlasın kendiini jimnastık falan.
Benimkide ikeayi tavaf ediyor hic yorulmuyor o masraflar bitmiyor zaten ama inan herkes öyle.
Kadinla sohbet ediyoruz oyun alanindan ciktilar sırf gonlu olsun diye 1 semsiye 1 corap 1 tshrt aldim 1000tl para verdim diyo
Toyz falan görünce sıkıntı bizde
Bir de bana cok yapmıyor babasına yapıyor.
Kartım yok okadar para yok diyorum yanimda.
Bu seferde milletin icinde anne paran var mı diyor🫢
Rezil ediyor beni.

Gün gecmiyor ki ben rahat durayım.
Masrafimiz olmasin
Sunu anladim dikkat edelim/edicem/etmeliyim dedikçe daha cok bisiler çıkıyor
Etmiyorum dicem
Kıza oda yapıyorum malum oglanin odasina gömme yapılcak.
Kizin suanki odasinda oglanin dolap var onu iptal edip 4 kapakli dolap alıcam oraya
Onu letgodan satarım.
Bir de calisma masasi alırım tamamdır.
Oda küçük zaten
En azından esyalari bir odada olsun duzeni olsun diye almam gerek.
C.mak. parasini ayırdım onu alıcam.

Kredi kartina taksitli alisverislerimiz bitti.
Umarım bir sürede olmaz sürekli - ile baslıyorduk aylardır.
Bu sene şu borclardan sıyrılim Allahın izniyle rahat rahat gelsin 2025..

Akşam arabayı almak isteyenler aradı eşimde tamam dedi, bu gün satışı veriyor alan kişi kadınmış ve eşime para konusunda anlaştıkları meblağdan 8000 tl çıkmıyor demiş noterde eşimde beni aradı sen bilirsin dedim nasıl insan bunlar pazarlık bitmiş olan parası sonra olmuyor neyse eşim tamam demiş. Şimdi biz araba bakıyoruz eşime söyledim işiniz bitince eve gel birikimlerimizi nakite çevir neyimiz var yok bilelim dedim. Çok istedim bu arabayı değiştirmeyi hem seviyorum hem de daha güzelini istiyorum. Hakkımızda hayırlısı hangisi ise kolaylıkla olsun. Sabah herkese ayrı muamele ile kahvaltı hazırlamak kızıma öğle yemeği de hazırlıyorum eşimde işyerinde su içmeyi unutuyorum dedi 2 litrelik termos aldım zayıfalamak istiyorum dedi kızıma hazırladığım yeşil çaylı sade sodalı sudan yaptım onlar işe gitmeden lavabo bulaşık doldu. İnanın bugün mutfakta geçti günüm buzdolabını düzenleyemiyorum eşimin soğuk mezeleri kızların salataları, ton balıkları buzdolabını bir görseniz saklama kabı dolu neyse diyorum bu ara evde akşam yemeğini tek ben yiyorum kalan herkesin canı ne istiyorsa onu yiyor. Kapya biberlerden dolma doldurdum buzdolabına koydum bir ara pişiririm taze fasulyeleri hazırlayıp dondurucuya koydum biber ve patlıcanlar var onlarıda bir ara değerlendirmem lazım. Bu gün 3 litre süt alıp yoğurt mayaladım. Başka da birşey yapmadım ayakta durmaktan yoruldum. Az önce kendime güzel bir çay demledim içtim yorulmuşum. Kuyumcuya da gitmem gerekli ama bu faiz kararlarından dolayı altın iyice uçtu neyse önümüzdeki hafta gidip alayım gramımı.

Kızlar bi de bisi sorcam metroda otobuste falan kredi kartıyla ödeme yapiliyor mu?
Böyle bisi varmış ben bilmiyorum ama google yazdigimda fark alıyor daha pahalı cekiyormus falan okudum.
Anne kartim vardi 4 yas dolunca iptal oldu tabi ist karta para atmam lazım metroyu kullanıcam
Kredi kartiyla böyle odeme yapan var mi?
Oluyor .Akbilim yanımda olmadığı zaman kredi kartıyla ödeme yapıyorum.

Hepimizin Cuması mübarek olsun Kimin ne dileği isteği varsa gerçek olsun inşallah. Bugün herkesler gidince dağılan mutfağı toplamakla güne başladım her zaman ki gibi akşam için mücver hazırlayıp dolaba koydum yanına sebze de kızartıcam sarımsaklı yoğurt da yaparım sonra tüm evin camlarını sildim iki odanın tozunu aldım Annemi babamı aradım hem cuma mübareği yaptım hem de annemin yarın maaş günü alış veriş listesini aldım. Sular kesildi tam da temizlik yaparken hala da yok. Anlamıyorum bu izsu yu doğru düzgün su yok hep kesik sular. Neyse hazırlandım aile hekimine gittim eşimin ilaçlarını yazdırdım ordan eczaneye gittim aile dostumuz olur kendisi öyle iyi bir ablam ki anlatamam çok çalışkan biri mesleğini çok seviyor asla da emekli olmayı düşünmüyor. Ordan da alım yapmak için kuyumcuya gittim 2 gram 24 ayar altın aldım 3000 olmuş gramı 6000 tl ödedim. Markete girdim haşlanmış mısır, kornişon turşu, bir koli yumurta mantı hazır kek hasta ziyareti için tatlı tuzlu karışık aldım kredi kartı ile ödedim. Eşim istediğim marka arabayı alacak anlaşmışlar 100000 tl eksik kalıyor onuda borçlanıcam dedi. ÇOk sevindim az önce kapora göndermiş Pazartesi alıcaz arabamızı nasipse çok şükür bin şükür borç biraz zorlar ama yüzbin içinde başka araba olması benim içimi hiç rahat ettirmemişti.

Benimkide ikeayi tavaf ediyor hic yorulmuyor o masraflar bitmiyor zaten ama inan herkes öyle.
Kadinla sohbet ediyoruz oyun alanindan ciktilar sırf gonlu olsun diye 1 semsiye 1 corap 1 tshrt aldim 1000tl para verdim diyo
Toyz falan görünce sıkıntı bizde
Bir de bana cok yapmıyor babasına yapıyor.
Kartım yok okadar para yok diyorum yanimda.
Bu seferde milletin icinde anne paran var mı diyor🫢
Rezil ediyor beni.
alyanın da meshur lafı maasın yatınca alar mısınnnn?:KK70:

Gunaydınn
Size bisey sorucam
Ben Alyaya her kış Zühre ana macundan kullaniyorum.
Fix artık her kış bitiriyoruz.
D vit başlıyorum bu zamanlardan itibaren her kış.
Ayrıca keciboynuzu pekmezi + karadut özü (duzenli vermesemde mutlaka 1 kaşık yedirmeye dikkat ediyorum)
Arı sütünü balla karıştırıp veriyorlarmis ya da macun seklinde oluyormus (zuhre anadakinde var iceriginde arı sütü) ayrıca versem ağır gelir mi?
Ya da cocuguna kullanan var mı?
Cok şükür Alya zayıf ama dirençli elhamdülillah.
Kilo alması istah için yine de şansımı denemek istiyorum.
D vit ve zuhre anaylami devam etsem yine bu kış yoksa arı sütü bal karışım mı denesem.
Kafam karıştı luzumsuz bisey almak istemiyorum.
Denemedigim seyleri denemektende korkuyorum acikcası.
Bildigim yoldan mı devam etsem muallakta kaldım
Canım bize doktor sadece D vitamini kullanım demişti
Ve Diğer hiç bir vitamin tarzı kullanmayın

Bu arı sütü filan sonra çok kilo yapıyor bazen de enerjisi fazlalığı

Benim oğlan hiç yemezdi
Ne çektim ben biliyorum
Şimdi artık yeter diyorum
Ama 7 yaş dan sonra iştahı açıldı
Ve şuna diyorum ki 2 kilo sınırını geçersen kilolu olursun
Aman ha kaptırma yemeye

Hepimizin Cuması mübarek olsun Kimin ne dileği isteği varsa gerçek olsun inşallah. Bugün herkesler gidince dağılan mutfağı toplamakla güne başladım her zaman ki gibi akşam için mücver hazırlayıp dolaba koydum yanına sebze de kızartıcam sarımsaklı yoğurt da yaparım sonra tüm evin camlarını sildim iki odanın tozunu aldım Annemi babamı aradım hem cuma mübareği yaptım hem de annemin yarın maaş günü alış veriş listesini aldım. Sular kesildi tam da temizlik yaparken hala da yok. Anlamıyorum bu izsu yu doğru düzgün su yok hep kesik sular. Neyse hazırlandım aile hekimine gittim eşimin ilaçlarını yazdırdım ordan eczaneye gittim aile dostumuz olur kendisi öyle iyi bir ablam ki anlatamam çok çalışkan biri mesleğini çok seviyor asla da emekli olmayı düşünmüyor. Ordan da alım yapmak için kuyumcuya gittim 2 gram 24 ayar altın aldım 3000 olmuş gramı 6000 tl ödedim. Markete girdim haşlanmış mısır, kornişon turşu, bir koli yumurta mantı hazır kek hasta ziyareti için tatlı tuzlu karışık aldım kredi kartı ile ödedim. Eşim istediğim marka arabayı alacak anlaşmışlar 100000 tl eksik kalıyor onuda borçlanıcam dedi. ÇOk sevindim az önce kapora göndermiş Pazartesi alıcaz arabamızı nasipse çok şükür bin şükür borç biraz zorlar ama yüzbin içinde başka araba olması benim içimi hiç rahat ettirmemişti.
Hayırlı olsun
Altınınızda bereketli olsun
Bugün bende sordum gr 2.920 dedi

Gunaydınn
Kızla sabahladık bizim gecmeyen bir kroniklesti diyorum artık kabızlıgımız var
Bu sebeplede ben Alyayı okula veremedim aslında bir sebepde bu.
Cocuk gastoya götürdüm bisey cikmadı şükür
Ama tutuyor sıkıyor kendini klozete lazimligina vs yapmak istemiyor ayakta zorlaniyor vs.
Gunlerdirde arastiriyorum bir sürüde yorum okudum cocuk ceraahına goturcem.
Alyanın zorlanması gibi zorlanan, tutan cocuklar genelde yaparken acı oldugu icin tutuyorlarmis ve sertlesip kabizliga sebep oluyormus.
Tabiki temel neden cocuk doktorununda dedigi gibi beslenme.
Bana beslenmesini duzeltmedigi surece bu kabizlık geçmez demişti.
Ama makatda yırtık vs olabilirmis acıdığı icin yapmaya bilirmis baya dr videolarini falan izliyorum günlerdir çare arıyorum.
Bi de cocuk cerrahi görsün bakalım

Aşırı secen bir cocuk.
Gunlerdir usenmiyorum tarif deniyorum 1 kaşık bile yese kâr diye.
Yesil mercimek pisirdim sabah sahah.
Kara erik kurusu kaynatip püre yaptım.
Istah acan tarifi yaptım
Corbada yapıcam.
Her gün mutlaka bisey deniyorum
Bamya seviyor ondanda 1 tabaklik pisircem.
İspanak alıp onuda denicem yemiyor ama oyunla vs ezip vs zorlicam.
Çok yorucu çok sabır isteyen süreçler
Babamın hastaligi zamanı hic uzerinde duramadım ihmal ettim.
Düzen oturtcam hergün yicek mecbur.
Bu ara hep onunla ilgilrnmek istiyorum vicdanda yapmış olabilirim ona yetisemedim çünkü o süreçlerde arada kaynadı çocuğum.
O daha cok küçük hep ilgi bekliyor.
Simdi bunada aglarım oturur ben günlerce artık.
Bugün yarın onun günü
Cumarteside tiyatro takvimine bakıcam kültür merkezinin oraya götürürüm varsa.
Kinetik kum hic sevmiyorum dedim tmm oyna döktü saçtı
Parmak boya almamıştım ama onuda alıcam.
Makası guzel kullanıyor, kalem tutmayı falanda baya kavradı.
Cocuk kutuphanesi buldum yine baska semtin kültür merkezinde orayada goturcem.
Sırayla bakalım
Her sabah bir şeker kaşığı zeytinyağ içirebilir misin? Birde eldive zeytin yağı sürüp makata sürersen çok rahat eder

Gunaydınn
Ama tutuyor sıkıyor kendini klozete lazimligina vs yapmak istemiyor ayakta zorlaniyor vs.
Alyanın zorlanması gibi zorlanan, tutan cocuklar genelde yaparken acı oldugu icin tutuyorlarmis ve sertlesip kabizliga sebep oluyormus.
Ama makatda yırtık vs olabilirmis acıdığı icin yapmaya bilirmis baya dr videolarini falan izliyorum günlerdir çare arıyorum.

Aşırı secen bir cocuk.
Istah acan tarifi yaptım
Corbada yapıcam.
Bu ara hep onunla ilgilrnmek istiyorum vicdanda yapmış olabilirim ona yetisemedim çünkü o süreçlerde arada kaynadı çocuğum.
Bugün yarın onun günü
Sırayla bakalım
Merhaba wefood markasının hindistan cevizi yağı organik kabızlığa çok iyi instagramda hastalanmayan çocuk sayfası var o bayani takip etmenizi öneririm onun bir de atom tarifi var iştah açıyor.

Gunaydınn

Aşırı secen bir cocuk.
Istah acan tarifi yaptım
Corbada yapıcam.
Bugün yarın onun günü
Sırayla bakalım
Yorumları sonradan gördüm hindistan cevizi yağı ve o sayfadan haberiniz varmış :)

slm bacımlar
kız hasta nezleyiz ay bi kurtulamadık bu ay hastalıktan.
ates yok ama burun akıntısı hapsuruk geziyor evde.
Dün yollamadık tabi sabah 8 akssm 20.30 full enerjiyle calıstı.
Yat uyu yanı hastasın yok.
<internette görselii olan butun etkinlikleri yaptık sanırım.
20.30 da ben de senle dizi izlicem dedi iyi izle dedim.
ayakta zor duruyo artık aama popcornlar falan cıkardık,meyve tabagı yaptık.
Basslayana kadar gözümü dinlendireyim dedi 30 sn de dalmıs:)
Bende kızılcık serbo ızledim biraz sonra bayılmsım
Sabah 8 de kalktı kahvaltı ettik,kitapcıya gittiler babasıyla etkinlik kitabı alacaklarmıs:S
vay bana vaylar banaa

Düğün vardı kız hasta kocı gececi gidemedim tabi eski calısanlardan benim de eski isyerim oldu artık:)
cıcek yolladım 550 tl
20 eur ayırmıstım zaten,evine hediye götürürüm.
Bozuldu tabi kız gitmedik diye ama alcam gönlünü bi sekilde.

Hello
Asırı gergoyum bugun
Alya hic bırakmıyor artık cıglık atacam camdan o derece bırakmıyor
Cocuga da mana bulamıyorum ama herseyi beraber yapıyoruz
Gittiler babasıyla bi dünya etkinlik boyama kitabı almıslar,boyamaları bile beraber yapıyıruz🤦🏻‍♀️
Onları bari yap kızım ben de isime bakayım diyorum asla bırakmıyor.
Yani bugun dönmediysm ise daha da dönmem🙄
Milföyden lahmacun yaptım yesin diye yemedi suan ac degilmis🙆🏻‍♀️
Bi bardak ballı sütle duruyor kac saattir🙄
Pazartesi sabahtan atcam kendimi sokaga okadar bogaldum😕

slm bacımlar
kız hasta nezleyiz ay bi kurtulamadık bu ay hastalıktan.
ates yok ama burun akıntısı hapsuruk geziyor evde.
Dün yollamadık tabi sabah 8 akssm 20.30 full enerjiyle calıstı.
Yat uyu yanı hastasın yok.
<internette görselii olan butun etkinlikleri yaptık sanırım.
20.30 da ben de senle dizi izlicem dedi iyi izle dedim.
ayakta zor duruyo artık aama popcornlar falan cıkardık,meyve tabagı yaptık.
Basslayana kadar gözümü dinlendireyim dedi 30 sn de dalmıs:)
Bende kızılcık serbo ızledim biraz sonra bayılmsım
Sabah 8 de kalktı kahvaltı ettik,kitapcıya gittiler babasıyla etkinlik kitabı alacaklarmıs:S
vay bana vaylar banaa
Salgin var baby
Benim kız 1 haftadır yatıyor bogazla başlayıp gribe çevirdi antibiyotik bitti boğaz ağrısı geçmedi ateş düşmedi. Okuldanda geri kaldı
Covid salgını varmış ağır grip olarak geciriliyormus doktor soyledi

Bugün fazlası ile yoğun bir gündü şimdi oturabildim. Sabah kahvaltıya pişi yaptım eşimde oturduğumuz odanın koltuklarını halısını koridordaki halılar da dahil makine ile yıkadı. iki makina çamaşır yıkadım ev temizliği yaptım sonra da eşimle annemin maaşını çektik önce kasap sonra market yaptık annemin siparişlerini alırken bizde market alışverişimiz aradan çıkardık sonra pazara gittik domates,biber,yeşillik, salatalık, nektar, armut,kavun,patates,soğan, üzüm, lor peyniri, kavun,limon aldık eşim ödedi ne kadar verdi bilmiyorum ama meyvalar 50 tl tek fiyat. Önce annemlere gittik onların siparişlerini verdik bir kahve içtik iyi geldi yorucu bir günde kahve dinlendirdi. Eve geldik eşim maç izlemeye babamlara gideceği için ona yemek hazırladım aldıklarımızı yerleştirdim sonra 6 küçük kavanoz menemen yaptım fırına da kırmızı biber ve domates koyup közledim şimdi mutfakta beni bekliyorlar mutfak topladım düzenledim geriye sadece turşum kalıyor onuda haftaya yaparım pazar tam bir renk şöleniydi yazlık ve kışlık sebzeler çok güzeldi. Bu gün güzel harcadık annem hacı sultanım diyorum ben ona komşusunun gelini doğum yapmış kız bebek için hediye alırmısın dedi tabi alırım dedim. Asla parasını almıyorum neden almıyorsun dediğinde de sen onların bedelini yıllar önce bana iki kız büyütürken fazlası ile ödedin dediğimde de gözleri doluyor ben onları hem sevdim hem baktım diyor hacım benim.

Salgin var baby
Benim kız 1 haftadır yatıyor bogazla başlayıp gribe çevirdi antibiyotik bitti boğaz ağrısı geçmedi ateş düşmedi. Okuldanda geri kaldı
Covid salgını varmış ağır grip olarak geciriliyormus doktor soyledi
eevt ya bitmiyor ceviriyo biseye sürekli hoop yine baslıyor.
Cok gecmis olsun cnm.
Alyanın ilk kez 5 gunu gecen hastalıgı oluyor,Rabbim beterinden koruusun ama 2-3 gune toplardı hep,bu meret bitmiyorda:S

X