Kucakta uyuyan bebekler

Serapthr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
21
1
1
İstanbul
Merhaba arkadaslar,2 ay 10 gunluk bir oglum var.dogumdan sonra sutum cok azdi.doktor her firsatta emzir,emdikce sut gelir dedi.ben de hem doktorun dedigini yaptim hem de sutumu arttirici seyler yiyip ictim.neticede sutum artmadi aksine son bir haftadir hic gelmiyor ama uzun uzun emzirme calismalari nedeniyle kucakta uyuyan bir oglum var artik.gece nispeten daha iyi ama gunduz kesinlikle kollarimdan inmiyor,iyice uykuya dalsin diye bekleyip birakiyorum,en fazla 10 dk sonra uyaniyor.eylule kadar da tek basima bakmak durumundayim. tuvalete bile gidemez oldum.tavsiyeniz var mi?ya da ayni sorunu yasayanlar neler yaptiniz?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba arkadaslar,2 ay 10 gunluk bir oglum var.dogumdan sonra sutum cok azdi.doktor her firsatta emzir,emdikce sut gelir dedi.ben de hem doktorun dedigini yaptim hem de sutumu arttirici seyler yiyip ictim.neticede sutum artmadi aksine son bir haftadir hic gelmiyor ama uzun uzun emzirme calismalari nedeniyle kucakta uyuyan bir oglum var artik.gece nispeten daha iyi ama gunduz kesinlikle kollarimdan inmiyor,iyice uykuya dalsin diye bekleyip birakiyorum,en fazla 10 dk sonra uyaniyor.eylule kadar da tek basima bakmak durumundayim. tuvalete bile gidemez oldum.tavsiyeniz var mi?ya da ayni sorunu yasayanlar neler yaptiniz?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

benim bebeğimde kucakta meme emerken uyurdu.önce uykuya dalar dalmaz ayakta sallamaya başladım.orada dalıncada yatağa yatırdım.
yavaş yavaş alışıyor.yada biraz ağlamasına katlanacaksın kendi iyice uykusu gelip yatana kadar 3-4 defa deniceksin.daha küçük çabuk alışkanlık edinebiliyorlar.
ayrıca yatakta uyandığında evde varsa birisi o alsın kucağına annesini görmeyince meme yok diye uyuyabilir.

Canim be nim oglumda 4.5 aylik.ilkaydan beri devamlı agliyor simdi azaldi allahta.ağlamaktan benimkide fitik olmuştu yavaş yavaş geçiyor.e haliyle benimkide meme istemese bile kucakta uyuyor.yatirmayi denedim beşiğe susmuyor biturlu.ilkaylar ne WC ne yemek allahim kimseye yasatmasin bu zor durumlari..2.ayda babasling aldim sadece onda susuyodu bende tekelle yemek WC yapmaya basladim mecburen şimdide ondan başka birseyde uyumuyor.agirlastikca ne yapicam bilmiyorum.bide büyüdü gece yarisi kalkiyor tekrar dalamiyor hadiiii koy slinge başla evi turlamaya.
Tabiki en güzeli beşiğinde kendisinin uyumasini sağlamak.sallasan gecede uysnirsa yine sallanmak isticek .
Valla nasil düzene giricek bu uykular bilmem.....

ahhh ah, suanda bu konuyu okurken bıle kızım dızımde uyuyor,aclıktan bayılmak uzereyım yemek yemek ıcın esımın gelmesını beklıyorum :) bıraktıgım an ili içli aglamaya baslıyor.henuz ıkı aylık.nasıl alıstırıcam bensız uyumaya hıc bılmıyorum.allah yardımcımız olsun :)

Bende aynı problemi yaşıyorum kucağımdan indiği an basıyor yaygarayı. Çözüm bulan arkadaşlar lütfen bilgilerini paylaşsın açlık ve susuzluktan ölmezsem bile sıyırıcam

Ona dinlendirici müzik açın mutlaka. Sakinleşir. Ben hastanede yatarken ninni söyleyip sesimi gönderdim watsapptan. Ailemde onu bebeğime dinletti her uyıduğunda. İnanın sakinleşiyorlar.
Birde sessiz ortamda uyutmayın mutlaka ses olsun. Hem zekaları içinde önemli

benımkı 19 aylık,emerek uyuduğundan ya yanıma oturup emerken uyuyor,ya kucakta emerken..

Benim bebeğim de kucağımda uyurdu, bıraktığım an çığlığı basardı, yalnız değilsiniz içiniz rahat olsun :)

Tuvalete gidemezdim, yemek yiyemezdim, şöyle bi ayaklarımı uzatıp oturamazdım. Kucağımda 2 saat mışıl mışıl uyuyan bebek, yatağına bırakınca 5 dakika içinde uyanıyordu.

Sonra tracy hogg'un şişt/pat yöntemini uyguladık eşimle. Kesinlikle ağlatmanıza izin vermeyen bir yöntem, tam tersine bebeği sakın ağlatmayın size olan güvenini yitirir diyen bir yöntem.

Tam anlamıyla bu yöntemi başarabilirseniz, bebekler yataklarında tıpkı bizler gibi kendi başlarına uykuya dalıyorlarmış, biz o kadar sabredip sonuna kadar gidemedik, ama artık kucağımda uyumayan bir oğlum var çok şükür.

Yine göğsümde uykuya dalıyor sonra yavaşça yatağına bırakınca uyumaya devam ediyor, bir anne başka ne ister :D

Yok mu çaresi kızlar sizin epey zaman olmuş indi mi kucağınızdan? Açım susuzum bi akıl verşn allah aşkına

benim kizimda ayni oyleydi ama meger gizli reflusu varmis. agizdan su geliyor mu veya sut bir dikkat edin lutfen

Arkadaşlar öncelikle hepinize kolaylıklar dilerim. Çok zor, Allah yardımcınız olsun.

Bizde uyku için neler çektik, ne yöntemler denedik, ne videolar izledik. Yok. Nerdeyse 10 aydır uyku problemimiz var. Ama az buçuk işe yarayan şeyler oldu,

Eğer bebeğiniz küçükse 3 aylık civarı emzirdikten sonra direk yatağına alın. evet ilk başta ağlıyorlar, ağlamasına müsaade etmeden sırtını sıvazlayıp poposuna pış pış yaparak uyutmayı deneyin. uzun sürebilir, sabır. Çünkü bi yerde dinledim, bebek nasıl uykuya geçiyorsa (emerek, sallanarak ya da farklı bir yerde uyumuşşa) uyandığında o ortamı arıyor, bulamadığında ise geri uykuya dönemiyor.

karnının tok, gazının olmadığından, altının temiz, diş, hastalık, pişik gibi sıkıntıları olmadığından emin olun mutlaka. uykunun bölünmesine sebep.

"Büyüme atakları genellikle 1. hafta, 3. hafta, 6. hafta, 3. ay, 4. ay, 6. ay ve 9. ayda görülür. Ama her bebeğin gelişimi farklı olduğu için dönemler erken ya da geç başlayabilir. Büyüme atakları 3-4 günden, 1 hafta- 10 güne kadar sürebilir."

Atak haftası geçiriyor olabilir, bu dönemlerde anne karnına dönmek isterlermiş. o yüzden sizden ayrılmak istememesi normal. Bebeğinizi uyutmaya çalışırken bebek uyutma müzikleri, beyaz gürültü açabilirsiniz.

Biz ki kucak,ayak, beşik, bebek arabası (evde), ana kucağını salıncak gibi elde sallayarak, pışpışla, müzikle, uyku eğitimi (ağlatma; piş-pat yöntemi), uyku rutini, bebek çayı; hepsini denedik sadece kısa süreli çözümler oldu. Şuan bebek salıncağında uyuyor ya da mayışıyor sonra yatağa alıp pışpışla uyutuyoruz. Bakalım ne kadar sürecek.

Bebek hamağı deneyebilirsiniz.

Bir de sağlık sıkıntısı olmadığından emin olun;idrar yolu enfeksiyonu, burun tıkanıklığı, reflü gibi. bunlar da etkili.

Benim oglum bir yasinda iki uc aylikken yatarak emziriyordum ikimizde yatar pozisyonda yani sonra ayakta sallamaya basladim ve cok pismanim alisti kendi kendine uyumayi ogrenmesi lazim bebekler mayistiginda tam uykuya dalmadan yatagina koy hic elleme alissi n bence

Canim be nim oglumda 4.5 aylik.ilkaydan beri devamlı agliyor simdi azaldi allahta.ağlamaktan benimkide fitik olmuştu yavaş yavaş geçiyor.e haliyle benimkide meme istemese bile kucakta uyuyor.yatirmayi denedim beşiğe susmuyor biturlu.ilkaylar ne WC ne yemek allahim kimseye yasatmasin bu zor durumlari..2.ayda babasling aldim sadece onda susuyodu bende tekelle yemek WC yapmaya basladim mecburen şimdide ondan başka birseyde uyumuyor.agirlastikca ne yapicam bilmiyorum.bide büyüdü gece yarisi kalkiyor tekrar dalamiyor hadiiii koy slinge başla evi turlamaya.
Tabiki en güzeli beşiğinde kendisinin uyumasini sağlamak.sallasan gecede uysnirsa yine sallanmak isticek .
aynılarını yaşıyorum şuan:( acaba nasıl düzene girdi,tecrubelerinize ihtiyacıö var

Mesajı yazalı çok olmuş ama şuan ne durumdasınız acaba?

benim kızım 32 aylık hala kucağımda uyuyor. memeden kesince bu yöntemi buldum uyutmak için anne kokusu arıyor. bebekken ninni dinliyordu ama şimdi ninnilerden ya da şarkılardan pek hoşlanmıyor. yavaş yavaş masallara geçtik, masal dinlerken uyumaya başladı

Aynı benim bebegimde böyle. Dalmasına yakın emziği veriyorum ağzına. Ben de çözümü böyle buldum napayim. Yalnız çocuk büyütmek bunu gerektiriyor: )

Back