merhaba canım. bu konuda tecrübeli olarak ilk yorumu ben yapayım. SMMM asssla zor bir sınav değil.. gereksiz konu çalışmadan ayrıntıya girmeden bu işi halledebilirsin. odalardan hazırlık cd si alıp çalışman en iyisi olur. ilk önce dosya açtırman gerekiyor biliyorsun değil mi? uzun bir süreç ama 3 ayda bir sınav var, KPSS vs gibi değil. geçmiş sınav sorularına da bakarsan ne demek istediğimi anlarsın.
sorun olursa ben burdayım. kolay gelsin...
Tesekkur ederım canım ılgın ıcın.
Bugune dek kımınle konustuysam bana hep cok zor bır sınav oldugundan soz ettıler.
Esım bır kac kıtap almıs gelmıs, soyle bır goz attım.
Sayısal konular gozumu korkuttu ):
Odalardan alacagım hazırlık cd.lerı ucretsız mı oluyor?
Ucretlı ıse tahmını tutar hakkında bır fıkrın var mı?
Dosya actırmak ıcın once sınavı kazanmam gerekıyor dıye bılıyorum.
Boyle degıl mı yoksa?
Evet, sınavlar 3 ayda bır bılıyorum ve ben hazırlanabılırsem Mart ayındakıne gırecegım.
Tabıı ders calısma ıstegım uyanırsa ):
Bırde bıldıgım kadarı ıle sınav ucretını yatırınca, 3 yıl her donem sınavlara gırme hakkım var, degıl mı?
Yanı toplam 9 sınav. Eger ılk sınavda kazanamazsam 8 hakkım daha var, yanlıs mı bılıyorum?
senin bölüm neydi? ben kpss alana hazırlandığım için (daha da zoruna alışık olduğum için) bana zor gelmiyor. kpss yanında çerez sayılır hatta. çünkü yorum yok fazla net ve tek kelimelik cevaplar oluyor genelde. dediğim gibi geçmiş sorulara bakarsan anlarsın ne demek istediğimi.
aşamalar şunlar: ilk önce stesinden dosya açtırma dönemlerine bakıyorsun ben 2007de açtırdım 1300 gibi bir rakam ödedim, şimdi ne kadar bilmiyorum ama o para ve gerekli belgelerle dosyan açılıyor. sonra her sınav için başvuru yapıyorsun 130 tl gibi bi para ödüyosun. kazanamazsan 8 hakkın daha var, parasını yatırıp başvuruyorsun. evet toplam 9 hakkın var. kazanırsan 3 sene bekletme hakkın var, istediğin zaman stajını başlatabilirsin. başlatmazsan dosyan yanar. staj 3 sene. ve arada tekrar sınavlara gireceksin. o 3 sene sonunda yeterlilik sınavı var, eğer onu verebilirsen büro açmaya yetkin olur. büronu açıp 10 sene bizzat çalışırsan yeminli mali müşavirlik sınavına girmeye hak kazanırsın. onu kazandığın taktirde alemin kralı olursun zaten. tek imzaya 200 milyar alırsın. yaaaaaaani ölme eşeğim ölme durumu :)) ben pes edip KPSS ye yöneldim. biraz sabırsızlığımdan, biraz istanbulda mükellef bulamama korkusundan..
Eğitim içi* yapılan hiçbir masraf boşa harcanmış değildir
böyle bi şansınız varken tabiki sınava hazırlanıp girin elefera!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?