Küçük Düşün Büyük Olsun!

Aslinda montesori yatagin en onemli özelliği guvenliktir ama piyasada montesori diye satilanların coğu buna uymuyor,montesoride ahsap korkuluk falan olmaz mesela.
Sizdekinde muhtemelen korkuluk var ona çarpıyor. Asagidaki gibi oluyor genelde hatta önde de bir yastik oluyor küçukken tam kapatmak icin ,ben onu yatagin önüne yere koyuyorum,yataktan inince oturuyor orada çünkü. Ya da hic ustte ahsap olmayan sadece yer yataği kısmı olanlar montesori oluyor aslında.
Aslinda montesori yatagin en onemli özelliği guvenliktir ama piyasada montesori diye satilanların coğu buna uymuyor,montesoride ahsap korkuluk falan olmaz mesela.
Sizdekinde muhtemelen korkuluk var ona çarpıyor. Asagidaki gibi oluyor genelde hatta önde de bir yastik oluyor küçukken tam kapatmak icin ,ben onu yatagin önüne yere koyuyorum,yataktan inince oturuyor orada çünkü. Ya da hic ustte ahsap olmayan sadece yer yataği kısmı olanlar montesori oluyor aslında.
Benim ki kitaplıklı dolaplı raflı bitişik ondan daha çok hata yaptım alırken

Ayy siz yazdıkça ben korkayrum
Bu sene sonunda ben kıza oda yapıcam insallah.
Ama hiç araştırmanın fiyatları falan.
Mobilyasina karar verseydim nevresim halısı tulu sırayla halledicem
Yok korkmayın siz zaten herşeyin uygununu buluyorsunuz.
Bana kalsa bu kadar pahalı bişey almazdım ama eşim bir kere alınıyor iyisi olsun dedi birde sene geçtikçe belki fiyatı düşmüştür bilmiyorum hiç.
Biz kızıma doğmadan oda yaptık dolap şifonyer halı perde beşik şimdi sadece bazasını aldık birde bizim ki taksitliydi elden.

İnşallah bisi cikmaz
Goztansiyonu falan mı var ki
Niye ağrı yapiyo acep
Göz tansiyonum yokmu gittim geldim göze
Kuruuluk var alerji var su iç bolca ilaç verdi damla 6 ay rapor yazdı
Kortizonlu bi ilaç verdi
Sonra merhem şeklinde verdi
Sonra sağlık ocagına geldim
Ağrı kesici evde bulunsun kas gevşetici
Kulağım ağrıyordu ilaç yazdı doktor
İltihap varmı antibiyotik yazdı
Çürümüşüm bacım resmen

Çocuga üzüldüm bi korkar iki korkar ama böyle olmasından iyidir
Ben oğlana maske takamıyordum
Dedim virüs burnundan ya girerse
Hasta oluruz dedim tamam girme sin takıyo artık bi şekilde Allahım şifasını versin bi damlacık 💧 daha o üzüldüm🥺🥺🥺

Off ya bende ALyadan cok korkuyorm :KK43:
Asısızlar cocuklar:KK43:
Allahım sen koru.
İns iyilesir bebis tez zamanda:dua:
Okula yolluyoruz inanki bende çok korkuyorum eşime işyerinde dikkat et kv gezme diye uyarıyorum sürekli ama geziyo
Hatta korona olduklarında görümce annem size gelsin annemde yok dedi
Hayır ya varsa dedim çocuklarım var benim akıllı kocama getirecekti giderim annemgile dedim
Getiremedi

Selam kızlar,
Ancak 11 de uyandık. Kahvaltı yapmamız saat 1 i buldu.sonra ev toparla. Çamaşır katla.
Sinema izledik birlikte. Şarkını söyle filmini izlemek istemişti dün gece söz vermiştim yarın izleriz diye. Şarkını söyle 2 de sinemalarda şimdi. Karantina bitsin test yaptırmak istiyorum tekrar. Sanırım test istenmiyormuş ama özelde yaptırırım. Negatif çıkınca sinemaya görüreceğim. Çok istiyor izlemek. Hatta dün diyor tiyatro izlerken hiç yerimden kalkmadım sinemaya gidebilirim artık.
Akşama ne yemek yapsam diye kara kara düşünüyorum. Buzluktan birşeyler ayarlarım.

Kızlar ya diyin ki sen çok dikkat ediyormusun etmiyorum ama dikkat edelim.
Komşunun torunu y.bakimda daha 8 aylık
Coronadan.
Anne baba corona olmuş.
Evde maskesiz gezmisler.
Cocuk güya korkuyormuş maskeli onları görünce
Yani çocuk tamamda napcan alisirdi.
Şimdi daha mı iyi oldu
Dün surekli haberleşme halindeydik ya Şafi çekip dualar okuduk.
İnşallah iyileşir.
Ciğerlerini %80iltihap dolmuş
Nabzı durmuş bir ara.

Bu ara çok duymaya başladım
Evi her gün siliyorum iyice paranoyak oldum.
Bugün yine silicem kapı kolları klozet bataryalar prizler falan derken elimden bez düşmüyor.
Ben de evde maske takmadım takarsam ciğerlerim eminim çok etkilenirdi.Nefesim daralıyor maskeyle sonuçta alerjik astımım var. Dün çamaşır suyu kullandım hemen boğazım yandı. Astım ilacımı sıktım hemen boğazımın yanması geçti.
Ama Elaya aşırı yaklaşmadım, sarılmadım öpmedim yemek konusunda da kaşığını bile tutmadım, elimi sürekli yıkadım, yastığıma kafasını koydurmadım. Wc ayrı kullandık ve havlularımız zaten hep ayrı.
Ama 8 aylık bebek illa kucağa alınıyordur, ee bir de belki süt de emzirilmiştir.
İnşallah sağlığına kavuşsun biran önce.
Bu öyle bir virüski akıllara uymuyor, bir bakıyorsun ufacık bir şeyden kapılabiliyor, bir bakıyorsun aynı evde insandan insana geçmeyebiliyor.
İnşallah herkes hafifce atlatsın geçsin gitsin

Ayaklarindan alır, soguk yerse alır.
Bende havlu çorap giydiriyorum.
Terini falan kontrol ediyorum sürekli.
Pandufa pek alışamadı onu giydiginde yürümek istemiyor.
Patik falan sıcak tutmaya calisiyorum ayaklarını
Aynı benim de sürekli ter kontrol ediyorum, gece de öyle :) havlu çorabı bu yıl giydirmiyorum. Sıcak yerler. Az önce ev 27 dereceye çıkmış güneş ya hava. Kapattım ısınmayı. Çok sıcak geldi ev bana.
Uyudu bir şeyi kalmadı şimdi. Anlıkmış sanırım

Kiz uyudu (bu gece sabahlarız dicem ama eşim bakacağı için sabahlarlar)
Saçımı boyadım
Yesilcay içtim.
Salonda dağınık ama hiç toplayamıcam eşim toplasın gelince.
Manikur yapicam.
Zikirlerimi çekerim.
Bugün saldım gitti günü oldu valla

Selam,
2 gündür sosyallikten yıkılıyorum resmen 🤪
Dün akşam arkadaşımla dışarı çıktık çocukları babalarına bırakıp.
Doğım günüydü kahve pasta esliğinde biraz hava aldık. Hesabı ben ödedim ben davet etmiştim doğum günü olduğu için 120 tş ödedim. Bugünde ilkokul arkadaşım şehir dışında yaşıyor tatil diye ailesinin yanına gelmişti. Aradım burdayken görüşelim dedim. En son 6 sene önce falandı sanırım görüştüğümüzde.
Bugün de onunla buluştuk. Birşeyler yedik sohbet muhabbet derken 130 tl de orda hesap ödedim. Sonuçta benim misafirimdi.
Dün de ihtiy sahibi bir aile var yıllardır destek olurum son zamanlarda da market alışverişi yapıp kapısına gönderiyorum (başka şehirde kendisi, hiç yüzyüze tanışmadık)
330 tl de onlara ödedim.
Geçtiğimiz aydan yaptığım işlerde bayagi bereketliydi, iyi bir ödeme alacağım, benim yaptığım işten aldığım ödemeleri yokmuş gibi saydığımız için onun birikime ayırırsın dedi eşim ama belki Üzerine biraz ekleyip sgk borcunu kapatırım belki, ayın 20 sinden sonra alıcam ödemeyi ona göre bir plan düşünürüm.

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun
Çabuk anlatırsınız ağrısız falan insallah
Geçmiş olsun canım, acil şifalar. karantinanın kaçıncı günü, ben de karantinadayım. Evde iş güç hopla zıpla karantinalı günler geçiriyoruz. Eşim bugün diyor, sen nezleyi bile daha ağır atlatıyordun. İlla koku ve tat almam gidiyordu nezle gripte. Covit de neymişşş corona bizden korksun😂
Kardeşim de aynı zamanda oldu, bugün o mutfak dolaplarını siliyordu eşi de camları.
ben diyo 4.5 yasında Bayada sığıyo hala imkan olunca bi yatak alınacak mecbur artık
Aaa cok gecmis olsun:dua:
Hafifce gecsin gitsin insallah:dua:
Çok teşekkür ederim hepinize 🥰

İyi akşamlar kızlaar ☺️ Allahım 2 senedir sürekli evde olunca miskin kedi gibi mıymıy yemek iş yapıyormusum resmen, covid olunca 2 yıldır olmadığım kadar yoğunum çok şükür 😂 kalk kahvaltı hazırla topla, evdekilere takviyeleri ver, bitki çayı yap, ara öğündü yemek hazırlığıydı çayıydı salepiydi derken sürekli bi hareket halindeyim. Covidle birlikte açıldım resmen😂😂😂 bu akşam bi ara tansiyon düşüklüğü oldu hafif sanırım bende ara ara olur zaten onun haricinde iyiyim çok şükür ama ne kadar ve ne süreyle virüse maruz kaldığına göre, bünyeye göre vs cok fark ediyor biz hafif atlatıyoruz bi sıkıntımız yok, babamda öksürük var hala, kızımda görünürde hiçbirşey yok ama o da pozitiftir diye düşünüyorum.

Biz kızıma dışarda da hep maske taktırdık okul ve normal yürüyüşe cıktığımız zamanlar haricinde alıştı takmaya kedili falan maskesi var cok da seviyor.

Kızımın okulundan haber verdiler bugün dün cocuklardan biri ateşlenmiş annesi test yaptırmış pozitif cıkmıs. Biz güya okula göndermedik okuldan hastalık kapmasın diye evde yakalandık eş zamanlı demek ki ne kadar direnirsen diren bazı seylerden kaçış yok.

Off ne yazmışım yalnız ya. Daha da yazasım vardı da durdurdum artık kendimi 😂 Bugün göce çorbası, etli patates yemeği, makarna yaptım bolca yapmışım yarına da yenir rahatça. Sabah için de ıspanak yıkadım gözleme yaparız. Yarın hazır yemekten boşluk olmuşken çamaşırlara girişirim artık.

Ben hep montessori yatak istedim ama koci sıcak bakmadı onlara.
Kafasını carpar falan dedi hep.
Bisey olur sen aldırdın der diye karısmadım:)
Ayy beybi biliyo musun benim eşim de aynı seninki gibi. Ben de bazı şeylere sırf laf etmesin diye he diyorum. Bi de bi kereliğine de konusmaz benimki her gördüğünde aklına gelir yeni baştan dırdır yapar. Millet karı dırdırı çeker ben koca dırdırı çekiyorum diyorum kendisine. Allahtan sık sık gidiyor yoksa bıktırır. Uzak kalınca bi kaç gün iyi oluyo😂Yine retro mu var ne var bilmiyorum hiç gözümde yok koyuveresim var kapıya.

Selam,
Doğım günüydü kahve pasta esliğinde biraz hava aldık. Hesabı ben ödedim ben davet etmiştim doğum günü olduğu için 120 tş ödedim. Bugünde ilkokul arkadaşım şehir dışında yaşıyor tatil diye ailesinin yanına gelmişti. Aradım burdayken görüşelim dedim. En son 6 sene önce falandı sanırım görüştüğümüzde.
Bugün de onunla buluştuk. Birşeyler yedik sohbet muhabbet derken 130 tl de orda hesap ödedim. Sonuçta benim misafirimdi.
Dün de ihtiy sahibi bir aile var yıllardır destek olurum son zamanlarda da market alışverişi yapıp kapısına gönderiyorum (başka şehirde kendisi, hiç yüzyüze tanışmadık)
330 tl de onlara ödedim.
Geçtiğimiz aydan yaptığım işlerde bayagi bereketliydi, iyi bir ödeme alacağım, benim yaptığım işten aldığım ödemeleri yokmuş gibi saydığımız için onun birikime ayırırsın dedi eşim ama belki Üzerine biraz ekleyip sgk borcunu kapatırım belki, ayın 20 sinden sonra alıcam ödemeyi ona göre bir plan düşünürüm.
Ay Allah kabıul etsin🙏🏻🙏🏻

Ayy beybi biliyo musun benim eşim de aynı seninki gibi. Ben de bazı şeylere sırf laf etmesin diye he diyorum. Bi de bi kereliğine de konusmaz benimki her gördüğünde aklına gelir yeni baştan dırdır yapar. Millet karı dırdırı çeker ben koca dırdırı çekiyorum diyorum kendisine. Allahtan sık sık gidiyor yoksa bıktırır. Uzak kalınca bi kaç gün iyi oluyo😂Yine retro mu var ne var bilmiyorum hiç gözümde yok koyuveresim var kapıya.
Telefonunun hattını takacak ignesini bulamamıs.1 kutuya baktı bulamadı basladı söylenmeye🤦🏻‍♀️
Öbür telefonun kutusunda buldum verdim eline bi dur dedim bi dur🤦🏻‍♀️Zevk alıyo adam söylenmekten🤦🏻‍♀️

Telefonunun hattını takacak ignesini bulamamıs.1 kutuya baktı bulamadı basladı söylenmeye🤦🏻‍♀️
Öbür telefonun kutusunda buldum verdim eline bi dur dedim bi dur🤦🏻‍♀️Zevk alıyo adam söylenmekten🤦🏻‍♀️
Al işte aynı benim koca, çok dedim yine diyorum. Bir şeyi kaybeder bana söylenir. Söylenmek hobisi. Ama bu ara ağzını ney çalmaya çalıştırıyor şükür ney sesi daha iyi geldi🤣🤣🤣

İyi akşamlar kızlaar ☺️ Allahım 2 senedir sürekli evde olunca miskin kedi gibi mıymıy yemek iş yapıyormusum resmen, covid olunca 2 yıldır olmadığım kadar yoğunum çok şükür 😂 kalk kahvaltı hazırla topla, evdekilere takviyeleri ver, bitki çayı yap, ara öğündü yemek hazırlığıydı çayıydı salepiydi derken sürekli bi hareket halindeyim. Covidle birlikte açıldım resmen😂😂😂 bu akşam bi ara tansiyon düşüklüğü oldu hafif sanırım bende ara ara olur zaten onun haricinde iyiyim çok şükür ama ne kadar ve ne süreyle virüse maruz kaldığına göre, bünyeye göre vs cok fark ediyor biz hafif atlatıyoruz bi sıkıntımız yok, babamda öksürük var hala, kızımda görünürde hiçbirşey yok ama o da pozitiftir diye düşünüyorum.

Biz kızıma dışarda da hep maske taktırdık okul ve normal yürüyüşe cıktığımız zamanlar haricinde alıştı takmaya kedili falan maskesi var cok da seviyor.

Kızımın okulundan haber verdiler bugün dün cocuklardan biri ateşlenmiş annesi test yaptırmış pozitif cıkmıs. Biz güya okula göndermedik okuldan hastalık kapmasın diye evde yakalandık eş zamanlı demek ki ne kadar direnirsen diren bazı seylerden kaçış yok.
Canım bol bol su iç. Oldukça susuzluk oldu bende. Bir de o düşük tansiyon bende de Sürekli var. İlk gün gece susadım içmedim sabah susuzluktan tansiyonum düşüyordu.
Benim kızda da bir belirti vs yok şükür. Ama dediğin gibi belki de taşıyordur

Selam,
330 tl de onlara ödedim.
Allah kabul etsin, Allah daha çok versin canım

Selam,
330 tl de onlara ödedim.
İYi yapmışsın canim arkadaşlar la sohbet iyi geliyor valla Allah hayrını kabul etsin☺️

X