• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük bir eve taşınırken...

semanurum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
162
0
96
Afyon
Merhaba kızlar. Gece gece beni uyku tutmadı. Yeni bir ev aldık ve 1 ay içinde teslim edilecek. Mobilyalarım çok fazla ve daha 4 senelikler, evlenirken bol bol ve kaliteli almıştık baya. Şimdi taşınacağım ev ise 2+1 ama 80 m2 brüt, neti 70-75 ancak. bu güne kadar hep gniş evlerde oturmuştum bol bol sığmıştık. şimdi ise canm çok sıkkın, eşyalarımı çok seviyorum,atmak-satmak zor geliyor bana. hepsini hallediyorum ama yemek odası tk. halledemiyorum bir türlü. sizden akıl almak istedim;
1-Aynalı konsolun aynasını çıkarttırabilir miyim mobilyacıda(duvara monte için)
2-Yemek masam çok büyük ve kitabeli,yine bir tadilatla mobilyacıya küçültüp kullansam diyorum
3-Lcd ünitesi almak istiyorum veya duvara monte ama tv sehpam çok güzel görünüyor bana:( ne yapayım?
4-Bu arada yemek masasının sandalyeleri de baya büyük şeyler:(
5-Ya da hepsini toptan satıp bir tek ufak şık bir yemek masası ve sandalyeleri mi???
1,5 yaşında kızım olduu için evin heryerini mobilyayla kaplayı kızıma daracık alan bırakmak istemiyorum.
Ekstra masraf olarak sadece perde yaptıracağım, malum kredi çekeceğiz ev için:5:
LTFN akıl vern bana...

5-Ya da hepsini toptan satıp bir tek ufak şık bir yemek masası ve sandalyeleri mi???
5.şık bana en mantıklı geldi. O kadar uğraşmaktansa hoşuna giden yine sevdiğin bi takım seçip alabilirsin canım. Hem evine göre alırsın kızında rahatsız olmaz onada alan kalır..

iyi geceler.mobilyalar üzerinde tadilat yaptırmak biraz masraflı olabilir.eşim mobilyacı ve en sevmediği işi bu tarz işlerdir.çünkü astarı yüzünden pahalıya çıkıyor ve müşteride yenisini alsam daha ucuza gelir dior.eşimde bu işlerle hiç uğraşmaz.en temizi elden çıkaracalarınızı satıp yerine evinize uygun mobilyalar almak.en mantıklısı 5. şık

canım tabiiki kıyamazsın anlıyorum hepsi ilk göz ağrın ama küçük bir evde onlar senin başına bela olur evde kıpırdayacak yer kalmaz .bence sen sahibinden sitesine şimdiden koy fotoları sen taşınana kadar satılmazsa bu yolla o zaman ikinci el eşya satan birine satarsın.eve göre eşya diye acele karar verme .başını bi sok evine sonra ihtiyaçlar ortaya çıktıkça karar verirsin.bence küçük evlere en güzeli özel ölçüyle eşya yaptırmak.yine de kendi eviniz sonuçta hayırlı olsun

iyi geceler.mobilyalar üzerinde tadilat yaptırmak biraz masraflı olabilir.eşim mobilyacı ve en sevmediği işi bu tarz işlerdir.çünkü astarı yüzünden pahalıya çıkıyor ve müşteride yenisini alsam daha ucuza gelir dior.eşimde bu işlerle hiç uğraşmaz.en temizi elden çıkaracalarınızı satıp yerine evinize uygun mobilyalar almak.en mantıklısı 5. şık

Sevgili sevfurkereym rica etsem mesaj kutunu boşaltabilirmisin?sana mobilya ile ilgili sormak istediğim sorular vardı.

Küçük evlerde o koca mobilyalar hiç iyi durmuyor...Yaşam alanı daralıyor insanı afakanlar basıyor...

O yüzden siz ya ailenize onları şimdilik postalayın

Ya da satın,evi iyice ölçüp biçip ona göre koltuk ona göre tv ünitesi yuvarlak masa ve daha minyatür ama şık sandalyeler alın...

Öyle çok çok tutacağını sanmıyorum çünkü artık seçenek çok fazla

Hiç olmadı ıkea var :)

eğer eşyalarından kurtulmazsan o küçük eve girdiğinde bence daha çok sıkılaaksın darlıktan. o yüzden sen onları hiç o eve sokma. mesela 8 tane sandalye varsa 6sını al. 2 sini ver. konsol büfe falan varsa onlardan kurtul. sadece tv sehpan kalsın.masanı küçült. yeni al diycem ama masraf yapmıycanı yazmışsın.. tvyi duvara astır bence. insn bu dediklerim bile evi rahatlatacak. eyalara da boş ver üzülme. zaten onlara hizmet edip duruyoruz. az eşya iyidir bu açıdan bak. küçük de olsa kendi eviniz sonuçta. en önemlisi de bu. güle güle oturun. tabiki konsolun aynasını çıkartabilirisniz kendiniz bile. yani çoğu demontedir onların.

çok teşekkür ederim hepinize fikir verdiğiniz için kızlar.
bugün 2.el eşya alan birkaç yeri aradım çok komik rakamlar verdiler,tadilat da masraflı ve orjinalliği gidermiş mobilyanın. neyse işte, kapı komşuma bunlardan bahsederken, bana neden söylemedin ben alırım dedi:1: valla parası önemli değil ya sevdiğim birine gidecek olması beni çok sevindirdi. hem o hem ben sevindik. o da geçen sene mutfağı için köşem takım almış mutfağına sığmamış, masasını bana vercek,hem benim masaya göre çok ufak hem de çok şık,sandalyeleri de ona göre alırım süper olur;) gökte araken yerde bulmak diye buna denir sanırım, inanın çok içim rahatladı.
tekrar teşk. fikir verdiğiniz için. sıra geldi perde seçmeye:112:

Öncelikle aldığınız yeni eviniz hayırlısı olsun cnm. Allah güle güle oturmayı nasip etsin:16: Ev yerleştirmek çok zor hele ki küçük ev hepsinden zor. Bana da 5. şık mantıklı geldi. Ayrıca tavsiye edebileceğim şeyler var. Mesela kızının odasına, kızının dolabı harici gömme dolap yaptırabilirsin. İçine yatak yorgan, nevresim takımları ve dışarıda kalan eşyalar konulabilir. Yatak odası için de dolap yaptırabilirsin. kendi yaptıracağın gömme dolaplar küçük ev için sana kullanım kolaylığı sağlar. Yatağının altında mutlaka baza olmalı. Mutfakta ise kavanozlar yerine özellikle baklagillerini keselerin için koyabilirsin böylece dolapta daha çok yerin olur. Salonda ise küçük görünen fakat ortadan büyüyen yemek masaları var, bunların sandalyeleri de katlanabiliyor. İstersen bu tarz bir masa alabilirsin. L tipi aynı zamanda hem yatak olan hem de altına eşya koyabileceğin koltuk takımı ve duvara monte ettireceğin tv ile salonun daha geniş durabilir. Eşyaların yeni olduğu için kıyamıyorsun seni çok iyi anlıyorum, Fakat tadilatları san daha pahalıya patlayacaktır. Yeni evine götürdüğün eşyalar ise evin küçüklüğünden dolayı bir süre sonra seni sıkacak ve kendin atmak isteyeceksin. hayatının 25 yılını küçük evde yaşayan biri olarak fikir vermek istedim.:54: kolay gelsin cnm.

Merhaba kızlar. Gece gece beni uyku tutmadı. Yeni bir ev aldık ve 1 ay içinde teslim edilecek. Mobilyalarım çok fazla ve daha 4 senelikler, evlenirken bol bol ve kaliteli almıştık baya. Şimdi taşınacağım ev ise 2+1 ama 80 m2 brüt, neti 70-75 ancak. bu güne kadar hep gniş evlerde oturmuştum bol bol sığmıştık. şimdi ise canm çok sıkkın, eşyalarımı çok seviyorum,atmak-satmak zor geliyor bana. hepsini hallediyorum ama yemek odası tk. halledemiyorum bir türlü. sizden akıl almak istedim;
2-Yemek masam çok büyük ve kitabeli,yine bir tadilatla mobilyacıya küçültüp kullansam diyorum
3-Lcd ünitesi almak istiyorum veya duvara monte ama tv sehpam çok güzel görünüyor bana:( ne yapayım?
1,5 yaşında kızım olduu için evin heryerini mobilyayla kaplayı kızıma daracık alan bırakmak istemiyorum.
Ekstra masraf olarak sadece perde yaptıracağım, malum kredi çekeceğiz ev için:5:
LTFN akıl vern bana...

canım emin o tadilatta cok para tutuyor onun yerıne ölcülü alsan daha şık durur sanırırm

Amaaan senle mi yaşayacak o devasal eşyalar. Sat onları al ufak tefek mobilyalar evine göre, mis gibi otur yav.

Masana çözüm bulmana sevindim. :) Hayırlı olsun evin ayrıca.Güle güle otur inşallah. Eşyaların çok kaba değilse değiştirme zaten. Bazı konsolların aynası sonradan monteli kolayca çıkabiliyor. Seninkide öyleyse belki kolayca çıkartabilirsiniz ekstra masrafa gerek kalmaz. Gümüşlük vitrin tarzı şeylerin varsa hiç götürme bence onları. Böylelikle tv sehpanada yer açılmış olur. Tv sehpan çok mu büyük acaba ? Masraf yapmayım diyorsun bence bir süre şuanki sehpanla idare edip mobilyalarına uygun bir yaşam ünitesi alabilirsin ilerleyen zamanlarda. Perdelerinide çok koyu tonlarda değil biraz daha açık tonlarda seçersen evi daha ferah ve geniş gösterir bence.

yaa, çok tatlısınız valla. bir forumda yazışmayalı uzuuuuun yıllar olmuştu. çok teşk ederim tekrar tekrar. hepinize tek tek cevp yazmak istiyorum ama meaj kopyalayıp kime cevap vereceğimi göstermeyi bilmiyorum:17:
perdelerim açık renk olacak hem de hepsi;) yeri gelmişken söyleyeyim bu ev 4 senem bitmek üzereyken oturduğum 5. ev olacak;hayatımız biraz aksiyonlu geçiyor sanırım. ev taşıma ve yerleştirmede profesyonelleşmeme bir iki taşınma kaldı. emekliliğimde nakliye işiyle uğraşmayı planlıyorum,hiç zorlanmam;) perdelerimi evlenirken kayınvalidenler diktirmişti, hepsi de pazar işi, kimi uzun kimi kısa. yeni gelin evime apar topar yağ lekeleri içinde ve ütüsüz asmıştık o perdeleri, sonra da hep kiracıyız die eşim yenisini aldırmamıştı bana. onların hepsini kaldırıp atmak istiyorum hayatımdan:1: bana kalsa ebana diye alınıp eltimin aylarca kullandığı halılarımı da atarım ama halıya bütçe ayıramıyorum maalesef:(
saolun kızlar...

canım halıya bütçe ayıramıyorum demişsin ya belki şu kesmeler varya altı jel taban hani onlar çok ucuz onlardan alıp kullanabilirsin iyi bişey alana kadar.bide şu eşyaların fotosunu koysaydın daha iyi yardımcı olabilirdik kanımca..

LTFN akıl vern bana...

madem ilk evlenırken kiraya çıkcıaktınız keşke o kadar çok eşya almasaydınız...hep karşıyımdır kendi evine değil de kiraya gelin gideceklere hep söylerim ne gerek var..

biz de kiradayken en az 100 m2 lik evlerde oturduk.şimdi ev aldık aynı sizn gbi brüt 80 de net 75 e falan denk gelıyor.. babam cok cıngar çıakrttı vitrinlerimiz vrdı atalım dediğimz zaman ama inanın birçok şey attıkk o kadar rahatladık kii :) eşya için can sıkmaya değmez altı üstü eşya canım cansız bir varlık..sonuçta çocuğunuzun oyun alanından dha değerli değil... sizn eyrinizde olsam fazlalık kullanmadığım kap kacak aman dursun lazım olur dedim ne varsa ihtiyacı olanlara verirdim....

vitrin varsa ki vardır dıye tahmin edıyorum tekli gümüşlük hariç büyük olanını elden kesnlikle çıkartırdım...

konsolun aynasını söktürüp üzerine lcd tv monte ettirirdim.. eviniz küçükmüş zaten sakın bir de tv ünitesi almak gbi bir yanlışa düşmeyinn bu sözümü hatırlarsınız belki birgün... hem konsol hem tv ünitesi zatn ck zor olur sizi de bunaltır evi de daraltır en iyisi tv yi üzerine monte ettirmek..erkek arkdaşımn ailesi öyle yaptı ortalık dha derli toplu duruyor...

yemek masasını da kestirip ortadan ek yaptırıpp ihtiyac anında açılacak vaziyete getirtebilirsiniz ama kapalı hali minimum seviyede küçk olmalı ynı 4 kişinin çmadan yemek yiyebileceği kdr büyüklükte olsa yeter...

küçük ev çk güzerldir temizliğimiz 2 saatte bitiyor, eyrler çabuksiliniyor, ev küçk olduğu için onu şuraya bunu oraya atmıyorsun hemen yerıne hyerleştiriyorsun dha toplu duruyor ev... hem de kışın ısıtması yazın soğutması kolay herşeyden önce de insanın kendi evi olnca 40 m2 de olsa saray gelir insana..eşyayıd ert etmeyin önerdiğim gibiufaltmaya bakın... tv ünitesi konusunda eviniz küçk olduğu için böyle bir öneride bulundmm büyk eve yakışır amma küçk eve olmuyor yaşadığım için bizzat söylüyorum...

LTFN akıl vern bana...

öncelikle hayırlı olsun eviniz :nazar:biz de bu sene ev aldık canım aynen senın gıbı ben de 3+1 130 metrekare bir evden net 85 metrekare bir eve çıktım benimde konsolumun aynasını eşim kendisi evde çıkardı ve onu duvara monte ettik konsolun üstüne de tv ünitesi gibi bir ünite yaptırdık duvara monteli yani konsolun altını kullanmış oldum böylece ve tv sehpamı şifoniyer gibi yaptırdım kapak fln taktı usta güzel oldu şu anda içinde havlularım duruyor :1: yemek masasını da kestirdik hem de evde yaptı usta balkonda ve kesilen yere şerit attı eskisi gibi oldu aynen ve tüm bunlara 200 tl ödedik eşyalarımı ben de seviyordum atmaya kıyamadım bu da bana 200 tl ye mal oldu :emir_bebek:

Back
X