Küçük Düşün Büyük Olsun!

Birkez daha şaşırdım valla benimki bı anasindan ister alır valla

İYi aksamlar bacımlar
İs cıkısı market yaptm 45 tl;makina tuzu,kırmızı toz biber,atıstırmalık gofret,yaprak sarma .
16 tl simitci;2 simit,elmalı kurabiye.
Koci sonunda fırını temizlemis.
Bin tl oldugunu duyunca
Islak kek yaptm denemek icin .
Dünden bezelye /pilav vardı.
Onu yedik kızla.
Kız erken uyudu.
Yarın kostum partysi var

İyi geceler kızlar,
Yazdım yazmasına da okuyamadım. Size yazdıktan sonra eşimin babası aradı ardından annem aradı uzun konuştuk. Ee sonra Elanın tablet izleme süresi doldu.
Sonra onunla oyun oynayıp, bisikleti kurmaya devam ettim. Sonra yemeğe giriştim. Yemek sonrası topla helva yap ye kahve iç. Saat oldumu 22:00 ee elanın uyku saati geldi. Dişlerini fırçalatacaktım bu defa babam gelsin dedi. Onlar diş fırçalarken ortalığı topladım. Sonra ha uyudu uyuyacak film açtı eşim. Ela da koltukta uzandı babasının yanında. Ben de ses etmedim. Odaya gidelim uyuyalım diye. Saat 11i geçti hala uyuyacak. En son dedim saat 9 da da kalksa aynı saatte uyuyor 11 de de kalksa aynı saatte uyuyor. Bugün 9:15 de uyandı. Yatakta yattık yuvarlandık 10 oldu. Eşim de bana diyor bir gün de erken uyusan :) Ben diyorum 9 da da uyansa aynı saatte uyuyor 11 de de uyansa aynı diyorum benim geç uyumamla ne alakası var, biraz da yalnız kalıp kendime vakit ayırmak istiyorum belki dedim Akşam da tablet açmasın diye oyaladım.
Neyse o uyudu ben alacağım kitapları seçtim sepete ekledim.yarın onaylarım.
Bazen diyorum acaba okula bu yıl başlatsam dahamı iyi olurdu diye, sonra da diyorum bu dönemde gönderme.çok istiyor sürekli soruyor ne zaman okula gideceğim diye.
Bilmiyorum, o kadar işi yapıp bir de çocuğa ayrıca bol bol vakit ayırabilenler varmı. Vakit ayıramayıp sürekli evde işle uğraşınca da vicdan yapıyorum.

Ben şunu bilir şunu söylerim, paranmı var kimse bilmeyecek, isteyen çok olur. Ama kolunda bilezik olup para isteyene de pesss yani

Altın uzun vadede kazandırır bence.bazen kendime diyorum zamanında para biriktirirken niye altın almamışım diye. Sürekli vadeli hesap ya da döviz yapıyordum.tabi sonra dövizden zararlar edip toparladım. Öyle şimdi kuruş bulsam altın alıyorum :) euroya da güveniyorum.

5 yıldır eve girmeyen semazen
Sizin arabanın bagajı da ardiye gibiymiş :) Bizimki gibi..
Biz de evde sığdıramadığımızı bagaja atıyoruz. Kızın çadırı havuzu topları, yılbaşı ağacı ve süsleri. Daha ne var acaba diye düşünüyorum

Kötü düşünme kuzu, hep pozitif olumlu düşünmek lazım.

23.00 e kadar ayaktayken cocuk ,cinnet gecirmiyosan uyumasın bırak
Ben geciriyorm 21.30 dan sonra ortalıkda cocuk görmücem
Uyumucam ben diyor bu ara.
Benim öyle bi enerjim yok ALya uyucaz diyorm

Ben şunu bilir şunu söylerim, paranmı var kimse bilmeyecek, isteyen çok olur. Ama kolunda bilezik olup para isteyene de pesss yani
Bizde hepsi mevcut düğün sabahı amcası gelmiş eşimin altınları istemeye kim oluyor ya dedim kusura bakmasın kendi gelinlerinkini almıs benimki ide alacakmıs

Günaydın
Aksam mutfagı toplarken ci cinnet geldi.
Bu neya dedim heryer kase,heryer fincan.
Ceyizden hicc kullanmadııgım 6lı yumurtalık vardı koydum g.dolapsa ,bi kız hemen yazdı bunun sizde takımı var mı arıyorum diye.
Kahvaltı takımını istiyormus,takımı kullanıyorm ama 2 adet recelliği var saglam dedim.6lı ama kalanların rengi gitmis makinada,kenarı kırılmıs attım hep.
O iki saglamı alayım ben dedi 20 tlden verdim.
O aydınlanmayla evdeki kullanmadıgım sunumlukları satmaya karar verdim.
35 tl patpat aldım n11 den gece onun icin.
Du bakalım ins kırılmadan etmeden cıkarıırım elden.
Aksma yemek yine yok
Köfte söylücem h.sonu da lazım olur.

Valla benimkininde uyanması sabah 10 bunara tabi uykusu 11 geçiyor ama rahat yatakta yarım saat 40 dakika uğraşıyorum habire bişe anlayiyor sussa uyuycak

Valla benimkininde uyanması sabah 10 bunara tabi uykusu 11 geçiyor ama rahat yatakta yarım saat 40 dakika uğraşıyorum habire bişe anlayiyor sussa uyuycak
Okula kacta gidiyo 10 da uyanınca bacım:)
Allah dagına göre kar veriyor ya
Cidden benim alev cıkıyor kulaklarımda gece yarısına kadar ayakta olunca.(Büyük konustu bu gece kesin ayaktayız:S)

Sen haklısın canım çalışıyorsun ve erken kalkıyorsun. Geç saatte uyuduğum için cinnet geçirmiyorum :) ama bir kuralım var ya saat 22:00 artık uyku saati olsun diyorum. O saatte uyusun çabasındayım. Zaten uyku saatimiz geldi uyuyalım demesem hala niyeti yok.eskiden ne güzel uykusu gelir kendi derdi. Nerdeee şimdi.Bak hala uyandırmaya çalışıyorum.uyanmadı.annelerimizin lafı akşam yatmaz sabah kalkmaz
Cinnet geçirdiğim şey de eşim sanki şöööyle rahatça oturup film izleyip telefonda iki şeye bakıp biraz kitap okuyup sakince vakit geçirebiliyorum da, geç uyumama laf ediyor

Her evin dinamiği farklı.
Benim kardesiminde gece ayakta cocuklar.
Annemle ben askeri nizam düzeni kurdugumuz icin evde,köyde falan berabersek büyük kız teyze sen kötü bi annesin ,bizi hemen uyutuyosn diyo
Ben normalde de 23.00 den sonra ayakta kalmam ,evdeykende cocuksuzkende 23.00 de girerim yataga:)

Gercek bacım gercek

Bizimkiler milletin hazırının ister
Ben de bir evim olsun diye uğrasırken sağım solum akbaba dolu işte
Ev aldık kurtulduk
Araba bile almadım ev alayım diye
Eşin vicdan yapıp veriyorsa sürekli onu borca sokman gerek.
Benim eşim çok yapıyordu.bekarlığında bile o kadar güzel maaşlar alıp bir ev alıp kenara bir para koyamaması da hep o yüzden.şimdi ev araba borcuna sokmasam olan çalıştığı parada giderdi birşeyimizde olmazdı.
Şimdi bir borca sokmadım. Zaten ancak yetiriyoruz. Bir de eskisi gibi yapmıyor. Ya da yapacak gücü olmadığından.

2 gündür kumbaraya 1lik atıyorum.
Nakit ödeme yapacagım artık alısverisleri ve hep aldıklarımı toplayarak gideceğim.
Yani 60 tl değil 56 tllik mesela alısveris yapacagım.
Dün 12 tl attım 4lük seklinde.
5tl olunca kagıt veriyorlar kullanılyor.Bi de böyle denicem birlik biriktirmeyi.
Tabi mutfaktan kaldırdım 1lik kumbarasını
Göz önünde olmuyor bizde,hemen bosaltıyor kocam
Bugun 1-2 parca sebze almaya ugrucam soka.Karnıbahar ,lahana gibi.

Cumamız mübarek olsun kızlar. Sabah işleri ev temizliği yemek derken ancak yemek yedim çayımı aldım sizleri okuyorum. Akşam için yeşil mercimek, kavurma etli bulgur pilavı, Pancarlı yoğurt, közlenmiş kapya biber salatası bu gece menüyü sadece kendimi düşünerek yaptım canım ne yemek istiyorsa onu hazırladım. Herkesin isteğini yapınca benimkilere sıra gelmiyor büyük kızımda anne sen ne istersen onu yap, kim isterse o yesin yemeyen de kendine yapsın dedi. İnsanın kendi çocugundan yüz bulması nasıl güzel bir ayrıcalıkmış. Sağol annem dedim ben evdeki malzemeyi onların yiyeceği şekilde pişirip günü kurtarıyordum. Bazen mutfakta çok zaman harcıyordum beni yoruyordu bundan sonra böyle yapıcam bakalım ne kadar sürdürebileceğim. Büyük kızım kışlık etekleri istedi baza altından çıkardım kış çok soguk geçince etek giyemediler. Şimdi havalar biraz daha güzel onlarla uğraştım birde. Yürüyüşe de çıktım hava çok sert esiyor ama yürüyüş bana çok iyi geldi dönüşte şok marketten anadolu pilavlık bulguru 7.95 den 2 paket aldım. Ordan bime gittim bu gün neler var diye allahım insanlar nasıl dağıtmış sepetleri hiç bir şeye elimi sürmeden şöyle bir dolaştım şafak 5 kilo toz şeker 32.5 tl almak isteyen varsa baksın, unutmassam eşime söylücem akşam gelirken alsın diye.

babyloading87 baby ben de alışkanlıklarımı hiç bırakmadım, sabah 6 da ayaktayım akşam da en geç 11-11.30 da yatarım. Kızlarımı da büyütürken akşam en geç 9.30 da yatmalarını sağlardım, benimde uyku konusunda kızlarımla çatışmalarım olurdu arkadaşlarımın anneleri istediği saatte uyumalarına izin veriyorlar diye söylenirlerdi. Arkadaşının annesi müsamaha gösterebilir ama ben izin vermem dediğim zaman oflayarak yatarlardı. Hala müsamaha kelimesini cümle içinde kullanırlarken bana bakıp hafifçe gülümserler o zaman kelimeye çok kızıyorlarmış meğer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…