- 21 Ağustos 2015
- 31.355
- 95.053
- 37
Gecmiş olsunSelam kızlar,
Testim pozitif çıktı. İyiki yaptırmışım.zaten çok birşey yoktu.. Gripte bile bacaklarım kesiliyor gibi oluyordu. Bunda öyle olmadı.
Ama yine de bu hafta arkadaşlarla görüşeceğim diye önlem amaçlı yaptırmıştım. İnsanları riske atmaya gerek yok.
Gece baş ağrım oldu. Aşı olduğum zamanki gibi bir hafif ağrı.
Ateş ve bacak ağrısı geçti. Gece çok susadım. Kalkıp içmedim.sabah da Elayı tuvalete götürdüm. Susuz kalınca benim tansiyonum düşer.baktım düşecek.Uzandım, Eladan su istedim.koydıu sandalyesini iki bardak su getirdi.sonra kahvaltı hazırlayayım anne sana dedi. Baktım çıkartıyor buzdolabındanArtık sırtım yere gelmez.,
Şimdilik çok şükür gayet iyiyim. Bu da aşının faydası galiba. İnşallah artış olmaz. Sadece çok hafif başımda ağırlık var. Böyle atlatırsam harika.
Eşim de test yaptıracak bugün. Bir kardeşim de benm gibi, o da test verecek. Annemlerdr birşey yok şükür.
Seninki resmen alıyo milletten hacı işmi değiştiriyor ne yapıosa yapsın gayri yazık sana bu kadarda olmazkiGünaydınlar
Annem geldi saolsun eli kolu dolu
Biz kısı cıkaramadık 25 paket bezelye bitti arkadas:S
Kız da seviyo diye haftada 1 bezelye yaptık.
Annem bezelye,seker fasulye falan getirmis.
Kıza simit ,tahinli getirmis.
Ben negatifim ama herkes pozitifmisiz gibi davranıyor:)
Dün test sonucum cıkmadan daha,babam aradı et kıyma ne bırakayım diyo:)
Dedim dur daha lazım değil bisey .
200 tl yollamıs sabah bana yine.
Kıza al biseyler dedi.
Saolsun kesesine bereket.
Hic bırakmıyor beni parasız.
Annem dedi seninki simdi elini cebine atmamıstır dedi
Biliyo malını kadın:S
Sabah gelmis kavanozdan bu birlikleri alayım mı arabayı yıkatırırm diyo.
Kurut dedim iliğimizi kemiğimizi kurut yani.
Aa valla carpacam bitane sonunda.
Hic sevmem böyle konusmayı ama patlıycam sonunda.
Bacı cingar çıkar 1000 az bi para değilki orta halli bi ailenin mutfak masrafı kusura bakma sın yani kocana borca sok all all hacıı acımaKuzu bunlar böyle
Kaynim evde yatiyor(büyük olan)
Küçük olanda işte durmuyor asla sigortaları yok bisileri yok.
Hayır iş arama gayretide yok adam bildiğin yatıyor.
Geytde sağlam adam.
Bunlar kendilerini acındırıp insanların vicdanlarını somuruyorlar
Böyle alışmışlar.
Annesine yedirsin bisi demiyorum annesi ayda 1000tl gidami yiyor allasen.
Annesine aZ anasinin gözü değil onlara baktırıyor hep öyleydi.
Abinin şekeri yok abinin peyniri yok acindiriyordu o da
Asla asla hakkim helal değil.
Hayır Bi de çıkıyor zaten hak. Gözümle görüyorum çok şükür.
İki yakalari bir araya gelmiyor.
Ne güzel valla baby ailen veriyor en azından verdikleri paraları söylemeyin kocalarınıza sıkıştığınıxra pat çıkar harcaBabam kızı sevmeye gelmis duramamıs alısveris yapmıs.
Wc kagıdı falan aldı baban alma gelirken diye aradı (son yarım paket vardı)annem.
Almıcaktım zaten bi zahmet evdeki alsın onu da dedim niye alıyosnuz?
Bayagı bayagı benim evi bakıyo insanlar hic farkında mı acaba?
Cidden cok topladım buara ,fena patlıycam.
Ben de çok yaşadım zamanında bunları. Kart dökümüne bakıyordum, bayramda bunlar sabah kahvaltı yapmaz et yer. Gidip eşim alıyordu. Sonra daha bir sürü şeyler.Eşimin maillerine baktım
Kart dökümü mail olarak geliyor
439tl ve 380tl alışveriş yapmış o pahalı yerel marketden
Tabiki eltime yaptı annesi aldirtiyor.
Yani evlerine eşim bakıyor.
Keşke banada boyle hazır getirseler
Asla hakkımı helal etmiyorum.
Neredeyse 1000tl
Zaten gerginim dahada sinirlendim.
Artık bu sülaleden bıktım ben.
Birine patlıcam ama duuu bakalım
Valla artık sinirlenmicem diyorum başka bisi öğreniyorum dahada sinirleniyorum.
Zinciri erteliyorum ama bu hafta aldiricam.
Kartımın limiti yetmiyor onun kartıyla alicam.
Çok zoruma gidiyor bildiginiz gibi diilBen de çok yaşadım zamanında bunları. Kart dökümüne bakıyordum, bayramda bunlar sabah kahvaltı yapmaz et yer. Gidip eşim alıyordu. Sonra daha bir sürü şeyler.
Ben kızıyordum nedennn çünkü benim evime o kadar et almıyordum. Ben çalışıyordum ve o kadar uzak yoldan metrobüsle tıklım tıklım tutacak yer bulamıyor işten geliyordum. Ailelerinde sadece çalışan kadın bendim. Enayi bizmiyiz diye düşünüyordum. Çünkü alışmışlar canım bizim kocaları yemeye.
Bizim Allahtan şimdi kimse beklentiye girmiyor çünkü artık ben çalışmıyorum. Eşim zar zor yetiriyor.
Bir de farkına vardı bazı şeylerin galiba. Kardeşiyle konuşmuyor şuan. Bana da dedi ararsa açmıyorsun. Teyze için de para konusunda çok çıkarcı demeye başladı bu ara. Oysa çıkarcılığını ben evlendiğimiz ilk yıllarda gördüm. Birlikte geziyorduk, sonra bana bunu alsana sana sonra parasını veririm diyordu, alıyordum ama parası verilmiyordu. O bize birşey alsa fazlasıyla veriyorduk. Alıyordu verdiğimizi bir de şuan durumum iyi değilde ondan alıyorum diye açıklama yapuyordu. Ahhh ahh lellim ne yıllar geçirdim. Allah sana da sabır versin. Sen hesaplı harcamaya çalışırken o öyle yapıyor ya Aldır harca para kendin istediklerini erteleme al gitsin ya. Kendi başının çaresine baksın. Borç bahsederse de dinleme. Ben sormuyorum bile artık. Ne başımı ağrıtacağım
Seninkinden isteyene kadar diğer oğluna çalış desinn canım birde onlar çocuk evlendircek dimi neye guveniyolar acabaÇok zoruma gidiyor bildiginiz gibi diil
Ben 2.5kilo pirinc aldım 24tl diye seviniyorum bakıyorum 800tl alışverişler yapılmış.
Annesi varken böyle gider annesi aradan çıkınca ancak o kadın hep böyleydi.
Hiç bilmiyorumSeninkinden isteyene kadar diğer oğluna çalış desinn canım birde onlar çocuk evlendircek dimi neye guveniyolar acaba
Kavanozdakine göz dikmek ne yahuuu. Valla tam dayaklıkGünaydınlar
Annem geldi saolsun eli kolu dolu
Biz kısı cıkaramadık 25 paket bezelye bitti arkadas:S
Kız da seviyo diye haftada 1 bezelye yaptık.
Annem bezelye,seker fasulye falan getirmis.
Kıza simit ,tahinli getirmis.
Ben negatifim ama herkes pozitifmisiz gibi davranıyor:)
Dün test sonucum cıkmadan daha,babam aradı et kıyma ne bırakayım diyo:)
Dedim dur daha lazım değil bisey .
200 tl yollamıs sabah bana yine.
Kıza al biseyler dedi.
Saolsun kesesine bereket.
Hic bırakmıyor beni parasız.
Annem dedi seninki simdi elini cebine atmamıstır dedi
Biliyo malını kadın:S
Sabah gelmis kavanozdan bu birlikleri alayım mı arabayı yıkatırırm diyo.
Kurut dedim iliğimizi kemiğimizi kurut yani.
Aa valla carpacam bitane sonunda.
Hic sevmem böyle konusmayı ama patlıycam sonunda.
Demekki tek şaşıran ben değilmişimBugün markete gittim 2 haftadır pazara gidemedim malum hava şartları sebebiyle, acil ihtiyaçları marketten alıp çıktık, gezmeye vaktim olmamıştı. Bugün gittim resmen şok oldum fiyatları görünce, eve geldikten sonra 2 3 saat hala kendime helememiştim. Kış sebzeleri 10-15 tl, maydanoz 4 tl, roka 6, doamtes salatalık 20 tl den başlıyor, 30 lu yumurta 45 tl hani organik, geze yumurta falan da değil yani.
350 tl ödedim ama 3 poşetle çıktım.
Şubat ayı birikimine başladım.
Bereket kumbarasındaki parayı tümlettim 20 euro aldım. Hesapta kalan paralarla da 0.50 GR altın aldım.
Bereket kumbarasını kurban bayramına niyetlendim. Onu ayrı düşüneceğim ama yılsonu hedeflerine dahil etmeyeceğim çünkü harcanmış olacak sene ortasında.
Ozlemis sizi demek canım umarım devam eder dırdır yapan erkek zorSelammm
Bugün de geçti. Sürekli evde oyun vs.lego, eşleştirme oyunu, evcilik, haydi anlat kart oyunu, kitap okuma, sayılarla boyama, çizgi çalışması.
Öğleden sonra eşim kızı dışarı çıkarttı bahçede gezdiler biraz.
Akşam yemeğe et haşlama yaptı eşim. Yoğurt turşu ohh hepsi probiyotik.
Eşim süt dökmüş kedi gibi. Hayrett gittin covit oldun geldin de işte şöyle de böyle de demedi. Çok şaşkınım.
Bakalım ne kadar sürecek bu uysallığı. :)
Ben negatif cıkınca attım ekran görüntüsü,valla saolsunlar istersen dinlen gelme 1 gün daha dediler.Selammlar,
Bugün hiç birşeyim kalmadı. Kesinlikle aşının çok etkisi var bence. Bugün baş ağrım da yok
Gece Ela uyandı. Annem gelsin diye ağladı. Babası diyor kızım ben yatıyorum odanda yok illa ben gidecekmişim. Geldi yanıma yatmaya. Öyle olunca geçelim senin odana dedim. Benim yastığıma yatmasın diye. Geçtik yattık. Sabah Ela pişi istedi. Hamur yoğurdum., Kahvaltı yaptık. Topladık eşimle birlikte..çamaşır attım. Evi sürekli havalandırıyoruz. Ve peteklerin birazını kapattık. Ev 26 derece çok hastalığa sebep.
Kardeşimin testi de pozitif çıktı. O markette çalışıyor, kesin ona marketten geçti ondan bana geçti. En virüslü yer market gibi geliyor bana nedense. Son günlerde de hep birlikteydik. İkimizinde eşlerde ve kızlarda birşey yok. Onu aramışlar covit için beni aramadılar güya mesaj geldi eve geleceklerine dair ne arayan var ne gelen
Kardeşimin eşini ve kızı temaslı yazmışlar. Eve gelsin demişler. Eşi patronuna söylemiş. Patronu test yaptır negatif çıkarsa gel işe demiş. Ya bu işverenler ne kadar zalimmm. İnsan hayatı söz konusu. İşçi evde durmasın diye ellerinden geleni yapıyorlar. Benim eşimin patronu da surat asmış çıkarken. Birşey olmaz ne olcak zaten hafif atlatıyor herkes demiş. Arayıp sormadılar bile nasıl oldu diye. Eşim onların kardeşi vefat ettiğinde günlerce yanlarında oldu, eve gelmedi. Elinden geleni yaptı yardım etti vs.
Bereketli olsunnnBugün markete gittim 2 haftadır pazara gidemedim malum hava şartları sebebiyle, acil ihtiyaçları marketten alıp çıktık, gezmeye vaktim olmamıştı. Bugün gittim resmen şok oldum fiyatları görünce, eve geldikten sonra 2 3 saat hala kendime helememiştim. Kış sebzeleri 10-15 tl, maydanoz 4 tl, roka 6, doamtes salatalık 20 tl den başlıyor, 30 lu yumurta 45 tl hani organik, geze yumurta falan da değil yani.
350 tl ödedim ama 3 poşetle çıktım.
Şubat ayı birikimine başladım.
Bereket kumbarasındaki parayı tümlettim 20 euro aldım. Hesapta kalan paralarla da 0.50 GR altın aldım.
Bereket kumbarasını kurban bayramına niyetlendim. Onu ayrı düşüneceğim ama yılsonu hedeflerine dahil etmeyeceğim çünkü harcanmış olacak sene ortasında.
Bereketli tabi annesi.Günaydınlar
Allahım kocam tüm sülaleyi haraca bagladı resmen
AdAmın genler gürül gürül yine
Kıza yatak alcaz odasına ,annesinde yatak varmıs kpder demis o yatagı alın diye.
Buda dün aradı o yatagı sormaya kvdem olmaz o yatak dedi.
Alırım ben yatak dedi.
Görümcemdeymis zaten.
10 dk gecmedi görümcem aradı sen al yatagı ben vercm parasını diye.
Neyse bunlar gece 2 ye kadar yazıstılar
Görümcem cilekten al karyolasını diye fotiler atıyo falan.
O da o kadar acılamam demis.
En son görümcem demis karyolayı da yatagı da al ben hesaba geccem senin demis
Ama paylasmyın igda falan enisten görmesin demis.
Allahım dedim haraca bagladın milleti resmn.
Adam buluyo yolu hacılar yani cidden artık tebrik edecem seni dedim
Astın kendini
Saolsun kesesine bereket.Ama alırız yani bi yatak neden ortalıgı velveleye veriyosn dedim.
Ben istemedim kendi ısrar etti diyo.
Dün kardesim cocukkları dısarı cıkarmıs ,yanıma ugradı kıza oyuncak almıs cocuklara alırken onu bıraktı.
Bilmiyorm ya cocugun bereketi mi nedir yagıyor masallah
Amin kuzuBereketli tabi annesi.
Çok şükür ki çevrende de iyi insanlar var
Allah her daim iyilerle karşılaştırsın
Nasip hersey.