- 16 Şubat 2012
- 6.436
- 10.709
- 448
Egerki kolesterol problemi yoksa et azaltma taraftari değilimDün akşam oturmaya üç aile geldi.Çarşamba psikolog günüm olduğu için psikologtan 19.00 gibi çıktım.Eve geldim sofraya oturdum karnımı doyuruyordum ki eşimden telefon geldi misafir gelecek diye.Akşam güzel geçti .Sohbet muhabbet.Bir ailede kendisine zeytinyağı getittirmiş .Onlara 5 kilo siparişi verdim.Biraz tuzlu oldu ama yapacak birşey yok.2000 tl ödeyeceğim.Çok methettiler birde ben deneyeyim.Zeytinde yaptırıyormuş. Bu sene kendiside zeytin almış yapmış.Bakalım belki denemelik ondan da alırım.
Bugün bir harcamam gözükmüyor.
Kilo vermeye devam toplam 15 kilo oldu ama daha çok yolum var.Obezim çünkü.
Akşama brokoli ve karnabahar doğrayıp fırına attım.Yoğurtla yerim.Doktor kırmızı eti az tüket sebzeye ağırlık ver dedi.Bol bol sebze aldım bu hafta kabak, pırasa, ıspanak ,pazı ,lahana, mantar v.b. Bir süre sebzeden gideceğim.Dünden az bir tavuk kalmıştı onuda bitirdikmi tamamdır.
Kolesterolüm yüksek hatta doktor kolesterol için hap verdi onu kullanmaya başladım.Biraz sevdiğimden birazda işten gelince hazırlaması kolay diye et yapıyordum.Hemen bir balık, tavuk ya da et neyse ,at fırına kolayıma geliyordu.Birde daha doyurucu .Zaten ekmek yemiyorum en azından onunla doyayım diyordum yanında bir salata ile.Egerki kolesterol problemi yoksa et azaltma taraftari değilim
Hücreler proteine doymuyorsa sürekli açlık halinde oluyorsun
Instada bir kadın var sadece et agirlikli proteinle beslenerek (yumurta mantar ve yesillik de var ) 2 haftada 7 kilo yag yaktığını soyluyor
Sen öyle san aşko kuşkooooNe yaparsa yapsın bir ayda 5 kg veremez
Al gaza gaz
Ben de mükellef davet sofralarının başında oturup, kuş kadar yemeye devam edeyim…
Ahahaha hırslanacağım bir rakibim olsa veririm 7 de veririm ama rakip fasulyeden çıktı ablacımEvet 5 kg veremez, 6 kg verir
Ahahah hayat böyle işte hep elde olmayanı istiyor gönülMerhaba kızlar benim için hafta sonu tatili başladı bile
Bademli çikolataya nihayet kavuştum lakin bu sefer de canım yemek istemiyor
Aldıkların bereketli olsun ablacım Allah afiyetle yedirsinEve gelirken markete uğradım toplamda 661 tl harcadım
Aldıklarım 30 lu yumurta, sade bisküvi, mayonez, ketçap, 1 paket tavuk baget ,2 paket tavuk kalça but ,soğan, patates ,bademli çikolata, fındık, kaju,kuru erik
Çerezlerde 100 tl üzerine üzerine %15 indirim varmış 25 tl indirim çerezlere uygulandı
Yaptığım alışverişin % 3 lük iadesi ve de 500 tl lik alışverişe 50 tl iadesi derken toplamda 102 tl iskonto ve para iade gerçekleşti
Allah razı olsun canım benimAhahaha hırslanacağım bir rakibim olsa veririm 7 de veririm ama rakip fasulyeden çıktı ablacım
Ahahah hayat böyle işte hep elde olmayanı istiyor gönül
Aldıkların bereketli olsun ablacım Allah afiyetle yedirsin
haftasonı tatilin başladı he ohhh keyifben de egitimdeyim arada bi yazayım dedim
Burdaaaa
Bana da diyet lazım biri bir gaz versin ayrıca haftaya başka urunelr alerji testimmyapilacaknkol iclerikmvucudummhep döküntü oldu yuzumde yok kollarım kasisam.bacak karın boyun öyle gidiyor.Seni yiyeeeerimmmm ama diyetteyim tatlı yasak
Bende benden istiyorum sitede...İyi geceler hatunlar iyi uykular
Sabah büyükbaş evden çıkar çıkmaz.mutfagi toplayıp ütüye giristim.
Sonraa hooop temizliğe
Komşum kahveye çağırdı 1 saatliğine uğradım
Sonra kızı çarşıdan alıp avmye gittik yemek yedik 450tl verdim
Saç kremi bitmiş 90tl ona verdim
Defactodan kazak beğendi 600tlde.oraya verdim
Eve geldik vatandaşa menemen yaptim
Tatli istediler ama.cok yorgundum yarın yapicam mecbur
Yarına isim kalmadı dinlenirim artık
Bendee istedim ya geçmişin tam derinliklerine gidemedim yazildiysaa affola ama bu cennet meyvesi bizim thewitvcher mi büyükbaş dediği için kesinn odur o dedim .. hemde iki hafta giremedim özledim.gozumunnaradigi insan o bakıma slm olsunBana da verir misin canım sitenin adını
Nane limon kaynatmıştım
Yatarken sirkeli su içtim
Allah razı olsun kuzummmm
Annecigin nasıl oldu.... Develt hastaneleri feci yaa biraz bunalım.moddayim ama hamd olsunGünaydın hayırlı sabahlar herkese
İdil nerde yine kayıpinşallah her şey yolundadır
Eylul 1 çeyrek ve 22000 TL borç ödemesi yapıldı..ama ekimenne kaldı ki o yüzden Ekim'de yazarız ölmez sağ kalirsakmerhaba arkadaşlar
insan isterse ve de yeterli geliri olursa paranın miktarına bakmaksızın 3- 5 demeden biriktirmeyi kendine adet haline getirirse güzel birikimler yapmamak için hiçbir neden yok ....
birikim yapmanın bazı püf noktaları ve de gerekliliği
-sahip olduğumuz gelirin mutlaka belli bir kısmını her ay düzenli olarak ( en az % 30 nu )bir kenara ayırmak
-kısa - orta- uzun vadeli hedefler belirlemeli ( kısa vade 6 ay ve daha aşağı zaman dilimlerini , orta vade 1 yıldan 3 yıla kadar zaman dilimlerini , uzun vade 4 - 5 yıldan daha uzun zaman dilimlerini kapsamalı )
- evde bazı tasarruf tedbirleri uygulamalı
- indirimleri takip etmek
- her ne kadar birikim yapmak günümüz şartlarında zor olsa da arada kendimizi yapmaya çalıştığımız birikim konusunda motive etmeliyiz.
(birikim yapmanın faydalarını aklımıza getirmeliyiz)
- birikim yapmanın en güzel yanı başkasına muhtaç olmadan hayatı sürdürebilmektir ,bundan daha güzeli olabilir mi zaten
- çocukların eğitimlerini sorunsuz tamamlatabilmek onlara lazım olan parayı onlara temin edebilmek için birikim yapmak gereklidir.( şüphesiz ki en güzel ve de önemli yatırım insana yapılan yatırımdır ...)
- şunu unutmamak lazım ki doğru yerde ve de zamanda yapılan yatırım yapmak çok önemli
-her işte olduğu gibi birikim -yatırım konusunda da imkansız diye bir şey yoktur inanmak başarmanın yarısıdır..
2024 YILI İLK 6 AYLIK BİRİKİM LİSTEMİZ
OCAK ŞUBAT MART NİSAN MAYIS HAZİRAN 2024 YILI TOPLAM HEDEFİ ULAŞILAN HEDEF Varyemez 115 gram 7gram 1.5 gr 8 gr 3 gr 15.5gr 150 gr Altın 177 gr @sempatik_kiz 12 gr bilezik 2 Bilezik, 12 Çeyrek 1 bilezik @Findikfaresi123 3çeyrek Cennetmeyvesii 1çeyrek
5 gram1çeyrek 5 gram 1çeyrek 5 gram 19 gr 1 çeyrek 5 gram 1 çeyrek 1 gram 50 gr Altın ,12 Çeyrek 5 çeyrek
21 grampenceremden 15'er gramlık 4 Bilezik @zinnia 22.10 gr bilezik 11.92
gr
bilezik
5 gr6gr 7 bilezik 40 gram ,10 Ata Altın @Purpplee 2 gr 50 dolar @Beth18 100 Euro
1çeyrek100 Euro
1 çeyrek100 Euro
1 çeyrek100 Euro
2 çeyrek100 Euro
1çeyrekdolar milyoneri 30 gr bilezik 15 gr bilezik 23gr bilezik bilezik borcu ödüyor bilezik borcu ödüyor bilezik borcu ödüyor @Dilyy 1 gram 2 gr
15 dolar4 gr I idilkaya 1 çeyrek 1gr @Redpanda11 7 gr 3.5 gr 5 gr 2.5 gr @Meyraa-
2024 YILI SON 6 AYLIK BİRİKİM LİSTEMİZ
TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK Varyemez 11 gram 7 gram 9 gram 2 gram Cennetmeyvesii 8 gram 5 gram
1 çeyrek5 gram
1 çeyrekdolar milyoneri 10 gram 13 gram 30 gram 4.6 gram I idilkaya 6 gram ,1 çeyrek,1 bilezik 5 gram, 1 çeyrek @Purpplee 2 çeyrek
1 gram
4000 tl.BES@zinnia 3 gram 2 ata 1 çeyrek 600 dolar @Dilyy @Redpanda11 7 gram 3 gram @Beth18 1 çeyrek
1gram1 Cumhuriyet
1 yarım
2 grampenceremden @Findikfaresi123 @sempatik_kiz @Meyraa- 6çeyrek 2 cumhuriyet altını 1 reşat altın 2 cumhuriyet altını @Sahihuban 10 gr bilezik @Khalesinil 12500 tl (fon alımı)
1 gr29000 tl (fon alımı)
8 gr altın
2024 YILI BORÇ ÖDEME ÇİZELGESİ
TEMMUZ AĞUSTOS EYLÜL EKİM KASIM ARALIK TOPLAM BORÇ KALAN BOÇ @zinnia 21500 tl 8 ajda bilezik (85 gr )
70000 tl9164tl
6 ajda bilezik@Purpplee 299350 tl
3 gr altın185825tl
3 grVaryemez 1 yarım altın 1 yarım altın 1 yarım altın 25 gram altın
10 yarım altın2 yarım altın @Dilyy 22000 tl 400000 tl 178000tl I idilkaya 27950 tl 457400tl 356250tl @Kirmizi krizantem 21750 tl
12 çeyrek
2 yarım
1 tam18250 tl
12 Çeyrek
2 yarım
1 tam
Bereketli olsun canımEylul 1 çeyrek ve 22000 TL borç ödemesi yapıldı..ama ekimenne kaldı ki o yüzden Ekim'de yazarız ölmez sağ kalirsak
Hosgeldin bacimBende benden istiyorum sitede...
Bendee istedim ya geçmişin tam derinliklerine gidemedim yazildiysaa affola ama bu cennet meyvesi bizim thewitvcher mi büyükbaş dediği için kesinn odur o dedim .. hemde iki hafta giremedim özledim.gozumunnaradigi insan o bakıma slm olsun
Annecigin nasıl oldu.... Develt hastaneleri feci yaa biraz bunalım.moddayim ama hamd olsun
Az daha namazlarıma.sarilir oldum
Ve aleyküm selam canımSelam genşler
Dün akşam oğlan ateslendi gecemiz hic iyi geçmedi
Sabah iyi değildi göndermedim okula
11gibi gelip acile götürdüm bulantı ve ishalde başlamış
İdrar gaita tahlili istedi iğne yaptı dedimki kana da bakalım gerek yok dedi
Tahliller temiz çıktı o arada oğlanı eve bıraktım yatsın diye. Dediki çocuğu getir kan tahlili yapalım. Kızın da 3bucukta KBB randevusu vardı.
Önce onu okuldan aldım muayene ettirdim
Sonra oğlanı acile götürdüm tahlil serum sonuç sırası derken 3 saat geçmiş yeni girdim eve. Kanda enfeksiyon varmis bir serum daha taktılar ilaçları alıp geldim
Akşama dışarıdan pide getirecek büyükbaş ben ayran yapayim feci yoruldum
Sabah isteseydi tahlili bu kadar uzun surmeyecekti kizginim birazda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?