Merhaba. Aynı durumdan muzdaribim 6 yıldır. Senede bir iki tekrar eder geçerdi önceleri. Bu son atak 1 yıl sürdü malesef, gebelik de eşlik edince durum çok yorucu ve acı verici bir hal aldı. Ben yan etkisi mantardan daha beter yara bere yaptığı için 3 yıl önce bıraktım ilaç kullanmayı. Bu sene aromaterapi bilen bir eczacının önerisiyle on damla niaouli yağı + 1 litre su karışımını çalkalayıp taharet yaparak durumu kontrol altında tutmaya çalışıyorum. 15 günde kronik mantara çözüm diyordu ama sanırım gebelik faktörü sebebiyle benim sorunu çözemedi. Kontrol altına alması da şükür sebebi tabi benim durumumda. Bir de akupress denen bir yöntem var, akupunktur gibi fakat sadece belli noktalara bası ve masaj uygulamayı içeriyor. Bu konuda uzman bir hanımın tavsiyesiyle ortaparmak ve yüzük parmağı arasında kalan bölgeye cimdikler gibi masaj yaptım aklima geldikçe . Ilk gunden mucize yaratti bu masaj, iki gun daha masaj yapsam geçer diye düşünüyordum. Ne yazık ki tam o ara başka bir ülkeye taşındım. Burada denizden arıtılan su kullanılıyor, ondan kaynaklandığını tahmin ediyorum, tekrar eski halime döndüm. Doğuma kadar naouli, doğal sirke, masajla idare edip doğumdan sonra klordioksitli su ve o da işe yaramazsa borik asit deneyeceğim. Homeopati de denenecekler listesinde duruyor. Yazarken usandım, acısından çok yarattığı psikoloji inanılmaz yoruyor insanı. Çeken herkese acil şifa dilerim.