KÜÇÜK BEBEK VE 2. GEBELİK

Bende senin gibi düşünüyorum canım herturlu zorluğu olacak
Hatta büyüdükçe kıskançlıkla girecek işin içine
Benim kızımda suan 11 aylik yürümesini bekliyorum yürüyünce 2. Icin niyetlencez bakalim nasip hayırlısı Rabbimden

:)) hadi hayrlı zamanda inş

Bana cok az kaldı gibi geliyor zaman çok hızlı ilerliyor.
1. De dakikalar geçmezdi bunda bir bakıyorum bir hafta daha geride kalmış .

Bizim iki beşik var. Biri küçük Biri park yatak olandan.
Büyük olanda büyük yaticak.
Biz de yakında ayiracaz odaları esimle de konuştum Bebek doğduktan sonra ayırmak büyük olan bebeğe dışlanmışlık hissi vereceğinden dolayı doğmadan Iki ay önce ayiracaz.
Benim yatak odası ve çocuk odası yan yana .
Ben bebeğim dogunca ikisini aynı odaya koyamam korkarim ya. Su an bebegim zararsiz belki ama yine de küçük olduğu icin guvenemem hadi bir sey yaparsa diye.
Daha bunlar bebek .
Bir de bu bebeğim daha yürümüyor bile. Geç kaldı ama ben de geç yurumusum.
En azından sıralıyor heryere öyle gidiyor.
Inşallah kardeşi doğmadan yürümeyi öğrenir.

Canim benimki yürüyoda yuksekte yada besikte olcajgi icin uzanabilcegini dusunmuyorum daha kendi mesela yatagindan inemiyo oyuzden o konuda kafam rahat

Ben kızımı 6 aylıkken Ayırmıştım:) şimdi de 4 ay sonra ablasının yanıs beşiğe koymayı düşünüyrm. Kendisi odasında olup bebk biizm odada olursa bu da kötü sonuçlar doğurablr diye düşünüyrm ben

Bu konuda destek alan var mı kızlar?
Yurtdşndaym tek başıma doğum yapıcam. Dolayısıyla kızımz yanımzda olcak. Babası doğumda yanımda oluyor ama bakalım nasıl olcak. Doğumdan hemen sonra girer ama biyerde okudum ilk buluşmada yenidoğan bebek anneye yakın olmasın yazıyoduz. Ee bizim doğumdan sonra 2 saat tensel temasımız olcak. Doğum zamanınız sıkıntı yani. Bende kızımla ayrı kalmak istemyrm ama o pozisyonda görmesi pskolojik açıdan iyi değilmiş galiba. Bu tarz şeylerde okuyan destek alan bilgi alan varsa yada olursa bizimle de paylaşırsa sevinirim

Mukemmel bir konu olmus. bebek-bebek ne iyi ettin de boyle bir konu actin canim.

Benim 16 aylik kizim var. 23 haftalik hamileyim. Ikinci bebegim erkek. Dogdugunda aralari 20 ay olacak insallah.

Gebelikle ilgili ilk 3 ay nefes darligi, uyku istegi ve mide bulantisi yasadim. Ilkinde de ayniydi. Sukur ki simdi gecti problemler ve ilkine gore hic anlamiyorum bile. Hizla geciyor. Ilk gebeligimde sık sık yatar dinlenirdim ve cok fazla kilo almistim yiyip icip yatmaktan. Simdi tabi kizimin pesinde kosturmaktan ne yatabiliyorum ne de kilo aldim. 5-6 kilo anca aldim ilkinde bu haftalarda 12 kilo almistim.

Yeni dogan bebegi maksimum 3-4 ay odamda anne yani besikte yatiririm. Sonra ablasiyla ayni odaya alirim. Kizimi da 4 aylikken ayirip kendi odasina almistim. Kizimin su anki besigi hem buyuyup karyola olabiliyor hem de altindan yavru yatak cikiyor. Cilekten almistik. O yavru yatak aslinda annesi yatsin diye ebeveyn yatagi diye de geciyor ama biz yatak olarak hic kullanmadik. Oyuncaklari depoladigimiz buyuk bir cekmece gibi kullaniyoruz. Acaba kardesi gelince kizimi o besigin altindan cikan yavru yataga mi gecirsem, kardesi de kizimin su an yattigi parmaklikli besikte mi yatsa? O durumda kizim 2 yasindayken boydan uzun karyolaya gecmis gibi olacak ve o yatak altta oldugu icin yere baya yakin olacak. Sizce bu durum sıkıntı yaratir mi?

Selm canim senle de dogumumuzu ayni gosteriyo hayirl olsun simdiden bizdede ayni sorun varbizimkininde odasinda baza var korkululjmu taksamda ona gecirsem diyorum ama bu seferde yerinden olmus hissine kapilirsa diye dusunuyorum psikoolojik acidan sarsılabilir ben galiba bebegede besik alicam mecburen ben direk abisinin yanina odaya koyucam galiba ian bende cok dusunuyorum

Kozmogirl17 Merhaba canim. Ben de kizima haksizlik yapmis gibi dusunurum eger onu besiginden edersem. Sanirim ben de ayri bir besik alicam, ama en az 2 yasina kadar yatabilsin istiyorum. Bazi arkadaslarim bir hevesle aldiklari besikleri cok az kullanabildiler, ozellikle parmakliklari kisa olanlardan bebek dusmus ayaklaninca. Kizimin besigi zaten buyuyen cins, tek kisilik karyola olabiliyor. Ama yeni bebise de oyle buyuk birsey alamam ki oda cok daralir.

Bir de odanin dekorasyonu konusu var bizde malesef. Oda takimini iyiki duz beyaz sade bir model secmistim. Ama bazi aksesuarlar (cerceveler, perdeler...) pembis. Yeni bebis erkek olacagi icin odaya biraz maviler katip dengelemeyi dusunuyorum.

Arkadasin bi kızi bi oglu vardı canım tüllünün yarisini pembe yaptu yarisinj mavi yaptı senin tülün varsa kanatta yapabilirsin canim yada odanin bi duvarini mavi ye boyayabilirsun besigide bulabilirsen evdekkinin biraz ufagindan alirsin buyumeyenler var ya onlarida en az 5 6 yasina kadar kullanabiliyorsun benimkide onlardan

Kızlar benim de kızım var 7. Ayında 2. Ye istiyorum hem korkuyorum çok memeci çokta ilgi bekliyor ama bu ufacık haliyle bir bebekle oturup oynuyo onu öyle görünce yanlız büyümesin istiyorum ama bana akıl verin :) bir de ben sezeryanliyim. Doğumdan sonra da çabuk toparladim ameliyatim gece oldu ben sabah yuruyebiliyodum çok şükür

Sütten ve bezden kesmeden hiç kalkışma canım hayal edilen gibi olmuyor malesef... Araları 29 ay olacak ama ona rağmen acele ettiğimi gördüm. Vücudun önce iyice toparlansin sonra nasipse olur inşallah :)

Evet canim ben de oyle dusunuyordum. Az yer kaplamasi acisindan buyumeyen, ama cok da kucuk olmasin ki 4-5 yasina kadar yatabilsin. Sen nerden almistin? Marka-model aklinda mi veya fotograf yollayabilir misin? Bu arada sen ikinciye de ayni besikten mi alacaksin?

Benim bori 20aylik biri 3aylik çok zor şimdilik allah sabır versin tüm annelere
Selam canim sen bizim icin gelecekten bildiriyorsun. Tecrubelerin bizim icin cok degerli. Benimkilerin ve burdaki birkac arkadasin daha, iki bebeginin arasi seninkiler gibi olacak. Seninkilerin cinsiyeti ne? Bir de buyuk olan, kardes gelmeden once nasildi, simdi nasil? Hareketleri segisti mi? Kiskanclik oldu mu? Anlatirsan cok seviniriz.

Vanim ben izmitten bi bebek magazasindan almistim kendi üretimleriydi ya bende besik konusunda okadar kararsıxim ki ya degistirmek istemiyoeum yatagini bebegimin ama mantukli dusunursem iki besik gereksiz baza var ona korkuluk alim yatsin diyorum yada park yatak alsam derin dusme olmaz ama ben ayrim yapmicam galiba duygularima yenik düsüp ayni model alıcam kimse kimseye küsmesin kavga cikmasin diye sen direk odasindami yatoricaksin buunlarin bi 60 a 90 lari var bide bi buyukleri var ben buyuklerinden aldim biraz 6 yasina kadar kullaniriz dedim bebekken tulu vardi simdi zor oluyo diye cikardim bebise takarim ama yine yaza kadar

Bu arada korkuluklari yastiklarini kendim diktim

Benim bori 20aylik biri 3aylik çok zor şimdilik allah sabır versin tüm annelere
Zorluklarini biraz anlatirmisin mesela simdi bizim en buyuk dusuncemiz yataklari nasil olmali buyugun besigini degistirmelimiyiz kucugu anne yaninami almaliyiz odasinami direk koymalıyız gece uykulariniz nasil mesela buyuk yavrunda degisiklik oldumu bebek gelince bu cevaplara suanda cok ihtiyacimiz var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…