Küçük Düşün Büyük Olsun!

Aldikların bereketli olsun

abov valla imtihan ne yapcan bir arkadasim kaynanami tanisam kocamla evlenmezdim derdi o hesap sizinkiler
Aynı ben valla bende evlenmezdim zçok doğru söylemiş söyleyen
Kadın imtihan gibi emrivaki şekilde yine geldi gecen bize işyerinde çalışırken oğlunu arıyor size gelcem
Geldi canı durmak istiyormus arkadas evinde kal bende ne işin var ben sana meraklı değilim

İyi geceler kızlar,
Yarın evimize dönüyoruz tabi biraz içim buruk, herzamanki gibi.
Ama Ela her dönüşümüzde üzülürdü ve bazen ağlardı dönüyoruz diye. Bu defa hem sevinçliyim hem üzgünüm Babamı özledim çünkü dedi. Bu aralar biraz babasına düşmeye başladı.
Son iki gece kardeşlerimde kaldım. Bugün de annemdeyim.
Dün en küçük kardeşimdeydim. Yeğenim de bizimle geldi. Buara hep beraber gezdik. İki kızçelerim ve ben :)
Bir önceki gece de diğer kardeşimde kaldım. Kardeşim kaç defa çağırdı gelmeyeceğim dedim.Arada laf sokmadan da edemedimAslında kalmayacaktım. Yeğenimin hatrı ısrarı üzerine kaldım.
Bahaneyle konuştuk konuları. Meğer kardeşimi aradığında Ela da gelsin istiyorsa demiş. Neyse geçti gitti ne yapalım. Ama bundan sonraki gelişlerim de çağırmadan gitmem yine de. Bir süre böyle gider.
Ben gidince yeğenimin küçülen kıyafetlerini ayakkabılarını ayırmış onları verdi.
Diğer kardeşimde erkek yeğenimin unisex kıyafet ayakkabı ve botlarını verdi.sağolsunlar.
Dün yeğenimle Elayı anneme bırakıp küçük kardeşimle Bursa'ya kaçtık gezmeye. Ne rahatmış yaa. Annem öğlen yemeği yedirmiş. Meyve vermiş. Biraz da aburcubur. Diğer kardeşim de onlara hamburger alıp gelmiş.Ohhmiss.
Kardeşimle de başbaşa gezme anılarımızı yadettik. Erkek yeğenime alt eşofman aldım.kendime de birşeyler aldım.
Ama donduk fena soğuktu.
İstanbulmu sıcak anlamadım. Ben orada montun içine kısa kollu giyiyorum.burada kalın kazak giydim üşüdüm.
Biraz kozahanda oturduk. Sıcak birşeyler içtik ısınmak için.sonra başka yere girdik tahinli pide yedik.çay içtik.
Çok da geç kalmamak için döndük.Malum kardeşim de artık evli,
Yaza gelince daha çok gezerim.

Bence gereksiz uzatıyosun,cocukları katma isin icine.kısacık tatil zaten,cocıklar görsün birbirini.Siz kardesinle olan sorunu büyükler halledin.

Hayırlısı olsun abla

Sefan olsun en bi sevdiğim kızkıza gezmek hayırlı yolculuklar canım.

Hava yine çok sert, hava soğuk olsun ama rüzgar az olsun. Dün dışarı çıktım ama nefes alamadım nasıl esiyor, zor yürüdüm. Bu gün, herkesi yolcu edince bir makina çamaşır yıkandı asıldı, ev toplandı, ben evde ki temizliği bitirmeden mutfağa girip yemek olayına girişemiyorum önce ev işleri hallolucak sonra mutfağa geçiyorum. Portakallı-ayvalı kereviz yaptım, kendime kahvaltı için bol tereyağlı yumurta pişirdim, güzel bir kahvaltı yaptım. Mutfak toplandı şimdi çayımı alıp size geldim. Dondurucudan da yazdan hazırladıklarımdan yapıyorum ama çok hazırlamışım yazdan galiba tüketemiyeceğiz, anneme 2 poşet bezelye verdim yine sorucam istediği varsa vericem. Daha konservelerimden var, Allah nasip ederse yaza bu kadar abartmıcam diyorum ama bu konuda kendime hiç güvenmiyorum yaparım yine diyorum.

Bence gereksiz uzatıyosun,cocukları katma isin icine.kısacık tatil zaten,cocıklar görsün birbirini.Siz kardesinle olan sorunu büyükler halledin.
Yok baby uzatmadım canım gittim kaldım ama herzamanki gibi kızları uyutup gece kahvesi sohbeti hoş sohbet yapamadım. Yine kahve içtik ama kızlarla ilgili konuştuk. Çok uzun saatlerce konuşmadık. Zaten önceki geceden uykusuzdum da. O da çalışıyor diye yatalım uykum var dedim.
Kızlar harici annem de çoğu konuda yapıcıdır. Aynı senin dediğini dedi
O gece bende kalma onda kal ama uyanınca gel kahvaltıya bana deyip durdu.
Neyse geçti gitti ya.
Herkes değerini kendi oluşturur.

İyi geceler
Yuvama döndüm :)
Ela başladı evim evim güzel evim demeye.
Sabah kardeşim geldi beraber kahvaltı yaptık.
Hazırlık vs. Annem yine birşeyler koymadan duramadı. Sağolsun. Kutu yaptı yine. Dedim iki valiz var. Olsun arabayla bırakacaklar arabayla alacaklar neyin yükü olacak dedi.
Salça, taze fasulye, içli köfte.tarhana,organik yumurta buzluğa attım atılacakları.
Yolda otobüste Ela oyun kurdu
Sonra içecek yiyecek ikramı en sevdiği kısmı :)
Zaten yola birşey koymadım.
İstedi yok dedim. Alışkın yolda atıştırmaya.
İki saat kesintisiz uyudu.Gece de zor uyuttum.
Gelince acıktım baba dedi. Yemek yedik.
Eve geldik. Tabi yine trafik püüfff.
Eşyaları boşalttım. Yarın işler beni bekler.
Yarın jimnastik vardı. Ama söyleyince endişeleniyorum dedi.
Ben de baktım pek hevesli gibi değil.
Bir kaç defa sordum gidecekmiyiz diye bilmiyorum düşüneyim dedi.
Sonra konuştuk, birara başka öğretmen gelmişti. Bu öğretmen geri geldi.
Bana dedi bu öğretmenin yüzü gülmüyor biraz ondan. Ben jimnastiği seviyorum ilerlemek istiyorum. Ama bu öğretmenin yüzü gülmüyor dedi sonra biraz daha konuştuk. Ben size bu hareketi nasıl yapmanızı söylemiştim diyor diğer öğretmen ise bu bacağını biraz daha böyle yapabilirsin diyor dedi. Yani biraz tepkili söylüyormuş.Diğeri ise güler yüzlü ve olumlu konuşuyormuş.Sanırım öğretmen etkilemiş.belki başka yere göndermeye başlarım.Hevesinin kırılmasını istemiyorum.son haftalar da gitme konusunda isteksiz. Ama evde sürekli jimnastik yapıyor.
Yani son olarak başka yere gönderirim dedim ona da.
Sabah bir kez daha sorarım.Gitmek istemezse kaydımızı sildiririm.
Yeni yer araştırırım

Heryerdemi hava soğuk bilmiyorum ama annemlerin orası fena soğuktu, kardeşimle gezerkende resmen ellerimiz tutuldu soğuktan :)
Bir de yüzüm cildim fena kurudu. Bir yığın krem sürdüm eve gelince resmen kremim bitti orada.
Rüzgar da olsaymış temelli cildim kazınacakmış.

Ya bu ikinci çocuğu olanların ikinci çocuktan çektiği nedir.Kime baksam aynı şekil. Allah bin sabır versin.
Bu arada ağladığında istediği birşeyleri yapanlar oldumu.Eğer yapan olduysa ağlayarak yaptırmaya çalışıyor olabilir.

Senin işinin yoğunluğu bu salgın hastalık olan öksürükten kaynaklı olabilirmi. Bu ara en çok duyduğum hastalık bitmeyen öksürük.
Allah kolaylık versin.

Günaydduınnn
Hayırlı cumalar
2 ev arası is,cocuk gelemeyrum.
Dün mutfak geldi hafta ici kurmaya gelecekler kısmetse
Tmm hızlı ilerliyoruz ama dagınık calısıyorlar bence
Anladıgım bi konu degil tabi ama mutfak kırıldı giderler yapıldı,bunlar gectiler banyo kırmaya.Mutfagın yerini yap öyle gec yani banyoya ne bilim
Ustalar biraz dagınık calısıyor bizim djdjjdkd(kpder ve koci ustalarda)
Ustalara laf soylenmeyecegini bildiğimden karısmıyorm fkfkdkdk
Dün banyo kırıldı heh dedim yerler baslar,gitcez klozetleri alcaz diyo
Arkadas bitir takarsın klozeti bilemeyrum.
Burda sanki bi kadın kafası eksik ama neyse dkdmdm
Yarına börek siparısı aldım ustalardan onu yapıp götürcez Alyayla.
Bitcek ins be

Günaydın kızlar
1 aydır hastayım bugün yine doktora gittim şikayetlerim iyice arttı
Halsizlik öksürük tıkanıyorum yürürken resmen kansızlık var demişti doktor
Diğer başka doktora gittim ek kanlar aldı pazartesi sonucu çıkacak bakalım ne diyecek
Yürürken yorulur mu insan iş yapmaya mecalim yok gögsüme ağrı saplanıyor resmen bacaklarıma kıraplar kollarım uyusuyor
Haftaa sonu filan hep çalışınca vucut enror verdi 6 ay oldu işe gireli bende yoruldum

Ta kendisi
Kiza okadar hakaret ettim telefonda yine kalkmis gelmis saka gibiler saka

Aradilar esimi esim evde yokum baska zaman dedi gecistirdi.
Sanki baska zaman dememiscesine siz kalkın gidin
Hayir gitcekseniz niye yok biz gidicez demiyorsunuz annem sok olmus.
Habersiz aksamin 20.00 hasta gormeye kalkip gelin yuzsuz sulalesi

Bu oturunca cokme falan yapmiyor dimi?
Benim dedigim e bebekte olan alcak olan onada poset geciriyorsun
Ondan alıcam.
O gün kabus gibiydi annem bile keske ben gelmeseydimde evde kiza baksaydım bu ne böyle siz hep böyle mi yollardasiniz dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…