Küçük Düşün Büyük Olsun!

Arkadaşlar merhaba 5 yılda hem düğün hem ev hem araba parası biriktirdim eşimle. Biraz öneri verebilirim isterseniz.

Öncelikle aylık harçlığımızi belirleyip kalan miktarı birikim hesabına gönderdik. Ben gram altın al sat yaptım. İnternet üzerinden.

Alışverişimi bimden yapıyorum. Et için kurban etini işleyip dolaba atıyoruz. Her hafta pazara çıkarım ve listeli bir şekilde. Fazla almayı sevmem.

Kıyafet alacağım zaman önce bırakıp biraz daha gezerim ihtiyacım olup olmadığını sorarım kendime.

Yılda bir kere erken rezervasyon ile tatile gideriz.
Alacağım büyük ürünlerin mobilya gibi indirimini takip ederim. Mesela geçen hafta yeni sezon değişimi için çok indirim vardı.

Kumbaram vardı ama eşim ekmek almak için tirtiklamayi sevdiğinden bir randıman elde edemedik. Belki açılmayan bir tane yapmalıyım.

Artık gelecek minik misafir için birikim yapıyoruz. :anneadayı: bol kazançlı günler. :KK52:

merhaaba
nasil ilelriyorsunuz beli bi yontem varmi
benide araniza alirmisiniz
ilk sart kumbara galiba
çocuklarimin var ama benim yok , alirim sartsa :)
ama bidon gordum bana kuçuk sise lazim bidonu dolduramam motivasyonum azalir :)
hoşgeldin canım. bi yöntem yok. sayın başkanımız tr_lelli tr_lelli ben başlıkla ilgili bilgi veriyorum da yanlış bilgi değildir umarım. serbest biriktirme kulvarı. biriktir de nasıl biriktirirsen biriktir. yöntemlerimizi de söylüyoz.bol biriktirmeler.kumbara şart değil

merhaaba
nasil ilelriyorsunuz beli bi yontem varmi
benide araniza alirmisiniz
ilk sart kumbara galiba
çocuklarimin var ama benim yok , alirim sartsa :)
ama bidon gordum bana kuçuk sise lazim bidonu dolduramam motivasyonum azalir :)
Kücük siseylede baslayabilirsiniz
Mesela ilk kumbaramiZ 10lt bir su bidonuydu
9ayda 11.000tl cıkardık
Sonraki 1.5lt idi 4 ay gibi bir surede 5.000tl cıkti
Simdiki 5lt bakalım ne cikacak.

İcine atilan meblaya bagli
İlk kumbaraya 5-10-20-50attik
Sonraki 50-100
Bu da sadece 50-100 olcak.

Kumbaralarin(yani sise,bidonlarin) kapak kisimlar yapistiriciyla yapistirildi.
Yani acılmıyo.
En son dolunca kesiyoruz.

hoşgeldin canım. bi yöntem yok. sayın başkanımız tr_lelli tr_lelli ben başlıkla ilgili bilgi veriyorum da yanlış bilgi değildir umarım. serbest biriktirme kulvarı. biriktir de nasıl biriktirirsen biriktir. yöntemlerimizi de söylüyoz.bol biriktirmeler.kumbara şart değil
Aynen cnm benim ki sadece bir yöntem
Dolar olur,euro olur
Vadeli,vadesiz hesap olur
Güne girmek olur
Özel sigortalar var anadolu yasam falan bunlarda bir birikim sonucda.
Kavanoz olur
Önemli olan gunde 2tl de olsa kenara bisi koyabilmek.

Zaman zaman doldukca resimini paylasirim burdan

Hergün para atiyormuyuz? Esim atmaya calisiyo hergun olmasada haftada 3gün atiyo para mutlaka.
Ben calismiyorum bu sebepden biseyler atamiyorum
İsin tasarruf kısmı genelde bende oluyo
Cünku evin gida ve genel ihtiyac harcamalarini ben yapiyorum
Esya,eksik alincaksa kendim secip fiyatlarina göre aliyorum
Ben sadece isin bu tarafindan destek olabiliyorum

Esime destek oldugumu da düsünüyorum.
Yani harcamalari en az indirgemeyi ögrendim/ögrettim.

Arkadaşlar merhaba 5 yılda hem düğün hem ev hem araba parası biriktirdim eşimle. Biraz öneri verebilirim isterseniz.

Öncelikle aylık harçlığımızi belirleyip kalan miktarı birikim hesabına gönderdik. Ben gram altın al sat yaptım. İnternet üzerinden.

Alışverişimi bimden yapıyorum. Et için kurban etini işleyip dolaba atıyoruz. Her hafta pazara çıkarım ve listeli bir şekilde. Fazla almayı sevmem.

Kıyafet alacağım zaman önce bırakıp biraz daha gezerim ihtiyacım olup olmadığını sorarım kendime.

Yılda bir kere erken rezervasyon ile tatile gideriz.
Alacağım büyük ürünlerin mobilya gibi indirimini takip ederim. Mesela geçen hafta yeni sezon değişimi için çok indirim vardı.

Kumbaram vardı ama eşim ekmek almak için tirtiklamayi sevdiğinden bir randıman elde edemedik. Belki açılmayan bir tane yapmalıyım.

Artık gelecek minik misafir için birikim yapıyoruz. :anneadayı: bol kazançlı günler. :KK52:
Cok tesekkür ederim bilgileriniz icinde
Hepsi cok güzel, tasarruflu bilgiler

Umarım
Birikim yapamiyorum!
Nerede yanlıs yapıyorum?
Nasıl olacak?
Ben yapamam!
Diyenlerede bir nebze heves oluruz.

Önce istemek lazım sonra arınmak lazım

Bana göre herseyin fazlası israf ve gereksiz

Çok esyada
Çok insanda
Çok kıyafet de
Çok yiyecekde
Çok stresde

Varsın herseyin coguda olamayıversin
Bereketi kadar ,lazim oldugu kadar,ihtiyac oldugu kadar olsun.

Ayip ediyon kosar gelirim
Senle plajda güneslenirken topige selam ederiz
oyyy ne güzel olur...
bak şimcik..
uyandık missss gibi bi hava var hemen kahvaltıyı balkona hazırladıkk
uzun uzun çay keyfisi yapıyoruzzz....
huzuru hissedebiliyo musun?
sonra gün batımında çıkıp bi sahilde turluyoruz
oyyy beni bi sahil kasabasına bırakıp gitseniz olmaz mı?

Esimin isi icin sözlesmeleri vardı
Sükür iyi haberi aldim
2sene daha sözlesme yapmislar
Maasinada 500tl daha zam alicak mart ayı itibariyle.
Birikime + demek bu
Allahıma cok sükür
Önce saglık tabiki.
maşallahh maşallahhhh Rabbim bereketiyle getirsin zammınızı :)
para konusunda zor gunlerını anlatmıstın onlardan sonra bu güzel haberlerini almak insana umut veriyor canım benimmm çooook sevındım

akşam cebimdeki tüm bozuklukları yine kumbaraya boşalttım..
kumbarada büyük paralar birikmesini beklemiyorum çünkü ben zaten birikimimi bankada yapıyorum
her ay maaş günü bi kısmını diğer hesaba aktarıyorum kalanıyla geçinmeye çalışıyorum arada kumbarama atıyorum

oyyy ne güzel olur...
bak şimcik..
uyandık missss gibi bi hava var hemen kahvaltıyı balkona hazırladıkk
uzun uzun çay keyfisi yapıyoruzzz....
huzuru hissedebiliyo musun?
sonra gün batımında çıkıp bi sahilde turluyoruz
oyyy beni bi sahil kasabasına bırakıp gitseniz olmaz mı?
Benim beden burda ruh hep oralarda deniz seyrediyo falan
Allah gönlümüze göre versin canım
Hayali bile güzel
Allah olmıcak seyin hayalini kurdurtmazmıs.
maşallahh maşallahhhh Rabbim bereketiyle getirsin zammınızı :)
para konusunda zor gunlerını anlatmıstın onlardan sonra bu güzel haberlerini almak insana umut veriyor canım benimmm çooook sevındım
Cooook tesekkur ederim güzel yüreklim
En güzelleri isteyen herkesin olsun

akşam cebimdeki tüm bozuklukları yine kumbaraya boşalttım..
kumbarada büyük paralar birikmesini beklemiyorum çünkü ben zaten birikimimi bankada yapıyorum
her ay maaş günü bi kısmını diğer hesaba aktarıyorum kalanıyla geçinmeye çalışıyorum arada kumbarama atıyorum
Maasi alinca direk birikimi ayirmak en akillicasi
Farz etmek lazim ki borcumuz vardi verdik.
Devamı bol olsun kuzum

Maasi alinca direk birikimi ayirmak en akillicasi
Farz etmek lazim ki borcumuz vardi verdik.
Devamı bol olsun kuzum
Aynen canım.. ben öyle yapıyorum mesela. mümkün olduğunca da elimden geldiğince de o paraya dokunmayaya gayret gösteriyorum..Ama ,işte bazen elimizde olmayan ekstra masraf yada bişeyler çıkıyor..Bazen oradan almak zorunda kalıyorum ama içimde gidiyor:(ama en mantıklısı o.. parayı geldiği gibi ayırmak..

Aynen canım.. ben öyle yapıyorum mesela. mümkün olduğunca da elimden geldiğince de o paraya dokunmayaya gayret gösteriyorum..Ama ,işte bazen elimizde olmayan ekstra masraf yada bişeyler çıkıyor..Bazen oradan almak zorunda kalıyorum ama içimde gidiyor:KK43:ama en mantıklısı o.. parayı geldiği gibi ayırmak..
Evet canım sen öyle yapıyodun ne iyi ediyosun
Cocuk okutuyosun yani okutuyoruz ama senin masrafın daha cok mecbur kalıncada en azindan ele el acmakdan iyidir.

Evet canım sen öyle yapıyodun ne iyi ediyosun
Cocuk okutuyosun yani okutuyoruz ama senin masrafın daha cok mecbur kalıncada en azindan ele el acmakdan iyidir.
Evet canım.. derler ya yok yemeye var vermeye..İnan ben baya idare ediyorum.. hafta içi özellikle.. mesela bir akşam yemek yaptım diyelim .iki günlük yapıyorum..haftada 3 gün yemek yapıyorum..Bi sebze.. bir ikinci yapışım bakliyat tarzı.. yanında bazı çorba bazı makarna pilav vs..Ama inan bunlara dikkat ediyorum ama Sağolsun Çcoukların masrfalarından kısılmıyor..Özellikle Beyza'nın baya masrafları oluyor..Genç kız bide fazlada harcıyor aslında..gezmeye kıyafete derken sıkışıyor ki..Yine bize dönüyor..:)Ne yapalım Rabbim sağlık versinde herşey onlar için..

Back
X