• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama kuaförünüz egitimli mi?

DestinaOzge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
131
0
96
Eskişehir
kızlar merak ettiğim bişey var. bazı kuaförler bunun eğitimini alıyor. gittiğiniz zaman duvarda belge üstüne belge görüyorsunuz saçlarınızı güvenip emanet ediyorsunuz ama sonuç felaket olabiliyor. bu sizce de biraz beceri işi değil mi? kuaförüm bu konuda eğitimsiz ama çok memnunum diyen var mı?

bi duvar baştan başa eğitim sertifikaları diplomalarıyla dolu..

eğitimsiz bi insana saç kesma filan feş güvenebilirmiydim bilmiyorum ama boya vs..kimyasal bişey giriyosa asla güvenemezdim..

Acaba diplomalarını soruyormusunuz desenize öncelikle.fisfisfis

Sonuçta genelde kuaförlerde işyeri sahiplerinin diplomaları asılı olur peki ya diğerlerinin? Saç kestirecekseniz diyelim salonda çalışanlardan biri geldi hani bakayım senin diploman diyemiyoruz sonuçta.

benim kuaförüm ilkokuldan sonra hep kuaförlerin yanında çalışmış ve suanda o duvarları diplomalarla dolu kuaförlerden cok cok iyi.çün kü ben o birsürü diploması olan bi kuaförde saçlarımı bakıra boyatmak istedim ve boyadığıı saç bakırın yanından ble geçmiyordu....bide o kadar diploma olunca fiyatlarınıda uçuruyolar malum olarakk.ama en sonunda suanki kuaförümü buldum ve bi kerede tam istediğim bakırı buldu ne cila nede başka bişeye gerek kaldıı o yüzden bence beceri ve tecrübe işi bu diploma değil...

beceri işi...her kuaför de tüm işlemleri beceremiyor..kimi saçı güzel kesiyor boyadan anlamıyor.kimi fönü güzel çekip manikür yapamıyor...diplomada önemli ama becerisi olmayınca ne fayda...

Bence de tecrübesi önemli.. Zaten kuaföre gittiğinde eğer tanımıyorsan, çırakları yolluyor direk bazı işlemler için.. O durumda da itiraz edemiyorsun zaten.. En iyisi çok iyi tanıdığın birine gitmek..

bence tecrübe dışında bu konuda göz zevki olması da önemli bi mesele,eğer siz ondan bir öneri istediğinizde önerisi sonucu iğrenç bir sonuç ortaya çıkıyorsa o kuaförde iş yoktur. tabiki diploması,sertifikaları vs de çok çok önemli.zaten belli oluyor bu konu hakkında bilgisi ve deneyimi olduğunda. örneğin ben hep elimde yabancı veya yerli bi ünlünün fotoğrafıyla gidiyorum bundan istiyorum diye ve kuaförüm, resimdeki kim olursa olsun şıp diye bunun saçına şunları bunları uygulamışlar diyebiliyor.bir diğer mesele de kullanılan ürünlerin kalitesive kuaförün o ürünleri kullanma izninin olup olmaması.sonuç da ona göre değişiyor tabiki.
en iyisi tabiki tanıdık ve sürekli gittiğiniz kuaföre gitmek. çünkü o kişi artık sizi tanıdığı ve zevkinizi bildiği için sonuç daha tatmin edici oluyor.ayrıca fiyatlarda da biraz indirim yapma ihtmali oluyor :dance:

deryaandic katılıyorum (Y)
Ben ne harika saç yapan dükkanlar gördüm duvarlarında diplomaları yok,
Ben ne duvar boyu diplomalar gördüm saça gelince iş yok.
Mevlana gibi zemuszemus

Back