Küçük Düşün Büyük Olsun!

İyi geceler kızlar,
Gece gece hiç bitmeyen öksürüğümle uyandım. Geniz akıntım fena bugünlerde. Alerjik astımım azmış durumda.
Geniz akıntısına Bir çare bilen yazsın :)
Sonbaharı severim ama işte tam da bu hastalığım yüzünden sevmiyorum.
Pazar günü arkadaşla kızları eğlenmeye götürdük. Eşlerde vardı. Oradan yemeğe gittik. Ardından çayı bizde içtik.
Bugün de hiç iş yapasım yoktu.
Sabah bir çamaşır attım.
Okul dönüşü markete uğradım. Turşu için lahana aldım.patares ve salatalık aldım.
Eve geldim oturdum 😊 ne iş yapasım geldi ne bişi.. öyle yayıldım uzun zamandır ilk defa. Sonra evi toparladım.
Okuldan alıp gelince yemek yapmaya giriştim. İzmir köfte yaptım. Bu defa airfryerde denedim.güzel de oldu. Hem de hızlı oldu.
Yanına erişte yaptım. Tereyağlı cevizli erişte. Cacık yaptım. Elaya köfte patates yaptım.
Yemek yedik. Topladım ocağı sildim.elayla oynadık biraz. Sonra biraz yargıyı izledik.
Elayı uyuttum ama zor.çeneden uyumadı. 😅
Okuldan gelince tv açıyor. Öyle yapacağına benimle sohbet edebilirsin dedim. Yarın erken uyanacağı için erken uyur diye umut ediyorum

Günaydınnn
5.30 da kalktım deli gibi☹️
Kemikli etlet vardı onları hastayayım beri dedim etsuyu olsun.
Etlerini de diderim aksam vokda ceviriirm Alyaya yemek olur.
Kendime de pırasa buldum buzlukta.
Benim buzluk dipsiz kuyu.
Gelince kavururum pırasalı gözleme yaparım kendime😅
Yada yumurta kırarım en kötü.
Alyanın maas yattı,okulu gecerim bugun.
Bizim ev gitti gidiyor,dün 2 kisi gelmis görmeye.
Ev bakıyoruz daha cok satılık ama bilemeyrum.
Koci rahatlıkta bi marka.
Gider otururuz anamın alt kata ne takıyon diyo😏
Anası dagın basında nasıl inceksek ordan cockkla🪓

Gunayss
Dun aksam uzeri kızı anneme pasladim
Esime dedim avm gecicem donuste beni alirmisin?
Biraz avm gezdim esime d.gunu hediyesi aldım.
Kizada 1 pant. 1 kazak aldim.
Eşim aramisti ben gezerken o da erken çıkmış ben avm diye.
Kıza köpek almış toyz dan.
Yemek katında buluştuk dedi yemek yiyelim.
Basbasa takıldık ☺️
Aksam 8 gibi gectik eve meyve falan aldik manava ugrayip.
Kız yeni uyumus o uykuyla sabaha kadar uyudu masallah.
Sabah acıktım diye uyandi tost istedi.
Babasiyla tost yediler.
Beyaz corba siparis verdi
Yayla corbasi yapıyorum, evi topladım
Supurup silicem
Kendime kabak yapıcam 2 gün detox yapmak istiyorum.
Yine gr gr gitmeye basladi.
Biraz detoxla desteklemem lazim.
Eşimde makarna ve orman kebabı yapıcam.
Küçük pasta siparis vericem sabah. çaktırmadım ama ofiste kutlarlar.
Aksam pastasini kiza verip surpriz yaparız.
Durumlar böyle

Temizlik yapmak istiyorum
Dün koltuklarin ara boşlukların falan supurgeyle cektim.
Kız kırıntı dokuyor.
Mutfagin halisini yikadim mak.
Degisicem digerini sericem.
Canım ufak tefek degisiklik istiyor.
Banyoya paspas alıcam.
Sirayla bakalım.

Gunayss
Dun aksam uzeri kızı anneme pasladim
Esime dedim avm gecicem donuste beni alirmisin?
Biraz avm gezdim esime d.gunu hediyesi aldım.
Kizada 1 pant. 1 kazak aldim.
Eşim aramisti ben gezerken o da erken çıkmış ben avm diye.
Kıza köpek almış toyz dan.
Yemek katında buluştuk dedi yemek yiyelim.
Basbasa takıldık ☺️
Aksam 8 gibi gectik eve meyve falan aldik manava ugrayip.
Kız yeni uyumus o uykuyla sabaha kadar uyudu masallah.
Sabah acıktım diye uyandi tost istedi.
Babasiyla tost yediler.
Beyaz corba siparis verdi
Yayla corbasi yapıyorum, evi topladım
Supurup silicem
Kendime kabak yapıcam 2 gün detox yapmak istiyorum.
Yine gr gr gitmeye basladi.
Biraz detoxla desteklemem lazim.
Eşimde makarna ve orman kebabı yapıcam.
Küçük pasta siparis vericem sabah. çaktırmadım ama ofiste kutlarlar.
Aksam pastasini kiza verip surpriz yaparız.
Durumlar böyle

Temizlik yapmak istiyorum
Dün koltuklarin ara boşlukların falan supurgeyle cektim.
Kız kırıntı dokuyor.
Mutfagin halisini yikadim mak.
Degisicem digerini sericem.
Canım ufak tefek degisiklik istiyor.
Banyoya paspas alıcam.
Sirayla bakalım.
Lellim sen bunları yazarken kendi yaptıklarımı okudum sanki, dün kızım beyaz çorba istiyorum dedi yayla çorbasına beyaz çorba diyor, onu yaptım. Akşam da eşimin doğum günü için gündüzden kızımla pasta seçtik, kızım ama nasıl sabırsız akşam eşim işten geldikten sonra yemek yedi tabi tembih ettim kızım babaya sürpriz sakın söyleme diye, ikide biz baba sen dinlen biz annemle mutfağı toplayacağız, sonra dönüp baba istersen biraz şekerleme yap dinlen, bir daha dayanamayıp babacim bizim mutfakta işlerimiz var sen gelme diye diye babasını fena güldürdü:) neyse sonra pastasının mumunu yakmadan yine odaya gidip babacim senin gözlerin dinlensin biraz ışığı kapatacağım diyor 😂😂😂 pastasını içeri götürdü ama nasıl mutlu canım kızım yaaaa, yeterki esrarengiz birşeyler planlayalim çok eğleniyor:)
Üfledik mumlari ama koca pastayı yiyemeyecegimizi düşünüp pastayı öylece alıp kv ye gittik. Orda tekrar mum yak üfle yaptırdı babasına. Beraber oturduk yedik muhabbet ettik, eşim ben görümcem kayinvaldem biraz Okey oynadık döndük. Kızıma kitap okuyup uyuttum:)

Bu gün, gün yine hızlı başladı evde tek başıma kalınca neler yapıcamı kafamda planladıktan sonrası kolay. Önce mutfaktan başladım akşam yiyen-içen, lavaboya bırakıyor. Sabaha kadar doluyor bangonun üstüde öyle neyse önce orasını topladım yıkadım. Sonra toz aldım, dün pazardan acı biber almıştım domates-sarımsak ve sirke ile buluşturup kavanozlayıp dolaba koyuyorum ama, sabah eşim doğrama dedi mutfak robotundan geçir geçen ay birlikte yapmıştık domatesin kabuğunu bile soymak zor geldi kabukları ile doğramıştı, tamam dedim robottan çektim. Sonra kahvaltılık lorlu biber kavurması yaptım, kızlara brokoli ve havuç haşladım az az yemeklerim var yanına bir makarna ve karpuz tamam dedim makarnayı yapıcam akşama doğru. Bütün bunları yapınca mutfak tekrar ayaga kalktı topladım yorulmuşum hazırlandım biraz yürüyüş biraz da evdeki eksikleri almaya gittim. Eşime işyerinde ki rutin kontrolde çok gaz var demiş doktor akşam internetten baktık papatya çayı iyi geliyormuş papatya çayı, ekmek, havuç aldım geldim. Kredi kartları kesiliyor, market listesi hazırlıyorum bir yandan da çok acilleri alıyorum. Dün pazarda çok harcadık doğru dürüst de birşey yok elde peynir çok pahalı, üzüm, armut, acı biber, tatlı biber, domates,marul,brokoli daha ne aldık hatırlayamadım ama hatrı sayılır bir meblağ bıraktı eşim. Çamaşır topladım telden onları katladım yerleştirdim. Bir makina daha yıkanıyor onları da sererim zaman böyle akıp gidiyor. Küçük kızım gece battaniye ile üşümüş onun yorganını çıkardım bugün.

Mutfakta lavabonun üstünde küçük bir çöp kovam var, biraz büyük alayım yere koyayım diye çöp kovası bakıcam internetten eksik değil ama biraz büyük olsa daha iyi olucak. Camları da silmek istiyorum ama eve boya yapılacak o zaman silerim hem perdeleri de yıkar asarım neyse hepsi olur diyorum kendime sıkıntı yok.

Lellim sen bunları yazarken kendi yaptıklarımı okudum sanki, dün kızım beyaz çorba istiyorum dedi yayla çorbasına beyaz çorba diyor, onu yaptım. Akşam da eşimin doğum günü için gündüzden kızımla pasta seçtik, kızım ama nasıl sabırsız akşam eşim işten geldikten sonra yemek yedi tabi tembih ettim kızım babaya sürpriz sakın söyleme diye, ikide biz baba sen dinlen biz annemle mutfağı toplayacağız, sonra dönüp baba istersen biraz şekerleme yap dinlen, bir daha dayanamayıp babacim bizim mutfakta işlerimiz var sen gelme diye diye babasını fena güldürdü:) neyse sonra pastasının mumunu yakmadan yine odaya gidip babacim senin gözlerin dinlensin biraz ışığı kapatacağım diyor 😂😂😂 pastasını içeri götürdü ama nasıl mutlu canım kızım yaaaa, yeterki esrarengiz birşeyler planlayalim çok eğleniyor:)
Üfledik mumlari ama koca pastayı yiyemeyecegimizi düşünüp pastayı öylece alıp kv ye gittik. Orda tekrar mum yak üfle yaptırdı babasına. Beraber oturduk yedik muhabbet ettik, eşim ben görümcem kayinvaldem biraz Okey oynadık döndük. Kızıma kitap okuyup uyuttum:)
Yaaa heycanını severim 🥰 onun ben.

Ben pastayi online aldim gelince gordu alyada. Açıklamak zorunda kaldım.
Ona pasta üflemek olsun zaten
Illa uflim der simdi diye tutturur dedim ama istemedi büyüyor ya.
Laf dinlemeye basladi.
Aksam baba gelince isiklari kapıcaz kapının önünde üfleticez dedim.
Ama iyiki dogdun baba Alya dicez diyo.😂
Alyasız asla🤭
Aksam iyiki dogdun baba Alya dicez bizde.

Bu gün, gün yine hızlı başladı evde tek başıma kalınca neler yapıcamı kafamda planladıktan sonrası kolay. Önce mutfaktan başladım akşam yiyen-içen, lavaboya bırakıyor. Sabaha kadar doluyor bangonun üstüde öyle neyse önce orasını topladım yıkadım. Sonra toz aldım, dün pazardan acı biber almıştım domates-sarımsak ve sirke ile buluşturup kavanozlayıp dolaba koyuyorum ama, sabah eşim doğrama dedi mutfak robotundan geçir geçen ay birlikte yapmıştık domatesin kabuğunu bile soymak zor geldi kabukları ile doğramıştı, tamam dedim robottan çektim. Sonra kahvaltılık lorlu biber kavurması yaptım, kızlara brokoli ve havuç haşladım az az yemeklerim var yanına bir makarna ve karpuz tamam dedim makarnayı yapıcam akşama doğru. Bütün bunları yapınca mutfak tekrar ayaga kalktı topladım yorulmuşum hazırlandım biraz yürüyüş biraz da evdeki eksikleri almaya gittim. Eşime işyerinde ki rutin kontrolde çok gaz var demiş doktor akşam internetten baktık papatya çayı iyi geliyormuş papatya çayı, ekmek, havuç aldım geldim. Kredi kartları kesiliyor, market listesi hazırlıyorum bir yandan da çok acilleri alıyorum. Dün pazarda çok harcadık doğru dürüst de birşey yok elde peynir çok pahalı, üzüm, armut, acı biber, tatlı biber, domates,marul,brokoli daha ne aldık hatırlayamadım ama hatrı sayılır bir meblağ bıraktı eşim. Çamaşır topladım telden onları katladım yerleştirdim. Bir makina daha yıkanıyor onları da sererim zaman böyle akıp gidiyor. Küçük kızım gece battaniye ile üşümüş onun yorganını çıkardım bugün.
Demek oralarda serinledi.
Sabah evin ici baya serindi bende kıza cikaricam galiba battaniyeyle usuyor.
Sweatlerini giyiyor artık.

Bu ay babalara mum üfletme ayımız oldu desene :) biz de 1 ekimdeydi doğum günü o gün evde olduğu için 2 ekimde işten gelince pastayla karşılamıştık.
Ama hediye almadım. Ne alsam diye düşünüyordum. Ucuz birşey alsam aklıma birşey gelmedi. Biraz fiyatı yüksek bir şey alsam onun kredi kartını kullanıyorum.Hemen mesaj gidiyor Sürprizi kalmayacak. Bir de biraz yüksek olunca senmi yaptın alışveriş diye soruyor 😅
Kendine de geçen söyledim. Olmuyor böyle diye :) mesela çiçek sepetinden çiçek alsam bile anlaşılacak 😂

Eşinin gaz sorunumu var canım. Benim genel sorunum gaz krapı giriyor bazen. Gaz spazm ilacını evde eksik etmem. Bir de rezene çayı çok iyi geliyor. Bilgin olsun.geçmiş olsun

Selaaaam iyi uykular😁
Uyudum uykumu aldım. Bugün sabah jimlastik var diye erken kaldırdım. Yine uyuma saati şaşmadı.çünkü babası geldi. Gelirken de birşeyler almış yiyecek. Ben de meyve hazırlamıştım. Onu yedi.sonra babasının aldığı şeyleri yedi. Sonra hazırlandıydık yattıydık saat 12 oldu.birşeyler yedi diye de hemen yatırmadım
Sabah jimlastik sonrası kahvaltı yaptırdım. Çocuklar parkta oynadı. Okula geçecektik. Arkadaş daha erken çıktı. Biz daha sonra çıktık. Taksiyle gidelim dedi Ela minnoşcuk😅 20 dk yürüme yolu. Arkadaşı olduğunda full enerji yorulmuyor yolda :)
Çıkmadan otur biraz dinlen dedim onu da yapmadı.
Onlar jimlastikteyken yürüyüş yaptım.
Okula bırakıp gelince,
arkadaşa çıktım. Kaşımın rulüşünü yapacaktı. Onu hallettik. Bir kahve içtik.konsere gidecekmiş cumartesi sen de gel dedi ama sılanın konseriydi.hafta sonu da haftaya olan okul hazırlıklarını halletmem lazım.
Okul saati gelince okula geçtim.
Eşim yemek yemeyecekmiş. Ben de kara kara düşünüyırdum ne yemek yapsam diye. Elaya mantı haşladım. Ben de kalan yemekleri yedim. Lahana turşusu yaptım.
Dün yine Elaya ayakkabı aldım skecherstan bu defa spor aldım.ama anlık indirim yakaladım. Büyük numara aldım. İlerde giyer.
Yatırım olarak da thy nin hisse senedini almıştım. Bayağıdır duruyor. Yerinde sayıyor. Onu satıp ne alsam bilemedim. Fikir verirmisiniz. Bu ara bucimden kazancım var biraz. Ama başka hisse almak istiyorum

Bu ay babalara mum üfletme ayımız oldu desene :) biz de 1 ekimdeydi doğum günü o gün evde olduğu için 2 ekimde işten gelince pastayla karşılamıştık.
Ama hediye almadım. Ne alsam diye düşünüyordum. Ucuz birşey alsam aklıma birşey gelmedi. Biraz fiyatı yüksek bir şey alsam onun kredi kartını kullanıyorum.Hemen mesaj gidiyor Sürprizi kalmayacak. Bir de biraz yüksek olunca senmi yaptın alışveriş diye soruyor 😅
Kendine de geçen söyledim. Olmuyor böyle diye :) mesela çiçek sepetinden çiçek alsam bile anlaşılacak 😂
O tür hediyeleri kendi kartimla aliyorum ben.
Hesap kartimda illa 500-1000 bisi oluyor suan 600tl civari var mesela
Boyle online bisi yolucaksam ordan cekiyorum.

Gunaydın
Kiz 1 gun guzel yerse 2.gun sapıtıyor.
Dun aksam aç yattı yediremedim naptiysam.
Bu sabah yumurta falan hasladim ama cok az yedi fındık yiyor oturdu.
Pizza istedi tavada yapıcam az bisi ona göre yese yeter ki.
Makarna var yayla corbasi var patatesli kofte yapcam.
Oglan yok ya yemek olayi asiri azaldı.
En minik tencerelerde tavalarda falan yapıyorum.
O baska yiyordu digeri baska bir suru cesit oluyordu.
Ben zaten hafif seyler yiyorum.
Artik kendime sebze yaparım zaten.
Yarım kilo yarım kilo
Kız sarmayı seviyor 2 sira sarma sarıcam.
Annemde kizin sevdigi seylerden yaparsa veriyor.

Disarida isim var
Iade kargom var, cekirdek falanda alincak makbule ugramam lazım.
Bitmiyorda bitmiyor
Ben 1000tl var saniyordum 2.300tl varmis ya.
Valla bayadir nakit harcamıyorum elime gecen parayida biriktirdigim cantaya atiyorum.
Ustune bi 400tl daha eklimde 100 dolar alim bari.
Atiyorum kenara unutuyorum.
Altın almak artık hayal oldu be

O tür hediyeleri kendi kartimla aliyorum ben.
Hesap kartimda illa 500-1000 bisi oluyor suan 600tl civari var mesela
Boyle online bisi yolucaksam ordan cekiyorum.
İyi fikir aslında ama benim iki hesabımda da hiç tl bırakmıyorum.Hemen ya altın ya hisse alıyorum. O paraya hiç dokunmuyorum.
Maximum kartım var öylece duruyor. Yıllık kart aidatı için de hiç kullanmadım onu. Eşim bendeki kartı kullan dedi kartını verdi.
Ama bundan sonra çok gerekirse maximum kartımı kullanacağım.

Oglusum para harcamamak için dikkat ediyor.
Aslında ısrar ediyoruz biz al ye ye diye.
Yemiyor söylemesede farkediyorum para harcamamak için yapıyor.
Mesela dolmusla git dedik biliyosunuz para bile ayarladım yürüyerek gidiyor.
15tl yemekhanede diyor.
Hatta ekmekleri almis getirmiş gosterdi bize dedim odanda ekmek yoktur al var diyo getiriyorum yemediklerimi.
Aklım onda ya.
Dayısı siparis vermis aksam uzeri bak biz siparis verince yiyor ama gir ye diyoruz aç değilim diyor bize.
Yurt parasi haric masrafı yok neredeyse cocumunn bize.
Kafadan alışveriş yaptık ama alinacaktı mecburi seyler. Zorla aldık çoğunu
Gunde 15tl yemek yiyor suan bi o.
Masraf çıkarmamak için hep.

Muhendis hesap mak. Istemisler bi onu siparis verdim 250tl.
Kitapta aldirmiyorlarmiş pahali diye.
Bi yemek bi de uyanbildimi sıkı giyindimi diye düşünüyorum oraya alistı düzen oturttu kendine.
Keyfi iyi.

Evde eksikler var bittikce az az aliyoruz.
Haftasonu peynir, kasar, yumurta falan alırız.
Kizda evde cok sıkıldı bi avm yaparız biraz oynasın kuzum.
Dolapda da pes pese satislarim oluyor.
Evden elimden cikarim diye uygun tutuyorum
Bugun 1 poset attim bisiler.
Fazla hic bisi gormeye tahammülüm yok.
Bazamin altı gozume cok kalabalık geliyor bir ara döküp elicem.
Oglanin bazanin altını duzenledim eledim.
Bu ara dolap düzeni, ayıklama, eleme olaylarına takmış vaziyetteyim.

Oglusum para harcamamak için dikkat ediyor.
Aslında ısrar ediyoruz biz al ye ye diye.
Yemiyor söylemesede farkediyorum para harcamamak için yapıyor.
Mesela dolmusla git dedik biliyosunuz para bile ayarladım yürüyerek gidiyor.
15tl yemekhanede diyor.
Hatta ekmekleri almis getirmiş gosterdi bize dedim odanda ekmek yoktur al var diyo getiriyorum yemediklerimi.
Aklım onda ya.
Dayısı siparis vermis aksam uzeri bak biz siparis verince yiyor ama gir ye diyoruz aç değilim diyor bize.
Yurt parasi haric masrafı yok neredeyse cocumunn bize.
Kafadan alışveriş yaptık ama alinacaktı mecburi seyler. Zorla aldık çoğunu
Gunde 15tl yemek yiyor suan bi o.
Masraf çıkarmamak için hep.

Muhendis hesap mak. Istemisler bi onu siparis verdim 250tl.
Kitapta aldirmiyorlarmiş pahali diye.
Bi yemek bi de uyanbildimi sıkı giyindimi diye düşünüyorum oraya alistı düzen oturttu kendine.
Keyfi iyi.

Evde eksikler var bittikce az az aliyoruz.
Haftasonu peynir, kasar, yumurta falan alırız.
Kizda evde cok sıkıldı bi avm yaparız biraz oynasın kuzum.
Dolapda da pes pese satislarim oluyor.
Evden elimden cikarim diye uygun tutuyorum
Bugun 1 poset attim bisiler.
Fazla hic bisi gormeye tahammülüm yok.
Bazamin altı gozume cok kalabalık geliyor bir ara döküp elicem.
Oglanin bazanin altını duzenledim eledim.
Bu ara dolap düzeni, ayıklama, eleme olaylarına takmış vaziyetteyim.
Ben de üniversitedeyken yurtta kaldım 3 sene, son sene gidiş geliş yaptım Ankara-Kırıkkale,
Ben de paramı arttırır getirirdim anneme verirdim pazara gidersin diye.
Cuma günleri yemek fisime kardeşime cips.biskuvi felan alir getirirdim.
Pazartesi evden giderken börek,kek poğaça, yaprak sarma, yemek felan koyardı annem götürürdüm beni 2 gün felan idare ederdi.Hey gidi günler aklıma geldi 😁

Ben de üniversitedeyken yurtta kaldım 3 sene, son sene gidiş geliş yaptım Ankara-Kırıkkale,
Ben de paramı arttırır getirirdim anneme verirdim pazara gidersin diye.
Cuma günleri yemek fisime kardeşime cips.biskuvi felan alir getirirdim.
Pazartesi evden giderken börek,kek poğaça, yaprak sarma, yemek felan koyardı annem götürürdüm beni 2 gün felan idare ederdi.Hey gidi günler aklıma geldi 😁
Kizlar öyle börek kek vs daha dikkatlidir yani yapar götürür.
Bizimkide harcamicak bu gidisle.
Hatta dayisi takiliyor burs cikarsa paranla dolar al bari degeri dusmesin senin harcican yok diyo🤭

X