Kucuk bir oyun, ertelemek hakkinda.

Insanin karsi koyamadigi, yapmaktan cekindigi seylerdi aslinda:) Bir de yaptiktan sonra yaziyoruz yapicam diye degil:)

Ha işte benim de karşı koyamadığım şey kk, bak saat yine 3ü geçiyor ben yine buradayım. Ama sanırım kk'yı bırakırsam gelip yazdırma imkanım olmayacak. 2 günden fazla yoksam bilin ki bırakmışımdır o zaman puanlarımı alırım:9:

Konu Kişisel Gelişim'e daha mı uygun acaba?
Farklı ve faydalı bir konu olmuş.
Düşündüm de,genelde yapmam gerekenleri yapıyor yapmamam gerekenleri ise yapmıyorum.
Her zaman mümkün olmuyor tabii ama özellikle irade söz konusu olan durumlarda başarılıyım.
Ama aklıma gelen bir şey olursa ve yaparsam (ya da yapmazsam) yazacağım.

Son düzenleme:

Ha işte benim de karşı koyamadığım şey kk, bak saat yine 3ü geçiyor ben yine buradayım. Ama sanırım kk'yı bırakırsam gelip yazdırma imkanım olmayacak. 2 günden fazla yoksam bilin ki bırakmışımdır o zaman puanlarımı alırım:9:

Ben cok iyiydim bugun. Cok girmedim KK ya ve islerimi yaptim. Ortaligi topladim +1, tv izlemedim +2, ehliyet sinavlarina baktim +3 . Kremi hala suremedim ama olsun:) gelisme var. Senin uyuyamaman bilgisayara cok girmenden oluyor bence. Iki gun girmesen bir daha girmezsin. Bagimlilik olmus sende. Bana da oluyor ara sira, islerden kacmak icin.

Konu Kişisel Gelişim'e daha mı uygun acaba?
Farklı ve faydalı bir konu olmuş.
Düşündüm de,genelde yapmam gerekenleri yapıyor yapmamam gerekenleri ise yapmıyorum.
Her zaman mümkün olmuyor tabii ama özellikle irade söz konusu olan durumlarda başarılıyım.
Ama aklıma gelen bir şey olursa ve yaparsam (ya da yapmazsam) yazacağım.

Oyle geldi iste dun aklima. Sadece yaptiklarimizi topluyoruz.Kesinlikle tembellik degil bu, baska birsey. Ne kadar cok sey erteledigimin farkina vardim. Onemli olan bu zaten. Aaaa sunuda yapayim filan diye gecti butun gun. Isteyerek yaptim cunku puan topluyorum:)

Oyle geldi iste dun aklima. Sadece yaptiklarimizi topluyoruz.Kesinlikle tembellik degil bu, baska birsey. Ne kadar cok sey erteledigimin farkina vardim. Onemli olan bu zaten. Aaaa sunuda yapayim filan diye gecti butun gun. Isteyerek yaptim cunku puan topluyorum:)

Yapmadıklarımız derken atıyorum "bugün ayrıldığım kişiye mesaj atmadım,kendime hakim oldum" tarzında bir yapmamaktan da puan alıyor muyuz?
Ya da bugün diyetimi bozmadım,kaçamak yapıp tatlı yemedim gibi mesela :37:

Ben cok iyiydim bugun. Cok girmedim KK ya ve islerimi yaptim. Ortaligi topladim +1, tv izlemedim +2, ehliyet sinavlarina baktim +3 . Kremi hala suremedim ama olsun:) gelisme var. Senin uyuyamaman bilgisayara cok girmenden oluyor bence. Iki gun girmesen bir daha girmezsin. Bagimlilik olmus sende. Bana da oluyor ara sira, islerden kacmak icin.

Ohoo, tüm puanları topik sahibi topluyor sayın seyirciler, var bunda bir iş:37:

Maşallah diyelim, darısı benim başıma.

Benim işlerim hep bilgisayarda olduğundan bağımlısı olmam da kaçınılmaz oldu ne yazık ki, ben kendime daha basit hedefler koyacağım, bilgisayarı bırakmak beni aşar şimdilik:55:

Öbür topikten de uyarıyı almışım ben uyuyayım en iyisi:3:

Son düzenleme:
Yapmadıklarımız derken atıyorum "bugün ayrıldığım kişiye mesaj atmadım,kendime hakim oldum" tarzında bir yapmamaktan da puan alıyor muyuz?
Ya da bugün diyetimi bozmadım,kaçamak yapıp tatlı yemedim gibi mesela :37:

Aynen oyle bu tip seyler, zaten kisi kendini kontrol ediyor, kisiyi rahatsiz eden ne varsa. Ben sigara icmem mesela birakmama gerek yok ama karsimdaki iciyor ve birakmak istiyor ya da tatli ayni sekilde. Sigara disinda kisitlamalara karsiyim, tatli yememek yerine gunde bir kere siniri koymak daha mantikli. Tatliyi seven biri tatliyi birakamaz bu sigara gibi degil. Hayatindan cikarttigin zaman tamamen cikartacaksin. Olur da 10 gun yemeyip sonra yemeye baslarsan bir bakmissin 10 kg almissin. Ya da internet bagimliligi olan bir kisi, sabah aksam giricem diyebilmeli, sadece bir saat icin, toplamda iki saat. Kontrol etmeye baslayinca bir sure sonra aliskanlik haline geliyor. Aslinda 21 gun diyorlar bir aliskanligin bilincaltina yerlesmesi icin ama bence daha uzun sure gerekli o yuzden sekiz hafta dedim. En azindan ben kendime uyguluyorum. Simdilik iyi gidiyorum. Bir takvim yapin kapiya asin. Buraya yazmak zorunda degilsiniz. Cok sabit olanlari buraya yazin. Gece 12 de sunu sunu yaptim diye yazin, "ortaligi topladim +1" , "mesaj atmadim +2" gibi.

Ohoo, tüm puanları topik sahibi topluyor sayın seyirciler, var bunda bir iş:37:

Maşallah diyelim, darısı benim başıma.

Benim işlerim hep bilgisayarda olduğundan bağımlısı olmam da kaçınılmaz oldu ne yazık ki, ben kendime daha basit hedefler koyacağım, bilgisayarı bırakmak beni aşar şimdilik:55:

Öbür topikten de uyarıyı almışım ben uyuyayım en iyisi:3:

Gece 12 den once yatmani oneriyorum. Kola , cay , kahve bunlari da icme bir sure. Basit hedef gunde 6 saat siniri koymak, 3 sabah 3 aksam onun disinda internete girme. Derdim var' a hic bakmamaya calis. Bakarsanda az bak, yazma. Seni geren konulardan uzak dur. Bunlari yap puanlari al:)

Arkadaslar bir sure veda etmeye geldim. Kafalarina gore konu tasimalar, kafalarina gore uyari vermeler. Cocuk degiliz biz. Nerdeyse tek ayak ustunde dur diye ceza verilecek. Hayir birsey yapsam zoruma gitmeyecek. Neymis efendim ruyami silmisim. Anlatma ortalikta denildigi icin sildim. Diken ustunde oturuyoruz nerdeyse.

Ben ertelememeye devam, 8 hafta sizde devam edin. Dedigim gibi bos bir kagit alin takvim yapin. 8 hafta sonunda gelicem ve yaptiklarimi tek tek anlaticam. Hedeflerim buyuk. Kucukler nerdeyse halloldu. Iyi sanslar kizlar.

Arkadaslar durum nasil gidiyor:) LadyKaka son giris 21-06-2012 01:39 :) Sanirim artik girmiyor buraya. Belki de kendisi icin en iyisidir. Kontrol altina alinca girer belki. LadyEvil, gel seninle baslayalim bugunden. Ben bir-iki gun rahatsizdim hala rahatsizim birsey dokunmus mideme hala agriyor ama normal rutin seyleri yaptim. Bugun alisverise cikicam. Yarin ehliyet dersi filan. Teste calismam lazim.

Peki sen? Hasta bir baban varmis gecmis olsun , dugun yazisinda okudum. Hadi hadi canlan biraz...:))

Back