Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası kreşteki ilk günlerimiz tecrübeli anneler yardım

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

masal_prensesi2011

meleğim hoigeldin dünyama
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2011
428
4
46
İstanbul
Herkeze merhaba;

Haziran ayından beri kreş mi? bakıcı mı? sürecinde kazanan kreş oldu :)
Şuanda kızım 23 aylık...
Ve dün itibari ile kreşe başladık.
bu bir hafta babanesi götürecek...

İlk günümüz pek güzel geçmedi ne yazık ki!
Babanemiz 20 dk orda durmuş, kızım git demiş, diyince oda çıkmış 20 dk geçmiş aramışlar gelin alın diye...
hiç oralı olmuyor.. bütün gece kreş ile ilgili sorular sorduk ama hiç oralı olmuyor
bu hafta içinde sorunu çözmemiz gerekiyor çünkü hafta sonu babane gidecek,

bu süreci yaşayan arkadaşlar nolur yardımcı olun anne-baba olarak neler yapmamız lazım,
Nasıl alışacak bu sürece??

ikinci günüm;

Bütün gün babane kreşte bekledi

kızım sürekli babane gidip gidip bakmış, arada ağlamış ...

öğle uykusu için eve gitsin demişler.. evede uyumuş sonra yeniden kreşe gitmişler...

şimdi kayınvalideme demişler ki artık kız kalmayın süreci hızlandıralım demişler... göndermişler eve

çok ağlıcak diye korkuyorum ...

arkadaşlar bu ne kadar sürer sizce???

nolur bir akıl verin neler yapabiliriz.??*

Allah yardımcınız olsun inşallah en kısa zamanda alışır
Benimde üç yaşında üçüz kızlarım var yurt dışında yaşıyoruz burda kreşe 2,5 yaşında başlıyorlar geçen yıl nisan da başladılar 1 hafta arkamdan ağladılar ama öğretmen sen gittikten sonra hemen susuyorlar ve hiç sormuyorlar dedi
Bu senede eylülün ikisinde başladılar pazartesi ve salı ağladılar sonra anlattım ben gelip sonra alacam sizi dedim Çarşamba ve perşembe gözleri doluyordu ama ağlamıyorlardı cuma günü bana öpücük verdiler el salladılar allaha şükür kolay alıştılar bende içim rahat bir şekilde eve döndüm
İnsan çok üzülüyor hallerine ama öğretmen hemen unutuyorlar ve oyuna başlıyorlar dedi buda beni rahatlatıyodu
Allaha şükür şimdi severek gidiyorlar okula
Seninki daha küçük belki biraz daha zaman alabilir alışması allah kolaylık versin zor bir süreç anne için ve çocuk için

Ben kızlarımı bıraktıktan sonra eve gelinceye kadar ağlamamak için zor tutardım boğazıma düğümlenirdi
Elbette allahın izniyle geçecek unutulacak hepsi ilk günler çok zor geçiyor
Bencede bol bol konuş kreşi seve bilmesi için güzel şeyler anlat ve rahatlat gelip alacağım seni de hep hatırlat bunu ben başlamadan önce çok konuştum anlattım
İnşallah kolay atlatırsınız

cok teşekkürler desteyiniz için,

Dün akşam fırsaat buldukça konuştum.. sabah kalktrığında da ben işe gidiyorum senide babane kreşe götürecek, işte öğretmenini benim için op, orda bol bol oyun oyna...

arkadaşların seni görünce çok sevinecek falan dedim..

bugun ki tepkileri bizim için çok önemli sanırım ...

alışacak alışacak elbet diye kendimi avutuyorum....

zordayım zorda!

cuma gunu kreşe alışan kızım hemen ateşlendi hastalandı

bugun öğleden sonra kreşe götürdüm 10 dk sonra eski durmumuza döndük

çok çaresizim arkadaşlar nolur akıl verin kendimi çok yorgun hissediyorum

düzelecekmi herşey yoluna girecekmi?

İnşallah herşey düzelir
Maalesef kreşe yeni başlayan çocuklar sık sık hastalanıyorlar benim kızlarımda öyle tam iyilesşti diyorum bir bakıyorum iki gün sonra yine başlıyor hastalık
Ailemdeki tecrubeli anneler sordum ilk yıl bütün çocuklar sık hastalanır dediler
Allahım yavrularımızı hastalıktan korusun inşallah bizlerede güç versin rabbim

ilk defa bu kadar erken bıraktım kızımı...
sonuç:ağlayarak geldim eve ...
suçluluk duygusu değil aslında sadece gitmek istemediği yere zorla götürdüm
belki şimdi sorun yok ama yinede mutsuzum...

çok zor nasıl geçecek bu günler?

hem hasta hem babanede gitti diye çok kızgın..
dün gece zor susturduk... babane diye ağladı sürekli
bana tekmeler atmaya başladı

o kadar alıştı kı babaneye gitmesi onu çok üzdü...
konuşuyorum onu çok sevdiğimi söylüyorum ama dinlemiyor...

inşallah bugünden itibaren kreşte mutlu olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…