Küçük Düşün Büyük Olsun!

Babam kızı sevmeye gelmis duramamıs alısveris yapmıs.
Wc kagıdı falan aldı baban alma gelirken diye aradı (son yarım paket vardı)annem.
Almıcaktım zaten bi zahmet evdeki alsın onu da dedim niye alıyosnuz?
Bayagı bayagı benim evi bakıyo insanlar hic farkında mı acaba?
Cidden cok topladım buara ,fena patlıycam.

Selammlar,
Bugün hiç birşeyim kalmadı. Kesinlikle aşının çok etkisi var bence. Bugün baş ağrım da yok
Gece Ela uyandı. Annem gelsin diye ağladı. Babası diyor kızım ben yatıyorum odanda yok illa ben gidecekmişim. Geldi yanıma yatmaya. Öyle olunca geçelim senin odana dedim. Benim yastığıma yatmasın diye. Geçtik yattık. Sabah Ela pişi istedi. Hamur yoğurdum., Kahvaltı yaptık. Topladık eşimle birlikte..çamaşır attım. Evi sürekli havalandırıyoruz. Ve peteklerin birazını kapattık. Ev 26 derece çok hastalığa sebep.
Kardeşimin testi de pozitif çıktı. O markette çalışıyor, kesin ona marketten geçti ondan bana geçti. En virüslü yer market gibi geliyor bana nedense. Son günlerde de hep birlikteydik. İkimizinde eşlerde ve kızlarda birşey yok. Onu aramışlar covit için beni aramadılar güya mesaj geldi eve geleceklerine dair ne arayan var ne gelen
Kardeşimin eşini ve kızı temaslı yazmışlar. Eve gelsin demişler. Eşi patronuna söylemiş. Patronu test yaptır negatif çıkarsa gel işe demiş. Ya bu işverenler ne kadar zalimmm. İnsan hayatı söz konusu. İşçi evde durmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar. Benim eşimin patronu da surat asmış çıkarken. Birşey olmaz ne olcak zaten hafif atlatıyor herkes demiş. Arayıp sormadılar bile nasıl oldu diye. Eşim onların kardeşi vefat ettiğinde günlerce yanlarında oldu, eve gelmedi. Elinden geleni yaptı yardım etti vs.

Gecmiş olsun
Seninki resmen alıyo milletten hacı işmi değiştiriyor ne yapıosa yapsın gayri yazık sana bu kadarda olmazki
Bacı cingar çıkar 1000 az bi para değilki orta halli bi ailenin mutfak masrafı kusura bakma sın yani kocana borca sok all all hacıı acıma
Benimkide ajansının telefon faturalarını o yatıyo bizden fazla hanımın kocamla benim tarifeden çok
İşyeri işletiyor sanki dedim o günde
Ne güzel valla baby ailen veriyor en azından verdikleri paraları söylemeyin kocalarınıza sıkıştığınıxra pat çıkar harca

Ben de çok yaşadım zamanında bunları. Kart dökümüne bakıyordum, bayramda bunlar sabah kahvaltı yapmaz et yer. Gidip eşim alıyordu. Sonra daha bir sürü şeyler.
Ben kızıyordum nedennn çünkü benim evime o kadar et almıyordum. Ben çalışıyordum ve o kadar uzak yoldan metrobüsle tıklım tıklım tutacak yer bulamıyor işten geliyordum. Ailelerinde sadece çalışan kadın bendim. Enayi bizmiyiz diye düşünüyordum. Çünkü alışmışlar canım bizim kocaları yemeye.
Bizim Allahtan şimdi kimse beklentiye girmiyor çünkü artık ben çalışmıyorum. Eşim zar zor yetiriyor.
Bir de farkına vardı bazı şeylerin galiba. Kardeşiyle konuşmuyor şuan. Bana da dedi ararsa açmıyorsun. Teyze için de para konusunda çok çıkarcı demeye başladı bu ara. Oysa çıkarcılığını ben evlendiğimiz ilk yıllarda gördüm. Birlikte geziyorduk, sonra bana bunu alsana sana sonra parasını veririm diyordu, alıyordum ama parası verilmiyordu. O bize birşey alsa fazlasıyla veriyorduk. Alıyordu verdiğimizi bir de şuan durumum iyi değilde ondan alıyorum diye açıklama yapuyordu. Ahhh ahh lellim ne yıllar geçirdim. Allah sana da sabır versin. Sen hesaplı harcamaya çalışırken o öyle yapıyor ya Aldır harca para kendin istediklerini erteleme al gitsin ya. Kendi başının çaresine baksın. Borç bahsederse de dinleme. Ben sormuyorum bile artık. Ne başımı ağrıtacağım

Çok zoruma gidiyor bildiginiz gibi diil
Ben 2.5kilo pirinc aldım 24tl diye seviniyorum bakıyorum 800tl alışverişler yapılmış.
Annesi varken böyle gider annesi aradan çıkınca ancak o kadın hep böyleydi.

Çok zoruma gidiyor bildiginiz gibi diil
Ben 2.5kilo pirinc aldım 24tl diye seviniyorum bakıyorum 800tl alışverişler yapılmış.
Annesi varken böyle gider annesi aradan çıkınca ancak o kadın hep böyleydi.
Seninkinden isteyene kadar diğer oğluna çalış desinn canım birde onlar çocuk evlendircek dimi neye guveniyolar acaba

Bugün markete gittim 2 haftadır pazara gidemedim malum hava şartları sebebiyle, acil ihtiyaçları marketten alıp çıktık, gezmeye vaktim olmamıştı. Bugün gittim resmen şok oldum fiyatları görünce, eve geldikten sonra 2 3 saat hala kendime helememiştim. Kış sebzeleri 10-15 tl, maydanoz 4 tl, roka 6, doamtes salatalık 20 tl den başlıyor, 30 lu yumurta 45 tl hani organik, geze yumurta falan da değil yani.

350 tl ödedim ama 3 poşetle çıktım.

Şubat ayı birikimine başladım.
Bereket kumbarasındaki parayı tümlettim 20 euro aldım. Hesapta kalan paralarla da 0.50 GR altın aldım.
Bereket kumbarasını kurban bayramına niyetlendim. Onu ayrı düşüneceğim ama yılsonu hedeflerine dahil etmeyeceğim çünkü harcanmış olacak sene ortasında.

Kavanozdakine göz dikmek ne yahuuu. Valla tam dayaklık

Demekki tek şaşıran ben değilmişim maydonozun fiyatı şok etti beni. Herşeye kat kat zam. 3 hafta oldu markete gitmeyeli fiyatlar fırlamış. Allah sonumuzu hayır etsin.

Selammm
Bugün de geçti. Sürekli evde oyun vs.lego, eşleştirme oyunu, evcilik, haydi anlat kart oyunu, kitap okuma, sayılarla boyama, çizgi çalışması.
Öğleden sonra eşim kızı dışarı çıkarttı bahçede gezdiler biraz.
Akşam yemeğe et haşlama yaptı eşim. Yoğurt turşu ohh hepsi probiyotik.
Eşim süt dökmüş kedi gibi. Hayrett gittin covit oldun geldin de işte şöyle de böyle de demedi. Çok şaşkınım.
Bakalım ne kadar sürecek bu uysallığı. :)

Ozlemis sizi demek canım umarım devam eder dırdır yapan erkek zor

Günaydın Kizlar
Bugün eltime gitcektim aslında o buradaki AVM de ablasıyla sözleşmis unutmuşgece yazınca sen gel dedim zaten araba sıkıntı şuan yok tamir edilcek az peynir kalmış birazdan bime çıkcam sosis flnda alcam patatesle kizartirim çocuklar seviyor

Gunaysss

Eşim kartı arşa çıkaracak aiyy cok kızıyorum fln ama arada iyi adam aslında.
Pul zincire limitim yetmiyordu aksam geldi diyorki kartta 1000tl kalmış ne aldın ki diyor.
Ne alcam be dedim sen görüyorsun ne aldığımı 3.800tl para var içinde ben ne alıyorsam ortada dedim.
Açta bak mobilden 1000tl kalmış diyor hala
Lağnn dedim fazla bisimi çektiler acaba bi yerden
Baktım limit artmış.
Al istediğini dedi.
Su elti oğluna alacağı bilezikden iyi yürüdüm ama
Adama her mevzusunu açtığımda ne istiyorsan al diyo susturmak için.
Daha iş çıkmaz ama bana ordan bu hafta nikah var ya
Neyse artık önümüzdeki düğünlere bakalım.

Bugün evdeyim ve yapayaluguzZZ
Ya gelene gidene tam alışıyorum sonra ev sessizleşir.
Dün arkadaş annesi kardeşi flnda geldiler.
Kardeşinin kızı var 4 yaşında iyi oynadı alyosla.
Kızda kuaförde çalıştı daha önce dedim kaşımı sen alsana sana verim parasini ihtiyacıda var.
Para almam abla dedi.
50tl ona 20tl kizin eline verdim.
Zorla verdim valla çantasına attım artık
Kaşlar aradan çıktı.

Bugün yemek ve süpür sil yaparım.
Kızda o arkadaşıma çok alıştı kiz gitti pesine evde onu arıyor.
Çocuklar bile insan istiyor yaninda degisik
Hiç bizi darlamadan oynadılar

Ben negatif cıkınca attım ekran görüntüsü,valla saolsunlar istersen dinlen gelme 1 gün daha dediler.
Suistimale girmek istemediiğimden geldim dün.
Yani risk sonucta nasıl gel bisey olmaz diyebiliyorlar.
Bizim yıkamada bi abi var,kızı lenf kanseri (atlatmak üzere ins)
Dün yanıma gecerken ugrayayım dedi.
Abi dedim bana yaklasma negatif cıktı ama nolur nolmaz.
Kıza dedim bulastırma.DOgru diyosn dedi
Onu hep uyarıyorz biz kimsenin elinden su bile içme sen mümkünse diye.

Bereketli olsunnn

Günaydınlar
Allahım kocam tüm sülaleyi haraca bagladı resmen
AdAmın genler gürül gürül yine
Kıza yatak alcaz odasına ,annesinde yatak varmıs kpder demis o yatagı alın diye.
Buda dün aradı o yatagı sormaya kvdem olmaz o yatak dedi.
Alırım ben yatak dedi.
Görümcemdeymis zaten.
10 dk gecmedi görümcem aradı sen al yatagı ben vercm parasını diye.
Neyse bunlar gece 2 ye kadar yazıstılar
Görümcem cilekten al karyolasını diye fotiler atıyo falan.
O da o kadar acılamam demis.
En son görümcem demis karyolayı da yatagı da al ben hesaba geccem senin demis
Ama paylasmyın igda falan enisten görmesin demis.
Allahım dedim haraca bagladın milleti resmn.
Adam buluyo yolu hacılar yani cidden artık tebrik edecem seni dedim
Astın kendini
Saolsun kesesine bereket.Ama alırız yani bi yatak neden ortalıgı velveleye veriyosn dedim.
Ben istemedim kendi ısrar etti diyo.
Dün kardesim cocukkları dısarı cıkarmıs ,yanıma ugradı kıza oyuncak almıs cocuklara alırken onu bıraktı.
Bilmiyorm ya cocugun bereketi mi nedir yagıyor masallah

Bereketli tabi annesi.
Çok şükür ki çevrende de iyi insanlar var
Allah her daim iyilerle karşılaştırsın
Nasip hersey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…