- 13 Aralık 2015
- 9.397
- 15.714
- 198
Kruvasani birde yufkadan deneyelim dedik bakalim begenecekmisiniz:)
Malzemeler:
3 adet yufka
1 su bardagi sivi yag
1.5 su bardagi su
Galeta unu
Istege bagli ic malzeme benim kullandiklarim:
Sucuk-kasar karisimli
Patatesli
Peynirli
Yapilisi:
Oncelikle patatesi hasliyoruz sucugu ve kasari minik minik kesiyoruz boreklik veya sert peyniri catalla eziyoruz patates haslandiktan sonra ezip icine istenilen baharatlari ilave edebiliriz ben kup kup kestigim soganlari kavurdum ve icine ekledim harclari tamamladiktan sonra birinci yufkayi seriyoruz 1.5 su bardagi su ve 1 su bardagi yag karisimi birbirine ekleyip yufkanin birinci katina suruyoruz ayni islemi uc yufka icinde yapiyoruz..ardindan ilk once dorte boluyoruz sonra her bir parcayida 4 veya 5 e bolerek cok ince olmiycak sekilde ayiriyoruz..
Harclari yerlestiriyoruz..
Sarma islemini tamamliyoruz ve galeta ununa batiriyoruz..
Galeta ununa bulayip yagli kagidin ustune diziyoruz..
180 derecelik firinda pisiriyoruz..
Veee hazirr
Malzemeler:
3 adet yufka
1 su bardagi sivi yag
1.5 su bardagi su
Galeta unu
Istege bagli ic malzeme benim kullandiklarim:
Sucuk-kasar karisimli
Patatesli
Peynirli
Yapilisi:
Oncelikle patatesi hasliyoruz sucugu ve kasari minik minik kesiyoruz boreklik veya sert peyniri catalla eziyoruz patates haslandiktan sonra ezip icine istenilen baharatlari ilave edebiliriz ben kup kup kestigim soganlari kavurdum ve icine ekledim harclari tamamladiktan sonra birinci yufkayi seriyoruz 1.5 su bardagi su ve 1 su bardagi yag karisimi birbirine ekleyip yufkanin birinci katina suruyoruz ayni islemi uc yufka icinde yapiyoruz..ardindan ilk once dorte boluyoruz sonra her bir parcayida 4 veya 5 e bolerek cok ince olmiycak sekilde ayiriyoruz..
Harclari yerlestiriyoruz..
Sarma islemini tamamliyoruz ve galeta ununa batiriyoruz..
Galeta ununa bulayip yagli kagidin ustune diziyoruz..
180 derecelik firinda pisiriyoruz..
Veee hazirr