- 29 Temmuz 2016
- 5.462
- 15.393
- 248
- 27
- Konu Sahibi bebek-bebek
-
Bende senin gibi düşünüyorum canım herturlu zorluğu olacakBenm kizim da simdi 1 yasinda. Aralari tam 15 ay olcak ins. Istedik Rabbim de nasip etti. Aralari az olsun istedim ben.
Gebeligin 3. Ayinda sutum azalinca kizim kendisi birakti memeyi.
Ilk gebeligmde bulantim cok daha uzun surmustu ama bu sfer birazda mecburen kisa surdu:)) anca 1 ay yatabldim.
Zorlukları vardır ama yaş araları arttıkça bence bu sorunlar azalmıyor.
Kaıslma ağrı ilk gebeliğim gibi oldu sanki, ilk haftaları unuttum gitti valla:)))
:)) hadi hayrlı zamanda inşBende senin gibi düşünüyorum canım herturlu zorluğu olacak
Hatta büyüdükçe kıskançlıkla girecek işin içine
Benim kızımda suan 11 aylik yürümesini bekliyorum yürüyünce 2. Icin niyetlencez bakalim nasip hayırlısı Rabbimden
Bana cok az kaldı gibi geliyor zaman çok hızlı ilerliyor.Canım ben ilk dogdugunda kv ile birlikte yasiyoduk mecburen bi odanin icindeydik ee artik buyudugunu ve aklinin biseylere ermeye basladigini dusundugumuz icin odasini ayirmamix gerekiyordu ve dedigin gibi iki bebek aynı odada ve biz olmaz diye dusunup kendi evimize tasindik ve tasinir tasinmaz odasina gecirdim butun oyuncaklari yatagi herseyi bi odanin icinde oluncada odasini sevdi ve hic bir sorun cikarmadi ben şimdi bebegide direk abisinin yanına alıcam beraber buyusunler tabi onlarin odasina yatak odamdan bi kapi actim direk gecis yapabiliyorum yoksa kapilari odama baya uzak kaliyodu bende şimdi düsünuyorum odalarında bir tane baza var benim bekerlik bazam acaba onun yanlarına korkuluk alsamda buyugumu orayami gecirsem bebekte buyugun besiginde yatsa ama bu seferde ya korayim uzulurse beni besigimde yatormiyo annem gibisinden yoksa bi park yatakmi alsan oraya yatirsam buyugu ahsap bssik cunku biraz daha buyuynce simdi bile tirmanmaya calisiyo dusucek diye korkuyorum ayy cok kararsizim bu konuda esimde daha var dusunuruz diyo gecistiriyoo offf offf
Bana cok az kaldı gibi geliyor zaman çok hızlı ilerliyor.
1. De dakikalar geçmezdi bunda bir bakıyorum bir hafta daha geride kalmış .
Bizim iki beşik var. Biri küçük Biri park yatak olandan.
Büyük olanda büyük yaticak.
Biz de yakında ayiracaz odaları esimle de konuştum Bebek doğduktan sonra ayırmak büyük olan bebeğe dışlanmışlık hissi vereceğinden dolayı doğmadan Iki ay önce ayiracaz.
Benim yatak odası ve çocuk odası yan yana .
Ben bebeğim dogunca ikisini aynı odaya koyamam korkarim ya. Su an bebegim zararsiz belki ama yine de küçük olduğu icin guvenemem hadi bir sey yaparsa diye.
Daha bunlar bebek .
Bir de bu bebeğim daha yürümüyor bile. Geç kaldı ama ben de geç yurumusum.
En azından sıralıyor heryere öyle gidiyor.
Inşallah kardeşi doğmadan yürümeyi öğrenir.
Ben kızımı 6 aylıkken Ayırmıştım:) şimdi de 4 ay sonra ablasının yanıs beşiğe koymayı düşünüyrm. Kendisi odasında olup bebk biizm odada olursa bu da kötü sonuçlar doğurablr diye düşünüyrm benBana cok az kaldı gibi geliyor zaman çok hızlı ilerliyor.
1. De dakikalar geçmezdi bunda bir bakıyorum bir hafta daha geride kalmış .
Bizim iki beşik var. Biri küçük Biri park yatak olandan.
Büyük olanda büyük yaticak.
Biz de yakında ayiracaz odaları esimle de konuştum Bebek doğduktan sonra ayırmak büyük olan bebeğe dışlanmışlık hissi vereceğinden dolayı doğmadan Iki ay önce ayiracaz.
Benim yatak odası ve çocuk odası yan yana .
Ben bebeğim dogunca ikisini aynı odaya koyamam korkarim ya. Su an bebegim zararsiz belki ama yine de küçük olduğu icin guvenemem hadi bir sey yaparsa diye.
Daha bunlar bebek .
Bir de bu bebeğim daha yürümüyor bile. Geç kaldı ama ben de geç yurumusum.
En azından sıralıyor heryere öyle gidiyor.
Inşallah kardeşi doğmadan yürümeyi öğrenir.
Selm canim senle de dogumumuzu ayni gosteriyo hayirl olsun simdiden bizdede ayni sorun varbizimkininde odasinda baza var korkululjmu taksamda ona gecirsem diyorum ama bu seferde yerinden olmus hissine kapilirsa diye dusunuyorum psikoolojik acidan sarsılabilir ben galiba bebegede besik alicam mecburen ben direk abisinin yanina odaya koyucam galiba ian bende cok dusunuyorumYeni dogan bebegi maksimum 3-4 ay odamda anne yani besikte yatiririm. Sonra ablasiyla ayni odaya alirim. Kizimi da 4 aylikken ayirip kendi odasina almistim. Kizimin su anki besigi hem buyuyup karyola olabiliyor hem de altindan yavru yatak cikiyor. Cilekten almistik. O yavru yatak aslinda annesi yatsin diye ebeveyn yatagi diye de geciyor ama biz yatak olarak hic kullanmadik. Oyuncaklari depoladigimiz buyuk bir cekmece gibi kullaniyoruz. Acaba kardesi gelince kizimi o besigin altindan cikan yavru yataga mi gecirsem, kardesi de kizimin su an yattigi parmaklikli besikte mi yatsa? O durumda kizim 2 yasindayken boydan uzun karyolaya gecmis gibi olacak ve o yatak altta oldugu icin yere baya yakin olacak. Sizce bu durum sıkıntı yaratir mi?
Benim bori 20aylik biri 3aylik çok zor şimdilik allah sabır versin tüm annelereMerhaba arkadaşlar bebeği daha cok küçük olupta 2. Ye hamile olanlar konuşalım ıstiyorum.
Benim bebeğim 15 aylık 2. Hamileyim.
Bu süreçte birbirimize çok yardımcı olabiliriz.
Gelin konuşalım.
Arkadasin bi kızi bi oglu vardı canım tüllünün yarisini pembe yaptu yarisinj mavi yaptı senin tülün varsa kanatta yapabilirsin canim yada odanin bi duvarini mavi ye boyayabilirsun besigide bulabilirsen evdekkinin biraz ufagindan alirsin buyumeyenler var ya onlarida en az 5 6 yasina kadar kullanabiliyorsun benimkide onlardanKozmogirl17 Merhaba canim. Ben de kizima haksizlik yapmis gibi dusunurum eger onu besiginden edersem. Sanirim ben de ayri bir besik alicam, ama en az 2 yasina kadar yatabilsin istiyorum. Bazi arkadaslarim bir hevesle aldiklari besikleri cok az kullanabildiler, ozellikle parmakliklari kisa olanlardan bebek dusmus ayaklaninca. Kizimin besigi zaten buyuyen cins, tek kisilik karyola olabiliyor. Ama yeni bebise de oyle buyuk birsey alamam ki oda cok daralir.
Bir de odanin dekorasyonu konusu var bizde malesef. Oda takimini iyiki duz beyaz sade bir model secmistim. Ama bazi aksesuarlar (cerceveler, perdeler...) pembis. Yeni bebis erkek olacagi icin odaya biraz maviler katip dengelemeyi dusunuyorum.
Kızlar benim de kızım var 7. Ayında 2. Ye istiyorum hem korkuyorum çok memeci çokta ilgi bekliyor ama bu ufacık haliyle bir bebekle oturup oynuyo onu öyle görünce yanlız büyümesin istiyorum ama bana akıl verin :) bir de ben sezeryanliyim. Doğumdan sonra da çabuk toparladim ameliyatim gece oldu ben sabah yuruyebiliyodum çok şükür
Haklısın canım ınsallah :)Sütten ve bezden kesmeden hiç kalkışma canım hayal edilen gibi olmuyor malesef... Araları 29 ay olacak ama ona rağmen acele ettiğimi gördüm. Vücudun önce iyice toparlansin sonra nasipse olur inşallah :)
Arkadasin bi kızi bi oglu vardı canım tüllünün yarisini pembe yaptu yarisinj mavi yaptı senin tülün varsa kanatta yapabilirsin canim yada odanin bi duvarini mavi ye boyayabilirsun besigide bulabilirsen evdekkinin biraz ufagindan alirsin buyumeyenler var ya onlarida en az 5 6 yasina kadar kullanabiliyorsun benimkide onlardan
Selam canim sen bizim icin gelecekten bildiriyorsun. Tecrubelerin bizim icin cok degerli. Benimkilerin ve burdaki birkac arkadasin daha, iki bebeginin arasi seninkiler gibi olacak. Seninkilerin cinsiyeti ne? Bir de buyuk olan, kardes gelmeden once nasildi, simdi nasil? Hareketleri segisti mi? Kiskanclik oldu mu? Anlatirsan cok seviniriz.Benim bori 20aylik biri 3aylik çok zor şimdilik allah sabır versin tüm annelere
Evet canim ben de oyle dusunuyordum. Az yer kaplamasi acisindan buyumeyen, ama cok da kucuk olmasin ki 4-5 yasina kadar yatabilsin. Sen nerden almistin? Marka-model aklinda mi veya fotograf yollayabilir misin? Bu arada sen ikinciye de ayni besikten mi alacaksin?
Evet canim ben de oyle dusunuyordum. Az yer kaplamasi acisindan buyumeyen, ama cok da kucuk olmasin ki 4-5 yasina kadar yatabilsin. Sen nerden almistin? Marka-model aklinda mi veya fotograf yollayabilir misin? Bu arada sen ikinciye de ayni besikten mi alacaksin?
Bu arada korkuluklari yastiklarini kendim diktimEki Görüntüle 2174955 Eki Görüntüle 2174956
Vanim ben izmitten bi bebek magazasindan almistim kendi üretimleriydi ya bende besik konusunda okadar kararsıxim ki ya degistirmek istemiyoeum yatagini bebegimin ama mantukli dusunursem iki besik gereksiz baza var ona korkuluk alim yatsin diyorum yada park yatak alsam derin dusme olmaz ama ben ayrim yapmicam galiba duygularima yenik düsüp ayni model alıcam kimse kimseye küsmesin kavga cikmasin diye sen direk odasindami yatoricaksin buunlarin bi 60 a 90 lari var bide bi buyukleri var ben buyuklerinden aldim biraz 6 yasina kadar kullaniriz dedim bebekken tulu vardi simdi zor oluyo diye cikardim bebise takarim ama yine yaza kadar
Zorluklarini biraz anlatirmisin mesela simdi bizim en buyuk dusuncemiz yataklari nasil olmali buyugun besigini degistirmelimiyiz kucugu anne yaninami almaliyiz odasinami direk koymalıyız gece uykulariniz nasil mesela buyuk yavrunda degisiklik oldumu bebek gelince bu cevaplara suanda cok ihtiyacimiz varBenim bori 20aylik biri 3aylik çok zor şimdilik allah sabır versin tüm annelere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?