Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selam kızlar
Bugün okula Elayla yürüyüp gitmek istedik. Kedilere mama verecektik. Arkadaşa söyledim almayın Elayı ben götüreceğim diye.Arkadaşın oğluna da tavuklu pilav koydum. Öğretmene de koydum. Sabah 6:47 de uyandım namaz kıldım. Pilavı yaptım. Elaya hamur kızarttım.mutfağı topladım.lavabo yıkadım. Son 1 saate yakın oyun oynadık.erken kalkınca ne çok iş yapılıyormuş 😅 ama kafam sersem gibi.
Elayı okula bıraktım.
Okuldan sonra avm ye geçtim. Değişim yapacaktım. Onu hallettim. Eşim ocaküstü tost tavası istiyordu onu aldım avm den.
Avm de arkadaşla karşılaştık bırakayım dedi. Yok yürüyeceğim dedim.
Başladı yürüyüş tempom.
Gelirken manava uğradım. Havuç ve karnabahar aldım. Karnabahar turşusunu Ela çok seviyor. Kilosu 35 ken 15 tl olmuş. İki tane aldım.
Sabah pilavla çorbayı yapmıştım. Terbiyeli tavuk haşlama yapacağım.salata eklerim.
Elayı arkadaş alacak okuldan.
Eve gelince namaz kıldım
Kahve suyu ısınana kadar da soğan doğradım rendeledim.
Bir kahve içtim dinlendim. Biraz sonra işlere başlayacağım.kıyma çıkartmıştım onu sulu köftelik yapıp buzluğa atacağım. Sonra çok kolay oluyor. Çıkartıp pişiriveriyorum.

Bu hafta evde her gün bir gün elektrik kesildi, bir gün sular kesildi ve bu günde gün boyu internet yoktu Allahın dedim kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz level atlıyoruz ya geriye geriye atıyoruz adımlarımızı dedim. Çok sinirlendim bu hafta neyse sakin olucam sinirlenince de değişen birşey yok. Sabah küçük kızımda atarlıydı retromudur nedir. Ben herkes gidince bir makina daha çamaşır attım makinaya ama teldekiler kurumamış çalıştırmadım yarın da hava yağmurlu görünüyor kaldı makinada bir sonraki gün yağmur yok tek yağmur yağsın da benim çamaşırlar yıkanmasa da olur. Ev topladım az önce çamaşırları toplayıp katlayıp yerleştirdim. Yemek olarakta karışık kızartma domates soslu ve makarna yaptım çorbada yapıcaktım az var yarın yaparım artık. Küçük bir kiler dolabım var biraz orayı düzenledim. Sonra markete gittim eşimle bana normal ekmek alıyorum kızlar siyez unlu tava ekmeği yiyor ondan aldım bir de nescafe aldım. Bu gün öğlen az uyudum iyi geldi bundan sonra öğlenleri az uzanıp dinlenicem sabah çok erken kalktığım için gün boyu enerjim kalmıyor.

babyloading87 babyloading87 canım bence kardeşinle konuşman iyi olmuş, senin gözünden kendini görmesi ve eksik kalan taraflarını görmesini söylemişsin bence teşekkür etmeli hayatına karışmamışsın sadece çocuklarının düzenini söylemişsin. Biliyormusun bana da çok fazla pimpirikli, evhamlı olduğumu söylemişti kızımın okulundan bir öğrenci velisi ben de ona senin kadar rahat olucağıma evhamlı olmak iyidir dedim hala çocuklarım herşeyin önünde gelir kıpkırmızı çizgimdir. Annemde hep arkamda durdu çocuklarım için ben seviyorum çocuklarıma hep sevdikleri, istediklerini hazır etmeyi onların mutluluğu benim daha büyük mutluluğum oluyor. Seni anlamıştır kardeşin niyetin iyi babym.

babyloading87 babyloading87 canım bence kardeşinle konuşman iyi olmuş, senin gözünden kendini görmesi ve eksik kalan taraflarını görmesini söylemişsin bence teşekkür etmeli hayatına karışmamışsın sadece çocuklarının düzenini söylemişsin. Biliyormusun bana da çok fazla pimpirikli, evhamlı olduğumu söylemişti kızımın okulundan bir öğrenci velisi ben de ona senin kadar rahat olucağıma evhamlı olmak iyidir dedim hala çocuklarım herşeyin önünde gelir kıpkırmızı çizgimdir. Annemde hep arkamda durdu çocuklarım için ben seviyorum çocuklarıma hep sevdikleri, istediklerini hazır etmeyi onların mutluluğu benim daha büyük mutluluğum oluyor. Seni anlamıştır kardeşin niyetin iyi babym.
Benim de en ince çizgim çocuk konusu.ve sen kızlarınla dialoğunu anlattıkça ilerde kızımla kendimi görüyorum 🥰
Çocukla ilgilenme vakit ayırma konusunda kesinlikle baby ye katılıyorum. Çok haklı.
Ben de kardeşimin sürekli tablet telefon konusunu söylemiştim. Eskisi gibi vakit ayırmadığını farketmiştim uyarmıştım.

Herkesin çocuğu ve ev hayatı aynı değil canım, mesela Ela da geç uyuyor bir sebebi ; eşimin geç gelmesi saat 8 e doğru geliyor yemek yedik topladım saat 9 ee oturduk biraz vakit geçirdiler saat 22:30 da hadi uyku saatimiz geldi diyorum. Sonra bir diş fırçalama giyinme kitap okuma faslımız sonra da yatakta bir fasıl çene faslı Elanın :) 23:30 oldumuu ee böyle olunca da sabah kalkması 10 u geçiyor bıraksam 11 i bulacak.
Akşam 20:00 eşim gelince bu çocuğu 21 de nasıl uyutayım.
Dün güya sabah erken kaldırdım uyuması yine aynı saat oldu.
He bir de tam uyutacağım, mutfakta kıza su veriyorum,koci ordan sesleniyor kahvemi yapıyorsun diye. Ben de dedim çocuğu uyutacağjm ne kahvesi bu saatte🥶
Tabi kardeşinin ev hayatını bilmiyorum. Sen daha iyi biliyorsundur.
Okula giden cocuk bizimkiler sabahtan aksama kadar okulda,23.00 e kadar oturamaz bu konuda netim.
Sabah kalkamazsa okula nasıl konsantre olacak?23.00 benim icin bile gec bi saat.
Her cocık bir degil demek rahat geliyo bence.
Her cocuk tabi bir değil,ama otoriteyi kuramayan yada kurmak istemeyen annedir burda.
Bu konuda kırılabilir,darılabilir onu hallederiz.
Dün aksm hafta ici yemege misafir almıs mesela.
Gece yarısı gitmisler.Yarın okul var diyebilir,h.sonu yapalım diyebilir.
Ben burda bi tek cocuklara üzülürüm.

Yeme icme yetistirme tarzına karısmam,hic karısmadım.
Ama rahat geliyo abla.
Cocukların bi düzeni yok.
Annem söyledi anlamıyo,esi uyarıyo anlamıyo.
Anlarsa benimkini anlar.
Anlamazsa kendi bilir.
Sonra cocuga okuldan msj uyarı gelince söylenmeyecek.

Ev işi olayından sıkıldım ben, mecbur yapıyorum tabi. Eskiden çok severdim ev toplamayı artık beynim dönüyor ev toplarken.
Temizlik yapmayı da seviyordum. Ama bir yanda çocuğa yetmeye çalışmak bir yandan iş yetiştirmek yorucu.
Ela bebek değil ama işim bittiği an, anne işin bittimi bittiyse oyun oynayalım diyor. Ee mecbur oynuyorum. Boşlamak da istemiyorum.sonra bir vakit ayıramadım vicdan yapma falan.Bir daha bu günler geri gelmeyecek.
Yani kısaca bekarken, yere saç düşse eğilir toplardım her daim ev toplu olacak psikolojisindeydim. Evlendik işe git gel, ev işi bitmiyordu zaten,uzaktı işyeri..koşa koşa metrobüste ayakta gel akşam yemek yetiştir.
Eşim zaten hafta sonu temizlik yaptığıma söyleniyordu.sonra camlar ve temizlik için kaç defa kadın çağırdı. Hafta içi gelsin temizlesin dedi. Neyse öyle kadın geldi kaç defa. İşi bıraktım Ela bebek o arada kaç defa kadını aradı temizlik için. Pandemiden sonraki dönemde camları birlikte sildik. Birarq yine çağırdık bir kaç defa. Şimdi de diyor çağır bir kadın gelsin yapsın. Bizim kadın artık yapmıyor o işi.Ama o dese de ben öyle geçiştiriyorum. Oldukça pahalı. Bakıcaz.
Dediğin gibi okula bırakmak bile yorucu ve zaman alıyor. Seneye ben ne yapacağım bilmiyorum. Okul uzak olacak belki.
Yine de kendimi ev işine adapte etmeyi sevmiyorum ben, evet ben de biraz umursamaz ve uyuşuğum😂 Aslan burcu hali galiba, babyloading87 babyloading87 senin kardeşin de kesin aslan burcu olmalı😅 sanki onda onu gördüm :)
Aslan burcu
Alya da aslan.
Alyanın bi düzen,intizam takıntısı ben asla öyle olamam inanamazsın.
Aslan,kaplan keci burcu bilmem ben.
Düzensizse cocuga yansıyor.

Okula giden cocuk bizimkiler sabahtan aksama kadar okulda,23.00 e kadar oturamaz bu konuda netim.
Sabah kalkamazsa okula nasıl konsantre olacak?23.00 benim icin bile gec bi saat.
Her cocuk tabi bir değil,ama otoriteyi kuramayan yada kurmak istemeyen annedir burda.
Kuzu du ben kendimi ornek verim simdi :)
Ben cocuklarim icin yani onlarin duzeni icin kimseyi kaale almam.
Yani cocugumun ertesi gün bir sinavi varsa agirlamam.
Ya da oglan öss hazirlanirken hep evi sakin tutmaya calistim kıza ragmen.
Erken uyumasi konusunda sürekli uyardim falan falan.
Ama bnm cocuklar uyku sorunlu
Kabullendim.
Ben oglanida isiklari kapatip yatiyoruz tmm dediysemde nekadar kucukken hep uyumaz oturur sessiz sessiz aglardi yatakta.
Uyuyamiyorum diye.
Uyuyamiyordu hala geç yatar. (Bunun ic dr goturmedim ilac verecekti muhakkak istemedim)
3 saat uykuylada gider okula nasil anliyodu dersleri ya da o testleri bende bilmiyorum.
Sinavlarida hep cok iyiydi, dersleride.
Simdi orda 12 de uyuyorum diyor.
Gunduz uyuyormus can sıkıntısından falan.

Simdide oglan gelecekse o hafta ne kimseyi alirim ne kimseye giderim.
Cocugumun sevdiklerini yapip yediriyorum gelmis rahat etsin.
Soyluyorumda oglum gecelecek bu hafta gelemem, k.bakmayin gorusemeyiz diye.
Umrum diil artik ya.
Ben varya hayatimin en umursamaz zirvesindeyim yasindayim zamanindayim bu ara.
Zillahi gelse umrum değil öyle bir eyvallahı olmayan bir durumdayım

Selammmm
Dün avm vazgecmistim agrimda vardi malum donemim.
Esim aradi 3 gibi erken cikiyorum hazirlanın dedi.
Dedim benim keyfim yok gitmicem.
Ben isimi erken ayarladım hava alırsın iyi gelir dedi.
Iyi dedim 1-2 magza gezdim esim dedi bak belki bisi bulursun
Baktim ama bos bos ne bisi bakasim var ne alasım.
Bu ara gezmek, insan gormek ya da gurultu hic birini istemiyorum.
Onlar baba kız parktaydi toyzz a gecmisler.
Kız epeydir kafesli köpek istiyor.
Pahalı diye ben aldirmiyordum.
Dun aradim parkta yoklar baktim toyza kacmislar.
Aldirmis babasina avm elinde onunla gezdi 🤭
Yemek yiyelim dedi kız.
Yeterki yese diye oturmucaktim disarida yememde sikinti artik.
Dedim ya salata ya corba icerim ben
Sulu yemek pilav corba aldik.
Kiza pilav kofte falan yedirdik ben sadece corba ictim.
Biraz avm bahcesinde oturduk.
Esim dediki altın gününe girdim sana altın borcum için dedi.
Ayy dusunmesi yeter ya
Ben arabanin taksiti bitene kadar zaten alamayız diyordum.
Yani seneye yavas yavas almaya baslariz diye dusunurken esim yarisini birden alacak hemde ocak ayi ona cikmis.
Arabanin taksiti bitincede 2 ayda 1 tane alırım diyor.
Altinlarım birikiyor tekrar.
Altinda alamayiz daha derken bu cok güzel oldu.
Tam gün bitiyor arabaninda kredisi bitiyor.

Bende gercekden oglan okula basladigindan beri cok dikkat ediyorum.
Esimde görüyor aldırmıyorum, disarida yemek istemiyorum, yersek böyle uygun olsun istiyorum.
Kıyafet almicam, gıda ihtiyacimin disina asla almam zaten.
Oglusumda kuzum annesinin tutumlusu okulda yiyor hep 15tl yemek.
Disarida sadece haftasonu yiyor.
O da ogrenci lokantasi ucuz zaten.
Ondan asla esirgemem ama ordan hala bizi düşünüyor.
1 ay oldu tam harcadigi 1000 tl bile degil. 750 falan tutmus harcadiklari ancak.
Yuruyerek gidip geliyor zaten.
Kıyamıyorum onada hiç ordan bizi düşünüyor.
Ara tatilde insallah birlikte gider yer iceriz.
Bir iki yer var aklimda kahvalti ve izgara icin
o gelince birlikte gideriz😌

Sabah erken okula giden çocuk için çok geç bir saat.bir de akşama kadar okulda.Erken uyumazsa uykusunu alıp nasıl erken kalkacak nasıl okula adapte olacak.
Hafta içi akşam okula geç gitse de ben yemeğe misafir alamam. Çünkü hafta içi koşturmayla geçiyorki senin yeğenlerim sabah erken uyanıyor. Biraz ince düşünmesi lazım.

Kız bu ara findik dut kurusu falan yiyor bir ilk.
Evde de bitti çıkıp alıcam bugun.
Yine erkenden kalkti balli muz pesinede tarhana corbasi icti uyudu simdi.
Hic bisi yapasim yok.
Uzandim bende geri.

Ya tarif denemeyi sevdim ama Allah affetsin o unlardan ekmek yencek gibi degil. :KK43:
Krep mucver gibi tuketirimde dün aksam ekmek denedim karabugdayli ici ıslak gibi oldu.
Mayaladim kabardida pisti cig degil ama ekmek kivami olmuyor.
Midem asla almaz.
ihe glutensiz ekmek almistim onceden faciaydi o da cok kotuydu.
Deneyip guzel olmayincada hevesim kaciyor.
Kahvaltida etmedim ne ekmek yerim diyordum yalan oldu.
Glutensiz ekmek aricam gidip kendime.
Unların kokusu bile okadar kotu ki kokusu aklima geldikce ekmekden tiksindim.
Paramada yazık oldu.
Hamurun kıvami bile kil gibi oluyor cok kötü.
Sebze ve bakliyat yemeklerde sikinti yok
Hallediyorum
Ama kahvaltida cnm ekmek istiyor kizarmis falan.
Kendi yaptigim olsun istiyorum ama olamicak bu gidisle.
Bi kadin sey demisti ama blogda defalarca denedim o tadi tutturmak icin cok malzemem ziyan oldu deneye deneye demisti.
Baska unlar denemem lazım galiba.
Su ekmek isini cozsem gerisi kolay

Aslan burcu
Alya da aslan.
Alyanın bi düzen,intizam takıntısı ben asla öyle olamam inanamazsın.
Aslan,kaplan keci burcu bilmem ben.
Düzensizse cocuga yansıyor.
O işin esprisi de canım, hatırlarsan Ela da bebekken anlatıyordum. Akşam saat 7 de uyuyordu.kaç yaşına kadar da düzenimiz öyle devam etti. Ama sabah asla 8 den önce uyanan bir çocuk olmadı.
Herkes aaa nasıl erkenden uyuyor diyordu, bizim düzeni bozan tabiki babası oldu.
Ama ben bu durumdan çok da rahatsız değilim. Erken okula gitse kesinlikle tavrımı koyar o düzeni de oluştırurdum.

Ķ
Kuzu du ben kendimi ornek verim simdi :)
Ben cocuklarim icin yani onlarin duzeni icin kimseyi kaale almam.
Yani cocugumun ertesi gün bir sinavi varsa agirlamam.
Ya da oglan öss hazirlanirken hep evi sakin tutmaya calistim kıza ragmen.
Erken uyumasi konusunda sürekli uyardim falan falan.
Ama bnm cocuklar uyku sorunlu
Kabullendim.
Ben oglanida isiklari kapatip yatiyoruz tmm dediysemde nekadar kucukken hep uyumaz oturur sessiz sessiz aglardi yatakta.
Uyuyamiyorum diye.
Uyuyamiyordu hala geç yatar. (Bunun ic dr goturmedim ilac verecekti muhakkak istemedim)
3 saat uykuylada gider okula nasil anliyodu dersleri ya da o testleri bende bilmiyorum.
Sinavlarida hep cok iyiydi, dersleride.
Simdi orda 12 de uyuyorum diyor.
Gunduz uyuyormus can sıkıntısından falan.

Simdide oglan gelecekse o hafta ne kimseyi alirim ne kimseye giderim.
Cocugumun sevdiklerini yapip yediriyorum gelmis rahat etsin.
Soyluyorumda oglum gecelecek bu hafta gelemem, k.bakmayin gorusemeyiz diye.
Umrum diil artik ya.
Ben varya hayatimin en umursamaz zirvesindeyim yasindayim zamanindayim bu ara.
Zillahi gelse umrum değil öyle bir eyvallahı olmayan bir durumdayım
Bu konuda sana kesinlikle katılıyorum. Kimi çocuk ne yaparsan yap uykuyu sevmiyor.
Mesela Ela uykuyu seven bir çocuk, tamam geç uyuyor ama nedenini daha önce de belirttim. Geç uyanıyor. Gece 23:30 da uyuttum.hala uyuyor. Bıraksam 11 e kadar da uyur. Hatta bugün hiç seslenmeyeceğim uyan diye size de yazarım uyandığı saati.
Benim için önemli olan 11 saat uyuması.

Hic bisi yapasim yok.
Uzandim bende geri.

Ya tarif denemeyi sevdim ama Allah affetsin o unlardan ekmek yencek gibi degil. :KK43:
Krep mucver gibi tuketirimde dün aksam ekmek denedim karabugdayli ici ıslak gibi oldu.
Midem asla almaz.
Paramada yazık oldu.
Hallediyorum
Bi kadin sey demisti ama blogda defalarca denedim o tadi tutturmak icin cok malzemem ziyan oldu deneye deneye demisti.
Günaydın yazinizi görünce yazmak istedim fitmühendisce diye biri var glutensiz besleniyo tarifleri güzel cok tarifini denedim bi bakin isterseniz mercimek ekmegi ve krebide güzel oluyo denerseniz .

Hic bisi yapasim yok.
Uzandim bende geri.

Midem asla almaz.
Paramada yazık oldu.
Hallediyorum
Glutensiz unu bilmiyorum ama, bazı unlarda marka da önemli. Geçen bir un aldım. Her yaptığım çok kötü olmuştu.

Günaydın yazinizi görünce yazmak istedim fitmühendisce diye biri var glutensiz besleniyo tarifleri güzel cok tarifini denedim bi bakin isterseniz mercimek ekmegi ve krebide güzel oluyo denerseniz .
Mercimek unundan dün mucver yaptım yedim.
Koku almadim guzel olmustu.
Ama karabugday ekmegi yok yani o koku cok tuhaf yenmiyo bir de ekmek dagiliyor.
Ihe sari paket ununu bir de schar markasinin ununu övüyorlar
Denediniz mi?
O hesabada bi bakim.

Ķ

Bu konuda sana kesinlikle katılıyorum. Kimi çocuk ne yaparsan yap uykuyu sevmiyor.
Mesela Ela uykuyu seven bir çocuk, tamam geç uyuyor ama nedenini daha önce de belirttim. Geç uyanıyor. Gece 23:30 da uyuttum.hala uyuyor. Bıraksam 11 e kadar da uyur. Hatta bugün hiç seslenmeyeceğim uyan diye size de yazarım uyandığı saati.
Benim için önemli olan 11 saat uyuması.
Alya hep gec uyuyo babasiylada uyanıyor.
Alyanin erken uyumasi icin yorulmasi gerek.
Yorulmasi icinde 2-3 saat parkta kosmasi lazım ama aksam uzeri (gunduz olursa eve gelince uyuyo hemen) aksam park park gezmem lazim :)
Bu da imkansız tabi.
Suan evde oldugundan bisi diyemiyorum seneye okul döneminde gorecegim uykusu duzene girecek mi

Günaydın kızlar,
Dün okul dönüşü Elayı bıraktılar, inerdim otoparka niye zahmet ettin dedim. Olsun sıkıntı değil benim için dedi. Ela arkadaşı için gelsin oynayalım birlikte dedi arkadaşı da gelmek istedi. Annesi akşam akşam olmaz falan dedi. Kıyamam ya çocuk ağlayınca ben de gelsin oynarlar dedim. 1 saatlik bırakıyorum dedi.
Daha da iyi oldu, zaten o olmasa Ela tv açmak istiyor. İşim yoksa açtırmıyorum,işim varsa açabilirsin diyorum yarım saat.
1 saat oynadılar onlar oynarken salata yaptım. O ara size de yazabildim o saatte.
Bugün bizim bloktaki arkadaşla çocukları tiyatroya götüreceğiz. O okula bırakıp saat 15:30 da alacak ben okula hiç göndermeyeceğim.

X