• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

Kızlar biz de nihayet arabamızı aldık🤩
Darısı grubumuzun isteyen tüm güzelliklerine 🥰
Bu da aradan çıktığına göre oturup gelir gider ve birikim hesaplaması yapmam lazım
Ayh çok iyi, hadi hayırlı olsun inşallah. Allah kaza bela vermesin.

Bebişin hayırla, ugurla gelsin inşallah. Ben de öğretmenim. Bes'ten de tam bugün çıktim😄. 9 yıldır otomatik ödemedeydi, biriken para ile 6 tane çeyrek altın ancak alabiliyorum.
Gerçekten TL de kalınca eriyor para , altın en güvenli liman 🤩

Gerçekten TL de kalınca eriyor para , altın en güvenli liman 🤩
9 yılda o biriken miktar kadar altın hesabi yapsaydım mesela bankada, belki 5 degil şu an 15 bin nakit olacaktı. Altın uzun vade için en iyi yatırımlardan biri. Üst düzey bir bankaciya en az 1 yıllık yatırım düşündüğümde ne almalıyım, diye sormuştum, altın, cevabını vermişti. Cevap 5 sene önce verilmişti ama hâlâ geçerli bence.

9 yılda o biriken miktar kadar altın hesabi yapsaydım mesela bankada, belki 5 degil şu an 15 bin nakit olacaktı. Altın uzun vade için en iyi yatırımlardan biri. Üst düzey bir bankaciya en az 1 yıllık yatırım düşündüğümde ne almalıyım, diye sormuştum, altın, cevabını vermişti. Cevap 5 sene önce verilmişti ama hâlâ geçerli bence.
Kesinlikle öyle,uzun vadede kesin kazandırıyor ama cesaret olsa kısa vadede de kazandırıyor (ytd)
Ben araba için Birikimin bir kısmını TL de tuttum mesela altına yatrmis olsam şimdi hesap yapıyorum iooohhoo kardan zarar dedikleri şey yanı 😅ama olmuş ve ölmüş e çare yoktur.Kismet...

Kesinlikle öyle,uzun vadede kesin kazandırıyor ama cesaret olsa kısa vadede de kazandırıyor (ytd)
Ben araba için Birikimin bir kısmını TL de tuttum mesela altına yatrmis olsam şimdi hesap yapıyorum iooohhoo kardan zarar dedikleri şey yanı 😅ama olmuş ve ölmüş e çare yoktur.Kismet...
Olsun, öyle şeyler oluyor hayatta, bu kadar yükseleceğini kestirememiştik. Hem arabaya kavuşmuşsunuz bugün, onun keyfini çıkar boşver 🤩💃

Kızlar biz de nihayet arabamızı aldık🤩
Darısı grubumuzun isteyen tüm güzelliklerine 🥰
Bu da aradan çıktığına göre oturup gelir gider ve birikim hesaplaması yapmam lazım
Hayırlı uğurlu olsun canım sonunda aradan çıktı Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin inşallah 🤲😊
Yeğenimin bebeği doğdu, büyük teyze oldum az önce aradılar koronadan dolayı hemen taburcu etmişler evde kv'si ve eşi var ihtiyaç halinde hemen gidebilirim yardıma.
Gözunuz aydın olsun Allah bağışlasın

Yaaaa bende de zorunlu bes var, çıkmamıştım çıksam da aynı parayı altına mi yatirsam acaba 🙄

Yaaaa bende de zorunlu bes var, çıkmamıştım çıksam da aynı parayı altına mi yatirsam acaba 🙄
Şimdi şöyle, zorunlu bes ise altın fonuna çevirmiyorlar. Otomatik katılım olarak geçiyor bizimkiler. Ama ordan çıkıp başka bankaya bes açıp altın fonuna endeksli bes açarsan, ordan da devlet desteği almıyorsun sanırım ama ondan emin değilim. Ben altın fonuna gecirmedikleri için çıktım bugün. Mesela babamın da vardı. Altın fonuna Nisan ayında çevirmişti, şimdi baya kâr yaptı. Ama bizimkini çevirmiyorlar, zorunlu olanları.

Yeğenimin bebeği doğdu, büyük teyze oldum az önce aradılar koronadan dolayı hemen taburcu etmişler evde kv'si ve eşi var ihtiyaç halinde hemen gidebilirim yardıma.
Hayırlı uğurlu olsun canım Allah analı babalı büyütsün
Sağlıklı mutlu huzurlu bebek olsun inşaallah 🥰😍

Şimdi şöyle, zorunlu bes ise altın fonuna çevirmiyorlar. Otomatik katılım olarak geçiyor bizimkiler. Ama ordan çıkıp başka bankaya bes açıp altın fonuna endeksli bes açarsan, ordan da devlet desteği almıyorsun sanırım ama ondan emin değilim. Ben altın fonuna gecirmedikleri için çıktım bugün. Mesela babamın da vardı. Altın fonuna Nisan ayında çevirmişti, şimdi baya kâr yaptı. Ama bizimkini çevirmiyorlar, zorunlu olanları.
Ben aslında besten çıkıp o parayla altın almaktan bahsetmiştim ama altin fonuna cevirme konusu da aklımdaydı aslında.Kuzenim zorunlu besi altın fonuna çevirmiş,ziraat ..bankadan bankaya değişiyor olabilir mi ?
Bu arada baktm da 3445 odemisim,devlet katkısı ile 4500 lere gelmis.Yillar geçtikçe zam geliyor ama paranın değeri azalıyor sanırım

Ben Bes sistemini kandırmaca olarak görüyorum
Devlet bes 'te toplanan parayı farklı şekillerde değerlendirse mesela altın vs alsa
Geri ödeme yaparken devlet yine kat kat kazançlı çıkar
Bes sistemine dahil kişi yine zararlı çıkar

O nedenle ben böyle bir sisteme dahil olmadım
Kişi her ay bes sistemine yatıracağı parayı altına yatırsa çok daha fazla kazanır bence
Burada kişi iradesine sahip çıkacak gevşeklik göstermeyip kendisini her ay o birikimi yapmaya zorunlu kılacak 🙂

Back