küçük bir sorun

su-doku

sen bilirsin
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
9.602
33.192
498
selam arkadaşlar
sorun şu ki eve gelen misafire terlik tutarmısınız
sağlıklımıdır bu
ben bu konuda tereddüt yaşıyorum
bir yere gidince
kimsenin terliklerini giyemiyorum
sonuçta birçok kişi giymiş olabilir o terliği diye düşünüyorum
red edersemde ev sahibine kabalık etmiş gibi hissediyorum
evde kendimde kimseye mecbur olmadıkça vermiyorum
işin doğrusu benmi çok takıntılıyım yada benim gibi olanlar varmı diyede merak ediyorum

Bende sizin gibiyim. Hatta ayniyim. Eve gelene terlik vermiyorun genelde ev soguk degil zaten. Balkona cikacaksa veriyorum baska yerde de giymemeye ozen gosteriyorum. Sevmiyorum terlik giymeyi diyorum. Mantar bile bulasir asiri sagliksiz bence de .

Gittiğim yerde reddediyorum fakat hijyen sebebiyle değil, terlik giymeyi sevmediğimden.
Gelenlere hatırlarsam mutlaka veriyorum, yüzde 90ı kullanıyor.

Bir yere gittiginizde ayakkabinizi ciplak ayak mi giyiyorsunuz? Yani corap oldugu surece mantar vs zaten bulaşmaz. Ama takintiliysaniz, çok şık havlu terlikler var, onlardan verebilirsiniz misafirlere, sonra yıkarsınız iciniz rahat eder.
Bir yere giderken de çantanıza dantelli falan babet coraplari oluyor ya, ondan ativerin. Terlik veren olursa, yanimda var deyip onlardan giyersiniz

Ya terlik zaten tutmam da misafirlige gittigimde ozellikle kapali ve boyle yumusak polar pelus bilmemne bi terlik tutuldugunda cok tiksiniyorum.

selam arkadaşlar
sağlıklımıdır bu
bir yere gidince
işin doğrusu benmi çok takıntılıyım yada benim gibi olanlar varmı diyede merak ediyorum
Ben eve gelenler istemediği sürece vermiyorum evin çok sıcak ve her yer halı. Gittiğim yerde de terlik ayaklarımı rahatsız ediyor sıcaktan kaşınıyor diyerek reddediyorum. Evde çorap bile giyemem ben. Terlik yakar beni. Bunu da belirtiyorum. Henüz birinin de kırıldığını hissetmedim

selam arkadaşlar
sağlıklımıdır bu
bir yere gidince

Ben de giyerken tereddüt ediyorum, hele ki ucu kapalı terliklerse...

Annemle kendi terliklerimizi götürüyoruz ev gezmesine giderken.

Ben terlik çıkartırım ve söylerim misafirime onun için olduğunu. İsteyen alıyor, istemeyen almıyor. Almayana hiç alınganlık gostermedim :)

Annemse çok çıkarmaz terlik ama isteyen misafirler olduğunda hemen veririz .

Bazen terligini kendi getiren misafirler olur. Annem de götürürdü , ayağındaki rahatsızlıktan dolayı kendisine iyi gelen terlikleri hep taşırdı yanında .

Ben de misafirlikte bazen giyerim bazen geri ceviririm.

Yani terlik meselesi hiç mesele olmadı şimdiye kadar olumlu ya da olumsuz olarak.

Edit : hijyen açısından katılıyorum size. Ama takıntı durumunda değil benimki.

Evinde halı kullanmayı sevmeyen ve terlik kullanmayan arkadaşlarıma terlikle gitmeye çalışıyorum.Evine gidecek ,ikramını yiyecek kadar temizliğine güveniyorsam bana verdiği terlikleri de giyerim...benim kendi gunluk kullandigim terlikle misafirime verdigim terlik baskadir....başkasının kırk yılda bir kullandığı terliği giymek hergun onlarca kişinin giydii ayakkabıyı giyip denemekten daha hijyeniktir diye düşünüyorum

Gelene vermem, vereninkini de giymem. Normalde de çorap giymek bile zulüm ben için, o yüzden bu alışkanlığı içselleştiremiyorum. Ayıp değil bence vermemekte almamakta.

Ben eve gelenlere terlik ister misiniz diyorum isteyenlere getiriyorum. Baska birinin evine gittigimde ise giymiyorum usumuyorum ben sagolun diyorum

Verilirse giyerim verilmezse istemem

Bana gelene de arada veririm yaz ise unutabilirim

Siz de rahatsız oluyorsanız koyun terliğinizi ya da ayakkabınızı çantanıza oldu bitti

bir kez denk gelmiştim 100 lü satılan havlu terliklere ve almıştım, evimde bulunuyor henüz birkaç arkadaşım hariç isteyen de olmadı. kullandılar attılar çöpe.

ama o havlu terlikler hiç şık değil buradaki hanımlardan veto yiyebilir :KK53:

gittiğim çoğu yerde de giymem bu arada terlik.

Evde terliksiz gezemem, geZenden de hoşlanmam. Çirkin bir görüntü. Temizlik açısından düşünüyorsanız gittiğiniz yere ev terliğinizi götüreceksiniz madem öyle , malum yerler hiç temiz değil o terliği giyen kişi sayısı kadar evin zeminine de basılıyor.

Back
X