kronik vajinal mantar

arkadaşlar 2 yıldır geçmeyen kronik vajinal mantarım var. doktorun söylediği herşeyi harfiyen uyguluyorum dikkat ediyorum. kullanmadığım ilaç krem fitil vs. kalmadı. en son boricap 600 mg fitil önerdi. spariş ettim türkiyedeki eczaneler de yokmuş yasal olmayan yollarla alanlar varmış. bu borik asit tedavisini uygulayan ve kurtulan var mı aranızda. yada benim gibi kronik vajinal mantarı olup istanbulda kurturabilecek iyi bir doktor biliyor musunuz? nerdeyse 2 yıldır sürekli mantarım devam ediyor yardımcı olursanız çok sevinirim.
Probiyotik kullanın ama öyle hapı falan değil. Ben yemeklerime bile katıyorum hem bağışıklığı kuvvetlendiriyo hem de artık mantar kaşıntı vs olmuyo. Şekeri kesin şeker ihtiyacınızi kuru yaş meyvelerden alın. Turşu kurun tam zamanı, meyve suları yapın evde. Ben midem için başlamıştım mantar ve kaşıntıdan da kurtuldum. Facebook da bi gurup var probiyotik mutfak diye. Orada çok güzel tarifler ve fikirler alabilirsiniz gurubun amacı doğal ve fermente beslenmek.

Merhaba. Aynı durumdan muzdaribim 6 yıldır. Senede bir iki tekrar eder geçerdi önceleri. Bu son atak 1 yıl sürdü malesef, gebelik de eşlik edince durum çok yorucu ve acı verici bir hal aldı. Ben yan etkisi mantardan daha beter yara bere yaptığı için 3 yıl önce bıraktım ilaç kullanmayı. Bu sene aromaterapi bilen bir eczacının önerisiyle on damla niaouli yağı + 1 litre su karışımını çalkalayıp taharet yaparak durumu kontrol altında tutmaya çalışıyorum. 15 günde kronik mantara çözüm diyordu ama sanırım gebelik faktörü sebebiyle benim sorunu çözemedi. Kontrol altına alması da şükür sebebi tabi benim durumumda. Bir de akupress denen bir yöntem var, akupunktur gibi fakat sadece belli noktalara bası ve masaj uygulamayı içeriyor. Bu konuda uzman bir hanımın tavsiyesiyle ortaparmak ve yüzük parmağı arasında kalan bölgeye cimdikler gibi masaj yaptım aklima geldikçe . Ilk gunden mucize yaratti bu masaj, iki gun daha masaj yapsam geçer diye düşünüyordum. Ne yazık ki tam o ara başka bir ülkeye taşındım. Burada denizden arıtılan su kullanılıyor, ondan kaynaklandığını tahmin ediyorum, tekrar eski halime döndüm. Doğuma kadar naouli, doğal sirke, masajla idare edip doğumdan sonra klordioksitli su ve o da işe yaramazsa borik asit deneyeceğim. Homeopati de denenecekler listesinde duruyor. Yazarken usandım, acısından çok yarattığı psikoloji inanılmaz yoruyor insanı. Çeken herkese acil şifa dilerim.

Devlet hastanesinde olursa enfeksiyona gitmeniz vajinal ve idrar kültürü almaları gerekiyor .... ama orda çok sağlıklı olmuyor ... çünkü 10 dk da bu mikroplara bakılması lazım yoksa üreme olmuyor ölüyolar zTen ... en sağlıklısı güvenilir bi labaratuvar bulun ve hemen ekilmesini istediğinizi söyleyin ... eğer bakteri çıkarsa antibiyogram yapıyorlar ve en uyan ilacı yazıyolar duyarlı olan yani .... eğer yine geçmezse haber verin başka sebepler de olabiliyor bazen
Yani özel bir labaratuara gitmem yeterli mi vajinsl kültür aliniyor mu orada doktor yönlendirmeden ondan emin olamadim yoksa aklimda bir de tavsiye ettiginiz bir labaratuar var mı İstanbul'da?

Yani özel bir labaratuara gitmem yeterli mi vajinsl kültür aliniyor mu orada doktor yönlendirmeden ondan emin olamadim yoksa aklimda bir de tavsiye ettiginiz bir labaratuar var mı İstanbul'da?
Malesef ben de İzmit’ten İzmir’e bi arkadaşın tavsiyesiyle gittim ama düzen laboratuvarı da iyiymiş sanırım ... vajinal kültür evet İzmir’de kendi alıyor ve 4 çubukla ... bi de dediğim gibi 10 dk içinde ekilmesi gerek bunları araştırarak gidin ... doktorlardan da yönlendirme vs beklemeyin çoğundan ... çok umurlarında değiliz

Malesef ben de İzmit’ten İzmir’e bi arkadaşın tavsiyesiyle gittim ama düzen laboratuvarı da iyiymiş sanırım ... vajinal kültür evet İzmir’de kendi alıyor ve 4 çubukla ... bi de dediğim gibi 10 dk içinde ekilmesi gerek bunları araştırarak gidin ... doktorlardan da yönlendirme vs beklemeyin çoğundan ... çok umurlarında değiliz
Tesekkur ederim arastirip öyle gidecegim

Nasil hazirladiniz anlatir misiniz eczaneci bile bilmedigini söyledi kararsiz kaldim. Herhangi bir borik asitle mi yaptınız bunu
merhaba ben her yeri aradım İstanbul'daki eczacı tanesine 12.5 tl fiyat verdi ama ben eskişehirde bir bayan eczacı ile görüştüm yaptı bana ve çok uygun fiyata verdi isterseniz numaramı vereyim watsaptan yazın eczane bilgilerini vereyim konuşursunuz. yapar yollar. ben dün kullanmaya başladım. ...

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba ben her yeri aradım İstanbul'daki eczacı tanesine 12.5 tl fiyat verdi ama ben eskişehirde bir bayan eczacı ile görüştüm yaptı bana ve çok uygun fiyata verdi isterseniz numaramı vereyim watsaptan yazın eczane bilgilerini vereyim konuşursunuz. yapar yollar. ben dün kullanmaya başladım. ...
eskişehirdeki eczacının bilgilerini paylaşabilirmisiniz? bende görüşmek istiyorum artık bıktım bu illetten:KK43: sizde sonuç nedir? olumlu sonuçlar aldınızmı acaba?

Lutfen banada yardımcı olurmusunuz

Merhaba flucan denedinir mi hiç ? Zira benimde yıllardır gecmeyen mantarım vardı ara ara duzelıyordu sonra yine cıldırtacak derecelere gelıyordum ve flucanla yendim hemde inanmayarak cunku borik asit haric her seyı denemıstiö , flucanu haftada 2 gün 2 ay kullandım gunü gününe kullanmak önemli sonraki aylarda haftada 1 sonra ise ayda 1 seklınde devam ettim 4-5 ay fln gecse bıle devam et 1-2 ay dedi doktorum ve gercekten eser kalmadı
merhaba. bende idrar yolu enfeksiyonuna karşı antibiyotik kullandıktan sonra floram bozulduğu için mantar başladı. dr 3 gunluk fitil ve de flucan hap verdi. yalnız bana haftada 1 flucan iceceksin dedi. birkaç ay devam edeceksin o hapa dedi. henüz 2 tane kullandım yani 2 hafta oldu ama hiç azalma yok yanmam var ayni sekilde. sizde flucan kac gun sonra etki etmeye baslamisti? yanmalarin devam ettigi süreçte yanmayı hafifletebilmek icin bir yol bulabildiniz mi??

Geçmeyen sürekli mantarınız olamaz şeker hastalığınız yoksa ... Süleyman Engin akhana gidin lütfen ... ben o doktorla kurtuldum .... bhartolin absesi ve vulvar vestibuliti maalesef diğer doktorlar anlamıyor ... ben de 25 doktor değiştirmiştim
20 Haziran 2021 tarihli ihtarname sebebi ile ilgili içerikler kaldırılmıştır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmeyen sürekli mantarınız olamaz şeker hastalığınız yoksa ... Süleyman Engin akhana gidin lütfen ... ben o doktorla kurtuldum .... bhartolin absesi ve vulvar vestibuliti maalesef diğer doktorlar anlamıyor ... ben de 25 doktor değiştirmiştim
Nasıl bir tedavi uyguladı size. Dedikleriniz nedir test mi

Kızlar merhaba öncelikle bütün vajinal mantar sıkıntısı yaşayan herkese çok geçmiş olsun. 1.5 yıldır hiç geçmeyen artık kronikleşen vajinal mantar sıkıntısı yaşadım. Bütün hayatım alt üst oldu o dönem resmen. Evliliğimi bile aşırı derecede etkiledi neredeyse 1.5 yıldır hiç cinsel ilişkimiz olmadı eşimle diyebilirim ama bu süreçte eşim çok destekçimdi birlikte bile tedavi olduk ama hiç birşey çözüm olmadı. Bütün yolları denedim mantar hapları,fitiller,doğal yollar vs. Bi sürü doktora gittim hem kadın doğum hem mikrobiyoloğa gittim ama inanın 1.5 yılda okadar çok boşa giden paralarım olduki hiç kimse hiç bir çözüm bulamadı resmen. Buarada doktorların yaptığı tahlillerde bende çıkan şey hep vajinal Candida mantarıydı bu detayıda paylayaşayım. 1 gün Amerikada yaşayan kuzenim var onunla konuşurken bu problemimden bahsettim ve bana bi fitil gönderdi Amerikadan ve hiç birşeyim kalmadı inanırmısınız. Hemde 2-3 günde geçti. Ama genede ben 1 ay düzenli kullanmaya devam ettim ve sonuç mükemmel hiç bişeyim kalmadı hiç terkarlamada olmadı. 3 ay boyunca düzenli olarak "Nt Biotic" diye sabah akşam düzenli probiyotik takviyesi içtim kapsül halinde. Ve 1 ay da "Boric Life" fitili kullandım kesin olarak bu problemi çözmüş oldum. Çok şükür 1 yıldır tekrarlayan hiç bişey olmadı tamamen kurtuldum galiba. Amerikada tanıdığınız yaşayan birileri falan varsa bu fitili muhakkak getirtin kullanın sorununuzun çözüldüğüne 2-3 günde şahit olucaksınız. Tekrar geçmiş olsun herkese. İlaçların görsellerinide paylaşıyorum.
boric life.jpg
nt biotic.jpg

Arkadaşlar 1,5 yıldır geçmeyen genital bölge yanmam var. İlk süt kesiği şeklinde bi akıntım ve yanmam başladı ilaçlarla akıntı geçti yanma kaldı bir sürü fitil krem mantar hapı ve antibiyotik kullandım hiç fayda etmedi. Bitki çayları kullandım çayağacı lavanta hindistancevizi yağı kullandım hiç fayda etmedi daha da beter oluyor hiçbir kıyafetimi rahat rahat giyemiyorum biber sürmüşsün gibi sürekli bi yanma var dış kısımda hayattan soğudum resmen gece gündüz 7/24 geçmez mi yaa hayat kalitesi diye bir şey kalmadı ne yapacağımı şaşırmış durumdayım

X