Kucuk bır teshıs koyup, fıkır verır mısınız?

Sevindim canım
bak ne güzel oldu bu karar senin için
Motivasyonun düştüğü anda soluğu buarada al
tekrar seni iyi bir şekilde yollarız
kolay gelsin canım basarılar :))

Eva _yalnız değilsin evet bizlerde aynı durumdayız
güleyim mi ,ağlayayım mı bende bilemiyorum :)
sende elefera gibi hadi toparlan
benim toparlanmama daha var
çünkü önümde engel var:)
şu amelıyatı atlatayım Allahın izniyle
iyileştikten sonrabu sekılde hayat sürmeyeceğim :)

istersen smmm ye giden yolda geçeceğin aşamaları ve harcayacağın parayı tesmerin sitesinden araştır, eşine de göster. yani dersane parası onun yanında.. :) kapalılığa gelince, o konuda çok haklısın fakat üniversitelerde serbestleşti biliyosun kamusal alanda da serbestleşmesi çok yakındır diye düşünüyorum.

Benim de 15 gün sonra Kpss sınavım var ama hergün çalışmamak için kendimi nasıl kandırıp, oyalıyorum bir bilsen! Ben ki temizlikten nefret ederim, geçen gün elektirkler kesildi sırf ders çalışmayayım diye cam sildim hayatımda ilk kez ! O kadar yani.Belki mevsim geçişi falan diyeceğim zira benim de canım dışarı çıkmak, gezmek ya da birşeyler yapmak istemiyor.Ama çok şükür hayatımda herşey yolunda, öyle depresiflik gerektiren bir sorunum yok.
Zannediyorum ki çalışan kesimin eve adaptasyonu ilk etapta zorluyor.Ben de 8 aydır yüksek lisans, kpss çalışması, düğün dernek balayı sebebi ile full time çalışamıyorum.Sınav olsun, atanayım, taşınalım mantığıyla evden de soğudum.Sınav da kısmi iptal, gene bana beklemek düştü.İnsanın tam önünü görememesi biraz can sıkıntısı yaratıyor.Burada mı kalacağım? Başka yere mi atanacağım? Yoksa kazanamayacağım mı? gibi sorular beni biraz beklemeye ve pasif kalmaya endeksledi.Ne olacaksa olsun ona göre yolumu çizeyim endişem var.Tabii u arada olacak şeyin olması için de çalışmak lazım.Motivasyon lazım, birilerinin iteklemesi lazım :)
Hepimize kolay gelsin.

Dosya açtırmak biraz masraflı (çalışmadığın için) ama bi sınavda kazanamazsan dosyan yanmıyor nettiecede.
Ben şu an bitirme sınavlarına giriyorum 2 dersim kaldı aralık 4'te gireceğim kısmetse bitecek.
2007 kasımda sınavı kazandım ocak 2008 de staja başladım 2009 aralık bitti.
sınav zor ama kazanılmayacak bir sınav değil.
çan eğrisi işi biraz karıştırıyor.
ben evde çalışamayanlardanım. hep ertelerim sonra sonra diye ama çalıştığım için oluyor bu. ancak aksamları soluk alabiliyorum. kursa gittim ve kazandım güzel bi puanla hemde.
sayısalın çok önemli değil kaç tane matematik sorusu var ki ?
muhasebe sayılarla alakalıdır ama mantık ön plandadır. karakök almıyoruz neticede :)
eğer bi şekilde ulaşabilirsen murat açıköğretimin ders notlarına ulaş. o kitapcıklar konuları sadeleştirmiş ve kısaltmıştır. benim gittiğim kurs. benimkileri yakmasaydım gönderirdim :)
13 yıldır resmi muhasebenin içindeyim ama sınav pratiği farklı bişi.
geçmiş dönem soru kitapçıklarını kapsayan bi kitap al malum test usulü sınavlarda pratik kazanmak şart ne kadar çok soru çözersen o kadar kardır :)
iş hayatını götürebilen bir insanı bir sınav yıldırmamalı.
başaracağına eminim :) günde 2 saatlik çalışma yeterde artar bile ..
ekonomi ve maliye zorlayabilir biraz ..
başarılar :)
emeklerin karşılıksız kalmaz merak etme ..

evet eskiden staj 2 seneydi, ilk açtırdığımda kazanaydım yırtmıştım çoktan :)
bu arada bende murata gittim kpss için.
muratın üstüne dersane tanımıyorum.

Cevap yazmadığına göre harıl harıl çalıştığını düşünüyorum, inşallah öyledir:)

Arada içimizden hiçbir şey yapmak gelmeyebilir canım. Hem sen çok zor zamanlar atlattın böyle olması çok normal. Sonucunda çok şükür bitti gitti değil mi artık ileriye bak, ilerisi için birşeyler yapmaya çalış. Eskileri de düşünme hepsi geride kaldı. Benim de doğumdan sonra motivasyonum düşmüştü sadece bebeğe odaklanmıştım, hamileliğimdeki enerjik halimden eser yoktu.
Gerçi bu da ayrı bir psikoloji ama nasıl atlattığımı söyleyeyim. Spora başladım, inan beni öyle enerjik yaptı ki, iş hayatına tekrar geçişte uyum sağlamamı kolaylaştırdı, tabi bu durum moralimi düzeltti. Evime işime daha yarar sağlar oldum. Ama bunlar yetmez tabi önemli olan karar vermek ve ertelememek. Aynı sigarayı bırakmak gibi, uyuşukluğu bırakmaya da önce karar vermek gerekiyor:)

Bir de ilerisini düşün. Kendi bağımsız bir işin olur. Gerçi tutunana kadar vergisiydi, dükkan kirasıydı biraz sarsabilir ama birkaç sene içinde tanındıkça müşterin artar. Bizim mali müşavirimizin yanında çalışan çocuklar nasıl canla başla çalışıyorlar bu sınava bir bilsen. İçlerinde staja başlayanlar da var. İşlerinden memnunlar ama hepsinin ideali mali müşavirlik. Sınavın pahalı olduğunu söylüyorlar ama sonraki getirisi için vazgeçmiyorlar.

Sende harakete geç bir an önce, motivasyonun düştüğü anda görümcelerin ve kayınvaliden aklına gelsin. Eminim bir anda motivasyonun tavan yapar :))

Son düzenleme:
Hepınıze ılgınız ve destegınız ıcın tesekkur ederım.
Evet, Nılaycıgım yanıt yazmadım cunku ders calıstım
Cokda zevk aldım, arada bır soluklanıp kendımı ılerıde guzel bır yerde hayal ettıkce daha bır arzu ıle calıstım.
Ama senın su motıvasyon ıcın onerdıgın yontemı okuyunca bır kahkaha patlattım
Kayınvalıdemı bılmem ama gorumcelerım, bılhassa Z sınavı kazansam sanırım hırsından catlar

Eva, ertelemek cozum olmuyor-mus bugun daha ıyı anladım.
Her gun 'yarın calısırım' dıyorum ama sureklı bahane sıralıyorum kendıme.
Bugun bu forumu acmasaydım emınım yıne devam ederdım bahanelerın arkasına sıgınmaya.
Bugun yıne ders basına oturuna dek, yok sunu yapayım yok bunu yapayım sonra calısırım dedım.
Sonra bır anda 'bır dene elefera' dedım kendıme ve oturdum.
Sonrasında ınan bıraz daha calısayım sonra bırakırım demeye basladım.
Sende bence bır denemelısın

kahvekolikcıgım,
Tesmerı daha oncede ınceledım, sımdı de baktım.
Fakat anlayamadıgım bır sey var,
ABC GRUBU SINAV BEDELLERİ bu ne ıcın?
Yanı ılk sınava gırdıgımde mı odeyecegım?
Yoksa staj donemınde bahsettıgın sınavlar ucretlerı mı bunlar?
Esım daha once gormustu ama bız pek ıdrak edememıstık.
Eger kamuda serbestlesırse sanırım dırek kpss ye gırerım bende
Yoksa bastonlu bır malı musavır olacagım.

winstonlight, bu sene ısler ıyıce karıstı.
Allah herkesın hakkında hayırlısını nasıp etsın,
sınavlara gıreceklere ıse moral, motıvasyon ve basarı

abatu; sanırım ahdın vardı kıtapları yakmak ıcın.
Bende okul bıtınce ders notlarımı parcalamıstım
Elımde dehanın kıtapları var.
Bugun bıraz calıstım, anlatımı guzeldı.
Fakat cok ınce bu kıtaplar. Sanırım yenı kaynaklara ıhtıyac duyacagım.
Bunda da tercıhımı Murat yayınlarından kullanırım, tavsıyen uzerıne.
Ekonomıyı sevıyorum aslında.
Benım en cok zorlandıgım su taplolar ):
Ama kesın karar verdım, calısacagım ve gırecegım o sınava.
Insallah basarılı olurum.

Ne güzel evdesin, bol vaktin var, internet önünde, her türlü kaynağa ulaşabilirsin, müşavir, amir bayanlar da gereken bilgileri veriyor. Hatta burda kpss, sınav gurupları var motive olmak için faydalı olabilir hem fikir alışverişinde bulunursun..

Valla hem çalışıp hem çocuklu hem de okuyanlar var hayatım. Bak bir işi bir kişi bile başarıyorsa sen de başarırsın. İhtimal bile yok sen de BAŞARIRSIN.

Birde biliyor musun uzun süre ezberden uzak kalınca ik çalışmaya başlayınca ezebere almak zor oluyor ama sonra sonra beyin açılıyor sanırım hemen ezberliyorsun. Mesela yatmadan önce o gün çalıştıklarını tekrar et ve hemen uyu. Tv izlemeden, internete girmeden veya kitap okumadan. Beyin uykuda öğrendiği için yatmadan önce çalışmalar daha kalıcı oluyormuş..

Kolay gelsin :))

Herkesin hırslanmak için bir sebebe ihtiyacı vardır. Ne güzel bak sebep oldu görümcelerin hırslanmana, en azından bu şekilde çalışmana bir yararları olur:teytey:

Son düzenleme:

Bugun oyle bır ıstahla ders calıstım kı,
su an ınternet basındayım ama aklım ders calısmaktaa
Hatırlattıgın ıyı oldu, uyumadan once aldıgım notlara bır goz atayım.
ıhmal etmeyın benı, motıve edıcı cumlelerınızle daha bır ıstaha gelıyorum
Allah razı olsun hepınızden.

Herkesin hırslanmak için bir sebebe ihtiyacı vardır. Ne güzel bak sebep oldu görümcelerin hırslanmana, en azından bu şekilde çalışmana bir yararları olur:teytey:

Evet, sureklı bunu dusuneyım en ıyısı ben.
Aslında kendı gelecegım ıcın yapacagım bunu,
ama motıvasyonum dusunce Z yı hatırlayayım
Tesekkur ederım canım destegın ıcın.

Bu arada esıme soyledım, sınav ucretı yaklasık 2 bın TL dıye,
verdıgı yanıt;
'e ne olmus yanı, gırmeyecek mısın?'
'yok, bıraz fazla da ' dedım.
'olsun sen hazırlan ve gır' dedı.

Belkı bekarken bu kaynagı bulamazdım bıle
Kıymetını bıleyım barı.

ABC staja başladıktan sonra. sen şimdi staja giriş sınavına bakacaksın.
Staj Dosya ve Başvuru Bedeli 900,00-TL
Staja Başlama Sınav Bedeli 150,00-TL. yazıyor tesmerin sitesinde.
fakat dosya açma bedeli odadan odaya değişir, istanbuldaysan kurtuluşta oda var, oraya giderek istediğin herşeyi sorabilirsin. odanın kendi kursları da var cüzi bir fiyattan veriyorlar. onu da öğren istersen. yararlı olur. sana kitapçıkta verirler hem. ben linki vereyim sana.
SMMMO

Cok tesekkur ederım yardımın ıcın kahvekolık.
Evet, Istanbul da oturuyorum, hatta yakın zamanda Kurtulusta kı odaya da gıttım.
Sınava gırmeyı tam olarak dusunmedıgım ıcın bu tur sorular sormadım.
Yakında tekrar gıtsem ıyı olacak, bu kurs bılgısını verdıgın ıcın de ayrıca tesekkur ederım.
Belkı oraya gıderım bende.

Sana bır kac soru daha sorabılır mıyım?
Bıraz fazla oldum sanırım ama sıteyı okudum, tam emın olamadım.
Ben bu ABC grubundan C grubuna mı gırecegım, staj baslayınca?

Ayrıca SMMM sınav bedelı adı altında tum dersler ve tek ders ıcın bır ucret belırtılmıs.
Bu ucret, 900+150 TL den harıc mı odenıyor?
Son sorum ıse, meslekı uyum egıtım bedelı ne ıcın?

Sımdıden cok tesekkur ederım, yardımların ıcın.

ben staj aşamasına geçemediğim için ABC aşamalarını bilmiyorum canım. SMMM sınav bedeline deil SMMM staja girişe bakacaksın, onlar stajdan sonra girilecek olan syeterlilik sınavıyla ilgili. senin için şu anda dosya açtırma ve staja giriş sınavı önemli. gerisi sonraki iş. mesleki uyumla ilgili bir bilgim yok. rica ederim ne demek. sen odaya git dosya açtırma bedelni sor odadan odaya değişebiliyor çünkü. kursa gitmeyi düşünürsen Murat yada odanın kursunu tavsiye ederim. ben geçen sene kpss için murata gidiyordum, geçenlerin listesini asıyorlardı başarı çok iyiydi. odanın kursu da iyi diyorlar ama bilmiyorum.

Ben cok sabırsızım galıba
Hangı asamalardan gececegımı hemen ogrenme cabasına gırdım.
Bırde dun baska sıtelerı ınceledım.
Orada bazı yorumalarda Ankara ya gıtmek gerektıgını yazmıslardı.
Ne ıcın oldugunu anlayamadım pek.
En ıyısı odaya gıdıp, net bılgıler elde etmek.
Hem ucret konusunda bır farklılık varsa, onu da ogrenır, kıtapcık da alırım.

Esıme dun aksam soyledım, 'Murat yayınlarının kıtapları ıyıymıs' dıye,
'tamam, alırım' dedı.
Eger kursa gıtme ımkanım olursa bende Murat'ı tercıh ederım.
Tekrar yardımın ve ılgın ıcın cok tesekkur ederım.

Rabbım senın de yardımcın olsun.

hayır canım Ankaraya gitmek zorunda değilsin. staja giriş sınavı sadece istanbul ve ankarada yapılıyor. onu mu kastetmişler acaba bilmiyorum. hangi kaynağın iyi olduğu için de yine bazı forum sitelerinden araştırabilirsin, benim dememle kalma yani. kolay gelsin, inşallah hakkında hayırlısı olur.

O halde onu kast edıyorlardı.
Cunku ben sadece bu ıkı sehırde sınav yapıldıgını bılmedıgım ıcın, mulakat yapıldıgını dusunmustum.
O vakıt benım bır yere gıtmeme gerek yok.

Tesekkur ederım, sana da kolay gelsın.
Allah herkesın yardımcısı olsun.

canlarım abc grubu eskidendi artık yok o
zira artık ticaret liseleri ve myolar smmm olamıyor.
sen sınavı kazanınca stajını başlatacaksın. uzaktan eğitim var cd ler yolluyorlar (onlarda paralı) onların internet üzerinden sınavları var (cok kolaylar) 3yılın bitiminde staj dosyan ankaraya yollanıcak sonra bitirme sınavlarında adını göreceksin marmara ünv. göztepe kampusunde giriceksin istanbulda oturuyorsun baska yer yok girebileceğin :)
sınav zaten 3 ilde yapılıyor
izmir
istanbul
ankara :)
işte tutuşman gereken sınavlar bunlar şu an benim cebelleştiklerim
7 ders :)
meslek hukuku
finansal muhasebe
maliyet muhasebesi
hukuk
vergi hukuku
muhasebe denetimi
mali analiz
:)

sınava istanbulda gireceksin olumunekankayizsmile ama anadolu yakasında sen nerde oturuyorsun bilmiyorum :) avrupa yakasını trakyadan gelenlere ayırıyorlar sanırım.
dosya bedeli haric artı sınav bedeli olan 900+150 tl başka (para ödemeyeceksin.)
fakulte mezunu olarak sınava gireceksin
artık abc diye bir şey kalmadı ki oslaydı bile staj dönemini bitirdikten sonra oluyordu o şimdi sadece smmm bitirme var ticaret lisesi ve myo smmm olamıyor sm'de kalktı zaten zira onlar sadece sm oluyordu abc de onlar içindi.
ders bedelleri ile ilgili sınav bitirme sınavları benim şu an girdiklerim
mesela ben 8 kasımda gidip iki ders için 140 tl yatırıcam :)
bi sorun olursa sorabilirsin bana her aşamasını yaşadım :)
yüzdüm yüzdüm kuyruguna geldim.
kitapların ince olmasına aldanma o kitaplar özel hazırlanıyor soruların cıktıgı yerler ezberleniyor inceleniyor.
muratın kaynaklarını elde etmen zor kursa gidenlere veriyorlar incecik incecik ögrencilerine özel.
geçtiğim derslerinde kitapcıklarını yaktım işine yarardı epey.
napıyım bu sınavlar cok zorluyo bende halledince yakıyom bayanssulusmile

Son düzenleyen: Moderatör:

evet eskiden staj 2 seneydi, ilk açtırdığımda kazanaydım yırtmıştım çoktan :)
bu arada bende murata gittim kpss için.
muratın üstüne dersane tanımıyorum.

ben yırttım allahtan 2 sınav sonra felan 3 yıla çıktı guclubacismile
şimdi bitirme için kasıyorum işte .. Allahım kısmet ederse bu sınavda olucam smmm 2011'de ofis için uğrasıcam bakalım olumunekankayizsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…