• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Dimii dimii ??
Ona yemek ver yesin ört uyusun , bişey isteme , hee bi de para harcamayınca senden iyisi yok :KK70:

Olsun 2 kaşığı varsa birini kırıyoduk demi :KK70:
Nankör insanoğlunu memnun etmek zor
Aynen öyle 2 kaşık bir araya gelmemeli🤣🤣🤣🤣
Bunlar birinci hanımlara kan kusturur ,ikincilerin bir dedigini ikiletmezler 😆😆😆😆

Elektrik faturamız geldi. 330 TL,
Geçen ay 270 ödemişiz. Açıkçası daha fazla bekliyorduk son zamlardan sonra ama iyi geldi.

Ben bu ay elektrikli çaycıyı kaldırmıştım
Sürekli evde olduğumu için sabahtan akşama çalışıyordu.
Onun haricinde ekstra farklı birşey olmadı tükettiğimiz elektrikde 50 kW fark etti.
Bayağı elektrik tüketimi yapıyormuş bu elektrikli ketıl, çayci, filtre have makinesi gibi makineler

Elektrik faturamız geldi. 330 TL,
Geçen ay 270 ödemişiz. Açıkçası daha fazla bekliyorduk son zamlardan sonra ama iyi geldi.

Ben bu ay elektrikli çaycıyı kaldırmıştım
Sürekli evde olduğumu için sabahtan akşama çalışıyordu.
Onun haricinde ekstra farklı birşey olmadı tükettiğimiz elektrikde 50 kW fark etti.
Bayağı elektrik tüketimi yapıyormuş bu elektrikli ketıl, çayci, filtre have makinesi gibi makineler
Benim de ayın sonunda gelecek faturam en son 213.5 tl idi
Ben en son faturadan sonra bulaşık makinasını ve çamaşır kurutma makinasını kullanmadım bakalım nasıl bir etkisi olacak merak ediyorum
Fırını da yanılmıyorsam 1 kez kek yapmak için çalıştırdım
Gece lambasını filan kullanmayı bıraktım

Evde çalışanlar şunlar kombi , derin dondurucu ,çamaşır makinası, kettle ,buzdolabı ,elektrikli süpürge ,saç kurutma makinesi

Bende buzdolabı ve derin dondurucu var. Ayrıca 2 bilgisayar neredeyse 24 saat açık, çamaşır haftada en az 4 makine ve kurutma makinesi aynı şekilde. Koridor ışığını gece açık bırakıyorum cocuklar uyanıp tuvalete yada yanımıza gelsinler diye, tv çok nadir açılıyor son 4 aydır. Fırın haftada en az 1 saat çalışır.
Çayı yı kaldırdım bu ay. Ocakta çaydanlığa geçiş yaptık. Saç kurutma haftada en fazla yarım saat çalışıyor ütü de genelde evde olduğumuz için sadece çocukların okul eşyalarına hafta sonları yarım saat kullanıyorum.

150 kwh ye kadar %55 ,
150 kwh üzeri tüketim için %127 zam ..
Böyle bir faturamiz hiç olmadı..
zamsız hali olamaz.Degisen bir şey yok tuketimimizde

148 TL fatura birden nasıl 273 e ziplasin

2 ayda harcadığınız kwh aynı mı ?

Ben gelen parayı kwh bölüp birim fiyatını hesaplıyorum

Doğalgazda da aynı şekilde .
Mesela doğalgaz son 3 fatura birim fiyatı 2,42 - 2,44 - 2,65 olarak geldi . Ocak’ın başında geldiği için bir kaç günü zamlı gelmiş oldu . Asıl birim fiyat , bir sonraki faturada ortaya çıkar .

Merhaba kızlar

Allah kazançlarımıza bol bereketler versin

Kredi kartı borcumu ödedim. Geriye 6600 tl kaldı

Bugün birisine verdiğim alacağım olan 200 tl geldi . Cüzdan kumbaramdaki para 1000 tl yi geçti.
Henüz dükkandaki kiracı kirayı ödemedi bir de bu ay alacağımız 14 günlük fark ve de ek zam gelir nasipse .

Şubat ayı maaşına kadar kredi kartımla harcama yapar, paraları hesapta biriktiririm inşaallah

Amin
Ek derse girmiyor musun bu yıl

2 ayda harcadığınız kwh aynı mı ?

Ben gelen parayı kwh bölüp birim fiyatını hesaplıyorum

Doğalgazda da aynı şekilde .
Mesela doğalgaz son 3 fatura birim fiyatı 2,42 - 2,44 - 2,65 olarak geldi . Ocak’ın başında geldiği için bir kaç günü zamlı gelmiş oldu . Asıl birim fiyat , bir sonraki faturada ortaya çıkar .
Elektrik için o kadar ince hesap yapmadım, bildiğim tek şey bu ay zamdan nasibimizi aldığımızdir.Bu ay zaten zam kısmen yansımış, önümüzdeki ay esaslı zammı göreceğiz.

Günaydın kızlar hayırlı huzurlu sabahlar
Bizim burada bugün okullar kar yağışı nedeniyle tatil edildi

Günaydın kızlar hayırlı huzurlu sabahlar
Bizim burada bugün okullar kar yağışı nedeniyle tatil edildi

Bizde günlük güneşlikti bugün..
Kar topluyor galiba cuma dan sonra 1 hafta kar kalkmaz diyor takip ettiğim bir meteoroloji uzmanı..

Bizde günlük güneşlikti bugün..
Kar topluyor galiba cuma dan sonra 1 hafta kar kalkmaz diyor takip ettiğim bir meteoroloji uzmanı..
Bizim 1 saat önce valilikten yine ilan edildi yarın da tatil diye

Selam kızlar

Bugün yine file marketin online dan 200 liralık sipariş verdim.. Bu havalarda ufak çocukla gideceğime 3-5 fazla şey alır 200 liraya tamamlarım dedim :KK52: Zaten 5 -6 parça artık bu fiyata :(

Eşim bu akşam yemeğe gidecekmiş arkadaşlarıyla :KK14: LCW dan mı alsam bişiler diye bakıp duruyorum :KK70:

Selam kızlar

Bugün yine file marketin online dan 200 liralık sipariş verdim.. Bu havalarda ufak çocukla gideceğime 3-5 fazla şey alır 200 liraya tamamlarım dedim :KK52: Zaten 5 -6 parça artık bu fiyata :KK43:

Eşim bu akşam yemeğe gidecekmiş arkadaşlarıyla :KK14: LCW dan mı alsam bişiler diye bakıp duruyorum :KK70:
Aldıkların bereketli olsun canım 😍
Ahh 15 tatile az kaldı zaten toptan hafta sonuna bağlasalar bari :KK5:
Okuldaki arkadaşlarla olan grupta aynı şeyi ben de yazmıştım . E okul işlemleri bitti nasılsa

Faydalı olması dileğiyle...

Eklentiler

• 20220118_202641.webp
    20220118_202641.webp
    33,3 KB · Görüntüleme: 99
Parayı katlamayı bilmek önemli

O da faize bulaşmayayım diyince mümkün değil sanki

Ya da yolu varsa ben bilmiyorum
Allah 'a çok şükür şimdiye kadar kredi çekmedim
İnsan niyetine aldı mı Allah'ın bir şekilde yardım ettiğini parasının bereketlendiğini görüyor .
Harama bulaşmamaya niyet edip o uğurda samimi gayret içinde olmak , hırs yapmamak önemli. Ben bunu 45 yıllık hayatım ve 21 seneyi geçen çalışma hayatımda tecrübe etmiş biri olarak yazıyorum .

Çevremde kredisiz,faizsiz olmuyor diyenler o çarkın içine yıllardır çırpınıyorlar ev var içinde huzur yok.para var bereketi yok .
Ya kişinin sağlığı yok oluyor o uğurda paralar harcanmak zorunda kalınıyor.
Aslında başımıza gelenleri biraz düşünsek mutlaka sebebi hikmeti hikmeti var .
Kimi sabır imtihanı, kimi şükür imtihanı...Rabbim dünya imtihanından geçenlerden olarak ahirete göçmeyi nasip etsin hepimize .
Herşey görünen alemden ibaret değil elbette bir de mana alemi var ...
Çok kolay idrak edemiyoruz belki de ama tefekkür etmeye çalışsak o perdeler bize belki de aralanacak en azından bunu hissetmeye başlayacağız hissetdikçe şükrümüz artacak şükrümüz arttıkça Rabbimin üzerimizdeki nimetleri artacak ...

Herşeyin başında olduğu gibi Rabbimin helal ve haram kıldığı alanlara dikkat etmeye niyet etmemiz ve bunun için çaba göstermemiz gerekiyor
Gerisi mucize gibi geliyor.😍

Son düzenleme:
Allah 'a çok şükür şimdiye kadar kredi çekmedim
İnsan niyetine aldı mı Allah'ın bir şekilde yardım ettiğini parasının bereketlendiğini görüyor .
Harama bulaşmamaya niyet edip o uğurda samimi gayret içinde olmak , hırs yapmamak önemli. Ben bunu 45 yıllık hayatım ve 21 seneyi geçen çalışma hayatımda tecrübe etmiş biri olarak yazıyorum .

Çevremde kredisiz,faizsiz olmuyor diyenler o çarkın içine yıllardır çırpınıyorlar ev var içinde huzur yok.para var bereketi yok .
Ya kişinin sağlığı yok oluyor o uğurda paralar harcanmak zorunda kalınıyor.
Aslında başımıza gelenleri biraz düşünsek mutlaka sebebi hikmeti hikmeti var .
Kimi sabır imtihanı, kimi şükür imtihanı...Rabbim dünya imtihanından geçenlerden olarak ahirete göçmeyi nasip etsin hepimize .
Herşey görünen alemden ibaret değil elbette bir de mana alemi var ...
Çok kolay idrak edemiyoruz belki de ama tefekkür etmeye çalışsak o perdeler bize belki de aralanacak en azından bunu hissetmeye başlayacağız hissetdikçe şükrümüz artacak şükrümüz arttıkça Rabbimin üzerimizdeki nimetleri artacak ...

Herşeyin başında olduğu gibi Rabbimin helal ve haram kıldığı alanlara dikkat etmeye niyet etmemiz ve bunun için çaba göstermemiz gerekiyor
Gerisi mucize gibi geliyor.😍

Amin
Aynen yazdıklarının hepsine katılıyoum
Helal yoldan kazanıp helale harcamalı
O zaman para bereketleniyor bolluk oluyor

Haram bulaştı mı dediğin gibi huzursuzluk oluyor hem de bereket kalmıyor . O ekstra gelen para da bir şekilde eriyor .

Bazen şöyle düşünüyorum :
Kredi haram olmasa krediyle 1 ev alırdım onun kirasıyla krediyi öderdim. Böylelikle ev sahibi olabilirdim . Haram olduğu için icraate dökmüyorum . Rabbim bana ve benim gibi düşünenlere hayırlı güzel helal bolluk bereket için de çok daha güzel kapılar açsın. 🤲 Amin

Amin
Aynen yazdıklarının hepsine katılıyoum
Helal yoldan kazanıp helale harcamalı
O zaman para bereketleniyor bolluk oluyor

Haram bulaştı mı dediğin gibi huzursuzluk oluyor hem de bereket kalmıyor . O ekstra gelen para da bir şekilde eriyor .

Bazen şöyle düşünüyorum :
Kredi haram olmasa krediyle 1 ev alırdım onun kirasıyla krediyi öderdim. Böylelikle ev sahibi olabilirdim . Haram olduğu için icraate dökmüyorum . Rabbim bana ve benim gibi düşünenlere hayırlı güzel helal bolluk bereket için de çok daha güzel kapılar açsın. 🤲 Amin
Amin canım aynen öyle

Dediğin gibi yapmış olsam şu an abartmıyorum en az 2 ya da 3 evin ,daha farklı bir muhitte iş yerinin araba olarak en azından şimdiki kullandığım aracın çok üstünde bir araca sahip olabilirdim ama bu kadar haramı helâli bilip sırf nefse uyarak dikkat etmemenin karşılığı olarak nasıl bir şefkat tokadı yerdim işte onu bilemiyorum

Back