Krtaj hakknda bilgi almak istiyorum

misslove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
51
0
86
İzmir
Öncelikle merhaba. Ben polikistik over hastasıyım. Regl düzensizlikleri yaşıyordum daha önce fakat son 2 yıldır gayet düzenliydi adetim. 2 aydır beni içten içe kemiren bir durum var sizden akıl almak istiyorum. Ama rica ediyorum lütfen yargılamayın.

3 yıldır tanıdığım bir adamla birlikte olmaya başladım. Ona çok güveniyor ve seviyordum da. Kendisiyle cinsel bir birlikteliğimiz de oldu. En son 18 eylülde birlikte olduk ve ben 20 eylülde adet gördüm. 20 eylülden beri adet görmedim. 2 kez farklı zamanlarda gebelik testi yaptım ikisi de negatif çıktı. Ben de doktorumun tavsiyesiyle farlutal kullandım ilaç biteli 4 gün oluyor ama hala regl olamadım. Artık ciddi anlamda gebelikten şüpheleniyorum. Ama daha büyük bir sorun var ki ben birlikte olduğum adamla artık görüşmüyorum. 3 sene tanıdığım, güvendiğim, sevdiğim adam meğersem evliymiş... Hatta çocuğu bile varmış, karısı bana ulaştıktan sonra bunlardan haberim oldu. Eğer hamileysem kürtaj olmayı düşünüyorum çok çok üzülerek.... Ama bunu ssk karşılar mı bilmiyorum ya da kürtaj fiyatlarını öğrenebilir miyim? Kızlar çok kötüyüm lütfen bana akıl verin

ah be güzelim 3 yıldr tanıdığın birinin evli olduğunu sonradan öğrenmen çok feci olmuş ya sen çok safsın yada adam baya bu işte usta yada evlenmicen insanla neden birlilkte oluyosunki çok büyük bi yanlış yapmışsın insallah kendine temiz bi sayfa açarsın kürtajda 300 milyon felan özelde tabi bence hamileysen bence bu adamda düşünsün yediği haltı senin tek başına uğraşman baya zor olcak belki ne diyeyim allh yardımcun olsun sanmıyorum hamile olduğunu yada neden korunmayı düşünmedinki şimdi başını ağrıtıyosun hamilemiyim diye :uhm:

o korundu. çok açık anlatmak istemiyorum ama anlamışsınızdır. adamın evli olduğunu anlayamadım karısı başka şehirdeymiş. 7/24 benim yanımdaydı evlenmeyi dahi düşünüyordum o da evlenme teklifi etmişti. kendi kızını yeğenim diye tanıttı fotoğraflarını gösterdi. kendi çocuğunu bırakıp 3 senedir başka şehirde yaşayan bir adam ben hamileysem bu çocuğa nasıl sahip çıksın? artık yüzünü dahi görmek istemiyorum zaten. ona minnet etmem bu konuda. hata gerçekten benimdi belki de... çok güvendim çok sevdim... ama işte darbe üstüne darbe yedim. şu an maddi anlamda da bir güvencem yok. 300 milyon vermem çok zor. umarım ssk karşılıyordur

oncelikle hamile olup olmadigindan emin olmalisin.. hemen yarin gidip bir kanda betahcg baktir.. hamile olup olmadigina emin ol ve ondan sonra bu hesaplari yap derim. degilse su an bunlari dusunmen senin icin daha yipratici olacaktir.
kaldi ki bu sure icerisinde farlutal kullanmisin doktora gitmissin.. bu doktor kontrolunde doktor hic muayane etmedi mi seni? etse cunku kesinlikle hamile olup olmadigini soylerdi ya da suphelenirdi. ayrica kullandigin ilaclarin eger varsa bebege ne kadar zarari oldugunu dusunmek de istemiyorum..
bir durum daha var pko hastasyim dedin ve bildigim kadari ile pko hastalrinin hemen hamile kalmalari pek mumkun degil..
2 kez de test yaptirdim diyosun.. acilen kanda baktir.. ve ondan sonra diger meseleleri dusun derim..bana kalirsa hamile degilsin.. ama sen emin olmak zorundasin.
iliskin dogru yanlis vs orasi bizi ilgilendirmez bu senin hayatin ciddi kararlar verirken lutfen iyi dusun..

Seni yargılamak kesinlikle bize düşmez canım.Olan olmuş, hayat bu, herkesin başına bir sürü şey geliyor.Gelelim durumuna, öncelikle hamile olduğuna kesin emin ol.Kan testi yaptırdın mı? Hamilelik testleri bazen yanlış sonuç verebiliyor.Eğer hamileysen, kürtaj ücretleri hakkında bir fikrim yok ama bebeğin babası olan adama karşılamasını söyleyemez misin? Biliyorum bu kadar olaydan sonra yüzünü bile görmek istemezsin ama madem maddi olarak zordasın, en azından 3 yılın hatırına bunu yapsın.Eğer hamile değilsen, bence değilsin, bir doktora hemen görün.PKO vardı diyorsun ilaç kullanmana rağmen olmadıysa belki de bilmediğin bir durm vardır hamilelik dışında.Başka belirtin var mı bu arada? Regl olmamak dışında? 2 aylık bir süreçten bahsediyorsun çünkü.Bir de 18inde ilişkiye girdik 20sinde regl oldum diyorsun, reglden hemn önce, adam da korunduysa hamilelik ihtimalı oldukça düşük.Bir an önce jinekologa gitmeni ve kendine temiz bir sayfa açmanı öneriyorum.Yaşın gençtir diye tahmin ediyorum, hayatına devam edip bu sefer huzur içinde bir bebek sahibi olmanı diliyorum.

doktorum özel bir doktor olduğu için çok ücret istiyor bu yüzden muayene olmadım sadece telefonla bilgi aldım. 7 ay önce abim çok ciddi bir kaza geçirdi ve özürlü kaldı o dönem işten ayrıldığım için maalesef şu an hiç bir gelirim yok bu yüzden de kesin emin değilim. kendim evde gebelik testi yaptım. ama kısa zamanda kan testi de yaptırıcam. peki onun fiyatı ne kadar?

güzel dileklerin için teşekkür ediyorum yaşım 22. yıukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi kan testi yaptırmadım şu an adım atmam bile maddiyata dayanıyor ve gerçekten zordayım çünkü 7-8 aydır işsizim.. adama kesinlikle bunu söylemem,ondan gelecek tek bir kuruşu dahi istemiyorum çünkü evli olduğunu öğrendikten sonra bunları yüzüne vurduğumda bir de beni suçlu durumuna düşürdü evli adamla beraber oldun zaten diye. kahretsin ki ilkti ama bu konuda bile neler söyledi ayrıldıktan sonra..... reglimden 2 gün önce beraber olduk ama tam olarak korunmadık o geri çekildi.

Çok ahlaksız bir adama denk gelmişsin gerçekten.Geri çekilme tam olarak bir yöntem olmasa da dediğin gibi hamile kalma ihtimali %30dur, ama senin durumunda birincisi reglden 2 gün önce beraber olduğun için zaten büyük ihtimalle yumurtlamıyorsundur, vücut kendini regle hazırlamıştır,İkincisi ise pko geçirmenin de hamile kalmayı güçleştirebileceği gerçeği. SSK da ücretsiz değil mi muayene?

evet sskda ücretsiz fakat ultrasona 27 aralık için gün verdiler eğer hamile isem o zamana kadar 10 haftayı geçmiş olacağım. eğer hamile isem bu kez kürtaj şansım kalmayacak. en kısa zamanda bir kan tahlili yaptıracağım. şu an için tek umudum 6 güne bakıyor. farlutal biteli 4 gün oldu. 10 gün içinde adeti söker dediler. umarım 6 gün içinde regl olurum.
biliyorum anlatmak zor, anlamanızı beklemek belki de anlamsız ama şu an nefret ettiğim bir adamın kanından olan bebeğimi taşıyor olma ihtimalim beni öldürüyor ((

senağlamaO zaman umarım regl olursun canım, kendini çok sıkmamaya çalış

umarım en kısa zamanda regl olurum.... elimden geldiğince kendimi sıkmamaya çalışıcam... yardımlarınız için teşekkürler

Şekerim 18inde birlikte olup 20sinde regl olduysan o dönemlerde hamile kalmış olman çok ama çok düşük bir ihtimal.Farlutal kullanmışsın bende daha önce adet söktürücü olarak farlutali kullandım.İlaç bittikten 7 gün sonrasına kadar beklemen lazım hemen sökülmeyebilir.7 gün sonra hala regl olmadıysan ilacı veren doktorun ile tekrar görüş.Ben hamile olduğunu sanmıyorum.

geçmiş olsun diyeceğim.umarım adet olursun, bizi de bilgilendir olur mu ?

canım bence hemen bi kan testi yaptır hiç bekleme derim sonra bi kadın dogum uzmanına görün ve direk kürtaj iste zaman aleyhine işler bölye bi durumdas acele et bence ssk kürtajı hastanelerde karşılıyor allah kolaylık versin cnm üzülme

arkadaşlar bu gün ilacın 9. günü ama hala regl olmadım. artık bayramdan sonra bir kan tahlili yaptırıcam ve eğer gebelik varsa hemen kürtaj olucam

Ya ben de seni merak ediyordum.Kan testi için ilk aklıma gelen laboratuarlar oldu ama İzmir'den bir arkadaş daha detaylı bilgi verir. Bilgilendir bizi de olur mu...

hiç bilmediğim bir yerde test yaptırmak istemiyorum açıkçası. zaten aklım yeterince karışık, bir de maddi anlamda yeterince sıkıntılıyım, bilmediğim bir yerde test yaptırıp içim rahat etmeyecekse bunun bir anlamı olmaz. inşallah gebe çıkmam diye sürekli dua ediyorum ama gebe çıkmazsam sorunum bitmiş olmayacak, bu kez başka şeylerle uğraşmam gerekecek. çünkü jinekoloğumun dediği üzere polikistik over hastalarında kistler iltihaplanırsa kansere kadar yolu var bunun. iki şekilde de başım çok ağrıyacak gibime geliyor. lütfen benim için dua edin kızlar bu durumu en iyi şekilde atlatabileyim.

arkadaşlar 3 gün önce test yaptırdım ve sonuç allaha şükürler olsun ki negatif çıktı. bu gün doğum günüm ve dün gece ilk hediyemi aldım regl oldum :) gerçi regl oldum denemez 1-2 damla kadar geldi bir merhaba dedi şimdi beklemedeyim :) bu süreçte bana yardım eden ve destek veren herkese teşekkür ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…