Anket Ktlk yapan nsanlarn ettiini bulacana inanyor musunuz ?

Kötülük Yapan İnsanların Ettiğini Bulacağına İnanıyor musunuz ?

• evet inanıyorum , Allah Yapanın Yanına Bırakmaz

OY: 240 89,9%
  • malesef ki İnanmıyorum

OY: 29 10,9%

• Ankete Katılan
    267
Kötü bir insan, hayatı boyunca o kötülüğü kafasının içinde taşıyacağı için, ne çok huzurlu ne de çok mutlu bir hayat yaşayabilir. Yani başına özel bir felaket gelmesine gerek bile yok. Kötülüğü onun hem yapısı hem cezası oluyor bence.

daha öncede bu konuya inandığıma dair bişeyler yazdım şimdide yakın bir zamanda tamda bu konuyla alakalı bir şey başımdan geçti bunuda sizlerle paylaşmak istiyorum,bir yerde işe başlamıştım çok severekte çalışıyordum rahat kafama göre bi yerdi ancak uyuzun biri taktı bana sürekli benim uğraşıyo en ufak bi hatamı yakalayıp konuşuyoda konuşuyo ptaronun ortağına yada patronun kendine fişikliyo benide gün içinde oldukça bunaltıyodu sinirlerimi yıpratmaya ve bei huzursuz etmeye başlamıştı tartıştık ve onla muhatap olmamaya başladım tabi aynı ortamda çalışan iki kişinin küslüğü ortamıda geriyor ve onlarıda rahatsız ediyordu ve onun benden eski olması hasabiyle benim işime son verildi ama binbir özürle, çok üzüldüm çok ağladım ve o acıyla dua ettim benim ekmeğimle oynayanın burdan ekmek yemek nasip olmasın diye ve evet imkansız dediğim oldu oranın ortağının kankisi olan ve bir çok konuda sözü geçen bu şahsiyetsiz şahsiyetin
2 ay sonra hemde o kankisi tarafından çıkarıldığını duydum ve inanamadım ve bir kez daha anladımki kimsenin ahı yerde kalmıyo rabbim çok büyük çok merhametli

keser döner ,sap döner ,gün gelir hesap döner..eninde sonunda yaptığı kötülük yanına kar kalmaz ben buna inanıyorumm...

evet hemde cok inanıyorum çünkü gördügümde cok oldu zaten etme bulma dünyası ne ekersen onu bicersinn muhakkak atalarımız boş yere sölememiş yaniiii etme bulursunnnnnn

Açıkçası yazılanları inceledim okudum inanılmaz mutlu oldum.

Çoğunlukta herkes kötülük edenin önünde sonunda cezasını çekeceğine inanıyor.

Bunları okuyunca bende inanmaya başladım..

İnsan en çok da bu dünya da görmek istiyor ...

Evet inanıyorum.Tek kötülük için değil, iyilik içinde geçerli.
Kaç defa önlerine geldiklerini gördüm.(özellikle kötü düşünenlr için)
Rabbim edenin yanına bırakmaz.

bence eden bulur babaannem anneme çok kötülük etmişti ölmeye yakın çok değişti bin pişman oldu:( çok acı çekti ölürken yaptıklarına çok pişman oldu:( kat kat ödedi yaşarken ben şuna inanıyorum bu dünyada zaten bir cennet ve cehennem var can yakarsanız sizinde elbet canınız yanacaktır.

kimsenin ahı kimsede kalmaz

hem bu dünyada hem ötede

kötülerin iyiymiş gibi yaşamalarına bakıp aldanmamak lazım
neler gördüm ben öyle

dışı seni içi beni yakar diyen ;)

alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste
keser döner sap döner gün olur hesap döner
allahın acelesi yok
bu sözler boşuna sölenmemiş
ben inanıyorum çokta şahit oldum
farkına bile vardılar
rabbim büyük

ınanıyorum ben,bizzat çok kez şahit oldum.Hem ailemle ilgili hem de benle ilgili etme-bulma olaylarına.Şu an aklımda olan abim mesela.Çok yorardı annemi evde bi naz bi naz.Suyu bile önüne gelirdi.Günde2-3 üst değişirdi hemen de yıkanacak tabi çıkarılanlar..Kalbi temiz de olsa çok yordu evde annemi öyle böyle değil...Şimdi ise evlendi ve kendi yoruluyor.Annemden geri kalır yanı yok:)Hiç de şikayetçi değiliz, tabi ki eşine yardım edecek diyoruz biz.Ama eşinden fazla yorulduğu gerçek.Eski günler aklına geliyodur..
Bir kere de ben lisedeyken dudağımda uçuk çıkmıştı 2 yerde ama çok büyümüştü.Bir tanıdığım bana acırcasına iki laf etti.Ay nasıl çekiyorsun,şükür bende çıkmıyor dedi.Ne hale gelmiş dudağın,bakamıycam gibilerinden konuştu ama yerercesine ..Sonra bir kaç ay geçmişti kendinde kaç tane çıkmıştı hatta unutmam dudak üstünde bile.Hatta o kadar çok çıkmış ki doktora gitmek zorunda kalmış ve doktor ona bir ampül vermiş aynı tentürdiyot renginde.Kırıp bunu süreceksin demiş.Onu sürüp dolaştı günlerce.Acayip dikkat çekiyordu.Ben buna çok şaşırmıştım.Bilmiyorum bu konu başlığıyla alakalı mı ama etme -bulma dünyası..

ınanıyorum. O ilahi adalet var yaaaa ama 1 gün sonra ama 10 sene sonra kesinlikle kötülük eden cezasını buluyor ve en güzeli ben şuna şuna şunu etmiştim de başıma bu geldi dedirtiyor adama... Benden gelip af dileyen olmuştu ben sana böyle böyle etmiştim diyen,,

İnanıyorum ben,bizzat çok kez şahit oldum.Hem ailemle ilgili hem de benle ilgili etme-bulma olaylarına.Şu an aklımda olan abim mesela.Çok yorardı annemi evde bi naz bi naz.Suyu bile önüne gelirdi.Günde2-3 üst değişirdi hemen de yıkanacak tabi çıkarılanlar..Kalbi temiz de olsa çok yordu evde annemi öyle böyle değil...Şimdi ise evlendi ve kendi yoruluyor.Annemden geri kalır yanı yok:)Hiç de şikayetçi değiliz, tabi ki eşine yardım edecek diyoruz biz.Ama eşinden fazla yorulduğu gerçek.Eski günler aklına geliyodur..
Bir kere de ben lisedeyken dudağımda uçuk çıkmıştı 2 yerde ama çok büyümüştü.Bir tanıdığım bana acırcasına iki laf etti.Ay nasıl çekiyorsun,şükür bende çıkmıyor dedi.Ne hale gelmiş dudağın,bakamıycam gibilerinden konuştu ama yerercesine ..Sonra bir kaç ay geçmişti kendinde kaç tane çıkmıştı hatta unutmam dudak üstünde bile.Hatta o kadar çok çıkmış ki doktora gitmek zorunda kalmış ve doktor ona bir ampül vermiş aynı tentürdiyot renginde.Kırıp bunu süreceksin demiş.Onu sürüp dolaştı günlerce.Acayip dikkat çekiyordu.Ben buna çok şaşırmıştım.Bilmiyorum bu konu başlığıyla alakalı mı ama etme -bulma dünyası..

Ah ahhh arkadaşım keşke etme-bulma dünyası bu yazdıkların gibi kolay olabilseydi.

Back