• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kromozom testi yaptıranlar

minikbirevhanimi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2023
747
1.044
43
Merhaba hanımlar,
Benim ilk tüp bebek denemem başarısız oldu, 5. Gün çift embriyo transferi olmuştum ve kimyasalla sonuçlandı. Doktorum hem benden hem eşimden kromozom testi istedi bende burada daha önce yaptıran var mıdır diye sormak istiyorum. Mesela bu test sonucunda bi sıkıntı çıkarsa doktor onu iyileştirmek için bir tedavi uyguluyor mu? Bu kromozom süreci nasıl oluyor? Bir de önerdiğiniz bir yer var mıdır?

Devlet hastanelerinin genetik bölümünde yaptırabilirsiniz bu testleri. Sonuclar 20-30 gunde cıkıyor, sonucları gidip siz alıyorsunuz hastaneden e nabıza dusmuyor. Ben yaptırırken oyleydi simdi değisiklik oldu mu bilmiyorum.
İlk tüp bebek tutmayan her hasta için standart istenilen kromozom testleri bunlar. Birde kan pıhtılaşma testleri isteniliyor sizden istenildi mi? İstemediyse dr onu da sorun yaptırın aradan çıksın.Kromozomda sorun varsa tedavi olmuyor sadece diğer denemelerinizde genetik taramalı tüp bebek yapmanız gerekiyor.
(İstanbuldaysanız Zeynep Kamil hast)

Merhaba üç düşük sonrası doktorum bana da genetik test yaptırmamı önerdi
İstanbul Çam ve Sakura hastanesi genetik bölümünde eşimle birlikte kromozom taraması ve bana pıhtılaşma testleri yapıldı.

Merhaba hanımlar,
Benim ilk tüp bebek denemem başarısız oldu, 5. Gün çift embriyo transferi olmuştum ve kimyasalla sonuçlandı. Doktorum hem benden hem eşimden kromozom testi istedi bende burada daha önce yaptıran var mıdır diye sormak istiyorum. Mesela bu test sonucunda bi sıkıntı çıkarsa doktor onu iyileştirmek için bir tedavi uyguluyor mu? Bu kromozom süreci nasıl oluyor? Bir de önerdiğiniz bir yer var mıdır?
Ben de kromozom testi yaptırdım, eşler olarak tasıyıcı bir hastalıgınız varsa ya da kromozom yapınızda bozukluk varsa bunun tedavisi yok, ptg’li tüp bebek yapılmalı.

Back
X