Kt niyetli miyim, smrlyor muyum?

Metaphora

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2008
2.502
53
35
kızlar bunu yazıp yazmamakta çok tereddüt ettim ama bugun dayanamadım..
bir arkadaşım var yıllardır tanısırız ama son bi senedir hep yanyanayız.çok iyi biri anlaşamadığımız hiçbir konu yoktur.ancak tek bi sıkıntım var bi türlü çözemiyorum içimde..

6aydır beraber sigara içeriz akşamları,haftada 2 paket sigara alıyorum ve hep onla içtiğimiz için yarısı ona gidiyor.kendi paket almıyo çünkü ben bağımlı diilim bi senin yanında dertleşirken içerim diyor.bu sorun değil ama 6 aydır bir kez olsun bugünde ben alayım demedi hiç çekinmeden benle yarısını içti hep.madem bağımlı diil bi iki dal alır gerisini bana bırakır diye düşünüyorum ama ne zaman beraber bişey almaya kalksak bakkala bile girmiyo benimle:S

kendime çok kızdım insan sigara için böyle şeyler düşünürmü diye,demekki o kadar çok samimi görüyoki hiç öyle şeylerin hesabını yapmıyor dedim ancak baska tecrübelerim fikrimi değiştirmeye başladı..

kendisi aşırı derece alışveriş tutkunu mesela ayda bikaç milyarlık kıyafet alır kendine,benim kıyafet masrafım aylık 100ü geçmez ama çok güzel şeyler alırım,bana her seferinde insan arkadaşını düşünür 2.bir tane alır dimi diye fırça çeker,ama kendisi bigün olsun bana birşey almamıştır :S

en son olay bugün yaşandı,alışwerişin daha başındayken bi liralık alışweriş yaptı mesela sen ödesene 20lik bozmiym dedi.halbuki o parayı mutlaka bozucak daha alışwerişin başındayız ki bozduda :S sonraki seferler bikaç kez daha yine bi lira iki lira diye bana ödetti,içinde kalmasın al istediğini yol paranı ben öderim dedim,oda alışwerişine dewam etti we bütün param bitti dedi.neyse 3ytl gbi bi ücrette yola ödedim,yine kendimi suçlamaya dewam ettim fesatlık yapıyormuşum gibi geldi,ancak tam eve yakın annesi aradı marketten bişeyler alması için geri döndük we 5tl'lik alışweriş yaptı halbuki ben parası kalmadı sanıyodum:S

sizce bunların bi açıklaması varmı yoksa ben kötümü düşünüyorum,o alışwerişe 30 lira ayırmıştı bendede 100 lira wardı ama telefon alacağım,yemeden içmeden biriktirdiğim para ki o bunu biliyo çok parası olan diğerini çeker diye birşey mi var?
neyse benim derdim 3 lira 5 lira değil tek derdim sömürülüyormuyum yoksa sizce kötü niyetlimiyim ona göre tavırlarımı değiştirmek istiyorum lütfen çekinmeden cewap werin kendimi günah işliyorum diye paralıyorum :bbo:

Bence biraz temkinli yaklaş..
Tamam sonuçta bir sigara ama devamlı otlakçılık yapması hiç hoş değil bende arkadaşlarımla paylaşırım sigaramı ama aynı şekilde onlar da bana paketlerini uzatırlar,tek taraflı davranmayız hiçbir şekilde..Maddi durumu yoktur desem kıyafete milyar ayıran bir insanın eli baya rahat olmalı..Seni çok yakın görmesi laçkalaşmasını gerektirmez,bence rahatsızlığını dillendir canım,uyarmazsan daha da ileri gidebilir..

arkadaşın kurnazlık yapmaya çalışıyor aklınca...
onun ki para da ,senin ki çakıl taşı hesabı...
bence kendini suçlama hiç,resmen kullanıyor....
bu nasıl bir arkadaşlık ,onun bu arkadaşlığa ve
sana verdiği değer ve özen düşündürücü...
bence tavrını koy,gerekirse mesafeni de...
ama ben olsam direk bunları ona bir bir söylerim,
neden böyle yapıyorsun derim yani...

yok bu konuyu açmayı düşünmüyorum çünkü şehirdışına gidicek bir ay sonra zaten görüşmiycez,ki kötü olduğu tek konu budur.
hani cimri desem değil çok samimi arkadaşlarına doğum günlerinde 100-200liralık hediye alır benneyaptımki
kendi içimde hem onu sawunuyorum hem kötülüyorum,bağımlı diil diye almak istemiyo diyorum ama geçen param yoktu köpek öldüren derler ya çok acı sigaralardan aldım ucuz diye boğazımız çok yandı ama o hiç söndürmedi yada bana wermedi sigarayı zewk için içse atardı heralde dimi,dandik sigaraya talip olan bağımlıdır diye düşünüyorum.

bu arada ailesinin maddi durumuda gayet iyi milyarlar harcarlar annesiyle,babası tek kelime etmez,benim ailemin durumu ondan daha iyi ama atıyorum babam 20 lira werse haftada ben açta kalsam fazlasını wermez,derslerim iyi olmayınca bana bir çift ayakkabı bile almazlar kısacası aldığın her kuruşu hakediceksin idareli kullancaksın para kolay kazanılmıyor der babam ama onu bugüne kdr çok para harcama konusunda uyaran olmamış,belkide kurnazlıktan ziyade ailesi o terbiyeyi wermediği için bu kdr rahat olabilirmi?

Ya bilmiyorum çok ortada bir konu, canım bu anlattıklarına dayanarak emin olunamaz bence..
Yıllardır tanıyorum ama son bir yıldır sürekli beraberiz diyosun. Şimdi eğer gerçekten sigara kullanmıyorsa senin yanında içiyordur, sana eşlik ettiğini düşünüp o alma gereği duymuyodur. Alışverişte de 1 lira ver 2 lira ver bunlar normal canım, sen daha önceki olaya takıldığın için büyütmüş olabilirsin bunu da. Amaa param kalmadı diyip sonradan markette alışveriş yapması düşündürücü, neden bilmiyorum iyi yönünden bakasım geldi.. Parası yoktur belki senin maddi durumun iyiyse senin harcamaların sana koymaz diye düşünüyo olabilir.. Ama maddi durumu iyi milyarlık alışveriş yapıyo diyosun gerçi burda yanlışın olmasın sakın milyarlık harcama yapan kişi 30 lirayla alışverişe çıkmaz bence.. Fettan bir kız olabilir mi sen daha iyi anlamalısın aslında, biz görmediğimiz tanımadığımız bi insan hakkında sağlıklı yorum yapamayız.
Ama sen madem ki bişeyler hissettin bundan sonra ona karşı tavırlarını değiştir, öylelikle de anlayabilirsin belki..

canım pazara gittik 30 lira çok bile:) milyarlık alışwerişi kredi kartından aldırıyor ama haftalık aldığı para sabit o paradanda 30 lira kalmıştı..e pazarda ertelenmezdi bi çıkalım bakalım dedik.
hatta dün ona kızdım paranı biriktirsene hep cafelerde yiiyosun,üstüne bide kredi kartından her ay bi milyar harcıyosun diye,ne bi milyarı 3milyardan aşağı gelmiyo dedi

gerçekten çözemedim niyetini aylardır sadece kendimi kötü hissediyorum arkadaşım hakkında kötümü düşünüyorum diye..

ki ben zengin bir insan olsam bile bunu bana -yapamaz!

arkadaşım benim paramı yemesin demiyorum tabi ben onu hayatıma soktuysam herşey feda olsun ancak bu dawranışlar beni düşündürüyor..

bugün onun yol parasını öderken gülümsedim bi paket sigara alırsın ödeşiriz dedim gülüştük falan,ama sanmıyorum bakalım alacakmı,ondan sonra net bir karara varabilirim sanırım

yanlış anlaşılmalardan dolayı değiştirdim

Son düzenleme:
Canım aynı anda yazmışız 2. mesajını şimdi gördüm. Evet alışverişin pazar olduğunu maddi durumunun iyi olduğunu görmeyerek yazmıştım. Ama şimdi daha iyi yönünden bakmaya başladım, para sorunu da olmayan bi insan bence senin de dediğin gibi ince düşünemiyor olabilir. Başka insanların üzerinden geçinecek bir tipe benzemiyo anlattığın kadarıyla öyle olsa, erkek ardaşının olduğu ortamlarda da rahat davranırdı, sanırım kendini senin yanında rahat hissediyo ve senin param benim param muhabbeti yapmıyo, burdan da şu sonuç çıkar, sen ondan para alıyo olsan o rahatsız olmaz o yüzden senin de böyle düşüneceğin aklına gelmiyodur, yani ben seni yakın gördüğünü, onun için harcadığın paraların da sana koymayacağını bildiği için (büyük meblağlar olmadığı için söylüyorum bunu) bu kadar rahat davrandığını düşündüm.
Ama o param yok diyip sonra markette para çıkarması hala muamma.

2. bi muamma benim yanıma gelirken yanında çok istisna para oluyor! olduğundada ev için alışweriş yapması gerektiği durumlarda sadece market alışverişine yetecek kadar oluyor

düşündükçe birsürü cevapsız soru var,hadi sigara olayı tamamda acaba diyorum alışveriş hastasıda parasına kıyamıyor mu?bunun için gerektiğinde başkasının parasınıda harcayabiliyor,yani gözü daha fazla şey almaktan başka birşey görmüyor olabilirmi bu mümkünmü sizce?

bak şimdi aklıma geldi yol gidiş parasını ödeyemedik çok kalabalıktı muavinde gelmedi zaten,parayı yollamayı denedik olmadı kimse tınlamadı bizde ödeyemedik,akşam dönüşte eve girerken ''ya vicdan azabı çekiyorum ödemedik diye bizde hakları kalmışmıdır'' dedi (hangi parayla öderdi onuda bilmiyorum :1rolleyes:

dumur üstüne dumur onla vakit geçirmeyi çok seviyorum ama onu çözemedikçe deliriyorum giden para önemli değil istese benden sağlam para kopartıp kazıkta atabilirdi ancak neden yaptığını anlamıyorummm ama çözücem bu işi

bu arada pazarı ben eklemedim canım sen görmedin değil,ilk mesajlarda yazmadım pazara gittiğimizi,erkek arkadaşım o ve ben aynı ortamda bulunmadık ben erkek arkadaşımdan örnek verdim,erkek arkadaşımın kişiliğini anlattım böyle olması gerektiğini belirtmek istedim,arkadaşımla sewgilimin alakası yok aynı ortamda bulunmadılar yani yanlışmı anlatmışım acaba yanlışsa düzeltiym

-ha bu arada evet çok para almaz yada borç isteyip geri ödememezlikte yapmaz ama haftada iki paketin bi paketi ona gidiyor,haftalık 4 lira desen aylık 16, altı aydada 96 lira demek :) şaka bi yana dediğim gibi parasında değilim bakkala benle girip yanında kendisi sakız alsa ağız kokusu için falan,muhabbetin yanında çekirdek alıym falan dese yada bi hafta bi pakette kendisi alsa,ince düşünse içim rahat olurdu..

Son düzenleme:
Valla ben de merak ettim, boşa da koyamıyosun doluya da..
Bence de çöz. Kırıcı olmadan kafana takılan şeyleri sor bir şekilde açıklığa kavuştur, ben ince düşünemediğini hissettim, kötü niyetli bir kıza benzemiyor ama olayı yaşayan, arkadaşını tanıyan sensin.
Sonuçları burda da paylaş olur mu a.s

tabi cnm ama direk yüzüne söyleyemem acayip kırarım mutlaka yanlış anlatırım kendimi,ama benimde kendimce oyunlarım war kötükedihüso
ondan bişeyler istiycem mesela dışarı çıktığımızda sigara aldıysa güzel almadıysa e ben sna güwendm almadım paramda yok sen alrsn artk wb. gibi numaralarla onu biraz tanımaya çalışıcam. haber veririm size gelişmeleri çok teşekkürler :1rolleyes:

yüz verme arsız olur, az verme hırsız olur diye bir söz vardır... :)

arkadaşın bazı şeyleri düşünemiyorsa,bunda suçlu sensin canım...
bunu seni yermek için yazmıyorum,
sen bir şeyleri tamamlamaya çalıştıkça,onun bunu farketmemesi doğal...
sonuçta,verici bir insansan karşındakinide kendin gibi düşünürsün,
yapılan yada yaşanılan küçük şeyler sevgileri tamamladığı gibi,
kafalarıda kurcalatmaya yeter bazen...

belliki arkadaşının düşünce kanalları tıkalı ve açılmayı bekliyor senin tarafından...

bir insanı iyi tanımak istiyorsan ya aynı evde yaşa ya da onunla alışverişe çık
dediğin gibi yap bakalım nasıl bir tepki verecek :hulya:

kötü niyetli biri değilsin güzelim
ama bazı insanlar senin düşündüğün kadar düşünceli olamayabilirler.
bende bu konularda çok hassasım. ufacık birşey için bile rahatsız olurum
bende paket taşıyan biri degilim. çok samimi oldugum arkdasım var. ondan içerim sigarayı gider 2 paket sigara alırım arada. evine giderken elimden geldiğince birşey alır giderim. keza oda oyledir. tek taraflı olması kimin olsa canını sıkar..

Okuyunca bir tuhaf oldum... Bende böyle şeylerle çok karşılaştım gerçekten çok sinir bozucu birşey, resmen otlanıyor senden kurnaz tilki... burda kötü düşünen olarak görme kendini madem iletişiminiz iyi anlaşıyorsunuz paket sıgaran yanında olmasın al birkaç dal yanına belki anlar istersede yok dersin....:1closedeyes:

Kötü niyetli filan değilsin canım, aksine arkadaşına karşı fazla toleranslı davrandığını düşünüyorum.

Bu biraz ailesinden gördüğü ve kişiliğiyle ilgili insanın. Fotokopicide bozuğu olmadığı için yerine verdiğim on kuruşluk parayı daha sonra bin türlü ısrarla vermeye çalışan arkadaşım da var, ara sıra "haydi bana bir kahve ısmarla" diyen arkadaşım da. Ama bunu alışkanlık haline getirmez. Hassas noktalar bunlar.

Arkadaşının paraya ihtiyacı olmadığı ortada, ailenin durumunun iyi olduğunu yazmışsın ama bunun önemi yok. Seni bu şekilde -farkında olarak veya olmayarak- sömürmeye hakkı yok. Hani arkadaşının maddi durumu kötü olsaydı anlardım ama ayda üç milyar keyfi harcayabilen bir insandan söz ediyoruz. Bence kendine kötü niyetli diyerek haksızlık etmeyi bırak, arkadaşının ulaşım ve tütün masraflarının sponsoru sen değilsin. . :umursamaz:

cnm çok güzel anlatmıssın içim çok rahatladı

geçenlerde kardeşim o ben dışardaydık bi sigara molası werelim dedik,kardeşime dediki ben bağımlı diilim,hep içmiycem diyorum artık diyede metaphora alıyo pakedi geliyo sayesinde sözünü tutamıyorum dedi.
kardeşimde kızdı bana niye kızı alıştırıyosun diye,o hiç itiraz etmedi yok ben kendim içiyorum diye,ben aylardır ona pakedi uzatmıyorum yada ortalıkta bırakmıyorum pakedi,yeri geliyo wermek istemiyorum alışcan diye ama bişey olmaz diyo alıyo bi şekilde,
ama bu dawranıslarından sonra artık bi haftadır doğru düzgün sigara içmiyorum sayesinde bırakıyorum yawaş yawaş :icecream:

bugün buluşacağız bakalım nolucak.. bu arada biçoğunuz arkadaşını sen daha iyi tanırsın diyoda insan konduramıyor birde olayı yaşarken anlamayabiliyor,dışardan bakan gözler beni daha çok aydınlatır diye düşündüğüm için yazdım,ki öylede bana birçok şey farkettirdiniz teşekkürler kızlar

Sigarayı zorla ağzına tutuşturan sen değilsin ya. Sigara masrafını sana yüklediği gibi bir de onu alıştırdığını söylemesi ilginç...
Bence arkadaşın biraz rahat bir kişilik, belki kötü niyetli de değil, belki farkında olmadan yapıyor bunları bilinmez. Sonuçta olan sana oluyor canım. Madem senin yüzünden (!) sigara bağımlısı olmuş, eee sende bundan sonra yanında hiç sigara taşımayarak biçare kızcağızı bu durumdan kurtar, yazık ama bak senin yüzünden bağımlı olmuş . delikafadulden
Onun dışında otobüste minibüste muavine para verirken bir kişilik ver, normalde arkadaşlar arasında böyledir, bir yere gidildiğinde hesap alman usülü ödenir, herkes kendi masrafından sorumludur ki adaletsizlik olmasın. Bunun samimiyetle ilgisi yok canım, hepimiz öğrenci insanız, gelirimiz harçlıkla sınırlı sonuçta...

kızlar bgn blusamadk ama konuştk,annen alışwerişte aldklarnı begendimi dedi,bende hayır annem çok kızdı ''çok para harcamşsn ama az şey almşsn aldığınada değse bari sana telefon almanda yardım etmiycem ayrıca bu haftada sana harçlık yok'' bunu yazdm,bu konuda bişey demedi başka konulardan konuştu,

benle nefes filmine gitmek istiyodu nolursa olsun gitcez kmseye söz werme dye çok ısrar etmişti,bende ona annem harçlık wermiyo biliyosun sinemaya gitceğimizi sanmıyorum diycem bakalım bişey diycekmi ben öderim sorun diil falan gbi şeyler,yada telefon için biriktirdiğin paradan al flnmı diycek,

size haber wercem kızlar

vala ben de merak ettim bunun devamını mutlaka öyle de cnm bakalım tepkisi ne olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…